Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 21
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kako sam prevaren od zlih profesora  (Pročitano 22343 puta)
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 28.0
mob
Nokia 
Зли професори су зли јер не могу сами да посеку грану на којој седе и објасне студентима да, у овој земљи, реално потребе за њима - нема. Овде су потребни само продавци, менаџери, хохштаплери, а за све то је довољна основна до средња школа. Реално, уписне квоте на факултетима би требало смањити за око 300%, па да добијемо неку бројку школованих, која би реално могла да се запосли. Уместо тога, ми све више младих гурамо на студије, отвара се гомила приватних "факултета", квалитет студија опада невиђеном брзином (од увођења болоње влада права катастрофа)... тако чак и људи који су пре пар година завршили факултете и добро се помучили за то сада чупају косу када виде нове "академце" који су полуписмени или неписмени, а имају бољи просек и завршавају факултете у року. То обезвредњује труд свих нас, и доводи до тога да сви будемо третирани као дебили и ментоли. И ускоро ћемо сви (осим оних који побегну преко) радити за по 20000-30000 динара, јер живимо у колонији, а не у држави.

Pitala bih Kristala....cisto da vidim sa kime imam posla....da mi kaze sa cime pocinje tehnologija kreditiranja, koji izvori su relevantni za kreditnu ocenu, na koji nacin banka prikuplja podatke o podnosiocu zahteva za kredit, sta su to kreditni odbori i koji faktori uticu na visiku kreditnog rizika. Sta je to "realnost finansijskih potreba preduzeca/pojedinca?

Smile Smile Smile
Јеси ли сигурна да желиш да ти одговори? Ако крене о банкарском систему, оде тема дођавола... Smile

Da sigurna sam, zelim da vidim sta je od literature citao, sta je ucio i koliko teoretski zna. Ne zelim youtube komentare, nego znanje, jer da bi mogao nesto da osporis moras da poznajes tematiku.

Ne slazem se da profesori treba da objasne djacima da nisu potrebni, i te kako su potrebni, danas zivimo ovako, sutra ce mozda biti bolje.
Sem toga ucis, prvenstveno, radi sebe. Diploma fakulteta ne znaci plata nego te pokazuje ko si i sta si, da si sposoban, uporan, marljiv, vredan, pametan.
Isto kazem i za stolere, molere, mesare, klesare, apotekare - majstore u svojim poslovima.
Skidam kapu svima koji svoj zanat drze u malom prstu.
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12623
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 33.0.1750.154
На тржишту рада послови  за који је потребна диплома факултета чини неких 20% уврх главе 30% послова...80-70% послова су они послови за које је довољна основна и средња школа...

Проблем настаје када 90% хоће да ради ових 20% послова.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

You'll never see me fall from grace

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 28.0
e Санџи немој се фрљаш с стручни термини јер ако почнемо сви оде тема у курац и звучаћемо као да јебемо матер једни другима... поготово ако ајти стручњаки почну да се фрљају са својим терминима... то звучи баш баш перврезно ...  Smile

И не зајебавам се... описана ситуација и разговор су буквално од речи до речи тачни... ово за економисте и правнике... мало је искарикирано ал генерално баш не гинем од поштовања за дотичне струке. А боље да не причам шта мислим о осталима вишим пословно техничким организационо менаџерским бечлорима и мастерима ... Smile

да не буде забуне... поштујем труд, поштујем стаж, поготово поштујем постигнуто... ал гајим предрасуде. Јбга нисам ни ја савршен  Smile Smile

Citat

ма ја скидам капу и мајсторима и великим др-мр-овима тек када су у стању да се друже и комуницирају и функционишу са различитима од себе... без потребе да ниподаштавају туђе образовање тј без потребе да ниподаштавају нечије немање образовања ... ил било шта друго... да су у стању да свакодневну комуникацију не оптерете својим фрустрацијама, предрасудама, комплексима завистима или сујетама... и да је одржавају опуштеном. А то је прилично ретко и то поштујем више од било чега...  Smile
IP sačuvana
social share

It's all a fucking joke anyway

Tim: You never say please. You never say thank you.
Frank: Please don't be an idiot. Thank you.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 521
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 25.0
Da sigurna sam, zelim da vidim sta je od literature citao, sta je ucio i koliko teoretski zna. Ne zelim youtube komentare, nego znanje, jer da bi mogao nesto da osporis moras da poznajes tematiku.

Читао је википедију...  Smile

Ne slazem se da profesori treba da objasne djacima da nisu potrebni, i te kako su potrebni, danas zivimo ovako, sutra ce mozda biti bolje.

Можда сам се лоше изразио... То поље треба да уреди држава, коју немамо, тако да су професори ту ни на небу ни на земљи... Са једне стране уче студенте и школују их за неко занимање, а са друге, потпуно су свесни колике су шансе да се сутра ти исти студенти запосле у струци... Морам да скинем капу професорима Хемијског факултета (и ПМФ-а уопште), јер нигде нисам видео да се професори толико труде око својих студената и активно им траже посао на све стране, још пре завршетка студија. За свако поштовање... Што се не би могло рећи за професоре неких других факултета, који се према студентима понашају по принципу - што пре их откаче, то боље. А да ће сутра бити боље у Србији - не верујем, јер да би било боље прво би за нешто морали да се питају исти ти школовани људи... не видим да се то код нас дешава, ни сада, ни у будућности. Надам се да грешим Smile

Sem toga ucis, prvenstveno, radi sebe. Diploma fakulteta ne znaci plata nego te pokazuje ko si i sta si, da si sposoban, uporan, marljiv, vredan, pametan.
Isto kazem i za stolere, molere, mesare, klesare, apotekare - majstore u svojim poslovima.

Слажем се. Само је проблем у навали приватних факултета, у ретардираној болоњи, у неодговорним професорима... што доводи да свака шуша може да заврши факултет, деградирајући нама осталима наш уложен труд.

И не зајебавам се... описана ситуација и разговор су буквално од речи до речи тачни... ово за економисте и правнике... мало је искарикирано ал генерално баш не гинем од поштовања за дотичне струке. А боље да не причам шта мислим о осталима вишим пословно техничким организационо менаџерским бечлорима и мастерима ... Smile

да не буде забуне... поштујем труд, поштујем стаж, поготово поштујем постигнуто... ал гајим предрасуде. Јбга нисам ни ја савршен  Smile Smile

Да, данас су све сами менаџери и организатори, не знају ни три броја да саберу, камоли нешто друго... Факултет за индустријски менаџмент... можеш мислити. И онда такви ликови дођу и пореде се са људима који су излапели док су завршили државне факултете (које сад срозавају на ниво приватних, да не буде разлике)...
IP sačuvana
social share
Ček znači ti hoćeš da kažeš da ne voliš kad se nešto tera u krajnost?
Pa ti onda nisi Srbin...
 Smile Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 28.0
Citat
Слажем се. Само је проблем у навали приватних факултета, у ретардираној болоњи, у неодговорним професорима... што доводи да свака шуша може да заврши факултет, деградирајући нама осталима наш уложен труд.
Без уласка у фајт државни вс приватни, ако знаш нешто, не може нико то да сроза.
« Poslednja izmena: 22. Apr 2014, 15:03:24 od Raven_Claw3190900 »
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12623
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 33.0.1750.154
јер да би било боље прво би за нешто морали да се питају исти ти школовани људи

Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 521
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 25.0
јер да би било боље прво би за нешто морали да се питају исти ти школовани људи

Smile

Smile
Па, има школованих и "школованих"... Код нас ови други коло воде... Баш сам се скоро расправљао са мајком о запослењу, и у току расправе она ми је, онако резигнирано рекла да су у њеној генерацији најбоље прошли најгори студенти, који су се дочепали руководећих места... а најбољи студенти су позавршавали као административци и радници, секретарице и помоћници (завршила је економију). А то је било пре 30 година. Данас може само горе од тога да буде Smile
IP sačuvana
social share
Pa ti onda nisi Srbin...
 Smile Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 28.0
Да је Александар Велики само из књига учио о рату, не би отишао даље од Мале Азије. Без дрчности џаба све.  Smile
« Poslednja izmena: 22. Apr 2014, 15:12:50 od Raven_Claw3190900 »
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.9.2
Browser
Chrome 33.0.1750.154
mob
Apple 15
Bilo bi zaista lepo kada bi svako radio samo svoj posao...  Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 521
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 25.0
Да је Александар Велики само из књига учио о рату, не би отишао даље од Мале Азије. Без дрчности џаба све.  Smile

А да није имао врхунско образовање које је имао, не би стигао ни до до мале Азије...  Smile

Шалу на страну, дрчност треба да служи да раздвоји теоретичаре, који су све набубали, али опет не могу да се снађу у животу, од оних који своје знање знају и да примене. Међутим, код нас, а како ми се чини, и у великом делу данашњег света, дрчност излази на прво место, а знање се потискује... па је битно да си што дрчнији, а да ли је у глави промаја, нема везе... Последице тога ћемо тек видети у будућности...
IP sačuvana
social share
Pa ti onda nisi Srbin...
 Smile Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 21
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.085 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.