Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 01. Sep 2025, 01:44:12
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 17 18 20 21 ... 265
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Da li ateisti potajno veruju u Boga?  (Pročitano 127964 puta)
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.8.3
Browser
Safari 536.29.13
mob
Apple 15
Jao.  Smile

« Poslednja izmena: 31. Maj 2013, 14:49:27 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows
Browser
Chrome 27.0.1453.94
па ту је риалити стар Smile  таман ћу после посла да читам Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12623
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 27.0.1453.94
Ja sam ateista, ali jeli iko od vas ikad razmišljo da je bog možda žensko a ne muško, jer kako je bog ako je muško mogao da nastane ako nije ga rodila žena ? razumete šta hoću da kažem, znači morao je izaći iz one stvari  Smile tako da je žena bog, a ne on  Smile

Bog je bespolno biće, zato je i savršen i zato je stvorio dva bića različitog pola, da zajedno dodirnu suštinu. Jedinka je, na žalost, u tome nemoćna.

A što se sexa tiče, po mnogim teorijama o duhovnosti, ništa lepše od čistog, zdravog sex protkanog emocijom. Tako se dvoje zaista upoznaju i spoje, tako se radjaju deca itd. Sex radi sexa je prazna priča i nisam baš sigurna da neka specijalno dobra energija pokriva takav čin.

Чекај да ли је онда и животињски секс проткан емоцијама? Колко сам ја приметио животиње јебу шта стигну а имају емоције како то?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
Svaka tvoja izjava je delom vredjanje. Ali nema veze, bitno je da meni konac nije zamršen i da sam rada da i drugima osvetlim put ka izlazu Smile
Izlazu iz cega?
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49930
Zastava Босна
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 21.0
mob
Samsung Galaxy S24
Ова тема вапи за анализом вјеровања атеиста. Према томе дајем лично виђење. Као што рекох, основну разлику између вјерника и атеисте проналазимо у приступу. Људи који не вјерују у Бога не вјерују ни у свете књиге. Генерално у ништа што се не може провјерити. Њихов ум прихвата само рационално, научно. Неприхватање вјеровања у било шта што се не може до краја спознати и са чега не можемо отклонити сумње зове се скептицизам. Скептични смо према религији и философији, али и према научним теоријама и свему што оне доносе. Скептици су најчешће агностици. Атетисти и нису толико пошто би и саме предпоставке о непостојању Бога као неосноване морали одбацити.

Атеизам се базира на научним чињеницама, теоријама и предпоставкама. Он није наука већ вјеровање које се њом интерпретира. На свако питање које поставите од вјерника и невјерника ћете добити различите одговоре. Фокусирани смо на скроз различите предпоставке. Не гледамо исте ствари. Вјеровање се базира на емоцијама. На мотивима живљења. Анализира се само блиско и познато. Срж вјере јесте све оно на шта смо читав живот упућени. Са друге стране "невјерници" ће вам на сва питања давати одговре за које вјерују да су научно исправни. Сва та елита која се одрекла племенског, људског вјеровања убјеђиваће вас у еволуцију, смртност у испразност... али из једне за наш живот нестварне, нереалне перспективе.

Од када је свијета и вијека људе муче вјечита философска питања. Кроз историју су се давали различити одговори кроз многобројне вјерске и философске правце... и тек одскора се све то жели провући кроз један сноп уништењем шароликих тековина људског духа. Шта не знамо а шта знамо права је правцата мистерија. Нема сигурних одговора. Али најодбојније изгледа када се прича о нечему а да се појма нема о чему се прича?! Шта је шта? Акценат религије никада није ни био на разуму. Догме се не објашњавају пошто им је бит у емоцијама, односно унутрашњем бићу људи.

Прича о милијардама година јесте чиста илузија. Говори се о нечему о чему не постоји никаква представа. Да ли човјек може да схвати милијарду година када живим 70?! Затим процеси у Универзуму. Све чиста бизарност. Људски ум не признаје ништа сем садашњости те блиске прошлости и будућности. За све остало ту су теорије о настанку Земља, о еволуцији живих облика и сличне. Међутим тврдити шта ће бити са судбином Универзума не да није реално већ је у потпуности настрано. Прво не зна се шта ће бити. Распад, колапс или нешто треће. А друго скроз је непотребно питање јер нас се то апсолутно не тиче. Од другог материјала смо прављени и нисмо предвиђени за спознају таквих истина. Рођени смо у природи и њој подређени. Тако да јој се морамо потчињавати, задовољавти потребе и напокон битисати у потпуном складу. А да би се постигао склад настала је религија као извор људског живота и смисла... књига правог пута, извора без престанка који напаја напаћене душе. Око питања бесмртности, смисла живота, Творца постоји унутрашњи "консензус".

Можемо да тупимо о великим црним рупама, материји и антиматерији али не знам како не видите да све то излази из нашег поља опажања, природног и здравог фокуса. Просто долази се до те за научнке мрачне позиције из које се више ништа не може сазнати. И онда оправдано могу да поставим питање чему ти безуспјешни покушаји. Какву вриједниост имају теорије, предпоставке, убјеђења када ми ни себи самима нисмо јасни. Напушта се планета Земља, наше станиште, одлази се у макро и микро космос... гдје ништа не можемо разумјети што је јасно свакоме. Јер кад у потпуности не можемо размјети себе нећемо моћи схватити ни предмете којима се бавимо.         
« Poslednja izmena: 01. Jun 2013, 01:05:16 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
Od mene nisi cuo nikakvo potezanje "nauke" jer ja sam se vec izjasnio po pitanju naucnog metoda, koja je druga strana novcica. 

Problem koji imamo su prvo te "svete knjige," definicije Boga, i same vodje religijskih organizacija i njihovi pratioci.

Svete Knjige su pune rupa, to smo ustanovili jos odavno.  od 13-30 godina, ne znamo nista o Isusu, sto je veoma interesatno.  Onda, imamo same nelogicnosti i budalastine koje su neke dede od pre 2000+ godina sklepale radi kontrole drustva.  Prica o Adamu, Evi i njihovim sinovima, Nojeva barka i jos par takvih primera, su dovoljni da se covek priupita u sta veruje.  Znam da ljudi veruju u nelogicne stvari, ali mene iritira kada neko non stop odbija da shvati da to sto veruje ima problem, i slepo prati to tvrdeci da su svi ostali glupi i da ne shvataju, sto je veoma interesatno.  A da ne govorimo o tome ko je sklapao ovu knjigu, to je iole interesantna prica.

Ako neko procita Bibliju, dolazi do svakakvih zakljucaka po pitanjU Boga, i sve te cice od pre ne znam koliko godina su toliko dobro poznavale Boga, da su sa njim razgovarali, njemu se molili, a on je dokazivao svoje prisustvom slanjem andjela ili poshasti, zavisno od situacije. Citajuci Bibliju, Bog je pun ljubavi, mrznje, dobrote, arogantnosti, ljubomore, komplexa inferiornosti itd, kojem non stop neko treba da se klanja, a on deli pravdu ne kako neko zasluzi, vec ako on voli ili mrzi neku osobu koju je sam stvorio.  David i Solomon su mogli da rade gotovo sta god su hteli, jer su bili njegovi miljenici, znaci protekcija i dupli standardi.  To nije pravednost.  Ali naravno onda cujemo izgovore, ti si covek, ti ne mozes da razumes Bozju mudrost itd.
Ako je onda to tako, i ne mogu, kako mozete onda vi sve to lepo da skapirate, i da trubite nama ostalima? 

Onda pogledas vodje, koji naravno imaju svetoga duha, a nisu sposobni nista od tog duha da prenesu narodu, niti ista rade po tom pitanju.  Drze mise i liturgije, nose zlato i krune, a ovamo kukaju kako su gladni i kako nemaju, i kako su ponizni.  Ja sam ponizniji mnogo od njih, kao sto je i vecina ostalih ljudi ne samo u Srbiji nego u ostalom svetu, ali dobro, oni su ponizni, uzeli su BMW mesto Ferarija, to je vrlo ponizno od njih.
I ti isti popovi i te vodje, se uplicu u politiku, ne prate ono sto navodno veruju, i malo po malo, rokaju skandal za skandalom. 

Jer postenije reci, Biblija je hibrid pisama i dela ljudi koji su na svoj nacin pokusali da objasne svet oko sebe, ucine ga razumljivijim, i pri tome dodju do vlasti.  I da bas zbog toga sto su obicni smrtnici su sklepali ono sto imamo danas, a to je zbrda-zdola salata puna netacnosti, i kontradikcija.
Jer postenije reci, ja kao smrtni covek ne mogu da znam sta je Bog, i ko je bog, i da je sasvim glupo od mene to da pokusavam.
Jer postenije reci, da je tesko biti pravi vernik, i pratiti moralna nacela i nacin zivota koji Biblija diktira, nego da se busam u grudi a da ne otvaram stranice knjige i tvrdim da sve znam.

To je sve mnogo postenije reci, nego se igrati ovih glupih igara.

Ako Bog postoji, i ovde je na zemlji ili negde gore, sigurno nije nista onome sto mi zamisljamo da jeste, a ako jeste, i ako je bas onakav kakav je iz Biblije, e onda je sve jasno.

Toliko od mene
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 21.0
mob
Bosch ima centrifugu
Ateisti veruju da ne veruju - to je bar prosto.  Smile
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 21.0
mob
Nokia Luvmya 520
Svaka tvoja izjava je delom vredjanje. Ali nema veze, bitno je da meni konac nije zamršen i da sam  rada da i drugima osvetlim put ka izlazu   Smile
Neistina. Svaka moja izjava je agrumentovano objasnjenje koje se ne odnosi na licni integritet clanova.
Tvoj " zamrsen konac " se ne odnosi na tvoje verovanje da si ti nekakav " spasitelj " nego na argumentovano objasnjenje tvojih postova koji su ti u tolikoj meri neshvatljivi da ti nisi svesna kome se uopste obracas i sta si rekla.
Citat: Magic Master
Ова тема вапи за анализом вјеровања атеиста. Према томе дајем лично виђење. Као што рекох, основну разлику између вјерника и атеисте проналазимо у приступу.
Osnovna razlika je sto teista istice da veruje u imaginarnog " boga ", a ateista istice da ne veruje u
imaginarne " bogove ".
Emocije su bazirane na verovanju ( a ne obrnuto ), one su osecaj koji je rezultat verovanja.

A verovanje koje dele i teisti i ateisti je verovanje u " izbor ".

I dalje ti nije jasna razlika izmedju vjere i vjerovanja.
Nije ti jasno da su ljudi upucivani na verovanje u imaginarne " bogove " koji nude imaginarnu " slobodnu volju ",
a vera je znanje da je Bog - Stvoritelj Svega sto ukljucuje nas i sve sto je " nase ", sto je nesto na sta
te niko ne upucuje, nego se to shvata ili ne.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 21.0
mob
Samsung Galaxy S4 mini
Citat
Neistina. Svaka moja izjava je agrumentovano objasnjenje

Jao o kojim argumentima ti pričaš, života ti? Na šta se pozivaš? Na električne impulse malog mozga?

Kao što neko, ko u nešto veruje, ne može tebe da ubedi da veruješ u to isto, potpuno isto ni ti ne možeš da ubediš njega u svoje stavove. Svako ima pravo da misli i da veruje u šta hoće pa taman i da nema "utemeljene" činjenice (koje ustvari nigde ne postoje).

To što mi prozivaš maštu mi je simpatično, zato što maštu smatram pozitivnom karakteristikom ljudi. Čovek koji nema maštu je kao prazna čaša. Ali da su poneke tvrdnje i saznanja bazirana na mašti, izvini, to ne ide.

Ateisti veruju da ne veruju - to je bar prosto.  Smile

Upravo to smo konstatovali na početku teme - ateisti ne postoje.  Smile
IP sačuvana
social share
Čoveku je dato da se prilagođava situaciji.
Onog koji čeka da se situacija prilagodi njemu, ubije taština.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.8.3
Browser
Safari 536.29.13
mob
I-mate 30 Pro
Oglasio se SANU....treba ukinuti rijalitije.... Smile

Ovo rijalitije...je verovatno nejteza rec za otkucati.... Smile Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 17 18 20 21 ... 265
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 01. Sep 2025, 01:44:12
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.054 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.