Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 13. Sep 2025, 15:06:30
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 48 49 51 52 ... 107
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ima li Boga....  (Pročitano 107767 puta)
Ucesnik diskusija

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 114
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
I du*etu smo dali ime, al' nije bas neka teorija kada pritera ... deluje mi bas realno.
Dupe mozes da vidis. Da li mozes da vidis atome i molekule?

Znači Vi ste dali svemu tome ime.Stvari kojima se daju imena su ipak stvari.Čak i teorije su stvari jer ih je neko stvorio,  ali ipak one nisu ni u kom  slučaju tvar, odnosno materija ili "građevinski materijal" od kojeg je sazdan Univerzum.Da, rećićeš, taj građevinski materijal je potpuno "šupaj" i da on ni ne postoji.Jeste, šupalj je i potpuno si u pravu i ne postoji.Sve je iluzija , Maya, što bi rekli mistici.Molekuli i atomi postoje upravo isto onoliko koliko i sve teorije bile Vaše ili Njihove.
Tako bi sada mogao da ti skresem nesto, ali zagriscu se za kljun i cutacu
Kad bi znao kako se kreše, možda bi mi i skresao, no nema veze,budi mi ti živ i zdrav.Nisam video ni atome ni molekule, nisam video ni elektrone ni protone(o neutronima da nepričam) ,ni elektro-magnetne talase ni fotone.Gledo sam neke slike, ali su slike samo slike.Mnogo toga nisam video u životu a stvarno bih želeo neke stvari da vidim.Možda se nisam dovoljno trudio.Jako bih voleoda vidim vazduh, ali koliko god se trudim, neuspeva mi.Nevidim ni elektromagnetne talase odnosno radio talase pomoću kojih kažu da funkcioniše taj fenomen zvani "mobilni".Nevidim kako to  radi al radi, mislim radi samo kad je puna baterija.Čega  puna?Ni to čime se puni nisam nikad video, jeste me par puta nešto drmnulo kad sam čačkao tamo gde kažu da ima toga, kako vele struje.Možda sam od tad malo ovako... ošamućen.
Da, što bi rekli naši stari:
"U početku stvori Bog nebo i zemlju.A zemllja bješe bez obličja i pusta; i duh Božiji dizaše se nad vodom."

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Ne budi tako siguran  Smile
Jos smo mi u pecini.
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
HTC One
"U početku stvori Bog nebo i zemlju.A zemllja bješe bez obličja i pusta; i duh Božiji dizaše se nad vodom."

A zemlja je stara 6.000 godina?  Smile

Inace, jel ti vidis Burek forum, strane po kojima pises, svoje postove i odgovore drugih? I jesi siguran da vidis... ti mislis da vidis, a jesi siguran da ne vidis ustvari gomilu 1 i 0?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 114
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Ne budi tako siguran  Smile
Jos smo mi u pecini.
Da, tu si potpuno u pravu, ako misliđš na Platonovu pećinu senki.Konačno nešto mudro od tebe.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
Nokia Luvmya 520
Sto bi opet znacilo da se ne pitas nista u svom zivotu, sto u sebi nema ni 1% istine. Ako si ti defetista to ne znaci da si u pravu kad iznosis stavove kroz defetisticku prizmu.

Ja i te kako upravljam svojim zivotom, a i onaj deo koji ne zavisi samo od mene (zbog interakcije sa drugima) u velikoj meri oblikujem sam u skladu sa svojim sposobnostima.
Opet iznosis verovanja koja nemaju apsolutno nista sa onim sto sam ja rekao.
Kakav defetizam ? O cemu ti pricas ?
Ti samo verujes da upravljas svojim zivotom, posto si naivan i poverovao si nekom drugom ko je to verovanje zapoceo.
Ni jedan covek nije hteo svoj zivot, svoju smrt, i nista izmedju.
Ti verujes da su odluke koje ti donosis "tvoje" zato sto ne shvatas da telo koje imas nije tvoje, nego je
fizicki deo tvog bioloskog oca sa kozmetickim uticajem tvoje bioloske majke.
To se zove "ego trip", ti verujes u ego.
Ti takodje verujes da zivot nad kojim covek nema kontrolu nema smisao, tako da smatras da verovanje u
"slobodnu volju" daje smisao zivotu.
Ne osecas moc ljubavi koja tebe odrzava u zivotu, za razliku od onih kojih nema.
Citat: jasikasi
Po tvome,bog nas stvori..Obeca nam raj , ako prezivimo pakao na zemlji . A ako nemamo strpljenja da to prezivimo mi se roknemo {posto nam je dao nacine za to i to cak 6 000 000 } i on nas posalje u pakao..Pakao , se tvrdi da ne postoji...pa kako on onda to nas kaznjava ?
I jos jedno pitanje... Jel ljudi veruju u boga jer se plase smrti ? (tvoje misljenje)
Hvala na prethodnom odgovoru,cenim to  Smile
Po mom ? Ja sam pisao Bibliju ?
Nisi razumeo skoro nista od onoga sto sam rekao, a veoma je kratko i na srpskom je.
Raj je obecan samo odabranima, a ne svima. Lepo sam ti rekao da samo u zivom coveku postoji 'raj' ili 'pakao'.
Kreirao si svoj iskaz da pakao postoji posle smrti, pa mene pitas kako je to moguce ?
Samo ziv covek moze da bude kaznjen svojim zivotom, u kojem radi za druge kao rob, i na kraju biva ubijen.

Vernici se toliko plase fizicke smrti, da su uspeli sami sebe da ubede da fizicka smrt nije kraj postojanja, iako prisustvuju sahranama onih koji se nikad ni u kakvoj formu nisu vratili u zivot.
Citat: onodys
stvarno dokle postoji raj i pakao dokle živimo. meni taj pred smrtni doživljaj sa belom tunelom, koju dopaminski poplava izaziva u tom mozgu koja ne dobije kiseonik, i hoće se umreti po ćelijama, svidja najviše.
Da ja sam 100% Srbin kome je zena Afro-Amerikanka a cerka Srpkinja kojoj je mama Afro-Amerikanka.

Nisam siguran da li si ti imao osecaj prisutnosti koji covek ima pre nego sto umre, i nije mi jasno kako taj osecaj nekome moze da se svidja.
Kako uopste pomisao na smrt moze da bude lep osecaj, sem ako je zivot toliko nesnosljiv da smrt izgleda kao
nagrada ?
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
OS
Nepoznat
Browser
Nokia6070 2.0
mob
Samsung 
Yu, mnogo ljudi je klinički bilo mrtvo. Neki od njih su nakon oživljavanja ispričali neverovatne priče. Taj događaj kod njih ubije strah od smrti, jer čvrsto veruju da se život nastavlja na drugom nivou. Slično tome i vernici ne veruju u duhovnu smrt, očekuju nagradu, pa se smrti ne plaše a nagradi se raduju.
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
Nokia Luvmya 520
Yu, mnogo ljudi je klinički bilo mrtvo. Neki od njih su nakon oživljavanja ispričali neverovatne priče. Taj događaj kod njih ubije strah od smrti, jer čvrsto veruju da se život nastavlja na drugom nivou. Slično tome i vernici ne veruju u duhovnu smrt, očekuju nagradu, pa se smrti ne plaše a nagradi se raduju.
Klinicka smrt, koja  po podacima nauke ne prelazi 36 sati, je stanje u kojima covek nema vidljive zivotne funkcije organizma, ali taj organizam i dalje nije mrtav kao organizam koji se nije vratio u zivot posle 36 sati.
Te "neverovatne price" su rezultat rada mozga koji nije bio mrtav.
Postoje ljudi koji su konzumirali neke supstance (biljne, zivotinjske, sinteticke) cije price cine price "flatliner-a"
da zvuce kao "deciji vrtic".
Ima nekih zaba koje u strahu luce supstancu koja stvara neopevane halucinacije.
Stvar je u tome da su supstance koje proizvode te "vizije uma" proizvod ljudskog tela, ili prirodno, ili podstaknute
tim supstancama koje se unose u telo.
Zivot coveka postoji samo na nivou zivog tela, kada telo umre, zivot ne postoji.
"Duhovna smrt" ili "Smrt u Hristu" je zivot coveka koji veruje u neistine, bez obzira da li ih siri ili ne.
Vernici mogu da veruju u "nagradu", grobovi ne mogu, a do sada, svim vernicima grob je jedina "nagrada".
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

omnia ab ovo

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5614
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
mob
Nokia 
 Smile zdarvo ljudi( mislim kafana nije bilo loš fazon, sa Teahouse imenom bilo bi lepo tu otvoriti na filo topicu ponovo Smile )
 Coolruner, ako ne bi znao ko si ti onda bi znao da od koga si učio psihoterapiju, pa potpuna si sa Jaspersom Smile Smile( Coolruner Smile Smile Smile) Imam od njemu psihopatologiji na hrvatskom jeziku, možda ću sad i pročitati Smile
Život nije promašeno project, ni onima koji samoubiju se...al naravno iz psihiaterski vida kad naneseš tvoju volju na predmetu( pacijentu) onda ti raduješ od toga, i zbog toga se može iz tvojeg aspekta tako izgledati stvari, da išao si, pratio si pacijentu do jednog tačku i skoro ništa nije se menjao, samo vreme je odleteo, a pacijent ostao živog iako si ga uništavao, protiv tvojeg volja. Zato raduješ jer niste stigli nigde, Al bi trebalo po tvojom i Jaspersovom codintio homanom(trebalo bi da umre pacijent). Iz ovog vida tvoga projekcija prema defetizmu sasvim razumem i smatram potpuno ljudskoga...Frankl isto je znao ovo, i zato je izmislio da vredi(za psihijateru) da predmet(pacijent) veruje u Bogu...jer onda još i deklarativno ima predmet zbog čega stići do jednog tačku, šta ništa ne znači, skoro isti način nema ni tamo put. a ovo da nema put osim to znači da mi moramo i put uraditi. Jedan moj bivši mučitelj(sada je u norveško tamo ubije premete) to je kazao da nemoj mi put pokazati, daj mi cipelu.. ja to kažem da nemojte oduzmiti od mene, ni sa Bogom.
Eye Smile LSD je u pitanju, ja još nisam koristio, al što napravi sa serotoninom to je zadivljivijuća , smaći se kad koriste to. a to sa dopaminom pred smrti što sam ja pisao sa euforijom i belom tunelom, to je flash Smile
« Poslednja izmena: 27. Maj 2009, 16:23:13 od onodys »
IP sačuvana
social share
Da li je kocka baceno?
Snezana i vuk
Crvenkapa i kaludjerice
Vuk i sedam kaludjerica
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 114
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
@onodys
Ne znam kao drugi ali ja te jako teško razumem šta pričaš.Ne znam koji je tvoj givorni jezik ali očito nije srpski.Možda ti je srpski maternji ali tvoji tekstovi mi liče na google translate sa nekog drugog jezika.Tekstovi su mi u svakom slučaju interesantni ali nekad sam u nedoumici šta si rekao ili šta si hteo reči.Možda bi mi bilo lakše da napišeš i na govornom jeziku kao dodatak.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.9
mob
Sony xperia
Purke, on je Madjar, i veruj trudimo se da razumemo coveka sto bolje, kako bi se osecao sto manje izopstenim.  Smile
Veoma je dobar covek, i zaista bi nam bilo krivo ukoliko ne bi ulozili bar malo truda u njegovo razumevanje.

Nemoj ovo shvatiti kao kritiku, vec te upoznajem o situaciji ovde, na Religiji.
 Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 48 49 51 52 ... 107
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 13. Sep 2025, 15:06:30
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.076 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.