Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 21
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kako sam prevaren od zlih profesora  (Pročitano 22429 puta)
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows XP
Browser
Chrome 34.0.1847.116
Sandra80
Citat
Molim, jebeno molim??!??!?
Samo bez panike.

Citat
Tehnologija kreditiranja je proces koji pocinje kreditnim zahtevom od strane kompanije ili gradjana.
Dobro, jeste. Ja ne pricam o tome. Ja pricam o tome da novac ulazi u opticaj iskljucivo kao dug, odnosno kredit. Znaci, da bi neko podigao kredit, mora da postoji potraznja za novim robama i uslugama. To znaci, da se kredit mora neprekidno uziamti i stvarati sve veci i veci dug. To je tipicna eksponencijalna kriva...Poncijeva sema.

Citat
Dug se Kristal zove, kamata. Jesi li nekada cuo za to? Kamata je cena koja se placa za koriscenje sredstava banke.
Sandra, a da li je kamata ikad usla u opticaj? : )

Citat
Ti covece ne znas osnovne stvari, one koje se uce u srednjoj ekonomskoj skoli. I ti si nasao sa mnom da se raspravljas i da pljujes ekonomiste, bankare, profesore i moju struku Smile
Ja vas ne pljujem u opste. Ja tvrdim da ne znate regulaciju novca, odnosno osnovne stavri.

Citat
Da bih ti odgovorila na ovo prvo mi reci sta je to Monitoring i objasni mi Pojam i Vrste bankarskih rizika.
Sandra, znam da si naucila pojmove, ali mene to ne zanima. To su administrativne stavri i nemaju veze sa ovim o cemu pisem.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.53
Citat
U poslednje vreme ne postujem nikoga. Nek' se svi teraju u 3 picke lepe materine, sve iskvarena, zlobna i ljubomorna govna. Nemam vise zivaca za supke.

znaci ni za mene nemas vremena... Smile dobro mozda nisi mislila na mene... Smile

ali ja...kad god neko napise supak ili budala ja se odma pronadjem... Smile Smile Smile

zzam se ja malo  Smile

dans ti je uspjesna ekonomija u sustini umjetnost...
jer nikome nije jasno kako uspjesni muljaju...
sve dok im murija ne upadne i ne pohapsi ih.... Smile

samo s cim ekonomisu ovi nasi ekonomskui gurui i strucnjaci ... Smile
kad nista ne radi...od cega bi mogli da stvore "materiju" s kojom bi ekonomisali....
i sto li smo dogurali do klinca..i dna...
kad imamo sve tako sposobne ekonomiste...  i sto na preduzeca kubure na ivici stecaja... Smile

zato sto su svi lopovi... Smile  Smile

banke im daju kredite na hipoteke ..oni pokradu pare..
banke uzimaju preduzeca i naplacuju potrazivanja...
i tako se to vrti u  u krug godinama... Smile

i sve to treba rastjerati i zapoliti ovu neiskvarenu djecu sa biroa... Smile

IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows 7
Browser
Chrome 33.0.1750.154

Zanimljivo je, Korisnice to sto samo vadis one delove na koje mozes da das odgovor i to u klasicnom stilu klisea, trivijalnsoti i besmislica... Daj se malo konsoliduj, uzobilji se.

Pa rekoh ti, ti ne zasluzujes ozbilinost. Evo Sandra ti dokazala da ne znas osnovne stvari o eknomiji a imas obraza da pricas o ekonomskim skolama i kako skoluju ljude koji nemaju pojma sa ekonomijom.  Smile

Citat
Covek koji ne zna razliku izmedju indoktrinacije i obrazovanja kaze ovako nesto!? Iznenadjenjima nikad kraja...
Ja znam, ti vala ne znas. I to smo utvrdili odavno cinjenicom da nemas pojma u cemu je razlika izmedju obrazovanja i indoktrinacija i da je za tebe nepostojeci pojam "kriticko misljenje".  Smile Smile

Citat
"Mi ne idemo nikud i ne radimo nista, mi smo jedna velika hiponotisana gomila..." , rece pesnik jednom : ) ostatak teksta je jos bolji.
Pa da, ne znas poslovicu ali znas neku pesmu. Zasto me to ne cudi...

Citat
Jesu, ljudi su. Ali ti ljudi ne razumeju sistem koji ih vara, a potom se kao "pitaju" na izborima ko ce da ih vodi!? Kada bi shvatili, nesto bi preduzeli. Prema tome, zbog toga je to "imaginarna vecina", psihologija mase. A tu masu stvarate vi, kao jedna od karika, kroz tzv "obrazovni sistem". Sve je povezano.
Ma da, sve je povezano kako bi mi unistili malenog kristala i ljude kao on koji su nesposobni da zive.  Smile

Citat
Eto, Duci Simonovic kaze da su skole "represivne institucije", a tvoj je "kolega".
Pa? Jel sam ja negde rekao da su sve moje kolege u pravu?

Citat
Sasvim je ocigledno da pojmove ucis napamet, bez dublje analize. Kriticka misao jeste usmeravanje u odredjenom pravcu, bas kao i nekrticka. Ne znam koliko je jasnije?
Tako su te naucili youtube cikice ali o je daleko od istine. Ajde da te poducim malo posto vidim da nemas pojma, kriticka misao je deo intelektualnog procesa misljenja. Upravo i sluzi da se osoba ne bi usmeravala u jednom pravcu nego da bi analizirala dobijene informacije(bilo od skole bilo od bilo kojih drugih izvora) i mogla da ih sagleda iz razlicitih uglova. Ti nazalost to nemas, ti govoris o nekakvom preispitivanju ali nemas osnovni proces kojim bi to preispitavanje odradio tj kriticku misao. Da je imas ne bi samo usvajao ono sto ti youtube cikice kazu i bio indoktriniran nego bi razmislio svojom glavom pa sagledao stvari iz vise uglova...

Citat
Ili ekonomista o ekonomiji? : )) Cekaj bre, Korisnice, zasto stancujete toliko ekonomista, a ekonomija u sve goroj situaciji?? : )) Vrlo jednostavno pitanje, nemoj da preskocis ; )
Prvo i prvo ti nisi ekonomista nego si covek sa cetiri razredna osnovne. Ergo, u ovoj situaciji koju sam opisao moler koji dodje kod nekog strucnog(recimo lekara) i prica mu kako su vakcine stetne iili sta vec. Drugo i drugo, ne stancujem ja, da je do mene ja bih podrzavao ovo Aleksandrovo i smanjio kvote na upis na fakultet. To pitanje pitaj ministra prosvete.

Citat
Naravno da je buhu : ) Kad procitam tvoje poruke, to jeste tuga...stvarno buhu.
Nemoj da se uzbudjujes jer smo te ovde "provalili". Jbg, sam si kriv jer su ti stavovi takvi kakvi jesu...

Citat
Mnogo se uzbudjujes, Korisnice...ali dobro, to je problem kada se Istina pocne iznositi.
Istina u slucaju tvoje recenice se pise malim slovom. Jbg, moras da ides u osnovbu skolu da bi to naucio.  Smile

Citat
Ja ne mrzim nikog, opet projektujes svoje osbobine na druge!? AKo radis u obrazovanju i ako ucis decu kako da se prilagode sistemu, a ne da ga menjanju, sta si drugo nego "sluga sistema"?
Ja sam npr neko ko ce ti sutradan edukovati decu. I pokusavati da ispravim tvoje greske u vaspitanju istih. Tako da bi npr mogao da me zoves "gospodine" i ljubis ruke posto cu morati da uradim golem posao da ta deca ne bi zavrsila kao ti.  Smile

Citat
Nemam ja sta da se pogledam u ogledalo. Realnost govori u prilog onome sto pisem. Stancujete ekonomiste, a ekonomija u sve goroj situaciji. Imam diplomu obdanista, pa ti i dalje problizavam Prirodu Stvari, jer ljudi koji rade u prosveti to ne mogu...napravili su od tebe veliku Indoktrinaciju.

Smile Smile Smile

Imas diplomu obdanistra jer za skolu nisi bio. Tako da se pogledaj u ogledalo i shvati da ti za to nije kriv sistem vec tvoja lenjost i nesposobnost. Realnost to govori a ako bi se pogledao u ogledalo video bi to isto. I mesto da uzmes i ne budes vise lenj i nesposoban ti i dalje krivis nekakav sistem zbog tvojih gresaka. I to je zaista tuzno. Ali dobro, ako ti je ovo 85 godiste onda imas jos uvek sanse da se ispravis pa napravis nesto od zivota...

Citat
Stvarno? Pa kako onda tumacis to sto ti trenutno dugujes oko 7000 dolara stranim, privatnim bankama? Dali te je neko pitao, da li zelis taj dug? : )) Naravno, ovo te nisu ucili u skoli...ti si "krojac svoje sudbine"? : )
Ja ne dugujem nikom nista osim mojim roditeljima. Cak nemam ni novcanih dugovanja prema bankama a ni prema prijateljima jer nikada nisam voleo da pozajmljujem novac.

A inace i jesam krojac svoje sudbine, ne zavisim od sistema i ne mislim da mi je sistem kriv za sve. Jer jbg, umem da se pogledam u ogledalo pa radim na sebi a ne da krivim sve i svakoga zbog svoje nesposobnosti.  Smile

Citat
Jos da objasnis kako je moguce da svako zivi od svog rada i da "uspe" i ja se povlacim sa foruma ; )
Tako sto zasuce rukave i radi. Cak i da nemas skolu mozes da uspes sa tvojih 10 prstiju da stvoris nesto profitabilno. A sigurne neces uspeti tako sto kao neki "Mesija" dolazis na Forum i pricas kako sistem ne valja. Da si neki covek od akcije(kao sto nisi) izasao bi na ulice pa bi organizovao nesto slicno kao Bosanci pre neki mesec. Ali avaj, nisi sposoban za tako nesto, jbg...

Citat
To je lepo, ali nije lepo povlaciti se pred problemom. Prvo treba ukazati na problem, da ljudi shvate gde je problem, pa ga onda resavati. Izolacijom se problem nece resiti.
I to radis tako sto piskaras po Forumu? Sjajno resenje, zaista sjajno.  Smile Smile Smile

Kao sto rekoh, izadji na ulicu, okupi masu i uradi nesto. Ovako si samo neobrazovani moler koji nema pojma o cemu prica. Al dobro, internet trpi sve...

Citat
Ovo sto ti pises su izlivi frustracija, besa i nestabilnosti...eto, ko radi sa decom : )
Veruj mi, mene bas briga do tebe. Da nisi tolika neznalica a da se ne predstavljas ovde kao neki golemi strucnjak(a ne znas ni osnove ekonomije a ni osnove obrazovanja i to je dokazano cinjenicama a ne youtube floskulama) i da ne provociras ne bih ni pricao sa tobom. Kao sto rekoh, tvoja prica meni je kao da mi moler dodje kuci i prica mi o osnovama obrazovanja i ne pogadja me previse jer ne zavisim od tvoje price. Kao sto ti rekoh pre, niti mi posao niti moj rad zavise od tvoje price. Da si neki Pestaloci, Marija Montesori ili neko ko je nesto uradio za obrazovanje ili pak prosvetni inspektor pa bi i zavisilo ovako moler tesko da moze da mi ugrozi posao. Tako da, i dalje krivi sistem zbog svoje nesposobnosti i budi ljubomoran na ljude koji su nesto uradili u zivotu.  Smile
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 481
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 28.0
Poshto vidim da raspravljate o ekonomiji evo jedna mala istorijska lekcija o ekonomiji.

Banke su pochele sa svojim radom josh u srednjem veku. I to je bio istorijski period od 12. veka pa naovamo. Srednjevekovni gradovi od tada polako postaju centri zanatske proizvodnje i trgovine. Zbog kolichie trgovine i zanatske proizvodnje organizovali su se u srednjem veku veliki trgovachki sajmovi u najvecim gradovima. Svaka feudalna oblast, pod kojom su potpadali i gradovi, imala je sopstveni novac koji je kovao lokalni feudalac. Odlazak u drugi predstavljao je problem zbog korishcenja razlichitih moneta. Tada pochinju da se pojavljuju prvi menjachi koji su za odredjenu nadoknadu menjali novac u potrebnu monetu. Takodje su ti menjachi i uzimali novac na chuvanje i transportovali ga u grad gde se odrzavao sajam a choveku koji je davao novac na chuvanje su davali priznanice kako bi ima kasnije isplatili ono shto im duguju. Naravno i takve usluge su se placale.

Najrazvijeniji trgovachki centri bili su u to vreme u Italiji. Klupa na kojoj su sedeli menjachi se na italijanskom zvala ,,banco'' i odatle potiche rech ,,banka''. Primeticete koliko je rech ,,banco'' slichna sa anglosaksonskom ,,bench''. Vremenom banke otvaraju kancelarije i nastavljaju da se bave menjachkim poslovima a takodje pochinju da se bave i pozamljivanjem novca uz naravno placanje usluge samog pozamljivanja. To je ono shto mi danas zovemo kamata. Inache zashto bi neko nekom pozamljivao novac bez ikakve cene? To je posao a ne altrustichka dobrotvorna delatnost.

Banke su, dakle, nastale kao potreba razvijanja trgovine izmedju gradova koji su postajali novi proizvodni centri u srednjem veku. Stari oblik proizvodnje bila su sela i feudalci koji su uzimali deset posto od proizvoda seljaka u vidu naturalnih dazbina.
IP sačuvana
social share
If you are strong feign weakness. If weak, pretend strength. Whatever your position, conceal it from the enemy, and he will waste his armies fighting his own phantoms.

Warhammer 40k - Tactica Imperium
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 28.0
mob
Nokia 
Citat
Dobro, jeste. Ja ne pricam o tome. Ja pricam o tome da novac ulazi u opticaj iskljucivo kao dug, odnosno kredit. Znaci, da bi neko podigao kredit, mora da postoji potraznja za novim robama i uslugama. To znaci, da se kredit mora neprekidno uziamti i stvarati sve veci i veci dug. To je tipicna eksponencijalna kriva...Poncijeva sema.

Apsolutno netacno. Nova rec za tebe : Stednja. Dinarska, devizna.

Citat
Sandra, a da li je kamata ikad usla u opticaj? : )

Pogledaj Osnovne Ciljeve i Instrumene monetarno-kreditne politike "skup pravila, propisa, mera i instrumenata kojima se i monetarno-kreditnoj sferi društvene reprodukcije reguliše nivo, struktura i dinamika novcane mase, novcana cirkulacija u prometnim kanalima privrede, nivo, struktura i dinamika kredita, likvidnost privrede, dužnicko-poverilacki odnosi ekonomskih transaktora, privredna stabilnost itd. "

Aktivnom i angažovanom monetarno-kreditnom politikom osigurava se potrebna kolicina novca u opticaju za nesmetano odvijanje proizvodnje i prometa, obezbedjuje se likvidnost nacionalne privrede i spoljna likvidnost zemlje, uskladjuje se ponuda i tražnja novca i kredita i sl. U ostvarivanju ovih ciljeva monetarno-kreditna politika se služi odgovarajucim instrumentima:

1. Eskontnom ili diskontnom stopom
    2. Kamatnom stopom
    3. Stopom obavezne rezerve
    4. Stopom rezerve likvidnosti
    5. Osnovicom za obracun obavezne rezerve i rezerve likvidnosti
    6. Selektivnim reeskontnim kreditima
    7. Politikom otvorenog tržišta

Ako zelis da ti pojedinacno objasnim, stavku po stavku, reci izacicu ti u susret da dalje ne ispadas smesan.

Citat
Samo bez panike.

Znam da imam kolege na ovom forumu, pitam se samo gde su, znam da znaju i znam da ti se smeju. Smile

Citat
Sandra, znam da si naucila pojmove, ali mene to ne zanima. To su administrativne stavri i nemaju veze sa ovim o cemu pisem.

Sto se Ekonomije tice ubuduce da mi se obracas sa Vi. Smile
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 521
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 25.0
Citat
To o cemu pises, to se moze cuti svaki dan na TV-u, istina je drugacija. Lepo si rekao "zivimo u koloniji"...ja bih dodao "koloniji porobljenoj dugom".
Prevara na bankarstvu delimicne rezerve i novca u obliku duga, je srz svega, citave ekonomije, ali ljudi to ne gledaju tako i zato su manipulacije moguce. Ljudi to gledaju kroz trziste, kriminal, korupciju i slicno...kroz to objasnjavaju nemanje novca, posla itd. To je samo delic igre.

Ја нисам економски стручњак нити се разумем у економију Бог зна колико... Мени, као лаику, са стране, тренутни економски систем делује као велика превара... а и то мишљење је засновано на мишљењу неколицине економиста у мојој околини. Сви послују са великим новцем, који нико није видео... сви послују са туђим парама, којима се не може ући у траг... сви перу паре. Ако то није превара, ја не знам шта је... Што се дуга тиче, то је једноставно тако у капиталистичком систему, већа риба једе мању рибу - па ко воли, нек изволи. Јеби га, СССР је пропао, а и пре него што је пропао, одустао је од ширења идеје комунизма по свету... можда ја мислим да је то трагедија, али ја се у целу ствар разумем као Марица у крив... стога и не могу да идем наоколо и солим другима памет. С друге стране, ти се постављаш као апсолутни месија, а докази су ти, благо речено, дискутабилни...

Citat
Izmedju ostalog-da : ) Cekaj, pa svet ima skolovane ekonomiste, nikad vise, a ekonomija nikad gora. Kako tumacis to?
O kakvim ti poslovima pricas? Nema vise poslova...sto je bilo bilo, novih, masovnih zaposljavanja u svetu nece biti! Zasto? : )
Kako je moguce da ljudi zele beskonacan rast u konacnoj sredini, kroz rast nekakvog BDP-a i "nova radna mesta"? Sta ti kazes na to?
Da li uopste znas o cemu se radi?

Наравно да је бесконачан раст немогућ - то је основни недостатак капиталистичког система. Али, што се економиста тиче, проблем и јесте у огромном броју људи који се бави "услужним" делатностима - економија, права, па чак и ИТ... а производне делатности, оне које производе додатну вредност и могу да вуку цео систем напред, бивају запостављене. Ја могу да буџим југа до одређене мере, али кад претерам... он ће се вући по путу, а мотор ће цркнути. То је оно што се сада дешава, барем по мени... опет кажем, то је само моје мишљење...

Citat
(malo)gradjanska logika u punom sjaju. Znaci, trziste..ovo-ono, unovcavanje znanja, razgovori za posao, prodaja, eksport-import
Koliko ljudski rod moze da ovako zivi, kroz ta "radna mesta..nova", stalni rast u konacnoj sredini? Da od prirode uzima sve, a ne vraca nista? Da sve cega se dotakne pretvara u novac?

Кхм, кхм... Се*еш Smile Уопште ту није било речи ни о економији, ни о тржишту, ни о природи.... Била је реч о томе колико је неко, када заврши факултет у који је уложио неколико година живота, способан за рад у својој струци. И које су његове предности у односу на некога ко је почео да ради после средње и до 22-23-24 већ има неколико година искуства (пошто је редовна ситуација да сада ти људи имају предност у односу на факултетски образоване). А предност је у томе што има основу, на коју може јако брзо и квалитетно да надогради потребна знања и постане стручњак у својој области. Наравно, то можда звучи као ниподаштавање људи који нису студирали, али тако је. Наравно, то важи када говоримо о озбиљним и одговорним занимањима - лекарима, инжењерима, правницима и слично. Факултети за "менаџмент" и сличне глупости су само продавање магле и губљење времена...
IP sačuvana
social share
Ček znači ti hoćeš da kažeš da ne voliš kad se nešto tera u krajnost?
Pa ti onda nisi Srbin...
 Smile Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 28.0
Citat
Banke su pochele sa svojim radom josh u srednjem veku.
Прије се није посуђивало?  Smile
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows XP
Browser
Chrome 34.0.1847.116
Pa rekoh ti, ti ne zasluzujes ozbilinost. Evo Sandra ti dokazala da ne znas osnovne stvari o eknomiji a imas obraza da pricas o ekonomskim skolama i kako skoluju ljude koji nemaju pojma sa ekonomijom.  Smile
Nemoj ti, Korisnice da mesas druge osobe u nasu konverzaciju. To sta je neko dokazao ili ne, tek treba da se vidi : )
Indikativno je da i Sandra i ti posmatrate ekonomiju onako kako su vas ucili...pogresno.

Citat
Ja znam, ti vala ne znas. I to smo utvrdili odavno cinjenicom da nemas pojma u cemu je razlika izmedju obrazovanja i indoktrinacija i da je za tebe nepostojeci pojam "kriticko misljenje".  Smile Smile
Ne znam, mozes da se vratis nekoliko stranica pa da vidis kako si se zapetljao izmedju ova dva pojma. A to bi trebalo da je tvoj fah : )
Ja nisam rekao da "kriticko misljenje" ne postoji, vec nesto drugo...obrati paznju na tok diskusije.

Citat
Pa da, ne znas poslovicu ali znas neku pesmu. Zasto me to ne cudi...
Znam poslovicu, ali to ne menja cinjenicu da je velika vecina u krivu. Kao i kada su mislili da je Zemlja ravna ploca...pa nije...dokazale cike da nije ; )

Citat
Ma da, sve je povezano kako bi mi unistili malenog kristala i ljude kao on koji su nesposobni da zive.  Smile
Ja nisam nigde ubacio sebe i jednacinu, ne znam zasto ti uporno to radis? Ne pricamo o meni, ne znam koliko ti je to poznato? Ti si rekao za sebe da radis pri obrazovanju, dakle sam si kriv sto si otkrio sta radis : )

Citat
Pa? Jel sam ja negde rekao da su sve moje kolege u pravu?
Pardon, ne kolege, vec "kolege" : ) Nisi, ali on osto ti radis je da uzimas za ozbiljno ono sto se poklapa sa tvojim sistemom vrednsoti, a ono sto se ne poklapa diskreditujes, to jeste Indoktrinacija...bez obzira sta dokazi govore!

Citat
Tako su te naucili youtube cikice ali o je daleko od istine.
Sistem botizam je vrlo nezahvalna rabota : )

Citat
Ajde da te poducim malo posto vidim da nemas pojma, kriticka misao je deo intelektualnog procesa misljenja.
Dobro, ali kriticka misao podstice na kritiku, a ne na objektivno razmisljanje. Sta to znaci? To znaci da ce osoba koja kriticki razmislja, obavezno kritikovati, bez obzira da li je misao tacna, odnosno netacna.

Citat
Upravo i sluzi da se osoba ne bi usmeravala u jednom pravcu nego da bi analizirala dobijene informacije(bilo od skole bilo od bilo kojih drugih izvora) i mogla da ih sagleda iz razlicitih uglova.
E, to nije "kriticko razmisljanje", vec jednostavno - razmisljanje. Ne treba ti nekog da ucis da kriticki razmislja, to je po definiciji skretanje u jednom smeru.

Citat
Ti nazalost to nemas, ti govoris o nekakvom preispitivanju ali nemas osnovni proces kojim bi to preispitavanje odradio tj kriticku misao.
Upravo sam ti pojasnio sta znaci jedno, a sta drugo.

Citat
Da je imas ne bi samo usvajao ono sto ti youtube cikice kazu i bio indoktriniran nego bi razmislio svojom glavom pa sagledao stvari iz vise uglova...
Da mi ovo kaze neko drugi, pa i da prihvatim. Medjutim, Sistem bot...ne lezi Vraze!

Citat
Prvo i prvo ti nisi ekonomista nego si covek sa cetiri razredna osnovne.
Ja sam ti rekao da za tebe nemam ni 4 razreda : )

Citat
Ergo, u ovoj situaciji koju sam opisao moler koji dodje kod nekog strucnog(recimo lekara) i prica mu kako su vakcine stetne iili sta vec.
Vakcine jesu stetne, vise neucinkovite, nego delotvorne, to je dokazano. Vidi, niti medju epidemiolozima ne psotoji konsenzus oko vakcinacije...pusti ti molere...

Citat
Drugo i drugo, ne stancujem ja, da je do mene ja bih podrzavao ovo Aleksandrovo i smanjio kvote na upis na fakultet. To pitanje pitaj ministra prosvete.
Da, tipicno "nije nasa nadleznost" : ) Muko moja, preji na drugoga : )
Pa zasto ne pokerens neku akciju u tvojoj tzv "obrazvonoj bransi"?
Mozes ti da smanjis i povecavas sta hoces...bitno je sta se uci kad se nesto upise.

Citat
Nemoj da se uzbudjujes jer smo te ovde "provalili". Jbg, sam si kriv jer su ti stavovi takvi kakvi jesu...
: ) Ja mislim da ti mene citas kao otvorenu knjigu, vidi se da si vrlo pronicljiv momak.
Ne kazem, nisi ni ti kriv sto tako rezonujes...retki uspeju da se odupru "sistemskom obrazovanju".

Citat
Istina u slucaju tvoje recenice se pise malim slovom. Jbg, moras da ides u osnovbu skolu da bi to naucio.  Smile
Istina koju ti tek treba da dokucis se pise velikim slovom..ovako Istina : )

Citat
Ja sam npr neko ko ce ti sutradan edukovati decu. I pokusavati da ispravim tvoje greske u vaspitanju istih. Tako da bi npr mogao da me zoves "gospodine" i ljubis ruke posto cu morati da uradim golem posao da ta deca ne bi zavrsila kao ti.  Smile
Eto, a sutra ce da radi u skoli...jad i cemer : )
Nemoj bas toliko da se nerviras, deca zahtevaju stabilne licnosti za pravilan razvoj...samo se dopisujemo. Znam da te sve ovo boli...edukacija nije lak proces, pogotovo na tipovima kao sto si ti...

Citat
Smile Smile Smile
Imas diplomu obdanistra jer za skolu nisi bio
Da, ali to ne menja cinjenicu da pokusavam da ti priblizim Prirodu Stvari. Cak, nisam ni u obdanistu bio redovan...

Citat
Tako da se pogledaj u ogledalo i shvati da ti za to nije kriv sistem vec tvoja lenjost i nesposobnost.
: )) Sta vredi sto si se ti gledao, kad opet ne razumes ni svoju profesiju...ostalo da ne govorim. Ti , covece ne znas gde si.

Citat
Realnost to govori a ako bi se pogledao u ogledalo video bi to isto. I mesto da uzmes i ne budes vise lenj i nesposoban ti i dalje krivis nekakav sistem zbog tvojih gresaka.
Pa ne znam...eto, valjda je 95% ljudi na planeti nesposobno i lenjo, a ne sposobno i vredno kao ti, pa ne mogu da zive tako uspesno, srecno i zadovoljno kao ti : ) To te baca iznad proseka, Korisnice ; )

Citat
I to je zaista tuzno. Ali dobro, ako ti je ovo 85 godiste onda imas jos uvek sanse da se ispravis pa napravis nesto od zivota...
To mi je broj cipela.
Jel to iz "Kapitalisticki motivacioni govor (Vol.1)"? : ) Stiv Dzobs stajl.
Tuzno je to sto se deca prepustaju tipovima kao sto si ti...Tu nema izlaza.

Citat
Ja ne dugujem nikom nista osim mojim roditeljima. Cak nemam ni novcanih dugovanja prema bankama a ni prema prijateljima jer nikada nisam voleo da pozajmljujem novac.
Cekaj, od kuda ti primas platu (ako primas)? : ) Od kuda taj novac, sto se zove "spoljni dug"? : ) Da li uopste razumes o cemu se radi? KAko se on tu stvorio? Jel zanima to tebe? Ili cekas penziju?

Citat
A inace i jesam krojac svoje sudbine, ne zavisim od sistema i ne mislim da mi je sistem kriv za sve. Jer jbg, umem da se pogledam u ogledalo pa radim na sebi a ne da krivim sve i svakoga zbog svoje nesposobnosti.  Smile
: )) Jaoj..."da radim na sebi, kako bih ziveo normalno" : )) Pa ne krivis zato sto izgubljen u vremenu i prostoru

Citat
Tako sto zasuce rukave i radi.
Da...to lepo zvuci...medjutim...psotoji "mali" problem...nema novca za sve ; )  Svi ti ljudi, 85% ljudi na planeti zivi na ispod 2dolara dnevno, niko bre nista ne radi, rudari kopaju ceo dan, pa i oni hoce neku platu, a para nema..samo je nas Korisnik nasao metodu...te price pricaj devojci kad je budes startovao. Nije ti ovo 1001 noc!

Citat
Cak i da nemas skolu mozes da uspes sa tvojih 10 prstiju da stvoris nesto profitabilno.
Imam obdaniste...diplomu...
Aha...znaci ako se "snadjem", onda cu da uspem, nema granica!? Stiv Dozbs - Hel Jea : )) Pa ovo je za verovali ili ne : )) Kao da slusam dete od 5 godina.
Cekaj bre, Korisnice, kako mogu svi ljudi da zarade novac, ako je sav novac dug? : ))

Citat
A sigurne neces uspeti tako sto kao neki "Mesija" dolazis na Forum i pricas kako sistem ne valja.

Ih, Korisnice, tek sam poceo. Nisam rekoa da sistem ne valja, vec da je tako stvoren da ne valja, odnosno da ide naruku malom broju ljudi.
Zavisi, sta ti smatras pod "uspeh" : )) Mozda ja hocu da posedujem Afriku!?

Citat
Da si neki covek od akcije(kao sto nisi) izasao bi na ulice pa bi organizovao nesto slicno kao Bosanci pre neki mesec. Ali avaj, nisi sposoban za tako nesto, jbg...
Prvo treba definisati problem, pa tek onda teziti resenju. Bosanci izasli na ulicu, a ne znaju sta hoce, zato sto su te demonstracije bile instrumentalizaovane...psihologija mase.

Citat
I to radis tako sto piskaras po Forumu? Sjajno resenje, zaista sjajno.  Smile Smile Smile
Hvala. Izmedju ostalog i to : )

Citat
Kao sto rekoh, izadji na ulicu, okupi masu i uradi nesto. Ovako si samo neobrazovani moler koji nema pojma o cemu prica. Al dobro, internet trpi sve...
Sta ti imas protiv molera, Korisnice? Jel to neki verbalni tik? Da si digao nesto teze od kasike, ne bi tako olako podcenjivao te ljude : )
Ako internet tebe trpi, vala moze i sve ostalo.

Citat
Veruj mi, mene bas briga do tebe. Da nisi tolika neznalica a da se ne predstavljas ovde kao neki golemi strucnjak(a ne znas ni osnove ekonomije a ni osnove obrazovanja i to je dokazano cinjenicama a ne youtube floskulama) i da ne provociras ne bih ni pricao sa tobom.
Ja ne provociram tebe, vec tvoju struku. Nisam rekao da sam "golemi strucnjak", zasto mi ubacujes nesto sto nisam rekao? Sistem botizam je opasna stvar.

Citat
Kao sto rekoh, tvoja prica meni je kao da mi moler dodje kuci i prica mi o osnovama obrazovanja i ne pogadja me previse jer ne zavisim od tvoje price.
Opet moler? : )) Znamo da ne govoris istinu...na zalost, to se vidi.
Citat
Kao sto ti rekoh pre, niti mi posao niti moj rad zavise od tvoje price.
Naravno, zato pripremate decu za sistem koji unistava planetu...sjajno...a uzput cekate penziju.

Citat
Da si neki Pestaloci, Marija Montesori ili neko ko je nesto uradio za obrazovanje ili pak prosvetni inspektor pa bi i zavisilo ovako moler tesko da moze da mi ugrozi posao.
Opet moler? : )) Stvarno imas problem sa projekcijom!? Ko hoce da ti ugrozava posao? Samo bez paranoje.

Citat
Tako da, i dalje krivi sistem zbog svoje nesposobnosti i budi ljubomoran na ljude koji su nesto uradili u zivotu.  Smile
 : )) 85% ljudi na planeti je ljubomorno na tebe, Korisnice. To bre sve neobrazovano, lenjo i neuspesno  ; )
Nisam ja stvorio sistem koji porobljava putem duga...a to sto ti to ne razumes i sto se krijes iza sistema i sto se plasis, to je druga stvar, psihologija se time bavi.
Sandra80
Citat
Apsolutno netacno. Nova rec za tebe : Stednja. Dinarska, devizna.
Sta je tacno u napisanom netacno? Sta hoces da kazes? Nisam te razumeo, izvini...

Citat
Pogledaj Osnovne Ciljeve i Instrumene monetarno-kreditne politike "skup pravila, propisa, mera i instrumenata kojima se i monetarno-kreditnoj sferi društvene reprodukcije reguliše nivo, struktura i dinamika novcane mase, novcana cirkulacija u prometnim kanalima privrede, nivo, struktura i dinamika kredita, likvidnost privrede, dužnicko-poverilacki odnosi ekonomskih transaktora, privredna stabilnost itd. "
Ode ti Sandra u bespuca administracije...to je kao kada bih ja pitao elektricara da mi popravi TV, a on kaze "proctaj knjigu tu i tu"...cekaj bre, gospodine elekticare, hocu da popravim TV, a on kaze "pa da, ne mozemo ako ne procitas knjigu" : ))

Citat
Ako zelis da ti pojedinacno objasnim, stavku po stavku, reci izacicu ti u susret da dalje ne ispadas smesan.
Nemoj, molim te...samo sam te pitao "da li kamata ulazi u opticaj?" : ))

Citat
Sto se Ekonomije tice ubuduce da mi se obracas sa Vi.
Ne znam zasto su ljudi ovako nervozni...? Pricamo o ekonomiji....sad, sto je ona organizovana kao prevara, to je druga stvar.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 28.0
mob
Nokia 
Citat
Sta je tacno u napisanom netacno? Sta hoces da kazes? Nisam te razumeo, izvini..

Jel tvoje postove pisu 2, 3 ili koliko osoba? Molim te vrati se na ono sto si napisao, pa na moj odgovor, pa razmisli , pa napisi.

Citat
Nemoj, molim te...samo sam te pitao "da li kamata ulazi u opticaj?" : ))

Nisi citao? Lepo sam ti napisala, sta sve ulazi u opticaj, i kako.

Citat
Ne znam zasto su ljudi ovako nervozni...? Pricamo o ekonomiji....sad, sto je ona organizovana kao prevara, to je druga stvar.

Ni malo nervozna, samo da mi se obracas sa Vi. Nikoga nisi iznervirao, samo nas zabavljas.

IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12623
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 33.0.1750.154
Како вам не досади... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 21
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.086 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.