Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 26. Avg 2025, 20:23:44
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 18 19 21 22 ... 30
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: "Kršćani, ko je vaš bog?"  (Pročitano 40592 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7241
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.19
Predragoon, ja moram zaista da uvazim sugestije damcana u vezi ove teme jer ovako ne ide, najbolje bi bilo da najprije na neki nacin zakljucimo temu koju smo zapoceli a to je "Kršćani, ko je vaš bog?"a onda ako neko zeli neka otvori temu po ovoj problemaici, mislim da ni ti nemas nista protiv.
Ja cu pokusati, jos samo ovaj put prokomentarisati ove tvoje stavove ti ces verovatno odgovoriti i neka to bude to.
Kako tebi odgovara, tako neka i bude.

Citat
Skoro da si u pravu...antički ljudi su imali civilizaciju toliko razvijenu da je nama to neverovatno da poverujemo.
Ovde ne pričam o naučnoj fantastici i Atlantidi...govorim ti o realnim stvarima. Evo, proveri informacije o samo jednom čoveku. Heron iz Aleksandrije. Par njegovih dela, poput Automata i Dioptra, su nam došle u arapskom prevodu. Ta činjenica može da ti odgovori i o predislamskom znanju kod Arapa.
Jako zanimljive stvari su vezane za ovog covjeka, stvarno inpresivno...
Ja nemam problem da povjerujem u ovakve istoriske price, cak i mnogo vece od ovih jer ih i sam Kur'an potvrdjuje.
Verujem da si želeo da kažeš istorijske činjenice.

Ja imam problem da povjerujem da je Kuran prepisivanje ovih "prica", pa jos da je djelo nepsmenog covjeka to nemozze biti.
Zašto? Nije sigurno ni to da je Muhamed bio nepismen, ali čak i da jeste...sve je mogao da čuje od drugih. Oralna tradicija...Kuran je pun jevrejskih narodnih priča i hrišćanskih gnostičkih i apokrifnih dela. Zanimaš se za nešto, čuješ, zapamtiš i preneseš dalje. To ne može biti prostije.

Cinjenica jeste i to je jedino sasvim i potpuno poznato da su sva dostignuca arapa, osim mozda pjesnistva i nekih dr. zanemarljivih stvari ,postignuta u postislamskom periodu.
Jednog dana će neko da pogleda ovaj tvoj post i da te proglasi prorokom. Arapi još nisu ušli u postislamski period. Kada budu došli do njega...slažem se da će doseći svoja najveća dostignuća.

Ja ti necu navoditi cinjenice vezane za nivo obrazovanja predislamskih arapa pa i samog Muhameda a.s jer verovatno znas taj podatak.
Znam bolje nego što bi urednici EPP-a* želeli da znam.

Citat
Hiljadu godina pre Muhameda, Aristotel je u svojoj ,,Meteorologiji'' pisao o svojstvima vode, i kako se ponašaju vode različitih saliniteta. Već sam napisao da se u Kuranu nalaze i neke njegove pogrešne pretpostavke, ali koje su za to doba bile revolucionarne i utrle su put našem znanju. Uz to, mornari koji su plovili morem primećivali su razlike u boji vode. Na deltama reka, mogli su da izvedu prost eksperiment kušanja vode. Muhamed je verovatno čuo o tome, bio impresioniran i pogrešno zaključio da je to božije čudo.

Druga stvar je da Islam daje pogrešnu interpretaciju ovog fenomena. Nema tu nikakve pregrade, magičnog delovanja, vode se ne mešaju iz čisto fizičkih razloga, tj. mešaju se, ali polako...eto greške u Kuranu.

Poznata je prica kada je jedan od drugova Allahovog poslanika Muhmeda a.s njemu donijo jedan dio "originalnog teksta" novog zavjeta na sto mu je Muhamed rekao da to odmah baci jer je Kuran najnoviji zavjet, znaci muhamed nije primao nista sto bi moglo da izazove zabunu u Allahovoj vjeri.S druge strane postoji mnogo pisanih dokumenata i predaja o tome kako je i na koji nacin Muhamed a.s primao objavu, mnogi njegovi drugovi su prisustvovali tom cinu, poslije koga bi nepismeni covjek izgovarao rijeci koje su bile u intelektualnom smislu jedno cudo, najveci pjesnici toga doba su primali islam bas zbog nacina na koji je Kuran napisan(vecina kur'ana je u stihu), prema tome tvoje tvrdnje da su ajeti o "dva mora"prepisani od Aristotela jednostavno ne piju vodu.
Ja ne bih mnogo pominjao to kako je Muhamed primao objave...zbog takvog načina je i podložan kritici.
Neću da širim priču i otvaram novi front, ali takvi nastupi su bili dobro poznati u drevnoj Arabiji.

Što se tiče bacanja dela Novog Zaveta...ako je bio nepismen, zašto su mu ga donosili?
Mogao bih ovde da budem i zlonameran pa da ga uporedim sa još jednom istorijskom osobom koja je naredila uništavanje knjiga za koje nije želela da zna, ali neću.
Uz to, već smo pominjali problem sa prihvatanjem Knjige.

Po pitanju umetničke vrednosti, meni Kuran (doduše u prevodu) stvarno ne deluje nešto vešto napisan.
Kuranski tekstovi nemaju početak, sredinu ili kraj, njegova nelinearna struktura liči na upetljanu kučinu.
Rasporedu tekstova nedostaju kontinuitet, hronološki ili tematski niz, ali zato poseduje dosta ponavljanja.

Bre ti govoris o Muhamedu kao velikom istrazivacu i naucniku, koji je sakupio sva znanja antickih civilizacija, hvala ti na tome, neznam sto se mnogi tvoji sunarodnici ljute kada se kaze da je Muhamed bio "veliki covjek"
Ne...pogrešno razumeš ono što ti pišem. Kompilator nije isto što i naučnik.

Citat
Nisi dao pojašnjenje prvog dela rečenice, jer smatraš da ja znam da se tu opisuje Big Beng.  Smile
Veliki prasak (mnogo bolje opisan nego u Kuranu) imaš u Vedama, ili kod Grka.

Da je voda prauzrok svega tvrdio je još Tales (625-545 p.n.e).
Naravno da sam znao, rekao sam vec cijenim tvoje znanje, zao mi je sto ga upotrebljavas na ovakav nacin i molim Allaha dz.s da ti da ono sto je najbolje za tebe pa ako je to Islam(ja sam ubjedjen) neka ti da islam.
Boziji poslanik Muhamed a.s da je jednom prilikom rekao da je bilo preko 120 000 Bozijih poslanika, svaki od njih je imao smjernice od Boga, tako da mislim da su tako "velika"znanja dosla upravo  od Boga preko njegovih poslanika a On najbolje zna.
Allah zna sve, znao je i to da ce ljudi smatrati da je Kur'an djelo Muhameda a.s i zato je on ostao nepismen do kraja zivota.
Hvala ti na lepim željama, ako zaključim da su moji stavovi falični, svakako ću ih revidirati. Od tebe očekujem isto.
Još jednom ti ponavljam...nepismen ne znači i neobavešten. A čoveku ne treba bog da bi se bavio posmatranjem i zaključivanjem.

Citat
Možeš da ceniš to što on veruje u sebe, ali ne i njegove ''dokaze''.
Ja ne mogu da ti kažem zašto neko nije prihvatio njegov izazov...razlozi mogu biti brojni.
Od shvatanja protivnika kao neozbiljne i nekredibilne osobe, političke korektnosti, smatranja da je tema nebitna ili da je istina očigledna, pa do straha za ličnu bezbednost što se neko usudio da obori Kuran. Možda je i bilo ponuda za naučnim analizama njegovih stavova, ali je Zakir odbio. Ja ti kažem da je svaki njegov argument faličan, a ti ako želiš istraži zašto, a ako ne ostani na poziciji na kojoj si sad.
Ja mislim da on lično najviše blati Kuran, stavljajući ga u red sa udžbenicima ili naučnim traktatima, gde mu nije mesto i gde je nadmašen bez šanse da se suprostavi.
Ja mislim da Hriscani nemogu odgovoriti na sva njegova pitanja, sve kontradiktornosti koje iznosi o "nepogresivoj Bozijoj knjizi"(Bibliji).
Mnogi bi mogli, ti bi mogao, ja takodje, ali neću...jer nisam hrišćanin.
I slobodno nastavi da ih pitaš...moje pisanje vas nikako nije ograničilo.
To što ima grešaka u Kuranu, ne ograničava tebe da napadaš Bibliju. To je kao dva ponavljača koja se svadjaju ko je bio gori u školi.

Ali u svakom slucaju on je samo covjek, prihvatam misljenja da mozda pogresno tumaci nake stvari ali sto se tice Kur'ana Allah dz.s nam je u njemu dao garanciju da ce biti izvorno sacuvan, nepromijenjen do sudnjega dana.
Citat
Suniti su bacili fatvu na njega i proglasili ga ,,kafirom''. (islamska škola Darul Uloom Deoband)
Možda to veze ima i sa njegovim stavom da ''Svaki Musliman treba da bude terorista''!
Šta ti misliš o tome?
Suniti imaju svoje  cetiri skole, ova ne spada u tih cetiri a iskreno prvi put cujem za nju, pitam se koliko su konpetentni za izdavanje fetvi i dali je to rezultat nekog sireg koncenzusa ili izdvojeno misljenje nekog imama.
Sto se tice terorizma, neka on govori za mene :http://www.youtube.com/watch?v=MrmEf8oWHqg
Pogledaj ovaj snimak opet, pa mi sam kaži šta tu ne valja. Možeš i na PM, pošto si poput demcana kazao da više nećeš da diskutuješ o ovome.

*EPP - Emiratski Propagandni Program  Smile
« Poslednja izmena: 14. Maj 2011, 15:08:49 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6
mob
Sony xperia
A sto ne bi ste nastavili na temi:
http://forum.burek.com/kuran-ispred-nauke-t455980.770.html

Prigodnija je za ovu vrstu "problematike".  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 202
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
Citat
Citat
Cinjenica jeste i to je jedino sasvim i potpuno poznato da su sva dostignuca arapa, osim mozda pjesnistva i nekih dr. zanemarljivih stvari ,postignuta u postislamskom periodu.
Jednog dana će neko da pogleda ovaj tvoj post i da te proglasi prorokom. Arapi još nisu ušli u postislamski period. Kada budu došli do njega...slažem se da će doseći svoja najveća dostignuća.
Dobro sad...znas na sta sam mislio!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"It is better to Burn Out then to Fade Awey "

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Apple 
Okeani su extra-terestrialni i ne mesaju zbog razlicite slanosti i kiseline to je svaki moreplovac znao jos od Aleksandra Velikog trista  godina pre Hrista isto kao sto su znali i za "reku" koja pritice kroz okean .
"Golf Sream conveyer belt".
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 202
Zastava
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.65
 "Prvo smo istraživali vodu Mediteranskog mora – prirodni nivo slanosti, gustoće i oblike života koji je svojstven u tim vodama. Isto smo uradili u Atlanskom okeanu. Ove dvije vode se dodiruju ispred Gibraltara već hiljadama godina i bilo bi logično, da ove velike količine vode su se trebale davno izmiješati – njihova slanost i gustoća trebali bi da su identične ili makar slične. Međutim, čak i na mjestima gdje se međusobno dodiruju svaka od tih voda zadržava svoja svojstva. Drugim rječima, na mjestima gdje se valovi dodiruju, vodena pregrada sprječava miješanje voda....
...I zaista, kad sam pročitao prevod Kur’ana tako je stajalo. Nakon toga sam uzviknuo: "Kunem se, da ovaj Ku’ran, za kojim moderna nauka kasni 1400 godina, ne može biti govor čovjeka. To je zaista govor Svemogućeg." Nakon toga sam prihvatio Islam i svaki dan sam bio zadivljen istinom, pravdom, lahkoćom, korisnosti ove vjere. Neizmjerno sam zahvalan Onome Koji je otvorio moje oči da vidim Istinu
- Zak Kusto, francuski okeanograf, naučnik, ekolog, pronalazač i avantursita.

"Okeani su extra-terestrialni i ne mesaju zbog razlicite slanosti i kiseline to je svaki moreplovac znao jos od Aleksandra Velikog" - Alex616, forumas.
« Poslednja izmena: 15. Maj 2011, 22:52:30 od demcan »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7241
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.19
Ni jedan pouzdani izvor ne ne može da potvrdi ovaj citat koji se pripisuje Kustou. Žak Kusto nije postao musliman, sahranjen je kao katolik i njegova porodica kao i Fondacija Kusto su porekli da je primio Islam. Ovo je samo jedna u nizu prevara kojom se služe oni koji znaju da nisu u pravu. U muslimanskom svetu ova bajka i dalje opstaje, najviše zahvaljujući nevoljnosti ljudi da provere činjenice. To je još jedan primer da su manipulanti uvek spremni da lažu svoju publiku. Mislim da je onaj koji je naveo ovakvu brutalnu dezinformaciju sam sebe diskvalifikovao kao ozbiljnog sagovornika.

« Poslednja izmena: 16. Maj 2011, 12:02:20 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"It is better to Burn Out then to Fade Awey "

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Apple 
Hvala ,studirao sam prirodne nauke sa " OU" i jedan od predmeta mi je bila okeanografija .

Poznata mi je ta njegova Zakova izjava koju sam cuo od muslimana  i odasli smo uz te emisije "otkrica" sa kraja

sedamdesetih godina ali to je drevno znanje vec postojalo medju moreplovcima i prenosilo se generacijama.

Kuran je samo zabelezio to ponovo ,vise mi je fantasticna ona vasa prica vezana za broj hromozoma .

Mnogo ste dosadni sa Zak Custom ,Muhamed Alijem ,malkomom X i onim jednim rok pevacem zvanim Keith-om
Boga svako dozivljava drugacije privatno i licno zbog toga tvoje pitanje nema istu vrednost a ni znacenje kao kad bi naprimer upitao" Muslimani Ko je vas Bog? " Jer vi nemate promene i vas je napredak stagnatan u razmisljanju.

Razlog za to je da mi u hriscanstvu evolviramo svakodnevno sa novim razumevanjima ,dokaz za to je 39000 hriscanskih razlicitih pravaca /denominacija .
Pocevsi od toga da je Bog milosrdan i voli sve  Hriscanstvo prihvata u svoj zagrljaj gresnike i otpadnike sveta cak i  ubice i one na smrtnoj kazni.
Ne mozes da gledas samo pravoslavlje jer to je samo jedan deo Hricanstva.
Mi smo usvojili puno paganskih obicaja ,
U drugim formama Hriscanstva imamo zene svestenike a i svesno smo prihvatili Sodomiju dozvoljavajuci gej ljudima da budu svestenici.
Stari zavet /Biblija nam kaze da covek moze da ima i sedam zena i to se obicno praktikuje medju mormonima.
Neki ljudi barataju u crkvama sa zmijama zvecerkama a neki putuju peske hiljade km do Jerusalima na pricest.
Hriscanstvo je prilicno veliki neobuhvatan pojam  ukoliko se covek ne vrati samom izvoru to jest JC -ju.
« Poslednja izmena: 16. Maj 2011, 00:24:36 od Alex616 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7241
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.19
Hriscanstvo je prilicno veliki neobuhvatan pojam  ukoliko se covek ne vrati samom izvoru to jest JC -ju.
Kakve sad veze ima James Caan sa celom ovom pričom?  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 37017
Zastava Antofagasta
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.68
 Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 202
Zastava
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.65
Opste je poznato da se Kusto vratio u islam, ali to je licna i personalna stvar svakog pojedinca i ovdje nije toliko bitno koliko je bitno njegovo - kao sto mozemo primjetit -, ushicenje otkricem nemijesanja mora i otkricem nevidljive barijere izmedju istih, u ovom slucaju izmedju Atlantika i Mediterana.

Da se zakljucit sljedece: da je svaki moreplovac od starog doba znao za nemijesanje voda, kako je onaj forumas naveo, onda se pomenuti moreplovac i okeanograf ne bi toliko zaprepastio svojim otkricem u nedavnoj proslosti.

Citat
Kuran je samo zabelezio
Vidi, Kuran nesto stalno "zabiljezi" ono sto nauka kasnije potvrdjuje.

Citat
Jer vi nemate promene i vas je napredak stagnatan u razmisljanju.

Razlog za to je da mi u hriscanstvu evolviramo svakodnevno sa novim razumevanjima ,dokaz za to je 39000 hriscanskih razlicitih pravaca /denominacija .

Ako je dokaz napretka toliki broj pravaca, pa i u islamu imas veliki broj pravaca, misljenja i sekti od kojih je dio nazalost izasao iz vjere.
Na kraju krajeva, nije bitan kvantitet vec kvalitet, tj. sto dosljednije slijedjenje necega, sto je u ovom slucaju monoteizam, vjera u Jednog Boga.

Citat
Hriscanstvo je prilicno veliki neobuhvatan pojam  ukoliko se covek ne vrati samom izvoru to jest JC -ju.

.. a sta je ono cemu pozivao "JC" do obozavanje Jednog i Jedinog Boga koji nema ortaka kao sto mi imamo u svojim svakodnevnim poslovima, niti parnjaka kao sto mi imamo, niti potrebe i zelje kao sto ih mi imamo, pokoravanje Njemu i trazenje pomoci od Njega..
« Poslednja izmena: 17. Maj 2011, 01:00:01 od demcan »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 18 19 21 22 ... 30
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 26. Avg 2025, 20:23:44
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.069 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.