Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 17. Sep 2025, 04:04:19
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 44 45 47 48 ... 107
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ima li Boga....  (Pročitano 107968 puta)
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
HTC One
Пошто се припрема почетак краја Господ Бог Исус Христ је послао своје изасланике међу нас.
Зашто се на крају свог живота човек каје?
Зато да оде чист пред Богом,да поништи негативан запис,да се душа припреми за нови живот.
Зашто је остало у народу да се "душа вије 40 дана"?
Зато што је то очитавање записа и то је потпуна истина.
Да ли верујете?
То је,пријатељи моји ваша слобода избора.
Ја знам да Господ Бог Исус Христ постоји,а у то ћете се и ви сви а и цео свет уверити.
Kako je Isus Hrist mogao da bude "Gospod Bog" kada je imao svog Boga, dok je bio ziv ?!?
Jovan 20:17 " Reče joj Isus: Ne dohvataj se do mene, jer se još ne vratih k Ocu svom; nego idi k braći mojoj, i kaži im: Vraćam se k Ocu svom i Ocu vašem, i Bogu svom i Bogu vašem. "\

Jel' Isus bio sam svoj Otac ??

Ako znas da Isus iz Nazareta postoji, gde su dokazi njegovog postojanja ?
Ako ne znas gde je Isus iz Nazareta, zasto se blamiras govoreci apsolutne neistine ?

Nisi shvatio da on osporava Sveto pismo a ti baziras stavove na njemu. Covek tvrdi da je Isus ima troje dece sa Marijom Magdalenom kao i da je njeno jevandjelje jedino ispravno... tako da diskusija Sveto pismo/Marijino jevandjelje tesko da ce doci do zajednickih tacaka pa samim tim i do odnosa Isus-Bog.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
Nokia Luvmya 520
Citat: Coolrunner
Nisi shvatio da on osporava Sveto pismo a ti baziras stavove na njemu. Covek tvrdi da je Isus ima troje dece sa Marijom Magdalenom kao i da je njeno jevandjelje jedino ispravno... tako da diskusija Sveto pismo/Marijino jevandjelje tesko da ce doci do zajednickih tacaka pa samim tim i do odnosa Isus-Bog.
Sveto Pismo ne osporava decu Mesije, ono se samo pita "Ko o njima moze da prica ?" Isaija 53:8
" Od teskobe i od suda uze se, a rod Njegov ko će iskazati? Jer se istrže iz zemlje živih i za prestupe naroda mog bi ranjen. "
Kakvoj misli ta "slobadidi" osoba pripada kada ne postoji "Hriscanska" misao koja osporava kanonska Jevandjelja ?

Kako neko ko spominje karaktere iz Jevandjelja moze da osporava Jevandjelje ?

"Stav" je licni osecaj necega (da li nesto voilis ili ne), a ja govorim o onome sto vazi i za tebe, i za mene i za sve ostale. Deo tog znanja se nalazi u Svetom Pismu, i Sveto Pismo nema u sebi "stavove", ima samo opis onih koji
su ih imali, i imaju ih danas.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
HTC One
Sveto Pismo ne osporava decu Mesije, ono se samo pita "Ko o njima moze da prica ?" Isaija 53:8
" Od teskobe i od suda uze se, a rod Njegov ko će iskazati? Jer se istrže iz zemlje živih i za prestupe naroda mog bi ranjen. "
Kakvoj misli ta "slobadidi" osoba pripada kada ne postoji "Hriscanska" misao koja osporava kanonska Jevandjelja ?

Kako neko ko spominje karaktere iz Jevandjelja moze da osporava Jevandjelje ?

"Stav" je licni osecaj necega (da li nesto voilis ili ne), a ja govorim o onome sto vazi i za tebe, i za mene i za sve ostale. Deo tog znanja se nalazi u Svetom Pismu, i Sveto Pismo nema u sebi "stavove", ima samo opis onih koji
su ih imali, i imaju ih danas.

Obarti paznju malo i na druge teme. Covek tvrdi da poznaje Mariju Magdalenu, da je ona medju nama da ce uskoro izaci u javnost sa bozijim porukama (ako nisam pogresno shvatio) i da je to istina, ne veruje vec zna.

E sad, nije bitno sta ja mislim o tome ali ako ti kazes da postoji samo istina i neistina i da se istina pobija neistinom, i pored svih predrasuda morao bi da upoznas tu osobu da bi 100% sigurno rekao "To nije Marija Magdalena".

Opet kazem, ja ne verujem, ali ja neveruje ni u ovo sto ti iznosis pa sam samim tim iskljucen iz te opcije istine, ali ti ne bi trebalo lako da to negiras... pogotovu sto Slobadidi tvrdi da je ona sad i ovde, znaci da se moze upoznati.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
Nokia Luvmya 520
Obarti paznju malo i na druge teme. Covek tvrdi da poznaje Mariju Magdalenu, da je ona medju nama da ce uskoro izaci u javnost sa bozijim porukama (ako nisam pogresno shvatio) i da je to istina, ne veruje vec zna.

E sad, nije bitno sta ja mislim o tome ali ako ti kazes da postoji samo istina i neistina i da se istina pobija neistinom, i pored svih predrasuda morao bi da upoznas tu osobu da bi 100% sigurno rekao "To nije Marija Magdalena".

Opet kazem, ja ne verujem, ali ja neveruje ni u ovo sto ti iznosis pa sam samim tim iskljucen iz te opcije istine, ali ti ne bi trebalo lako da to negiras... pogotovu sto Slobadidi tvrdi da je ona sad i ovde, znaci da se moze upoznati.
Postoje ljudi koji su zavrsili fakultete da bi se bavili osobama "koje tvrde da znaju nekoga ko je navodno postojao pre 2000 godina", i da na njih obracaju paznju.
Svako ko tvrdi da neko ko je rodjen pre 2000 godina - postoji danas, bi trebalo da to dokaze ili da bude
institucionalizovan.
Ja ne iznosim nikakva verovanja i niko ne moze da veruje u ono sto govorim, nego moze da to zna ili ne zna.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
HTC One
Problem je u nekonvencionalnom religijskom aspektu kod njega.

Slobadidi kaze da je ona reinkarnacija Marije Magdalene (obzirom da u budizmu poznaju kategoriju reinkarnacije, takva tvrdnja ne stvara osnov za hospitalizaciju koju pominjes, posto spada u pravo na verovanje) a sa druge strane bavi se "hriscanstvom" ili njegovim dobrim delom.

Na stranu sto je to nespojivo za vernike, ja sam i pomenuo kada je receno da ce "Marija Magdalena" uskoro da izadje u javnost da sumnjam da ce nakon toga ostati na slobodi.

Pitanje je da li on tvrdi da zna nekoga ko je... ili osoba koja to tvrdi stvarno postoji (u sta trenutno nemam razloga da sumnjam) a on veruje toj osobi da jeste to sto tvrdi.

I da vise ne zalazim u to, posto ce Sloba sam to da pojasni ako pitas, sustina je da sam zeleo da ukazem zasto nece biti ozbiljnije diskusije medju vama osim mozda prepirke uvijene u kulturan ton. Ja znam da si ti siguran u to sto ovde iznosis (iako se ne slazem) a i on ostavlja takav ustisak. Kako te dve stvari upakovati u smislenu diskusiju je nesto sto bih voleo da vidim.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 114
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64

Pa ti koji nece umreti ce to znati. Opet ti govorim, ako to neces biti ti, sta ti vredi bilo koji odgovor ?
Biblija govori o prelasku odredjenog broja ljudi iz smrtnosti u besmrtnost, nauka je odavno dokazala da covekov organizam moze da se beskonacno regenerise, samo ne znaju kako.
Starost je uzrok pada proizvodnje atp energije u celiji, prevazilazenje te situacije donosi vecnost u krvi i mesu.

Atp enrgija,znači to je rešenje,mada mi tu nešto neštima ,ali ako ti kažeš mora da je tako.Koliko se sećam iz biologije Adenozin Tri Fosfat je hemijsko jedinjenje i samim time ima molekule, što odgovara tvom  opiso nečega što postoji a energija se neuklapa u to, pošto energija nema "molekularnu strukturu" i samim tim spada u kategoriju nečega što nepostoji, poput gravitacije i slično.Sećam se da taj Adenozin Tri Fofat ima neke veze sa nekom energijom i da se sintetiše u našim ćelijama, tačije u ćelojskim organelama sa simpatičnim imenom mitohondrije.
Nema veze, ohrabrujuće je da ima rešenja.Da je moguće ovladati tehnikom sprečavanja pada proizvodnje "Atp energije" i time pobediti starenje i smrt je zasigurno radosna vest.Radosna ili dobra vest, što bi stari grci rekli evangelion ili po naški Jevanđelje.
"Biblija govori o prelasku odredjenog broja ljudi iz smrtnosti u besmrtnost", a ti pošto znaš koji su to ljudi zaigurno znaš da Marija Magdalena nije na tom spsku.Možda zato što je žena, a ovo "ljudi" podrazumeva da su u pitanju samo muškarci.Reci mi ako imaš spisak pri ruci jesam li ja tu negde, pošto sam muško.Jes da nisam imao neki mnogo pisan odnos sa Sinom Božijim kao dotična Marija Magdalena tako da nisam zasad upućen u tajnu "Sprečavanja pada proizvodnje ATP energije".Ma da šta znam, jednog dana.Iako neuplaćujem LOTO stalno se nadam da ću dobiti premiju.Nekad mi je to smešno,ali nema veze, baš je super kad se nadaš u nešto iako nema veze sa realnošću.Barem ništa nekošta.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

omnia ab ovo

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5614
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
mob
Nokia 
oooohhhhgggggg ATP i biblija zajedno u jednu kontexu Smile Smile Smile purke62 Smile Smile
al ja bi silio malo više milenarne zajednice zbog toga jer te ljudi stvarno veruju u tome da će doći smak sveta, odnosno vide nešto što blago veze nema sa realnostom. I sve to ide iz sinkronizaciju čopora. Sigurno osećali ste kad ste bili na jednu muzički koncertu(naročito onda kad sta sa ljubavom) i uhvatila vas ritam, i zajedno ste imali sa masom, nešto što teško objasniti, no to je sinkronozacija. A možete i to pomisliti kad ste sa vašom decom na jednu rock koncertu, onda baš zbog toga jer nemirni ste zbog decama, nije uhvatio vas tog sinkronizacija, al kod vernicima, na primer gde ima i muzika toliko jaka je taj sinkronizacija da i sa detetima ste u hight-u. Mislim da ovo je izvor tome, kad odvoji se čovek od realnosti.(Naravno kad nekome laže i on ima lažne infe o realnost, to se spada medju politički, psihijaterski terora)
To sam hteo sa ovom kazati da proročanstva samo zato je bitno da zajedno sa čoporom čekaju nešto, da menja svest kod pojedincima. Odnosno to je politički vlast, sa verskim pomoćom.
« Poslednja izmena: 24. Maj 2009, 11:56:16 od onodys »
IP sačuvana
social share
Da li je kocka baceno?
Snezana i vuk
Crvenkapa i kaludjerice
Vuk i sedam kaludjerica
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.9
mob
Sony xperia
Sve je to lepo, samo je pitanje, do koje "granice" se ide. U skoli, koliko se secam, uci se i fizika. A ona nam govori o zakonima termodinamike, na kojima pociva univerzum. Razmeni energije, prelaska iz jednog vida u drugi, iz energije u materiju i obrnuto, ...
Tako, da ukoliko bi se zaustavili samo na molekulima, nije li to greska ?? I molekuli imaju svoje gradivne delove, atome. A ti atomi u raznim kombinacijama daju molekule, koji se ovde pominju.
A razmatrati molekule bez atoma, ... postavljamo sebi granicu. Da se to ne bi desilo, okrecemo se kvantnoj fizici. A ona nam objasnjava i od cega su sastavljeni atomi. Samim tim objasnjenjima zalazi se jos dublje, sve do momenta, da na kvantnom nivou, sve postoji u svim mogucim vidovima postojanja. A koji cemo vid videti, to zavisi od nas i nase konstrukcije. Tako da i sve kombinacije LOTO-a stoje, a samo od nas zavisi koju cemo izabrati, kao i realnost.
A da se zbog tih stvari, i takvih saznanja, Biologicari i Fizicari, sve vise ujedinjuju, i zjedno nastupaju u sagledavanju i proucavanju necega, ... da i ne govorim.
« Poslednja izmena: 24. Maj 2009, 12:59:23 od lightsoft »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

omnia ab ovo

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5614
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
mob
Nokia 
ovo je taj stari Leibniz-ov fixna ideja da postoji više realnost, al naravno (zbog čega Bog je dobar) mi živimo u najbolji svetu....ovo baš kod Kant-a dobije takvu interpretaciju da ne može se iz potrebnosti prema mogućnosti doneti takvu sud koja odnosi se na postojanju(znate kad Bog je potrebno svemoćan i iz toga dolazi se da sigurno i mora da se postoji, no ovo nije tako) A to da na kvantnu fiziku projeciramo naše želje, to stvarno pada medju psichotapoligiji i sociopatologiji.
Drugačije Lightsoft iz holizma(kad sve je kauzalno vezano) nije logično prema Boga ići, al prema tome da u tom slučaju pažnja kod čoveka je opterećena i kroz toga napravi takve logičke vezanosti koje ne postoje već o tome može doneti sud.
« Poslednja izmena: 24. Maj 2009, 14:48:13 od onodys »
IP sačuvana
social share
Da li je kocka baceno?
Snezana i vuk
Crvenkapa i kaludjerice
Vuk i sedam kaludjerica
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.9
mob
Sony xperia
O cemu ti t pricas ?? Kakva fiks ideja o visim realnostima i dobroti Boga ?? Jesi siguran da je fiks ideja ?? Da li je fiks ideja teorija struna, koja se bavi 10-odimenzionalnim univerzumom ?? Da li je fiks ideja korskopularnost subatomskih cestica, elektrona, fotona, ... koji nam se pokazuju onako kako ih posmatramo ?? Da li je fiks ideja sto zarad tih stvari ljudi prave akceleratore, kako bi jos vise prodrli u sustinu ?? A fiks ideja nije teoretisanje pre 100-inak godina nekog u nekoj selendri ??
Daj molim te nemoj me terati da ti navodim stvari, od kojih bi se zaprepastio.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 44 45 47 48 ... 107
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 17. Sep 2025, 04:04:19
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.055 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.