Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 02. Avg 2025, 09:26:44
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Epiduralna anestezija  (Pročitano 31814 puta)
Jet set burekdzija

The worst vice is advice

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 9076
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
Kako uopste posle porodjaja izgleda kada epidural krene da popusta? Ipak rana tada krece da boli.
Bolovi su isti kao i posle klasicnog porodjaja (mozda cak i manji posto anestezije sporo napustaju organizam--neka me ispravi neki od doca ako gresim  Smile ), ali se ne mogu porediti sa bolovima tokom porodjaja.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
mob
Apple 15
Zoki, da li postoji mogućnost da se iglom bilo kako povredi kičma kada se epidural daje u taj medjupršljenski prostor? To mi jedino nije jasno...

Ne... Iskreno, davanje epidurala nisam gledao (to me ceka ove godine kad odem u internat) ali sam gledao lumbalnu punkciju sto je slicna metoda (punkcijom se uzima likvor za analizu tipa celija kod meningita)...

Igla je dugacka i moze se kontrolisati, prilikom ulaska izmedju prsljenova oseti se manji otpor (kao npr. kad bi zategla plasticnu foliju pa probusila iglom) sto znaci da je igla prosla...ako se ne oseti znaci da "naletela" na kost koja nece biti povredjena...u tom slucaju malo se pomeri na gore/dole i proba ponovo... Pri svemu tome, pacijent je gornjim delom tela povijen ka napred da bi se prsljenovi mogli lepo opipati...

A, koje su komplikacije?
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Ne tece to reka,nego voda!Ne prolazi vreme,već mi!

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 18761
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
Sandra, pročitaj onaj tekst koji sam postavila na nekoj od prvih strana Smile Epidural se daje ustvari da ne bi osećala bol kada počne porodjaj.. Ma nije problem rana, preživeću ja to... Smile
A bilo bi dobro da stvarno žene koje su se porodile sa ovom anestezijom napišu njihovo iskustvo Smile
Napiši i ti kako su prošle tvoje drugarice (gore si napisala da će se poroditi uz pomoć epidurala) Smile

Šta da ti kažem..meni je pre mesec dana jedna lekarka rekla da imam ranicu na grliću materice - nije me lepo ni pregledala a kada sam otišla na pregled kod drugog rekao mi je: ''Kako su mogle da te tako uplaše, nemaš ti nikakav problem..ovo nije ranica'' Sad je 1:1 moram da nadjem još nekog da presudi  Smile
Spominjala sam gore ženu koja je operisala rak na grliću materice...e ta žena je 15 godina bar 1 mesečno (zbog ginekoloških problema) morala kod ginekologa. Nijednom joj nije uradjen papa test... i tek posle 15 godina i posle 2 meseca neprestanog krvarenja - uzeli su i bris a onda isečak i imali šta da vide...

Tako da ipak moramo da budemo informisani o svemu i da insistiramo da nam se sve objasni. Ima puno i dobrih lekara koji žele sve da objasne, ali ima i puno onih koji samo gledaju da te otkače...

Ako je neko otišao od teme onda sam to ja..neću više..nemojte da me zagovarate

Zoki hvala za odgovor. Smile Probaću ja malo na nekim stranim sajtovima da pronadjem nešto o epiduralu...bar se u svetu godinama koristi... Smile
« Poslednja izmena: 28. Sep 2007, 23:00:50 od Makišon »
IP sačuvana
social share
Ako je Supermen tako pametan zašto nosi donji veš preko odela??
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10766
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
Citat
A, koje su komplikacije?

Komplikacija same procedure su retke...
Za epidural ne znam al' za punkciju moze da bude glavobolja jer je izvuceno malo likora...

Uglavnom, sistemskih komplikacija (onih koje pogadjaju organe) nema... Niti ima posledica po plod...

@Makison

Pokusacu i ja da ti nesto iskopam, ali slabo posecujem strucne sajtove posto sam prenatrpan knjigama koje su mi i previse... Da imam knjigu iz ginekologije mogao bih vise da kazem, ovo sto pisem je iz nekog malog licnog iskustva sa vezbi...  Smile

edit: Evo nesto za pocetak...  Smile
http://www.americanpregnancy.org/labornbirth/epidural.html

A ovde imas mali tutorial sa slajdovima, trebalo bi pogledati...
http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/tutorials/epiduralanesthesia/htm/index.htm
« Poslednja izmena: 28. Sep 2007, 23:17:54 od zoki82 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 18761
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
Eto meni zanimacije za večeras  Smile Hvala Zoki  Smile

Evo sa wikipedie http://en.wikipedia.org/wiki/Epidural_anesthesia
I o epiduralnom prostoru  Imte i slikice sa strane http://en.wikipedia.org/wiki/Epidural_space
« Poslednja izmena: 28. Sep 2007, 23:24:03 od Makišon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10766
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
Sad sam odgledao ovaj filmcic i tu su nabrojane neke teske komplikacije za vreme i posle anestezije...
Nemoj to da te uplasi jer su jako, jaaaako retke i ne pogadjaju mlade osobe...
Naravno da rizik uvek postoji ali on je prisutan kod svake operacije ili dijagnostickog postupka...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 18761
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
Baš gledam statistiku komplikacija-na vikipediji... ne umem sve da prevedem  Smile
Znam Zoki... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10766
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
Citat
ne umem sve da prevedem

Ako treba neki prevod da se razjasni, samo vici...  Smile  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 292
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Dve poznanice tek trebaju da se porode, jedna negde za 10 dana, promasili su joj termin, a druga za mesec odprilike i jedna i druga idu na epidural.
Drugarica koja se porodila pre 2,5 godine, bez epidurala, kaze da boli, ali da jako brzo prodje. Ona je mogla da ustane posle 2 sata. Odnosno to je i uradila, ali joj nisu dozvolili, odmah su joj doneli kolica. Kaze da cim ti stave bebu na grudi, da sve zaboravis. Ona je htela odmah da ide da seta.
Makishon sto se tice ranice na grlicu, mislim da bi trebala da pogledas natal.
Kod epidurala mene bi najvise tripovalo to sto predpostavljam da noge ne osecas. To bi mi bas bio trip
pozz
 Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

The worst vice is advice

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 9076
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
Iskustva su razna. Poznajem neke uzorne majke koje nisu imale ni snage ni zelje da uzmu bebu nakon porodjaja.
Moje licno misljenje je da, one koje tvrde kako su htele odmah da ustanu i gradskim prevozom odu kuci....ipak malkice preteruju i preuvelicavaju svoju hrabrost.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 02. Avg 2025, 09:26:44
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.064 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.