Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 ... 73
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ekonomski sistem danas. Planeta Zemlja i nove mogucnosti.  (Pročitano 107258 puta)
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 14.0.1
Citat
Najgora stvar koja moze da se desi je da se sistem oporavi! To je moguce jedino u teoriji! Da bi prakticno bilo moguce, mere moraju biti drasticne, da ne kazem-pogubne.

Pa posle par lomova berzi se ipak oporavio  Smile

Citat
Zasto nema para?
Da li i sebe svrstavas u grupu "niti je svako za subvenciju"?

Pa sad osptepoznato je da Srbija bas nema preterano para a ja nisam ni poljoprivrednik da uzimam subvencije  Smile

Citat
Pitanje svih pitanja: Zasto meni trebas ti (banka) da mi pravis dug i nepotreban problem? Pre svega, otkud tebi pare, da ti meni das, otkud pare u sistemu na samom startu, i to u vidu kredita?

Pa te pare su recimo moja zivotna ustedjevina koju ja eto orocavam, npr. Il sam nasledio kucu koju sam prodao  Smile

Citat
.Ti meni das na samom pocetku cele price, odredjenu sumu novca, koju ti izdajes i ja treba da ti istu vratim sa kamatom, ali gde ja da nadjem tu kamatu?

Pa zaradis valjda te pare. A sto se tice novca samog po sebi? E, njega drzava dostampava, da nije toga, racunaj recimo vrednost novca ukupne kolicine recimo 1948 godine u Jugi. Jasno da je tadasnja emisija novca bila dosta manja posto je manje ljudi zivelo i bilo je sve siromasnije. E, da je ostala ta masa novca i da se nije nista menjalo, kad bi neko hteo da proda svoju sagradjenu kucu, ne bi mogao jer niko ne bi imao tog novca da plati jer se nije dostampavalo. Da ne govorimo da se nijedan automobil ne bi proizveo jer masa novca ne dopzvoljava kupovinu automobila (eventualno da njih sto odvoje nesto para pa kupe jednom auto al nije ni to resenje)
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows 7
Browser
Chrome 21.0.1180.83

Pa posle par lomova berzi se ipak oporavio  Smile
Nastupili su novi momenti. Automatizacija ljudskog rada cini svoje, populucija raste, potrosnja raste, nuklearno oruzije je u igri. A planeta je konacna sredina.

Citat
Pa sad osptepoznato je da Srbija bas nema preterano para a ja nisam ni poljoprivrednik da uzimam subvencije  Smile
Pa nije ovo pitanje (samo) Srbije. Ako tako gledas, pomoci nema.

Citat
Pa te pare su recimo moja zivotna ustedjevina koju ja eto orocavam, npr. Il sam nasledio kucu koju sam prodao  Smile
Otkud tebi na ledini (pocetku stvaranja sistema) novac? Kako si dosao na ideju da ja radim, a ti zivis od kamate (mog rada)? Da li je to lepo ponasanje? Da li je napokon jasno o cemu pricam/pisem?

Postavio sam pricu, ne znam da li si procitao, o Fabijanu i njegovoj ideji da zivi od kamate.

Isto se desava i u danasnjem sistemu.

Citat
Pa zaradis valjda te pare.
A zasto ti ne bi zaradio pare, vec zivis od kamate i meni pravis problem?

Citat
A sto se tice novca samog po sebi? E, njega drzava dostampava, da nije toga, racunaj recimo vrednost novca ukupne kolicine recimo 1948 godine u Jugi. Jasno da je tadasnja emisija novca bila dosta manja posto je manje ljudi zivelo i bilo je sve siromasnije. E, da je ostala ta masa novca i da se nije nista menjalo, kad bi neko hteo da proda svoju sagradjenu kucu, ne bi mogao jer niko ne bi imao tog novca da plati jer se nije dostampavalo. Da ne govorimo da se nijedan automobil ne bi proizveo jer masa novca ne dopzvoljava kupovinu automobila (eventualno da njih sto odvoje nesto para pa kupe jednom auto al nije ni to resenje)
Novca bi trebalo biti u opticaju tako da prati robu u ponudi. Ovom logikom se drzi pod kontrolom odnos love u sistemu i robe. Drugim recima, odrzavaju se cene. Medjutim, promet je neizbezno veci od ponude robe, tako da nemamo novca za sve usluge, vec samo za novu robu! Da li se razumemo?????

p.s. Dobro razmisli u cijim su rukama stamparije novca!

« Poslednja izmena: 25. Avg 2012, 00:58:46 od 85Kristal »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 14.0.1
Citat
Kako si dosao na ideju da ja radim, a ti zivis od kamate (mog rada)? Da li je to lepo ponasanje? Da li je napokon jasno o cemu pricam/pisem?

Sad, dal je lepo... E, a dal je lepo da ti koristis plodove necijeg rada koji je za to crncio i stedeo. Mislim, mozes i sam da radis 40 godina, ustedis i ulozis u biznis. A sad, sto bih ja davao (preko banke) nekom pare koga ni ne poznajem i ne znam dal ce da vrati novac a jos uz to se uopste ne razumem u financije?

Citat
A zasto ti ne bi zaradio pare, vec zivis od kamate i meni pravis problem?

Pa ja sam vec zaradio te pare. A tebi ne pravim problem, ne dignes kredit i problema nema. Ili, radis 40 godina, ulozis pare recimo u piceriju a posto si se posteno naradio neces vise da stojis pored peci i primas narudzbine pa zato uposlis dvoje ljudi a ti povremeno obilazis radnju jer to niko ne moze da ti brani jer je tvoja, nemas sefa. E, sad jel to lepo da dvoje ljudi radi za tebe dok ti lezis u ladovini  Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows 7
Browser
Chrome 21.0.1180.83
Citat
Sad, dal je lepo... E, a dal je lepo da ti koristis plodove necijeg rada koji je za to crncio i stedeo.
Da, ali onda nemoj da se gadjamo sa frazama "ziveti od svog rada", posto to ne vazi za sve.

Kako ja koristim plodove necijeg rada, kada vracam dug? Sve mi se nesto cini da ne pricamo o istoj stvari ili zivimo na razlicitim planetama!?

Citat
Mislim, mozes i sam da radis 40 godina, ustedis i ulozis u biznis. A sad, sto bih ja davao (preko banke) nekom pare koga ni ne poznajem i ne znam dal ce da vrati novac a jos uz to se uopste ne razumem u financije?
Pa kako ulazes pare u banku, ako ne razumes finansije? Nisi jedini, 99% ljudi ne kapira, a "odlucuju" o sistemu u kom zive?

Ne treba ti nikom nista da dajes, samo je potrebno ukinuti dug.

Vec sam pricao o tome, kamate postoje samo iz razloga da finansijski sektor zaradi lovu. To je jedini razlog! Kao i onaj da neko radi za tebe i vraca ti kamatu. Ako vec ubacujemo novac u sistem, zasto ga ne bi ubacili bez duga? Zar je to toliko tesko razumeti?

Jos mi nisi odgovorio na pitanje: Sastanemo se ti, Pera i ja na ledini, gde postoje svi uslovi da se stvori neki proizvod i ti nama predlozis ideju "Hajde da napravimo nesto sto se zove novac, ja cu biti vlasnik novca, pozajmicu vam odredjenu sumu novca, ali mi morate vratiti u roku od 1 godine sa kamatom 5%". Drugim recima, ti nama predlazes da mi radimo, medjusobno trgujemo, a ti da zivis od kamate. I tako, mi pravimo robu, ti ubacujes lovu u sistem, ali promet robe je uvek veci od ponude, i uvek postoji manjak novca. To znaci da ja moram da zakinem Peri pare ili Pera meni. Na "kraju" ce sve doci kod tebe, u stvari ti nas drzis na lancu, jer smo ti duzni i ako ne platimo dodjes i zaplenis nam imovinu.

Citat
Pa ja sam vec zaradio te pare.
ok, ti si zaradio, ali si napravio nekom drugom dug! Ne mozemo svi da budemo u zaradi (stednji)! To je zatvoren krug problema. Moja zarada i neciji kredit (dug) poticu sa iste strane.

Citat
A tebi ne pravim problem, ne dignes kredit i problema nema.
Procitaj prethodni pasus. Kredit je danasnja ekonomija. Sav novac je neciji dug. Zakonski nije moguce izdavati novac, ako on nije kredit! Mogu ja da zaradim i bez kredita, ali nisam ja sam na planeti. Ja kao pojedinac, ne pravim toliki problem, ali na nivou drzava ova igra vodi u krize!

Citat
Ili, radis 40 godina, ulozis pare recimo u piceriju a posto si se posteno naradio neces vise da stojis pored peci i primas narudzbine pa zato uposlis dvoje ljudi a ti povremeno obilazis radnju jer to niko ne moze da ti brani jer je tvoja, nemas sefa. E, sad jel to lepo da dvoje ljudi radi za tebe dok ti lezis u ladovini

34. put: Mogu ja da zaradim brda i doline, ali sto vise novca zaradim u ovakvom sistemu, drugom/drugima pravim sve veci problem!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 14.0.1
Citat
Da, ali onda nemoj da se gadjamo sa frazama "ziveti od svog rada", posto to ne vazi za sve.

Pa zivim od plodova svoga rada jer sam ranije stvorio kapital stedeci novac. E, sad da se pod stare dane ne bi sam bakcao sa otvaranjem biznisa u kojem bi radio sa tim kapitalom i zaradjivao dajem svoj kapital u vidu novca drugom, koji ne mora da crnci 40 godina nego moze mlad da krene sa svojim biznisom...

Citat
Kako ja koristim plodove necijeg rada, kada vracam dug? Sve mi se nesto cini da ne pricamo o istoj stvari ili zivimo na razlicitim planetama!?

Lepo, ja ti dam sekiru da seces drva posto bez sekire ne bi mogao da radis kao drvoseca. U tom slucaju koristis plod mog rada jer sam ja ranije stedeo i kupio tu sekiru. A posto ti cinim uslugu i pozajmljujem sekiru jer bez nje ne bi sekao nista, red je da i ti meni ucinis uslugu i kupis paklu cigareta, sasvim jednostavno.

Citat
Pa kako ulazes pare u banku, ako ne razumes finansije? Nisi jedini, 99% ljudi ne kapira, a "odlucuju" o sistemu u kom zive?

Pa zato i ulazem u kamate jer se ne razumem, recimo, ne razumem se puno u ekonomiju da bi ti prekontrolisao knjige da vidim dal si u stanju da vratis taj dug (posto pare ne poklanjam). Zato to obavi za mene strucno lice, tj. bankar. A ako ti i propadnes, banka mora da se snadje da mi vrati taj novac (posto nisam kupio deonice vec samo orocio pare u banci). Ovako, ne razumem se u ni u sta, dam pare banci, oni mi daju kamatu i sve jednostavno.

Citat
Jos mi nisi odgovorio na pitanje: Sastanemo se ti, Pera i ja na ledini, gde postoje svi uslovi da se stvori neki proizvod i ti nama predlozis ideju "Hajde da napravimo nesto sto se zove novac, ja cu biti vlasnik novca, pozajmicu vam odredjenu sumu novca, ali mi morate vratiti u roku od 1 godine sa kamatom 5%".

Drzava jeste vlasnik novca iz cistog razloga jer mora da garantuje za taj novac, inace, mogao bi svako da stampa novac po svom nahodjenju, to je bilo u srednjem veku. A da ne bi trgovali jajima, kozama, flasama ili sta ja znam sa cim, novac ti daje protivvrednost a naravno, to mora neko da kontrolise.
Ranije je ta protivvrednost bila u zlatu, imas kucu i ona je vredna 100 grama zlata a u tom slucaju je zlato samo simbol posto od njega mozes inace samo da pravis nakit.

Citat
34. put: Mogu ja da zaradim brda i doline, ali sto vise novca zaradim u ovakvom sistemu, drugom/drugima pravim sve veci problem!

Pa onda niko ne zaradi nista, niko ne ulaze i niko ne dobije kredit i stvar u redu. A posto nema kredita a ja ocu da otvorim piceriju, nek mi drzava da pare, a posto oce to i komsija, nek daju i njemu pa svi otvorimo picerije jer sta je jedan bolji od drugoga, a posto nije kredit, ne moramo ni da vracamo pare, sva zarada ide nama.

IP sačuvana
social share

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows 7
Browser
Chrome 21.0.1180.83
Treba ovde vise posla!

Javicu se kasnije....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows 7
Browser
Chrome 21.0.1180.83
Ako imas nesto novo da kazes ili izneses, da pitas, pokusacu da objasnim...u suprotnom ne vidim svrhu da i ti i ja pisemo jedno te isto. Vrtis jednu pricu kroz razlicite slucajeve, to ne vodi nikuda, a ljudi prate temu.

Citat
Pa zivim od plodova svoga rada jer sam ranije stvorio kapital stedeci novac. E, sad da se pod stare dane ne bi sam bakcao sa otvaranjem biznisa u kojem bi radio sa tim kapitalom i zaradjivao dajem svoj kapital u vidu novca drugom, koji ne mora da crnci 40 godina nego moze mlad da krene sa svojim biznisom...
Dug je novac, novac je dug, to je danas tako! Ti si stvorio kapital tako sto si nekom stvorio dug! Ovo sam rekao 30 puta i ne bih vise, ako ne razumes, postavicu uskoro matematicke dokaze, ako i tada ne budes razumeo, onda je problem dublji ili jednostavno treniras i uhodis po forumu....to moze biti interesantan sport za odredjene ljude.

Citat
Lepo, ja ti dam sekiru da seces drva posto bez sekire ne bi mogao da radis kao drvoseca. U tom slucaju koristis plod mog rada jer sam ja ranije stedeo i kupio tu sekiru. A posto ti cinim uslugu i pozajmljujem sekiru jer bez nje ne bi sekao nista, red je da i ti meni ucinis uslugu i kupis paklu cigareta, sasvim jednostavno.

Nema potrebe da mene ubedjujes u "jednostavnost", jer ja znam da je po sredi obicna prevara, vrlo jednostavna u proncipu. Tvoja zarada (stednja) znaci da si nekom napravio dug! Dovoljno, dosadan sam sam sebi sa ponavljanjem.

Citat
Pa zato i ulazem u kamate jer se ne razumem, recimo, ne razumem se puno u ekonomiju da bi ti prekontrolisao knjige da vidim dal si u stanju da vratis taj dug (posto pare ne poklanjam). Zato to obavi za mene strucno lice, tj. bankar. A ako ti i propadnes, banka mora da se snadje da mi vrati taj novac (posto nisam kupio deonice vec samo orocio pare u banci). Ovako, ne razumem se u ni u sta, dam pare banci, oni mi daju kamatu i sve jednostavno.
Pa vidim ja da ti ne razumes, nema potrebe da mi pricas.....To sto ti pricas, svaki dan mozes cuti na TV-u, lepa pricica za laku noc.

Ima gomila ljudi koja se "ne razume, a ulaze", bukvalno ne zna sta radi! 
Sve si ti to lepo smislio, ali pogledaj realnost. Ja znam da postoje ljudi koji onanisu na lepotu sistema danas, ali je pitanje koliko je sistem odrziv? Ok, ti plutas iznad vode, ali sta sa velikom vecinom koja zbog tvog plutanja tone?

Citat
Drzava jeste vlasnik novca iz cistog razloga jer mora da garantuje za taj novac, inace, mogao bi svako da stampa novac po svom nahodjenju, to je bilo u srednjem veku.
Pa nije bas tako, to su price i lazi. Onaj ko drzi stamparije moze da pokupi sve, sto robe, sto usluge.
Kes cini samo jedan mali deo novca, sve ostalo su neki brojevi na racunu. Medjutim, posto i te brojeve neko duguje nekom, a taj neko su Centralne Banke. E sad, posto su centralne banke rade sa niskim profitom, drzava prepusta delimicnu vlast bankama. kad pogledas, to znaci da u stvari banke duguju same sebi. ECB je jednim procentom privatna : ))) E sad, koliki je taj procenat, mozemo da nagadjamo : ))

Citat
A da ne bi trgovali jajima, kozama, flasama ili sta ja znam sa cim, novac ti daje protivvrednost a naravno, to mora neko da kontrolise.
Sve je to lepo, ali bezperspektivno.

Citat
Ranije je ta protivvrednost bila u zlatu, imas kucu i ona je vredna 100 grama zlata a u tom slucaju je zlato samo simbol posto od njega mozes inace samo da pravis nakit.
Uopste nije bitno da li novac ima podrsku u zlatu ili ne. Ovo sto se desava danas, kriza duga, desavalo se i u starom Rimu. Ovo je univerzalni obrazac razvoja duga i prati sva drustvena uredjenja (robovlasnicko, feudalno, fasistisko, komunistisko, socijalisticko....).

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 481
OS
Windows 7
Browser
Chrome 21.0.1180.83
Citat
Uopste nije bitno da li novac ima podrsku u zlatu ili ne. Ovo sto se desava danas, kriza duga, desavalo se i u starom Rimu. Ovo je univerzalni obrazac razvoja duga i prati sva drustvena uredjenja (robovlasnicko, feudalno, fasistisko, komunistisko, socijalisticko....).

Nemoj meshati stari Rim sa modernim kapitlistichkim nacionalnim drzavama. Neuporedivo je.
IP sačuvana
social share
If you are strong feign weakness. If weak, pretend strength. Whatever your position, conceal it from the enemy, and he will waste his armies fighting his own phantoms.

Warhammer 40k - Tactica Imperium
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.8
Browser
Safari 536.25
mob
I-mate 30 Pro
Ala ste razvodnili pricu na tri strane...

Sve to moze da stane u jednu recenicu... Smile

Ono vazno pitanje je ...cemu pretpostavka rasta ako je on zagarantovan?
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 14.0.1
Hebi ga, Kristal, dajem ti jednostavne primere a ti meni stalno govoris kako se radom stvara dug. Nije ni da nisam gledao onaj filmic koji to navodno sve "jednostavno" objasnjava ali prebanalno, sa izostavljanjem dosta bitnih stvari. Sad, ne znam da li propagiras socijalisticku ideju gde se od poreza drzave daju subvencije a ne krediti, tj. plansku privredu ili takozvani "halal model" koji se oslanja na islamski zakon i zabranu zaradjivanja na kamatama (u Libiji su sad uveli takav model kredita sa kamatama koje su najnize na svetu, ustvari, financirane isto subvencijama)...
Sad, da je svet gramziv, naravno da jeste, a ko od nas to nije? Mislim, mozemo svi da budemo ko Soros, da spekulisemo i pokupimo novac od drugih koje zeznemo na manipulacijama pa posle eto delimo sakom i kapom pa pokazujemo kolko smo dobri. Ili da zaradjujemo na Apple deonicama pa da pravimo bunare po Africi, na stranu sto iza vrednosti akcija stoji vredan Kinez koji crnci od jutra do mraka sa mrezom oko zgrade da se ne ubije...
IP sačuvana
social share

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 ... 73
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.06 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.