Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 15. Sep 2025, 00:58:49
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 45 46 48 49 ... 107
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ima li Boga....  (Pročitano 107859 puta)
Ucesnik diskusija

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 114
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
O cemu ti t pricas ?? Kakva fiks ideja o visim realnostima i dobroti Boga ?? Jesi siguran da je fiks ideja ?? Da li je fiks ideja teorija struna, koja se bavi 10-odimenzionalnim univerzumom ?? Da li je fiks ideja korskopularnost subatomskih cestica, elektrona, fotona, ... koji nam se pokazuju onako kako ih posmatramo ?? Da li je fiks ideja sto zarad tih stvari ljudi prave akceleratore, kako bi jos vise prodrli u sustinu ?? A fiks ideja nije teoretisanje pre 100-inak godina nekog u nekoj selendri ??
Daj molim te nemoj me terati da ti navodim stvari, od kojih bi se zaprepastio.
Baš bi lepo bolo da nas zaprepastiš.Koliko znam , izostavio si čak 3 dimenzije.Postoje 13 a ne 10 dimenzija.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

omnia ab ovo

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5614
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
mob
Nokia 
Ligthsoft onda molim te pročitaj šta sam pisao.Leibniz je imao fix ideju, to sam pisao. I to sam pisao da nemoj projecirati na kvantnu fiziku tvoje emocionalne potrebe..Inače Smile Smile Smile dobiješ cveće Smile
IP sačuvana
social share
Da li je kocka baceno?
Snezana i vuk
Crvenkapa i kaludjerice
Vuk i sedam kaludjerica
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.9
mob
Sony xperia
O cemu ti t pricas ?? Kakva fiks ideja o visim realnostima i dobroti Boga ?? Jesi siguran da je fiks ideja ?? Da li je fiks ideja teorija struna, koja se bavi 10-odimenzionalnim univerzumom ?? Da li je fiks ideja korskopularnost subatomskih cestica, elektrona, fotona, ... koji nam se pokazuju onako kako ih posmatramo ?? Da li je fiks ideja sto zarad tih stvari ljudi prave akceleratore, kako bi jos vise prodrli u sustinu ?? A fiks ideja nije teoretisanje pre 100-inak godina nekog u nekoj selendri ??
Daj molim te nemoj me terati da ti navodim stvari, od kojih bi se zaprepastio.
Baš bi lepo bolo da nas zaprepastiš.Koliko znam , izostavio si čak 3 dimenzije.Postoje 13 a ne 10 dimenzija.
Imas pravo, u nekim racunicama se barata sa 13 dimenzija. Medjutim i sama teorija ima nekoliko desetina prilaza, tako da sam uzeo onu koja kaze da se u momentu nastanka univerzuma, od 10 razvile 4 u prostor/vreme, ovakav nama poznat.

A o zaprepascenju, polako, stavljao sam dosta stvari, a ima jos puno toga.  Smile

I da, drago mi je da te vidim i ovde.   Smile

onodys
Idi begaj, onda sam te pogresno shvatio za fix ideju.  Smile  Izvini. Evo tebi cvece.  Smile Ma buket.    Smile
A o projiciranju, ako sam te opet dobro shvatio, gresis. Uveliko se vode polemike, da li mozak moze uticati na subatomski "svet".
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Da li molekuli i atomi postoje?  Sve su to teorije, stvari kojima smo mi dali ime.
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.9
mob
Sony xperia
I du*etu smo dali ime, al' nije bas neka teorija kada pritera ... deluje mi bas realno.  Smile

« Poslednja izmena: 24. Maj 2009, 21:55:59 od lightsoft »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

ONAJ KOJI JE SPOZNAO SEBE!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
Сјајно.Баш фина полемика,али човек мора да зна више научних дисциплина да би све разумео.
Значи мора да зна:Библију,филозофију,историју,астрономију,митове,физику,биологију,медицину,квантну физику,молекуларну биологију,метафизику....и да упозна себе да би схватио да Бог постоји.
Апропо неких инсинуација:скоро је био земљотрес у Италији,човека који је неколико дана упозоравао на то су стрпали у лудницу.Ја вас сада питам:Ко је луд?
IP sačuvana
social share
Могу и мене да убију као ХРИСТОСА,али слободну мисао никада!
КО ГОД ЈЕ СПОЗНАО ОВАЈ СВЕТ ПРОНАШАО ЈЕ ТЕЛО,А КО ГОД ЈЕ ПРОНАШАО ТЕЛО,ЊЕГА ОВАЈ СВЕТ НИЈЕ ДОСТОЈАН!!!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.9
mob
Sony xperia
Mislis da se samo u tom slucaju gresilo ?? I da je to dokaz postojanja necega ?? Mozda jeste, veceg senzibiliteta u necemu. I za zivotinje se kaze da predosecaju zemljotres. Jel' to znaci potvrdu postojanja Boga ?? Da nije mozda boljih i preciznijih osetila ??

Zasto postoji potreba mesanja stvari ??  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

ONAJ KOJI JE SPOZNAO SEBE!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
Погрешно си ме разумео.То се односило на хоспитализацију...
Потврду за постојање Бога човек мора да пронађе у самом себи.
Неке ствари се једноставно не могу објаснити???
IP sačuvana
social share
Могу и мене да убију као ХРИСТОСА,али слободну мисао никада!
КО ГОД ЈЕ СПОЗНАО ОВАЈ СВЕТ ПРОНАШАО ЈЕ ТЕЛО,А КО ГОД ЈЕ ПРОНАШАО ТЕЛО,ЊЕГА ОВАЈ СВЕТ НИЈЕ ДОСТОЈАН!!!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.9
mob
Sony xperia
Pa dobro, odnosi se na hositalizaciju. Ok. I sta se time pokazuje, neverovanje, nepoverenje, ... ?? Kakve to onda ima veze sa postoanjem Boga ?? Time sto se pokazuje da se ponekad nacini pogreska, ne verujuci necemu, ili nekome ??
Evo, ispricacu, nesto slicno. Bas o toj gresci i nepoverenju.

Pre nekoliko godina, potopljen je japanski ribarski brodic. Spasioci izvukli 10-ak mornara, i svi do jednog se kleli, pala krava sa neba i potopila brod. Naravno oni u pritvoru, a vlasti se dvoume sta sa njima. U zatvor ili u ludnicu. Dvoumljenja ne bi bilo toliko da mornari nisu u trenutku spasavanja bili izbezumljeni, a kasnije se nisu mogli ubediti u nesto drugo. Krava, pa krava potopila brod.
Ko zna kako bi se sve zavrsilo po njih, da nakon nekoliko meseci, iz ruskog ministarstva inostranih poslova nije stigla depesa. A u njoj je pisalo, kako je neki njihov vojni transportni avion, nesto prevezao za Sibir, a vjnici, videli kravu, pa ne bi bilo lose i nju povesti, kada se vec vracaju prazni. Na oko 10-ak hiljada metara, krava nevezana, uznemirila se i pocela trcati po avionu. Zapretilo je da srusi avion. Da bi to izbegli, otvorili vrata, i izbacili je. A ona jadna, gde ce da tresne, po sred ribarskog brodica.

I sta sada ?? I ovi jadnici bi zavrsili u ludnici, najverovatnije. Da li to znaci da su ludi ovi sto im nisu verovali ?? Ili da se treba verovati, ma koliko god to izgledalo neverovatno ??
« Poslednja izmena: 25. Maj 2009, 03:57:06 od lightsoft »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 114
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Сјајно.Баш фина полемика,али човек мора да зна више научних дисциплина да би све разумео.
Значи мора да зна:Библију,филозофију,историју,астрономију,митове,физику,биологију,медицину,квантну физику,молекуларну биологију,метафизику....и да упозна себе да би схватио да Бог постоји.
Апропо неких инсинуација:скоро је био земљотрес у Италији,човека који је неколико дана упозоравао на то су стрпали у лудницу.Ја вас сада питам:Ко је луд?
Ne,ne.Grešiš sinko, grdono, ovaj....grdno  grešiš sinko.Sve "discipline" ljudskog uma su jednostavno nemoćne da shvate Boga ili boga ako ti više odgovara.Neke su to odavno priznale poput religije,filozofije i tako dalje.
Možda u ovoj tvojoj rečenicci ima nešto "и да упозна себе да би схватио да Бог постоји", izgle da da si na dobrom putu, bog se, kažu mudraci može upoznati, ali ne meože shvatiti.Jes, ali moraš prvo sebe upznati,a to je mnogo nezgodna stvar.
@lightsoft
Drago mi je da ti je dago što me vidiš ovde.Samo se nadam da neće opet raditi ban generacijo.
Da li molekuli i atomi postoje?  Sve su to teorije, stvari kojima smo mi dali ime.
Znači Vi ste dali svemu tome ime.Stvari kojima se daju imena su ipak stvari.Čak i teorije su stvari jer ih je neko stvorio,  ali ipak one nisu ni u kom  slučaju tvar, odnosno materija ili "građevinski materijal" od kojeg je sazdan Univerzum.Da, rećićeš, taj građevinski materijal je potpuno "šupaj" i da on ni ne postoji.Jeste, šupalj je i potpuno si u pravu i ne postoji.Sve je iluzija , Maya, što bi rekli mistici.Molekuli i atomi postoje upravo isto onoliko koliko i sve teorije bile Vaše ili Njihove.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 45 46 48 49 ... 107
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 15. Sep 2025, 00:58:49
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.056 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.