Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 16. Sep 2025, 15:20:59
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 46 47 49 50 ... 107
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ima li Boga....  (Pročitano 107935 puta)
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.9
mob
Sony xperia
Citat
@lightsoft
Drago mi je da ti je dago što me vidiš ovde.Samo se nadam da neće opet raditi ban generacijo.
Samo mi ti budi ziv i zdrav.   Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

ONAJ KOJI JE SPOZNAO SEBE!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
Лепо је праштати. Smile Smile
« Poslednja izmena: 25. Maj 2009, 12:36:33 od slobadidi »
IP sačuvana
social share
Могу и мене да убију као ХРИСТОСА,али слободну мисао никада!
КО ГОД ЈЕ СПОЗНАО ОВАЈ СВЕТ ПРОНАШАО ЈЕ ТЕЛО,А КО ГОД ЈЕ ПРОНАШАО ТЕЛО,ЊЕГА ОВАЈ СВЕТ НИЈЕ ДОСТОЈАН!!!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50064
Zastava Босна
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20
mob
Samsung Galaxy S24
ILi je na ovom forumu sve vise vjernika, ili se to meni samo cini.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
Sony xperia
Jel' to znaci ako se ima ljudskosti, da je covek vernik ??  Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
Лигт је верник ал се не да да то јавно збори  Smile

Па само верници могу да праштају ниси знао за то!?
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
Nokia Luvmya 520
Problem je u nekonvencionalnom religijskom aspektu kod njega.

Slobadidi kaze da je ona reinkarnacija Marije Magdalene (obzirom da u budizmu poznaju kategoriju reinkarnacije, takva tvrdnja ne stvara osnov za hospitalizaciju koju pominjes, posto spada u pravo na verovanje) a sa druge strane bavi se "hriscanstvom" ili njegovim dobrim delom.

Na stranu sto je to nespojivo za vernike, ja sam i pomenuo kada je receno da ce "Marija Magdalena" uskoro da izadje u javnost da sumnjam da ce nakon toga ostati na slobodi.

Pitanje je da li on tvrdi da zna nekoga ko je... ili osoba koja to tvrdi stvarno postoji (u sta trenutno nemam razloga da sumnjam) a on veruje toj osobi da jeste to sto tvrdi.

I da vise ne zalazim u to, posto ce Sloba sam to da pojasni ako pitas, sustina je da sam zeleo da ukazem zasto nece biti ozbiljnije diskusije medju vama osim mozda prepirke uvijene u kulturan ton. Ja znam da si ti siguran u to sto ovde iznosis (iako se ne slazem) a i on ostavlja takav ustisak. Kako te dve stvari upakovati u smislenu diskusiju je nesto sto bih voleo da vidim.
"Slobadidi" je u profilu - musko. Tvrditi da si neko drugi je siguran znak psihoze. Reinkarnaciju je potpuno sahranilo shvatanje genetike, jedan DNK, jedan duh, nema dva ista coveka, tako niko ne moze da bude tudja reinkarnacija. Isus je po Jevandjelju - inkarnacija, otelotvorenje Duha Bozijeg - reci ("Bog bese rec").
Ja govorim sve sto i ti znas (i svi drugi), on govori nesto sto niko ne zna.
Citat: purke62
Atp enrgija,znači to je rešenje,mada mi tu nešto neštima ,ali ako ti kažeš mora da je tako.Koliko se sećam iz biologije Adenozin Tri Fosfat je hemijsko jedinjenje i samim time ima molekule, što odgovara tvom  opiso nečega što postoji a energija se neuklapa u to, pošto energija nema "molekularnu strukturu" i samim tim spada u kategoriju nečega što nepostoji, poput gravitacije i slično.Sećam se da taj Adenozin Tri Fofat ima neke veze sa nekom energijom i da se sintetiše u našim ćelijama, tačije u ćelojskim organelama sa simpatičnim imenom mitohondrije.
Nema veze, ohrabrujuće je da ima rešenja.Da je moguće ovladati tehnikom sprečavanja pada proizvodnje "Atp energije" i time pobediti starenje i smrt je zasigurno radosna vest.Radosna ili dobra vest, što bi stari grci rekli evangelion ili po naški Jevanđelje.
"Biblija govori o prelasku odredjenog broja ljudi iz smrtnosti u besmrtnost", a ti pošto znaš koji su to ljudi zaigurno znaš da Marija Magdalena nije na tom spsku.Možda zato što je žena, a ovo "ljudi" podrazumeva da su u pitanju samo muškarci.Reci mi ako imaš spisak pri ruci jesam li ja tu negde, pošto sam muško.Jes da nisam imao neki mnogo pisan odnos sa Sinom Božijim kao dotična Marija Magdalena tako da nisam zasad upućen u tajnu "Sprečavanja pada proizvodnje ATP energije".Ma da šta znam, jednog dana.Iako neuplaćujem LOTO stalno se nadam da ću dobiti premiju.Nekad mi je to smešno,ali nema veze, baš je super kad se nadaš u nešto iako nema veze sa realnošću.Barem ništa nekošta.
Materija je kompresovana energija, toliko sigurno znas. Sve informacije koje sam naveo su legitimno objasnjenje
svetskih naucnika koji se bave aspektom 'starenja' (koje neminovno prouzrokuje smrt).
Ne moze biti lakse da se shvati ako razumemo kako covek prvo odrasta, pa (u proseku) oko tridesete pocne da
stari. I to se desava kada proizvodnja energije (celija uzima kroz svoju opnu mast, secer ili proteine i stvara energiju koja nas pokrece) padne.
Covek je programiran, ali moze da se reprogramira. 6 godina sam se bavio poslom koji se tim aspektom bavi,
kompanija se zove Lifewave.
Odakle ti ideja da ja znam ko ce (po prorocanstvu) od ljudi koji su zivi preci u besmrtnost ?
To zna samo Gospod Bog, a niko ne moze da dokaze da sam to ja.
Tako je, Marija Magdalena (opisana u Jevandjelju) ne postoji, u besmrtnost moze da predje ziva osoba.
(Koji ljubi dušu svoju izgubiće je, a ko mrzi na dušu svoju na ovom svetu, sačuvaće je za život večni.)
"Sin Boziji" je samo termin za osobu koja je jedno sa Gospodom Bogom, odnosno da je bas kao i Gospod Bog -
covek, koji je ili musko ili zensko. ( Pa jel' tebi zvuci logicki da Gospod kreira ovoliko predivnih zena, da bi ih sve
pobio, i proveo vecnost samo sa muskarcima ?!?)

Ziv si, inteligentan si, imas zavidno znanje, znaci da si u igri "Bozijeg loto-a besmrtnosti", preko pupcane vrpce si
ukljucen u igru, za koju pocinjes da imas shvatanje da je igras jos od svog prvog uzdaha.
Ako provalis Kreatora te igre,( koji je po prorocanstvu medju nama, sada i ovde ) neces umreti.
Ili, ako ti je to komplikovano da shvatis, onda mozes samo da cekas da on tebe provali.
Tacno je, nista ne kosta, i ne moze se kupiti, bez obzira koliko sedmica na "Loto-u" neko dobije.
Po Bibliji, mnogo je bitno iz kog si Naroda, posto Gospod Bog, kao i njegov Jevrsjski Sin, po prici, ima
svoj Narod. A verovatnoca da je taj Narod - Srpski je ogromna.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
HTC One
Slobadidi kaze da je ona reinkarnacija Marije Magdalene...
"Slobadidi" je u profilu - musko. Tvrditi da si neko drugi je siguran znak psihoze.
Moja greska, pretpostavio sam da si citao i druge diskusije na forumu pa znas o cemu govorim.

Slobadidi jeste musko i ne misli on da je reinkarnacija, vec poznaje osobu koja jeste (kako on kaze). Eto, tu je doslo do ove male zabune. Zato sam i napisao:

Citat
Pitanje je da li on tvrdi da zna nekoga ko je... ili osoba koja to tvrdi stvarno postoji (u sta trenutno nemam razloga da sumnjam) a on veruje toj osobi da jeste to sto tvrdi.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

high prudence

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9110
Zastava Amber
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Nokia 1800
Hm  Smile

Dosta sam razmišljao o samom pitanju 'Da li Bog postoji?' i došao sam do sledećeg:

1. Postoji... evo ga dokaz   --->   Bog

2. Od previše apstraktnog razmišljanja moguće je odlutati u apstraktnost i iracionalnost... Drugim rečima poludeti.

3. Zar je bitno? Malo češće se ovo zapitajte, i doći čete do zapanjujućih odgovora. I dalje pokušavam da odgovorim na ovo pitanje. Zašto je bitno čoveku da dokaže (ne)postojanje Boga? Da li je to samo preformulisano pitanje 'Čemu sve ovo?'  odnosno 'Koja je svrha života?'
Odgovor na koje pitanje mi zapravo želimo da dobijemo?  Smile  Znamo li mi uopšte šta hoćemo?
« Poslednja izmena: 25. Maj 2009, 22:48:16 od qcko »
IP sačuvana
social share
                                Someone stole my donuts, and now you're all gonna pay!                               
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Sto se grbo rodi, vrijeme ne ispravi!

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 1427
Zastava ~/Belgrade\Serbia\Europe\Earth
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
Apple 
ima ga..  Smile
IP sačuvana
social share
.: nema granica ljudskoj gluposti :.
Pogledaj profil GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50064
Zastava Босна
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20
mob
Samsung Galaxy S24
Evo jedna fina molitva> Pomolimo se Bogu!

Gospode, Stvoritelju koji me je stvorio. Moja Ljubav prema Tebi je najveca sreca i smisao mog zivota, i sva zemaljska sreca koju sam imao i koju cu imati, za mane i za moje potomke, uvijek ce biti sredstvo i nacin da razvijem Ljubav prema Tebi. Sve sto se desilo i sto ce se desiti prihvatam kao od Tebe dato, i moja dusa to prihvata sa Ljubavlju!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 46 47 49 50 ... 107
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 16. Sep 2025, 15:20:59
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.086 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.