Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 13 14 16 17 ... 37
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Hrvatsko - srpski recnik ~ za one koji ne razumeju hrvatski\srpski jezik  (Pročitano 400866 puta)
Krajnje beznadezan

Live Long and Prosper

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 11001
Zastava Austria
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
LG Google Nexus 5
Nisam Dalmoš, al sam bar geografski bliže Smile pa mi se čini da neću fulat:

pituraješ se - farbaš, bojaš (pitura se kosa, recimo)
maskaraješ se - šminkaš se
ne obadaješ me - "ne zarezuješ me, ne primjećuješ me", - ili, da budem točniji, i malo vulgarniji - "ne j**beš me ni za suvu šljivu"

sluša se Daleka Obala, a? Smile

jedna osoba mi je pustila tu pesmu, mada se ne nalazim u njoj  Smile  Smile
IP sačuvana
social share
Budi jako oprezan da ne rasplaces zenu jer Bog broji njene suze. Zena je nastala od muskarcevog rebra. Ne od njegovih stopala da se po njoj gazi. Ne od njegove glave da se njome vlada, nego od boka da mu bude jednaka. Ispod ruke da bude zasticena i pokraj srca da bude voljena.

Ewig dein, Ewig mein, Ewig uns

Nicht alle sind glücklich, die glücklich scheinen. Manche lachen nur um nicht zu weinen.

U mraku vidim kako ti oči sjaju, a kad nam se lica dotaknu i tvoj dah ukrsti sa mojim, ja osetim sve godine naše ljubavi sažete u jedan jedini tren, i znam samo da postojimo ti i ja, ali pretopljeni na silnoj vatri naše duge, tajne i tajanstvene ljubavi, i pomešani nerazdvojno, zauvek.

Look, when you love someone, it's worth fighting for, no matter what the odds.                
Why do I keep doing this to myself? I must be a masochist or something.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 94
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
Важи Анеа!Ево неколико речи које нису зајебанција а које се употребљавају у мом родном крају-Равним Котарима у Далмацији.Код мене има много италијанизма и турцизма,а све то спада у хрватски језик.
Синџир---ланац
Кајин---лавор
Суро---сиво
Муданте---зимске доње гаће
Гаће---панталоне
Ижињ---изум
Кушин---јастук
Лумбрела---кишобран
Жлица---кашика
Пињур---виљушка
Пошада---нож
Товар---магарац
Парип---коњ
Сигањ или сић---канта за воду
итд.
Лично мислим да језик није препрека око споразумевања са Хрватима,али ипак мораш признати да они имају неке речи које једноставно смешно звуче,не мислим на шалу него озбиљно.
Надам се да је ово што сам написао ок.

A  kaciola,kostradina,tola,bukara,pomidora,vazol,vrcina,dispet,gust,bis... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 1
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
sta znaci rec obzor?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

through stars we will navigate

Zodijak
Pol Žena
Poruke 20552
Zastava On an island in the sun...
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
horizont
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 286
Zastava zg
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
horizont = obzorje

a može i vidokrug
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
Nokia 6630
moj prvi post.zop svima Smile

ziveo sam preko do opstepoznatog s****a...

pa me zanima da li je rech "koliko" zamenjena recju "kako"?

gledam HRT i primetim scenu sa gornjom situacijom i to u vise slucajeva...

dakle jesam li se zeznuo il' je rec stvarno zamenjena ? Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

www.milfshake.com

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 22
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
Apple iPhone 3Gs 32GB
Sve sve ali zenska momcad to je vrhunac imbeciliteta,stvarno su pacjenici,toliko pokusavaju da se odvoje i distanciraju od nas da izmisljaju retardirane reci nebi li stvorili taj hrvatski jezik.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 3
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
peder-zuja
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Yo sere grasun, pero no soy grosero

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 1066
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
stvarno su pacjenici,toliko pokusavaju da se odvoje i distanciraju od nas da izmisljaju retardirane reci nebi li stvorili taj hrvatski jezik.

Prijatelju, ova rečenica je već toliki kliše, toliko sam to već puta na stranicama ovog foruma vidio, da bi je trebalo staviti na gumbić, tu gore pored Bolda ili Italicsa.. da uštedi vrijeme tipkanja svakom tko na kablovskoj gleda hrv. sapunice, sportske prijenose i emisije a strašno ga živcira što se u njima ne govori srpski...

Nitko se, stari, ništa više ne trudi niti pokušava -
- odvojene smo države, imamo odvojene vojske i državne budžete, odvojene i posve različite školske programe, odvojene gramatike, odvojeno štošta, a kako vidim, u Srbiji jača inicijativa da se ćirilićno proglasi jedinim službenim pismom, pa ćemo uskoro imati i posve odvojena pisma..

- ljudi su ljudi, svugdje u svijetu, pa i u ovoj balkanskoj vukojebini - različiti: dolaze iz različitih regija, te su im govor, gramatika, poštapalice, fraze različite - Na televiziji, jer je to ustaljena praksa, mora se govoriti književnim, standardnim jezikom - mnogim pridošlicama to je krajnje neprirodno, i u nastojanju da  izbjegavaju regionalizme, kolokvijalizme, internacionalizme, neki izgovore gluposti, i to zazvuči ridikulozno, i na tome i završava. Takvih je neistreniranih kadrova sve više na televizijama, no to je valjda danak općoj komercijalizaciji i padu standarada.

Prije desetak godina zavladala je kratkoročna i kratkosežna histerija nekolicine usijanih glava koje su preko noći, putem "dalekovidnice", htjele uvesti novi jezik, no ništa od tih idiotarija (i to sam na ovoj temi u forumu istaknuo već nekoliko puta) nije uspjelo zaživjeti, kao što ne može zaživjeti ništa što se siluje. Tad si možda i imao razloga za zgražanje, kao što smo se zgražali i cerekali tome svi mi ovdje - no otad je prošlo skoro cijelo desetljeće.

Move on, for fuck's sake.

- ne generaliziraj tako olako, i ne vadi trun iz tuđeg oka.
Šta te ima boliti briga dal je neka budala sportske redakcije rekla 'ženska momčad', i šta je s tim mislio: možda je greška njega, možda je greška lektora, možda uopće nije nikakva greška nego tako stoji u novom izdanju pravopisa, ne znam jer sam lijen provjeriti - no, ne znam zašto bi te to trebalo opterećivati - ko što rekoh, odvojene smo države i svak bere svoju brigu.
Osobno me ne zanima jel mi susjed u kuhinji ima zeleni linoleum, ili talijanske pločice - dokle god ne drži svinje i ne kolje ih na balkonu, i dokle god me ničim ne terorizira, ne opterećuje me na koji način živi svoj život, i zbog čega je neke stvari u svom stanu napravio drukčije nego ja u svom.

Imamo sreću što jezično jedva da imamo nekih barijera (pokoja nova riječ slenga u filmu, ili pokoji revitalizirani arhaizam nepoznat u ostatku ex-yu prostora) i to je to. Možemo gledati međusobne filmove, serije, emisije, i čitati stripove, knjige i forume bez ikakvih problema. Možemo komunicirati na materinjem jeziku - pobogu, čak i sa Slovencima Smiley - i kužit ćemo se, bez pomoći engleskog.
« Poslednja izmena: 01. Jan 2007, 14:13:32 od attaque »
IP sačuvana
social share
***Porteño de ley***
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

through stars we will navigate

Zodijak
Pol Žena
Poruke 20552
Zastava On an island in the sun...
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Svaka cast, u potpunosti se slazem s tobom  Smile  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 13 14 16 17 ... 37
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.06 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.