Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 25. Jun 2025, 07:48:13
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Epiduralna anestezija  (Pročitano 31561 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 292
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Ne znam zasto ni jedan doktor koji vas poradja vam nece biti odusevljen ako se odlucite za epidural

Neće biti oduševljen zbog toga što je nestručan. Šta on ima da se oduševljava ili ne, ne interesuje me njegovo lično mišljenje, već njegova praksa.

Ustvari - to odusevljenje nije licno nego profesionalno misljenje, dakle praksa.
U pitanju je cist komformizam. Poradjas zivot, istrpi ako treba. Da li treba?...

Doktorski posao je da se brine za ljudsko zdravlje, a ne za privremeni osjecaj boli. (koji ce sigurno proci)
Jedno od nacela hirurgije, pomalo i stomatologije (sto se primijetili), je da njeznost nije prioritet.
Djavolski boli i namjestanje preloma, a ne daje se anestetik. Nije to tako slucajno.
Mnogi ginekolozi kazu da se prilikom porodjaja vode upravo bolom pacijentice, i upucuju je sta da radi.
Epiduralka je smisljena za mnogo teze intervencije, izazvane bolescu, i cesto kada se ne zeli reakcija organizma na intervenciju.

Bravo, o tome ja pricam. Apsolutno se slazem sa tobom. Mnogi lekari sigurno ovako razmisljaju.
pozz
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

The worst vice is advice

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 9076
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
Lepo si izvukla iz konteksta...  Smile

Kao sto neko rece, ko voli (da ga boli), nek' izvoli.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Ne tece to reka,nego voda!Ne prolazi vreme,već mi!

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 18761
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
Doktorski posao je da se brine za ljudsko zdravlje, a ne za privremeni osjecaj boli. (koji ce sigurno proci)
A šta onda rade anesteziolozi u medicini?
Ako su tvoje kolege smislile nešto što će ublažiti bol (pri bilo kojoj intervenciji pa neka je to i u stomatologiji) i ako je uspešno primenjivano a ti mi kažeš kako je to privremeni bol i da trpim jer će proći...onda neka me Bog sačuva od takvih lekara kao što si ti.

A što se tiče nežnosti hm...lekarsku grubost mogu da razumem u odredjenim situacijama. Žalosno je to što se pacijenti sa tim susreću mnogo više kada nije potrebna - uglavnom u verbalnom smislu.

IP sačuvana
social share
Ako je Supermen tako pametan zašto nosi donji veš preko odela??
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
A sta rade oni koji amputiraju - djeluju kada je potrebno, kao i anesteziolozi. Nije uvjek, naravno. To nek odluce oni koji su procitali 40 knjiga o tome - doktori.

Mnogo gori su (pentreksil) ljekari koji ce ti na svaku bolest dati analgetik a ne i lijek, iz neznanja (velika vecina).
A izgleda da ljudi imaju vise povjerenja u njih "Proslo me, ne boli, dobar doktor" a za mjesec dana eto opet - vidi vratilo se. Nije se vratilo nego nije ni prolazilo...    Bol nije bolest.

A šta onda rade anesteziolozi u medicini?
Ako su tvoje kolege smislile nešto što će ublažiti bol (pri bilo kojoj intervenciji pa neka je to i u stomatologiji) i ako je uspešno primenjivano a ti mi kažeš kako je to privremeni bol i da trpim jer će proći...onda neka me Bog sačuva od takvih lekara kao što si ti.

Krajnje neumjesno. Da hocu da stetim ljudima ne bih ovo ucio.
I pacenicki - prebacujes na licni nivo.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 292
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Zene su se godinama poradjale bez ikakve pomoci, same. nauka napreduje, ali ne treba ni sve prihvatiti zdravo za gotovo. Bar ja tako mislim. licno moje misljenje je da ne treba u letati u nesto sto se primenjuje relativno skoro. Ja volim da ono sto radim bude provereno, sigurno 100%. 2 moje poznanice ce se veoma skoro poradjati i jedna i druga sa epiduralom.
Ali kao sto rekoh svako ima pravo na svoje misljenje.
Slazem se sa Slagvortom bol nije bolest.
Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

The worst vice is advice

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 9076
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
Zene su se godinama poradjale bez ikakve pomoci, same
Ljudi su vekovima ziveli bez motorizovanog prevoza. Da li na more ides kocijama?  Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 292
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
e stvarno si me nasmejao
Smile  Smile  Smile
bilo bi lepo da nam svoje misljenje ostave zene koje su se poradjale i sa epiduralom i bez.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

The worst vice is advice

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 9076
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
Upravo iskustva svoje zene (i moje licno, jer sam prisustvovao celom dogadjaju....od pocetka do kraja) i prenosim.  Smile

Bio je to najlepsi dan u nasim zivotima, a ona tvrdi da bi se tako mogla poroditi jos deset puta.

Moracu sledeci put da je nagovorim da se poradja bez epidurala kako bi odustala od te sumanute ideje.  Cuj deset komada....pa nisam ja seik.  Smile
« Poslednja izmena: 28. Sep 2007, 14:37:56 od vrcomm »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Ne tece to reka,nego voda!Ne prolazi vreme,već mi!

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 18761
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
Krajnje neumjesno. Da hocu da stetim ljudima ne bih ovo ucio.
I pacenicki - prebacujes na licni nivo.

Ja tebe nisam vredjala  Smile To što se ne slažem sa nekim tvojim izjavama i što ne bih želela da me leče lekari koji razmišljaju kao ti - nije paćenički. To je moje razmišljanje a i razmišljanje mnogih koje znam. Evo ti jedan primer:
Na žalost bila sam prisutna dva puta kada hitna pomoć nije došla na poziv kod osobe koja je operisana od raka na grliću materice da bi joj dali nešto protiv bolova. Je li to humano? Proći će bol?

I mnogo smo se udaljili od teme...
ja sam za epidural  Smile

IP sačuvana
social share
Ako je Supermen tako pametan zašto nosi donji veš preko odela??
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
mob
Apple 15
Epiduralna je izbor, a ne obaveza...

Zena je ipak ta koja odlucuje o svom telu, ne njena okolina.
Racunam da ce ona koja se odluci za ovakav ili onakav nacin porodjaja saznati sve potrebne informacije.

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 25. Jun 2025, 07:48:13
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.07 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.