Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 26. Sep 2025, 21:24:18
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 177 178 180 181 ... 204
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kako otići u Ameriku i kako početi  (Pročitano 905580 puta)
Clan u razvoju

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 43
Zastava Belgrade
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 26.0
mob
SonyEricsson k810i
Pozdrav svima evo zavrsio drugi ugovor na brodu i sada prikupljam i sredjujem papire za vizu. Jel ima mozda neko ko je skoro pokusao da se prijavi za turisticku vizu da kaze nesto vise...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Samo Sapun Srbina Spasava.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2430
Zastava USA
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 26.0
mob
Samsung Galaxy S5 ACTIVE
Pozdrav svima! :)
Želim se posebno zahvaliti i pozdraviti Sašu i Igora, koji su fantastični momci i nadam se da ću umati priliku da ih, tj da vas upoznam.  Ne znam stvarno sta bih vam rekao, a da to drugi već nisu rekli.  Jednostavno face ste! Pročitao sam svih 178 stranica foruma i uživao u čitanju. 
Ja imam 23 godine, student sam 4.  godine na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje.  Redovan sam student.  Dajem sve od sebe da do septembra, oktobra diplomiram i nakon toga krenem u beli svet.  Pošto sam pročitao sve stranice, znam kuda i kako bih mogao početi, ali mi je jako bitno bitno i vaše mišljenje.  Naime, zanima me šta vi mislite kako bi najlakše mogao zakoračiti na Američko tlo i dobiti SSN? Koji program bi mi najviše odgovarao po vama, koja viza (osim turističke, za nju znam da ne ispunjavan uslove) ?
Razmišljam o master studijama u Americi, ali morao bih dati sebi još dve, tri godine da skupim dovoljno novca za studije.  Svakako bih morao godinu dana posvetiti učenju Engleskog jezika, kako bih položio TOEFL.  Inače, nivo engleskog mi je konverzacijski sa malo lošijom gramatikom.  Što znači da bih ih upisao sa nekih 26 godina. 
Opet da li bi bolje bilo da upisem master u Beogradu, pa odem preko WAT programa?
Ili možda upisati engleski kurs u Americi?
Imam u planu takodje otoći na brod, prvenstveno zbog zarade i skupljanje novca za master u Americi, mada svašta prolazi groz glavu :) Ili možda meki drugi program?
Inače, na sebe nemam ništa prepisano, ali roditelji imaju kuću, lokale, zemlju .  .  .  Tako da bi nešto sigurno prepisali na mene.
Nikada nisam odbijan ni za koju Američku vizu.  Moja mama je dobila vizu na 10 godina za Ameriku prošle godine, tako da ne znam da li to može smetati.  Imam familiju u Čikagu, ali isključivo se oslanjam samo na sebe i svoje sposobnosti, a njihova pomoć će biti dobrodošla kada stignem u Ameriku. 
Bitno mi je da se odlučim i izaberem što sigurniji put prema Americi. 
Otišao bih u Kaliforniju, zbog temperature najviše, jer smatram da bih mogao mnogo više novca zaraditi.  Sigurno ima više fizikalnih poslova.
Samo još želim napisati da ako ovo pročita karaburac82, voleo bih da mi se javi na pp, jer možda imamo iste planove.
Udavih sa mojom pričom.
Hvala puno!
Pozdrav za sve moje Amerosrbe i buduće Amerosrbe :)

Imaš dva puta. Jedan je da dođeš i budeš student a drugi da dođeš sa nekom radnom vizom sa kojom automatski dobijaš i SSN. H2B ili J1
Nikada nisam bio u Kaliforniji ali mislim da tamo nema ni više ni manje poslova. Ja bih rekao da ih ima i manje. Bolja ti je istočna strana. Od Čikaga što dalje, osim ako nećeš da voziš kamion ili taksi i ne vidiš svoj život. Amerika je tako velika, zašto živeti negde gde sunca ima godišnje samo tri meseca. Dakle ideš na donju polovinu Amerika pa onda odaberi skroz zapad ili skroz istok. Sredina ne kao ni gornja polovina Amerika.

Aj...
IP sačuvana
social share
Od boljeg uvek ima bolje a od goreg gore.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
Slazem se sa Sashom, nista u Midwestu. Ili Zapad, ili Istok ili Jug tipa Texas. California nema neke poslove, uostalom sve je vecinom skuplje tamo, i mnogo je prenatrpano, i ima suvise kriminala. Oregon koliko ja znam, ima nesto poslova ali to je vise u Portlandu I Sietlu.  Florida ima posao za one koji su medicinski strucnjaci, ali opet moras da imas rezidenciju dole (6 meseci ili godinu dana, ne mogu da se setim) pre nego sto ti daju vozacku dozvolu a dozvola ti je potrebna kao hleb.
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9
OS
Windows 7
Browser
Chrome 31.0.1650.63
Postovanje, ja planiram da kada porastem zivim u Americi, ne znam da li cenite mladice na forumu, jer svakako to ne mogu sada, ali imam zelju da pocnem novi zivot u Americi.  U Americi tata ima prijatelja koji je tamo 2 godine i ceka drzavljanstvo(los angeles, ca), a mama ima drugaricu koja je tamo 12 godina udata, sa drzavljanstvom(anaheim hills, ca), mene interesuje koji su poslovi tamo trazeni, da li ja mogu sa nekog naseg fakulteta da radim u svojoj struci u Americi, i da li se nase diplome cene, koji bi najbolji fakultet bio ovde kod nas a da se ceni i lepo zivi od njega u Americi? Citao sam dosta na forumima raznim i na sajtovima, mozda mastam, ali ko zna, da li je tesko dobiti imigranstku vizu, posto ne zelim illegalno.  Hvala u napred  :D
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15463
Zastava Dorcol
OS
Mac OS X v: 10.6.8
Browser
Safari 534.59.10
mob
Apple iPhone 7
прочитај целу тему, сигуран сам да ће ти много ствари бити јасније
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9
OS
Windows 7
Browser
Chrome 31.0.1650.63
procitao sam oko 80 stranica i shvatio sam dosta toga, ali ne razumem to, da li u ameriku moze samo sa vizom za studente i radnom vizom, i koliko traje ta viza radna, da bih dobio posle papire i to, da zivim normalno bez obavez da produzavam vizu, i kolike su sanse da se dobije radna viza ili iseljenicka viza, puno mi se podataka pomesalo u glavi, mozda sam i procitao pa zaboravio, ako nije problem da mi napisete malo :D
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Samo Sapun Srbina Spasava.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2430
Zastava USA
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 26.0
mob
Samsung Galaxy S5 ACTIVE
Iseljenička viza, to je ono na šta ti ciljaš. Ali, moraćeš da budeš stručnjak iz neke oblasti. Da budeš neki naučnik što bi se reklo da bi dobio iseljeničku vizu. Odnosno da bi imao veću šansu da je dobiješ.
IP sačuvana
social share
Od boljeg uvek ima bolje a od goreg gore.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9
OS
Windows 7
Browser
Chrome 31.0.1650.63
Pa posto sam daleko od faxa ovde kod nas, a planiram da ga zavrsim ovde pa onda notinficiram u usa, interesuje me koji poslovi su tu dobro placeni i trazeni, a da ima na beogradskom univerzitetu posto je cenjen i ima neku prodju, i da li brak sa us drzavljaninom moze nesto da pomogne oko dobijanja green card-a, i mozda preko lutrije, i koje su sanse da se dobije, prictao sam vecinu strana ali mi se sve izmesalo, i green card sluzi za to da mozes da zivis i radis ne smetano, ne kapiram to Smile Hvala mnogo Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 261
OS
Mac OS X v: 10.9.1
Browser
Safari 537.73.11
mob
Nokia E72
Pa posto sam daleko od faxa ovde kod nas, a planiram da ga zavrsim ovde pa onda notinficiram u usa, interesuje me koji poslovi su tu dobro placeni i trazeni, a da ima na beogradskom univerzitetu posto je cenjen i ima neku prodju, i da li brak sa us drzavljaninom moze nesto da pomogne oko dobijanja green card-a, i mozda preko lutrije, i koje su sanse da se dobije, prictao sam vecinu strana ali mi se sve izmesalo, i green card sluzi za to da mozes da zivis i radis ne smetano, ne kapiram to Smile Hvala mnogo Smile

vuče vuče bubo lenja Smiley

imaš sve napisano što te interesuje ali evo kratko pa ako te zainteresuje čitaj predhodne postove.

glupo je da ti pričamo o faxu kada ne znamo ni koliko imaš godina. Ako imaš 17. npr. i da završiš fax kako si planirao treba ti još 5,6 godina, a do tada se može milion stvari promenti pa ti sve što je sada aktuelno bude nebitno.

nostifikaciju radi svaki fakultet ali predhodno ti WES mora uraditi pretvaranje naših bodova u američke (www.wes.org)
nostrifikacija kod nas košta oko 500 eura, a tamo u zavisnosti koji ti fakultet radi može biti značajna stavka (više hiljada dolara) Predpostavljam da znaš šta znači nostrifikacija i da ti prktično fakultet koji košta godišnje 100.000 usd npr da papir da on smatra da je tvoje znanje ok i ekvivalentno kao da si tamo završio.

što se tiče poslova koji su dobro plaćeni ili traženi, oni takođe mogu biti potpuno neaktuelni za period kad planiraš u ameriku, ali ako imaš neki dobar zanat koji svima  treba, softverski inženjering (trenutno akturelan) ili mašinski stručnjak, doktor medicine itd imaš veliku šansu da nadješ lako posao ako imaš sređene papire i dobar si u onome što radiš.(ćitaj praviš gazdi pare)

green card, lutrija itd je napisano predhodno od strane drugih učesnika u forumu pa izlistaj.

zaključak
uči engleski svaki dan i lagano. Ako imaš mogućnost razmene djaka, tipa 4. godina u us ti je super za početak, a onda kad dodjes u Ameriku sve će ti biti jasno vrlo brzo i napravićeš sam svoj put.

pozzzzz i izvini za ono bubo lenja Smiley

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 261
OS
Mac OS X v: 10.9.1
Browser
Safari 537.73.11
mob
Nokia E72
Pozdrav svima! :)
Želim se posebno zahvaliti i pozdraviti Sašu i Igora, koji su fantastični momci i nadam se da ću umati priliku da ih, tj da vas upoznam. 

pozdrav i za tebe, može naravno upoznavanje, ja naplaćujem oko 100 eura konsalting usmeno, a elektronski 99 eura, a Sale kapitalac ispod soma ne priča Smiley

Ne znam stvarno sta bih vam rekao, a da to drugi već nisu rekli.  Jednostavno face ste! Pročitao sam svih 178 stranica foruma i uživao u čitanju. 

hvala za čitanje u ime svih nas koji smo nešto napisali, a i tvoj post neko čita pa će ti se vratiti Smiley

Ja imam 23 godine, student sam 4.  godine na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje.  Redovan sam student.  Dajem sve od sebe da do septembra, oktobra diplomiram i nakon toga krenem u beli svet.  Pošto sam pročitao sve stranice, znam kuda i kako bih mogao početi, ali mi je jako bitno bitno i vaše mišljenje.  Naime, zanima me šta vi mislite kako bi najlakše mogao zakoračiti na Američko tlo i dobiti SSN? Koji program bi mi najviše odgovarao po vama, koja viza (osim turističke, za nju znam da ne ispunjavan uslove) ?

SSN ti je osnova za sve. Kada to rešiš sve ostalo je lakše, bez SSN ti ni jedna viza ne znači ništa, osim ako nisi jedan od Karića ili Miškovića Smiley

Razmišljam o master studijama u Americi, ali morao bih dati sebi još dve, tri godine da skupim dovoljno novca za studije.  Svakako bih morao godinu dana posvetiti učenju Engleskog jezika, kako bih položio TOEFL.  Inače, nivo engleskog mi je konverzacijski sa malo lošijom gramatikom. 

Master u US ti je super priča i postoji fora da preko te F1 vize studentske dobiješ SSN ali moraš imati sreće, jer preko te vize imaš pravo da par sati radiš, a ako ti daju posao moraju te platiti i onda ti oni završe SSN i ti si na konju za dalje za ceo život. Master tamo košta i moraš ti finansirati, mada postoji i opcija za sufinasiranje ili delimično finansiranje, ali tamo studira ko ima love, ko nema bunar. Emocije nula, platiš deo love sve super, ne platiš sledeću ratu izbace te sa faxa i zemlje dok kažeš piksla.

TOEFL ti je osnovi test i već juče kreni na aktivno učenje jezika, zaboravi konverzaciju jer je to samo jedan od testova koji ti treba za toefl.

Što znači da bih ih upisao sa nekih 26 godina. 
Opet da li bi bolje bilo da upisem master u Beogradu, pa odem preko WAT programa?

WAT ima granicu starosne dobi i ako apliciraš posle završenog faxa male su ti šanse da uradiš bilo šta.

Ili možda upisati engleski kurs u Americi?

Dobar kurs ti je oko 400 dolara nedeljno, a moraš uzeti bar 12 nedelja, i plust troškovi puta boravka hrane, tako da ako nemaš love zaboravi opciju da tamo učiš engleski, to je više za tatine i mamine sinove koji su u lovi, ili ako sam napraviš lovu i odeš tamo da je uložiš u znanje sto je za svaki respekt Smiley

Imam u planu takodje otoći na brod, prvenstveno zbog zarade i skupljanje novca za master u Americi, mada svašta prolazi groz glavu :) Ili možda meki drugi program?

brod je super ali lova nije sjajna, a sex na svakom koraku (mislim jebu te gluplji od tebe ali veći po činu Smiley)

Inače, na sebe nemam ništa prepisano, ali roditelji imaju kuću, lokale, zemlju .  .  .  Tako da bi nešto sigurno prepisali na mene.
Nikada nisam odbijan ni za koju Američku vizu. 

način dobijanja vize prepuštam tebi ali dobro pročitaj koja viza šta znači i koje uslove propisuje u smislu prava i obaveza, kao i dokumentaciju.

Moja mama je dobila vizu na 10 godina za Ameriku prošle godine, tako da ne znam da li to može smetati.  Imam familiju u Čikagu, ali isključivo se oslanjam samo na sebe i svoje sposobnosti, a njihova pomoć će biti dobrodošla kada stignem u Ameriku. 

Familiju tamo ne pominji jer ako te provale da imaš nekoga tamo, a nemaš čvrste veze sa Srbijom, zaboravi na vizu.

Bitno mi je da se odlučim i izaberem što sigurniji put prema Americi. 
Otišao bih u Kaliforniju, zbog temperature najviše, jer smatram da bih mogao mnogo više novca zaraditi.  Sigurno ima više fizikalnih poslova.

studiraš dif, znači lepo si gradjen, imaš znanje tako da što se tiče poslova u sportskim klubovima i večernjim klubovima to ti je dobar preduslov, jer su tamo većina debili i naši ljudi se lako snadju, pogotovu ako ih ima Smiley

Samo još želim napisati da ako ovo pročita karaburac82, voleo bih da mi se javi na pp, jer možda imamo iste planove.
Udavih sa mojom pričom.

nisi udavio, ovo čitaju mnogi pa možda nekome budemo svi zajedno od koristi Smiley

Hvala puno!
Pozdrav za sve moje Amerosrbe i buduće Amerosrbe :)

pozdrav Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 177 178 180 181 ... 204
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 26. Sep 2025, 21:24:18
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.073 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.