Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 27. Avg 2025, 00:06:29
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 16 17 19 20 ... 30
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: "Kršćani, ko je vaš bog?"  (Pročitano 40608 puta)
Poznata licnost

Liberté, égalité, fraternité!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
Zastava Vozdovac - Republika
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
mob
Samsung S7
Хришћански Бог је ентитет који је створио Свемир и успоставио природне законе у њему (који се још зову и Божија воља). Тај ентитет неки други зову Алах, неки трећи - Сварог, неки четврти - Јехова, неки пети - Маниту, неки шести - Брама, неки седми - Природа,...

A gde ti je bre logika nestala?

Sto mora neko da stvori svemir? Svemir je oduvek postojao. E sad moze da se skuplja i eksplodira sa vremena na vreme, a moze da se siri dok se sve ne pretvori u veliku kasu vremena, prostora i pozadinskog zracenja.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
OS
Nepoznat
Browser
Nepoznat -
mob
Samsung 
Ovaj naš svemir nije oduvek postojao, u tome se slažu kako zvanična nauka tako i religije.
Prvi tvrde da je nastao u velikom prasku, oko uzroka velikog praska nema jedistvenog mišljenja, ima više teorija.
Religije kažu da je taj uzrok Bog, odnosno njegova volja, ovo viđenje se pod uticajem nauke. Postoji i drugo religisko viđenje, koje je starije, ono kaže da nije bilo big benga, već je sve odmah stvoreno ovakvo kakvo je.

Ideje o svemiru koji je od uvek postojao uglavnom su napuštene sredinom prošlog veka. 
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
mob
Samsung S7

Ideje o svemiru koji je od uvek postojao uglavnom su napuštene sredinom prošlog veka. 

Pa vidi ovako momak, ima nekih teorija da nije nastao u big bengu, nego da su se dve ogromne membrane dodirnule i tom prilikom je nastala eksplozija nalik na big beng, ali nije bilo singulariteta recimo.

Drugo rec svemir moze da se tumaci na razlicite nacine, ali ajde da zadovoljim tvoju potrebu za cepidlacenjem, energija/materija je oduvek postojala, kao i prostor  u kome se ona nalazila.

IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
OS
Nepoznat
Browser
Nepoznat -
mob
Samsung 
Nemo se ljutiš. Slažem se da je energija oduvek postojala, ali ne i materija koja nastaje iz energije.
Prostor i vreme kao i materija (ovako kako ih vidimo) nastaju tek velikim praskom u novostvorenom svemiru.
Inače pristalica sam teorije multiuniverzuma, koji se sastoji od bezbroj drugih svemira koji nastaju, nestaju i sudaraju  u njemu.
Otud i reakcija na tvoj post. Svemir je balon u kome živimo i koji je imao početak. Multiuniverzum je ono što je večno.
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7241
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.19
@makros & bluesoniq
Ostavite se rasprave o svemiru, ova tema je: Muslmani, ko je ''vaš'' bog? Smile
 Smile'
« Poslednja izmena: 09. Maj 2011, 14:00:35 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
mob
Samsung S7
@makros & bluesoniq
Ostavite se rasprave o svemiru, ova tema je: Muslmani, ko je ''vaš'' bog? Smile
 Smile'

Samo nemoj njih ("M") da pozivas u diskusiju, k'o krpelji su, kako se zapate, tako nema sanse da ih se otarasish  Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 202
Zastava
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.60
Ostavite se rasprave o svemiru, ova tema je: Muslmani, ko je ''vaš'' bog?

Ne, ovo je tema: "Krscani, ko je vas bog?"
Jadan si sa ovim bezobraznim napadom na svetu Knjigu muslimana u cilju odbrane vjerovanja vecine svojih sunarodnika.

demcan vise nece ucestvovati u daljem miniranju i zatrpavanju ove teme - ako neko zeli da govori o necemu drugom neka otvori zasebnu temu - ovo je tema o krscanskom vjerovanju i njihovm uvjerenjima, a ne o Kur`anu i trazenju neispravnosti u istom.

Citat
Ti si prvi nastupio sa  snimkom koji ne dokazuje ništa, želeći da provociraš i sada ti smeta što neko odgovara na tvoj postupak.

Prvo, niko nije zeleo da provocira, taj pogresan utisak je do osobe koja ga je stekla.
Drugo, odgovor na onaj snimak je zatrpavanje teme napadom na Kur`an i trazenje neispravnosti u njemu?!
Ako se neko osetio napadnutim i isprovociranim, neka to kaze ili neka argumentovano odgovori citirajuci Bibliju ili pojasnjavajuci svoja vjerovanja, kao sto je to i cinjeno u pocetku.

Napadom na Kur`an, svetu knjigu naroda milijarde i zatrpavanjem teme istim se nista nece postici, iako je napad najbolja odbrana.

« Poslednja izmena: 09. Maj 2011, 16:32:41 od demcan »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 202
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.17
Predragoon, sto se tice tvog stava da je Islam sekta, naravno da se necu sloziti sa tobom jer smatram da je i sa tvog ugla posmatranja on to mogao biti samo jednom, dakle kada se kao novi religiski pokret odvojio o od do tada idolopoklonicke vjere arapa pa do vremena kada je postao njihova dominantna vjera.Kako se sada s obzirom na broj njenih pripadnika moze nazvati sektom? To je po meni nizak udarac jer se danas izraz "sekta" najcesce, pogresno ili ne, koristi za kojekakve satanisticke i druge, po broju male pokrete.  Sa stanovista muslimana Islam je kao vjera predanosti jednom i jedinom Bogu postojala od uvjek samo se je vjerozakon mijenjao.
Citat
Nisam baš siguran na šta misliš kad kažeš vrlo mali ostatak sveta...Indija i Kina su, na primer, i tad bile velike i mnogoljudne zemlje. Molim te daj mi pojašnjenje.
Rekao si da su i prije pojave Kur'ana neki ljudi znali da je zemlja okrugla sto je istina ali taj podatak nije bio poznat na nivou navedenih drustava kao sto nije bio poznat ni arapima kako za vreme tako i mnogo poslije objave Kur'ana ali sam htio ovime da istaknem da je On oduvjek sadrzao-morao sadrzati naucne cinjenice koje su danas poznate.
kur'an: "Mi možemo stvoriti jagodice prsta njegovih ponovo"
Citat
Ovaj sam prvi pogledao i ne mogu da verujem da nemaš zamerke na ovo.
Ja uvjek mogu imati zamjerke na na ono sto covjek kaze jer covjek je covjek, moze pogrijesiti uvjek.
Ja nebih umio bolje protumaciuti ove kur'anske rijeci, jednostavno razumijem ih kao odgovor Allaha dz.s ljudima koji ne vjeruju da ce ponovo biti stvoreni, da On moze ponovo stvoriti i najslozenije detalje kakve su papilarne linije kod covjeka.Kada uzmemo u obzir da postoji cjela kriminalisticka disciplina(Daktiloskopija) koja se bavi papilarnim linijama,njihovim osobinamai svojstvima, onda je jasnije zasto se spominju u kur'anu a Allah najbolje zna jer je ovo tumacenje covjeka i uvek postoji mogucnost za neka eventualno drugacija shvatanja.
Sto se tice ovog drugog klipa i Zikra Naika, covjek je stvarno genije i po meni je nemoguce da se ospore svi dokazi koje navodi jer je on u tome otisao prilicno daleko ali to nije ni mjesto a ni  tema sa koje smo davnoo skrenuli.Ali zanimljivo je u vezi njega gledao sam jedan klip, gde javno poziva sve prisutne u sali da mu pokazu ijednu gresku u kur'anu, sto stvarno govori o njemu i tome koliko je daleko otisao po pitanju dokazivanja savrsenosti kur'ana. Molim te pogledaj jos neke njegove klipove, vidjeces da nije covjek koji laze narod jer sve sto kaze je javno i podlozno je kritici sa jedne, a sa druge strane pruza dokaze tumaceci kur'an na izvornom, arapskom jeziku.
Citat
Primer: Mesec
On tvrdi da su ljudi tek nedavno otkrili ono što piše u Kuranu, da Mesec reflektuje svetlost Sunca.
Medjutim, istina je da su još pre Nove ere ljudi znali da je to tako
U redu je da prihvatimo da su ljudi prije nove ere znali da Mjesec reflektuje Suncevu svetlost ali koji je to broj ljudi, i dali je veci od broja onih koji to nisu znali i na kraju pravo pitanje za one koji vjeruju da je kur'an djelo nepismenog covjeka(Muhameda a.s) kako je on(Muhamed) to mogao znati.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7241
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.19
Predragoon, sto se tice tvog stava da je Islam sekta, naravno da se necu sloziti sa tobom jer smatram da je i sa tvog ugla posmatranja on to mogao biti samo jednom, dakle kada se kao novi religiski pokret odvojio o od do tada idolopoklonicke vjere arapa pa do vremena kada je postao njihova dominantna vjera.Kako se sada s obzirom na broj njenih pripadnika moze nazvati sektom? To je po meni nizak udarac jer se danas izraz "sekta" najcesce, pogresno ili ne, koristi za kojekakve satanisticke i druge, po broju male pokrete.  Sa stanovista muslimana Islam je kao vjera predanosti jednom i jedinom Bogu postojala od uvjek samo se je vjerozakon mijenjao.
Ne zavisi to od mene, već od načina na koji stvari nastaju.
Broj pripadnika ne znači ništa, i ne može da dokaže ništa.
Danas, zbog njihove moći i političke korektnosti Hrišćanstvo i Islam mnogi ne nazivaju sektom, ali svi znamo da oni to jesu.
Nauka je stvar bez emocija i nema ljutnje što su neke stvari takve kakve jesu.

Citat
Nisam baš siguran na šta misliš kad kažeš vrlo mali ostatak sveta...Indija i Kina su, na primer, i tad bile velike i mnogoljudne zemlje. Molim te daj mi pojašnjenje.
Rekao si da su i prije pojave Kur'ana neki ljudi znali da je zemlja okrugla sto je istina ali taj podatak nije bio poznat na nivou navedenih drustava kao sto nije bio poznat ni arapima kako za vreme tako i mnogo poslije objave Kur'ana ali sam htio ovime da istaknem da je On oduvjek sadrzao-morao sadrzati naucne cinjenice koje su danas poznate.
Potcenjuješ ljude ponovo bez osnove...ko želi da nauči i ima razlog, taj će da nauči. Znaš li anegdotu o drvoseči, profesorima matematike i Pitagorinoj teoremi? Nije nemoguće da je onaj ko želi da zna došao do tih podataka, Arapi su imali i sačuvali grčke spise nakon što je tama Hrišćanstva zahvatila prostor Rimskog Carstva. Laž može da trči hiljadu dana, ali je istini dovoljan samo jedan da je prestigne.

I nisu Muhamed i ljudi oko njega baš toliko bili daleko od sveta i informacija (on je bio trgovac, ujak mu je bio vodja klana...).

Ja uvjek mogu imati zamjerke na na ono sto covjek kaze jer covjek je covjek, moze pogrijesiti uvjek.
Ja nebih umio bolje protumaciuti ove kur'anske rijeci, jednostavno razumijem ih kao odgovor Allaha dz.s ljudima koji ne vjeruju da ce ponovo biti stvoreni, da On moze ponovo stvoriti i najslozenije detalje kakve su papilarne linije kod covjeka.Kada uzmemo u obzir da postoji cjela kriminalisticka disciplina(Daktiloskopija) koja se bavi papilarnim linijama,njihovim osobinamai svojstvima, onda je jasnije zasto se spominju u kur'anu a Allah najbolje zna jer je ovo tumacenje covjeka i uvek postoji mogucnost za neka eventualno drugacija shvatanja.
Još u doba antike, u Vavilonu, Egiptu, Kini, otisci prstiju su se koristili kao način identifikacije.
Zvuči neverovatno, zar ne? Sad ti izvedi zaključke dalje, da ti ja ne namećem svoje mišljenje.

Sto se tice ovog drugog klipa i Zikra Naika, covjek je stvarno genije i po meni je nemoguce da se ospore svi dokazi koje navodi jer je on u tome otisao prilicno daleko ali to nije ni mjesto a ni  tema sa koje smo davnoo skrenuli.Ali zanimljivo je u vezi njega gledao sam jedan klip, gde javno poziva sve prisutne u sali da mu pokazu ijednu gresku u kur'anu, sto stvarno govori o njemu i tome koliko je daleko otisao po pitanju dokazivanja savrsenosti kur'ana.
On je u rangu američkih televandjelista i Zorana Djindjića...svaki malo vispreniji čovek bi obrisao patos sa njim i njegovim primerima. Genije je onaj ko je zadužio svet, a ne neko ko pokušava da prevari narod dajući mu lažne informacije. Ni jednu stvar nije kazao, a da nešto nije prećutao, iskrivio ili slagao.

Molim te pogledaj jos neke njegove klipove, vidjeces da nije covjek koji laze narod jer sve sto kaze je javno i podlozno je kritici sa jedne, a sa druge strane pruza dokaze tumaceci kur'an na izvornom, arapskom jeziku.
Gledao sam dosta i pre, on se uzda u njihovu neobaveštenost i strah i nevoljnost da se suprostave časnom Kuranu.

Citat
Primer: Mesec
On tvrdi da su ljudi tek nedavno otkrili ono što piše u Kuranu, da Mesec reflektuje svetlost Sunca.
Medjutim, istina je da su još pre Nove ere ljudi znali da je to tako
U redu je da prihvatimo da su ljudi prije nove ere znali da Mjesec reflektuje Suncevu svetlost ali koji je to broj ljudi, i dali je veci od broja onih koji to nisu znali i na kraju pravo pitanje za one koji vjeruju da je kur'an djelo nepismenog covjeka(Muhameda a.s) kako je on(Muhamed) to mogao znati.
Objasnio sam ti kako je on to sve mogao znati. Čudni su putevi nauke.
« Poslednja izmena: 10. Maj 2011, 07:10:08 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 202
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.17
Citat
Ne zavisi to od mene, već od načina na koji stvari nastaju.
Broj pripadnika ne znači ništa, i ne može da dokaže ništa.
Danas, zbog njihove moći i političke korektnosti Hrišćanstvo i Islam mnogi ne nazivaju sektom, ali svi znamo da oni to jesu.
Nauka je stvar bez emocija i nema ljutnje što su neke stvari takve kakve jesu.
Stvarno nemam namjeru da idem dalje po ovoj temi ali ne zbog toga sto nebih imao argumenata za dalju raspravu (google je cudo Smiley), vec zbog toga sto ne vidim izlaz iz iste.Ali jednostavno ako su Islam i Krscanstvo sekte ja nevidim da su potrebne savremene definicije vjere, kada po tebi pola covjecanstva pripada sekti.
Citat
Potcenjuješ ljude ponovo bez osnove...ko želi da nauči i ima razlog, taj će da nauči. Znaš li anegdotu o drvoseči, profesorima matematike i Pitagorinoj teoremi? Nije nemoguće da je onaj ko želi da zna došao do tih podataka, Arapi su imali i sačuvali grčke spise nakon što je tama Hrišćanstva zahvatila prostor Rimskog Carstva. Laž može da trči hiljadu dana, ali je istini dovoljan samo jedan da je prestigne.

I nisu Muhamed i ljudi oko njega baš toliko bili daleko od sveta i informacija (on je bio trgovac, ujak mu je bio vodja klana...).
Nije to nikakvo podcenjivanje jer nije poznat podatak da su muslimani prije Kur'ana baratali sa grckim spisima na ovaj nacin i u tom obimu, kao sto je to bio slucaj kasnije kada su poceli siriti svoju dominaciju i bas je Kur'an bio razlog tome stoo su muslimani preuzimali nauku od drugih izvora jer Allah dz.s na mnogo mjesta u Kur'anu podstice,spominje i daje prednos ucenim ljudima u odnosu na one koji to nisu.
Citat
Još u doba antike, u Vavilonu, Egiptu, Kini, otisci prstiju su se koristili kao način identifikacije.
Zvuči neverovatno, zar ne? Sad ti izvedi zaključke dalje, da ti ja ne namećem svoje mišljenje.
Cini mi se da si pogresno shvatio da onaj kur'anski ajet govori samo o tome da bi ljudi mogli koristiti koristiti otiske prstiju kao sredstvo indetifikacije i da je verovatno to u kur'anu preuzeto iz ranijih, kako si naveo kultura koje su ih koristile.
Kuran:
"1. Kunem se Danom kada Smak svijeta nastupi
* 2. i kunem se dušom koja sebe kori.
* 3. Zar čovjek misli da kosti njegove nećemo sakupiti?
* 4. Hoćemo, Mi možemo stvoriti jagodice prsta njegovih ponovo
Znaci sustina jeste u nevjerovanju covjeka da ce ponovo biti stvoren, ""Zar kada postanemo kosti i prah, zar ćemo kao nova stvorenja,doista, biti oživljeni?" ,pa Allah ovim ajetom navodi ljude da razmisle, da On moze ponovo stvoriti i najsitnije datalje covjeka...
Citat
On je u rangu američkih televandjelista i Zorana Djindjića...svaki malo vispreniji čovek bi obrisao patos sa njim i njegovim primerima. Genije je onaj ko je zadužio svet, a ne neko ko pokušava da prevari narod dajući mu lažne informacije. Ni jednu stvar nije kazao, a da nešto nije prećutao, iskrivio ili slagao.
Ovaj islamski teolog(Dr. Zakir Naik) ne djeluje tajno pa da svojim predavanjima vara neupucene, sta vise izaziva na debatu bilo koga i neznam zasto se kriticari kriju.
Drugo, kazes u jednoj recenici da je slagao, precutao i dr., uz svo postovanje s obzirom na duzinu klipa i na broj podataka koje je iznijo ti nisi nikako mogao donijeti takav zakljucak.Nije valjda da tako dobro poznajes kur'an Smiley
Dali je genije? Iznenadio me podatak o tome koliko covjek zna stvari napamet pa sam ga tako nazvao.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 16 17 19 20 ... 30
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 27. Avg 2025, 00:06:29
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.395 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.