Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 27. Sep 2025, 04:27:23
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 176 177 179 180 ... 204
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kako otići u Ameriku i kako početi  (Pročitano 905629 puta)
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 26.0
a jel dozvoljavaju da se ode do Kube po lekove ? da li sme da se uveze ?
U to nisam siguran, ali ne verujem, jer u Americi jos ne sme da se donese Kubanska cigara nazad. Ako zelis mogu da proverim, pitacu lokalnu muriju kada budu dolazili na uvidjaj, pa cu da ti javim.

Znam jedino da iz Mexica mogu da se donesu stvari, ali postoji neki zakon, to jest restrikcija.  Pogledaj ovako, meni majka ne moze lek da posalje iz Srbije jer Americka vlada to ne dozvoljava, cak ni travarice.

IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Chrome 31.0.1650.57
mob
Apple 15
Offtopic obrisan...

O "zlu Amerike" mozete da drvite na drugim temama...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Chrome 31.0.1650.63
gledah emisiju majkl mura u vezi zdravstva. poređenje amerike i kube. pa ono, više se isplati ići do kube na lečenje.

IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

-.- Hello I'm Johnny Cash -.-

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8916
Zastava Sarajevo
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 26.0
Lakse je Srbinu u Ameriku nego Amerikancu na Kubu  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Samo Sapun Srbina Spasava.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2430
Zastava USA
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 26.0
mob
Samsung Galaxy S5 ACTIVE
Amerika nije za one koji su labavi sa zdravljem. A pre nego što dolazite ovde sredite si zube. Pošto je recimo zubobolja jedina stvar koja će prvo da zakači zdraviju osobu. Ja sam imao sreće, do sada sam potrošio samo $4000 za popravku par zuba i oko $1000 za redovne kontrole.
IP sačuvana
social share
Od boljeg uvek ima bolje a od goreg gore.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
Amerika nije za one koji su labavi sa zdravljem. A pre nego što dolazite ovde sredite si zube. Pošto je recimo zubobolja jedina stvar koja će prvo da zakači zdraviju osobu. Ja sam imao sreće, do sada sam potrošio samo $4000 za popravku par zuba i oko $1000 za redovne kontrole.
Jel to sa osiguranjem ili bez?
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Samo Sapun Srbina Spasava.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2430
Zastava USA
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 26.0
mob
Samsung Galaxy S5 ACTIVE
bez
IP sačuvana
social share
Od boljeg uvek ima bolje a od goreg gore.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 292
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 31.0.1650.63
mob
Samsung Galaxy y
e jbg. ja sam mislio da ću odma da smuvam palmelu anderson.
"samo treba da se zaduzish jedno 300 000 i da otplacujes sve to sa 28% kamate...slobodaaaaaa"
Upravo me to plaši kod života u SAD,KREDITI kako se izobriti sa njima????? Jedino kod ovoga mogu se složiti sa RavenDark-om što se tiče kredita i hvatanje u koštac sa Američkom bankom
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
MSIE7.0
e jbg. ja sam mislio da ću odma da smuvam palmelu anderson.
"samo treba da se zaduzish jedno 300 000 i da otplacujes sve to sa 28% kamate...slobodaaaaaa"
Upravo me to plaši kod života u SAD,KREDITI kako se izobriti sa njima????? Jedino kod ovoga mogu se složiti sa RavenDark-om što se tiče kredita i hvatanje u koštac sa Američkom bankom
Ne mozes da se izboris sa njima. Ako se zaduzish jedino ti preostaje da bankrotiras, i zavisno od vrste dugovanja (kuca, kola ili kreditne) mozes da zadrzis vecinu toga sto posedujes, ali ti sjebe credit score i onda ne mozes da kupis nista 7-8 godina to jest nemas vise kredit.  Sto se tice skolovanja, od toga ne mozes da pobegnes niti mozes da trazis bankrot, a ja znam ljude koji vec imaju po 25000-50000 duga, pa ti vidi.

Ja planiram da idem za EU, jer su standardi tamo bolji nego ovde USA, barem po meni.  USA je samo za one zdrave i koji mogu da izdrze da rade dva posla od sumraka do svitanja sledecih 10+ godina, jer jedino tako mozes nesto da postignes (osim naravno ako nemas vezu za neki mnogo dobar placen posao).  Inace ovde je gotovo sve na kredit.  I ako neko dolazi, bolje da odabere dobru drzavu u koju ce da ode, jer jednom kada se zakujes, tesko da mozes da se premestis zbog posla.

Ne znam kako je u svim drzavama, ali vecina trazi vozacku dozvolu iz svoje drzave ne bi li neko dobio shansu za posao, ali tu je mala caka, turisticke drzave zahtevaju od 3-6 meseci rezidencije, a neke kako cujem i godinu pre nego sto ti odobre zahtev za dozvolu.  A za to vreme ti treba da imas ustekane neke dobre pare da bi preziveo pre nego sto nadjes posao, osim ako ne ides na crno.  I sve vise se trazi da imas dobar credit score i da imas stabilan posao ne bi li ti neko odobrio da iznajmis stan.  Za iznajmljivanje stana, moras da obicno platis depozit u vrednosti jednomesecne kirije, a neki traze prvi, poslednji mesec i depozit. Znaci moras da imas najmanje 2000 za tako nesto.  I obicno ako moras da izadjes van ugovora za iznajmljivanje (obicno potpises na 12 meseci prebivanja) moras da platis preostalu kiriju. Na primer ako ti radis sam ovde, i ne daj boze ti neko umre u Srbiji i moras da picis kuci ili bilo gde drugde, ako si zapoceo drugi mesec, ostatak moras da platis koji iznosi sledecih 9 meseci ili u prevodu (ako je kirija 600 dolara znaci puta 9 i to ti je negde 5400 dolara) ako ti je stanodavac dobar, onda moze da ti dozvoli da napustis stan ako nadjes adekvatnog podstanara (ali pitanje je samo koliko dugo mozes da cekas na to, jer ako je negde tokom zime, i ti se nalazis u drzavama gde je sneg, posle Septembra, eventualno pocetka Novembra je strasno tesko naci nekoga ko zeli da se useljava tada). 

I tako, veselo kao po obicaju.
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 5
OS
Windows 7
Browser
Chrome 32.0.1700.76
Pozdrav svima! :)
Želim se posebno zahvaliti i pozdraviti Sašu i Igora, koji su fantastični momci i nadam se da ću umati priliku da ih, tj da vas upoznam.  Ne znam stvarno sta bih vam rekao, a da to drugi već nisu rekli.  Jednostavno face ste! Pročitao sam svih 178 stranica foruma i uživao u čitanju.  
Ja imam 23 godine, student sam 4.  godine na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje.  Redovan sam student.  Dajem sve od sebe da do septembra, oktobra diplomiram i nakon toga krenem u beli svet.  Pošto sam pročitao sve stranice, znam kuda i kako bih mogao početi, ali mi je jako bitno bitno i vaše mišljenje.  Naime, zanima me šta vi mislite kako bi najlakše mogao zakoračiti na Američko tlo i dobiti SSN? Koji program bi mi najviše odgovarao po vama, koja viza (osim turističke, za nju znam da ne ispunjavan uslove) ?
Razmišljam o master studijama u Americi, ali morao bih dati sebi još dve, tri godine da skupim dovoljno novca za studije.  Svakako bih morao godinu dana posvetiti učenju Engleskog jezika, kako bih položio TOEFL.  Inače, nivo engleskog mi je konverzacijski sa malo lošijom gramatikom.  Što znači da bih ih upisao sa nekih 26 godina.  
Opet da li bi bolje bilo da upisem master u Beogradu, pa odem preko WAT programa?
Ili možda upisati engleski kurs u Americi?
Imam u planu takodje otoći na brod, prvenstveno zbog zarade i skupljanje novca za master u Americi, mada svašta prolazi groz glavu :) Ili možda meki drugi program?
Inače, na sebe nemam ništa prepisano, ali roditelji imaju kuću, lokale, zemlju .  .  .  Tako da bi nešto sigurno prepisali na mene.
Nikada nisam odbijan ni za koju Američku vizu.  Moja mama je dobila vizu na 10 godina za Ameriku prošle godine, tako da ne znam da li to može smetati.  Imam familiju u Čikagu, ali isključivo se oslanjam samo na sebe i svoje sposobnosti, a njihova pomoć će biti dobrodošla kada stignem u Ameriku.  
Bitno mi je da se odlučim i izaberem što sigurniji put prema Americi.  
Otišao bih u Kaliforniju, zbog temperature najviše, jer smatram da bih mogao mnogo više novca zaraditi.  Sigurno ima više fizikalnih poslova.
Samo još želim napisati da ako ovo pročita karaburac82, voleo bih da mi se javi na pp, jer možda imamo iste planove.
Udavih sa mojom pričom.
Hvala puno!
Pozdrav za sve moje Amerosrbe i buduće Amerosrbe :)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 176 177 179 180 ... 204
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 27. Sep 2025, 04:27:23
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.062 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.