Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 23 24 26 27 ... 50
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Dijete - Nutricionizam - Saveti i komentari  (Pročitano 725821 puta)
Clan u razvoju

Zodijak Capricorn
Pol Žena
Poruke 25
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
OK.OK sve je meni jasno, ustvari nista mi nije jasno. Pisi brate po srpski, meni nista ne znaci kad kazes smanjiti ugljene hidrate, ja odmah mislim, aha-izbaciti hleb, a UH ima i u vocu, itd. Da si me pitao gde sta ima da se kupi po prodavnicama garderobe, ili koji je zadnji parfem Diorov, koja je cena i tako to, sve bih ti izrucila iz rukava, a ovako.. ne razumem se mnogo.OK postujem tvoju upucenost i znanje iz ove oblasti, a ajde ovako: ja imam 32 god, 173cm i trenutno 58-59 kg. Radim uvek pre podne, sedim, popodne setam, al ne ono namenski nego sa detetom, do prijateljice, po radnjama. Naravno tu su kucni poslovi, kuvanje ciscenje,,,Ako doruckujem onda moram da jedem ceo dan i tad se uvek osecam naduveno, a kad preskacem dorucak, smrsam. U principu ne jedem nikad nista masno, przeno,pohovano, slatko, retko konzumiram hleb, osim proje, e tu ne znam da stanem, voce isto mnogo jedem. Sta mislis, za ne bas aktivnu osobu, kao sto sam ja, kako bi trebao da izgleda dnevni "meni", da bi vratila svoju staru tezinu, odnosno 55 kg. Ajde, molim te neki dobronameran "meni" al ono, po srpski, nemoj npr: 200 gr proteina, nego konkretno toliko hlepa, mesa, voca...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 922
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
evo

pored svake aktivnosti koju obavljas moras ubaciti i kardio trening odnosno trcanje voznja bicikla ili razne kardio sprave u teretani a bilo bi dobro da malo i vezbas odnosno radis vezbe snage cisto da bi odrzala sadasnju misicnu masu , znaci sve ovo ti je da bi izgubila salo a sacuvala misice , odnosno izgubila ono sto ne treba a sacuval ono sto treba , to ti je za aktivnosti i jos nesto kardio je najbolji ujutru po ustajanju , znaci ustanes obavis fizioloske potrebe mozes i kafu da popijes a bilo bi dobro da uzmes i aminokiseline(ako hoces mogu ti objasniti detaljnije jer su one veoma korisna stvar a i zdrave su )

sada ishrana , ustala si , obavila fizioloske potrebe , popila kafa ako hoces uzmes te aminokiseline odradis kardio dodjes kuci(ako uzimas amino kis. sto ti preporucujem onda i posle treninga ih uzmes ) i jedes , a jedes ovsene pahuljice i obrano mleko ili jogurt negde oko 100-150 g ovsenih i jogurta koliko ti odgovara , dalje jedes na svaka 2 i po sata i to ovako jedes neko meso ja preporucujem belo pilece ili fileti oslica i to u svakom obroku negde oko 100-150 g uzmes sa njime omega-3 (to su masne kiseline iz ribljeg ulja i one pomazu sagorevanju masti a i ovako su veoma zdrave ) i mozes neku salatu i neko povrce (gledaj da jedes vise vlaknasttog a manje skribastog povrca zbog energetskih vrednosti) , onda svi sledeci obroci su ti slicni samo izbacis povrce odnosno kombinacija ti je 100-150g mesa i salata a ako vidis da si bas gladana dodas i neko povrce , mozes uzeti i neko voce(jednu ili dve vocke dnevno) ja ti preporucujem suvo grozdje posle treninga (mozes ujutru da pomesas ovsene , jogurt i suvo grozdje) . hleba ne jedes , proju mozes nekada mozda jednom nedeljno

evo jos nekih smernica : ti bi trebala po obroku da unosis oko 30g proteina negde oko 180-200 g dnevno , ugljenih hidrata negde oko 180 g dnevno i masti oko 30g dnevno otprilike (nisam bas sada preciznu racunao vec onako iz glave )

evo ti primer jednog dana :
neznam kada ustajes ali da kazemo da ustajes u 6:30 , obvis sto treba uzmes aminokiseline ja ti preporucujem BCAA i glutamin ako pijes kafu popijes kafu i na kardio (preporucujem trcanje)
kardio jedno 30 min. (objasnicu ti i njega ako hoces )
dodjes kuci uzmes ponovo BCAA i glutamin ili whey protein sa dekstrozom(whey = surutka , to ti je protein iz surutke i to je najbolji izvor proteina koji postoji , dekstroza je ustvari glukoza odnosno grozdjani secer koji se nalazi u nasim misicima u obliku glikogena) to nije nista oipasno vec je cak i zdravije nego ova hrana koju mi koristimo
sazekas jedno 40 min. pa uzmes i jedes 100-150g ovsenih sa jogurtom to ti vremenski dodje oko 8:30
sledeci obrok ti je oko 10:00 uzmes kuvano belo meso 100-150g  sa salatom jednu kapsulu omega-3 i nesto povrca
svi ostali obroci su 100-150g belog mesa i salata , znaci na svakih 2 i po sata
u medjuvremenu mozes kuci uraditi malo sklekova ,trbusnjaka, cucnjeva i slicnih vezbi
ovece sat i po pred spavanje uzmes 200g posnog sira ella i jogurt

eto to ti je najbolja varijanta ako ne ides u teretanu i ako koristis ove suplemente , ja radim na taj nacin samo sto radim i treninge u teretani

ako te jos nesto zanima ili nesto ne razumes pitaj   
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Capricorn
Pol Žena
Poruke 25
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
E ovo je stvarno iscrpan izvestaj. Hvala najlepse. Samo nije ovo bas sve izvodljivo kod mene. Ja ustajem u 5.45, i u 6.25 izlazim iz kuce, jer radim od 6.30. Znaci setam citavih 5 min, a onda zasednem na ovaj racunar sve do 14H, doduse izadjem na 15 ak min, da prosvrljam po gradu, da proliftiram mozak. Popodne malo aktivnosti i kucni poslovi, malo setnja i tako to, al u principu ja sam extra mrsava, obzirom na to koliko sedim. e sad mi je prisao kolega koji umire od smeha prilikom mog pominjanja dijete i komentarise da sam kao "bicikla" mrsava, eto pa ti vidi sa kakvima ja radim. No dobro, samo mi ovde malo nesto nije jasno, da li to znaci da dnevno treba da pojedem oko 500-700 gr mesa? moram ti reci da ako je tako to me bas ne raduje.Pa zamisli me na poslu da izvadim pilence na sto ili da zamirisem sve na ribu, joj boze, jadne smo mi zene, ubismo se razmisljajuci sta cemo jesti, a sta spremati ukucanima, sta obuci,,, ma milion stvari. Cekaj ovako, ja bih mozda i mogla da nateram sebe na neko trcanje, ujutru, pre posla, mogu i da pijem omega 3, al sta cu sa ovim mesom? Da sam kuci mogla bih, al kako na posao to da nosim? I bre, pa ne mogu jesti 15 puta dnevno. Zamisli od 5.45 ujutru, pa negde do 00-01H dok legnem, pa da jedem na 2-2,5h koliko bi to obroka bilo.Ajde ti meni predlozi sta da radim, posto sam ti opisala kompletan dan. Jos jednom hvala
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 922
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
pa negde 6 obroka dnevno pa ti rasporedi a u 4 jedes meso znaci za tebe negde oko 400g mesa , e da jedi i belanca mozes jedan obrok umesto mesa da pojedes jedno 3-4 kuvana belanca

ja kardio radim u 4:30 jer i ja radim od 6:30 , drugo moras da spavas vise minimum 7 sati

1. posle trcanja ovsene i jogurt(dorucak)
2. 4 kuvana belanca i jedno ili dva zumanca
3. 100-150g mesa salata i neko povrce + omega-3
4. 100-150g mesa salata + omega-3
5. 100-150g mesa salata + omega-3
6. ella posni sir 200g + jogurt

evo je li sada dobro , a sta te briga sta drugi pricaju , ja jedem pred svima i bas me zabole sta misle
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Capricorn
Pol Žena
Poruke 25
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
E ti si festa, bas ti hvala, ovo je zaista bilo vrlo precizno. Ovako kad je meni "nacrtano" sve je lakse. Hvala, hvala, hvala
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 922
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
trebala bi i neke vitamine i minerale ja preporucujem oligovit imas ga u apotekama

bilo ni dobro a uzmes i aminokiseline one koje sam pomenuo , mislim rezultati ce biti bolji
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Capricorn
Pol Žena
Poruke 25
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
pocela sam da se pridrzavam ovog rezima, samo mi je puno pahuljica ujutru, a imam jedno pitanje: moze li nekada da se ubaci teletina ili mleveno meso, npr cevapi samo na rostilju pripremljeni? i da li oligovit povecava apetit?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 1
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Kako SMRSATI ILI ODRZAVATI solidnu liniju a da se pritom zdravo hranis i da jedes ono sto volis  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Capricorn
Pol Žena
Poruke 25
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
pa evo procitaj ovu i prethodnu stranicu i ove "uboje" savete, mislim da je to-to. Cinjenica je da i ja nisam neki ljubitelj mesa ali veruj mi da vredi pokusati
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 922
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
e pa bilo bi lepo da ja jedem sta volim a da dobro izgledam , da kidam kilo cokolade i kilo sladoleda a da ne dobijem salo ,ali dobro je sto volim meso a sada ce jos malo i sveza salata , iha

mozete jednom nedeljno ubaciti jedan obrok kakav zelite i sta zelite , ali da nebude ono idem da orobim poslasticarnicu
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 23 24 26 27 ... 50
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.111 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.