Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 19. Sep 2025, 18:46:17
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 15 16 18 19 ... 265
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Da li ateisti potajno veruju u Boga?  (Pročitano 128570 puta)
Moderator
Jet set burekdzija

Memento Mori

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 7891
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 27.0.1453.94
Da li neko veruje u "boga" proizilazi iz ljudske biti , jer setimo se bradatog sa cigarom kada kaze da je religija : "vecito utociste..".
Postovanje necije religije je stvar elementarnog postovanja i odlika morala jednog coveka,kao sto ni vernik ne sme da osudjuje ateistu.Jer na kraju krajeva svi mi podsvesno trazimo krivicu i utehu u neobjasnjivim stvarima,pa i neverovanje u nesto je odraz verovanja u to "nesto" suprotno samim tim jasno je da je covek od svog nastanka do danas trazio metafizicka resenja Wink

Licno sam ateista,medjutim verujem u energiju tako da ne znam gde bih sebe svrstao

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
Da li neko veruje u "boga" proizilazi iz ljudske biti , jer setimo se bradatog sa cigarom kada kaze da je religija : "vecito utociste..".
Postovanje necije religije je stvar elementarnog postovanja i odlika morala jednog coveka,kao sto ni vernik ne sme da osudjuje ateistu.Jer na kraju krajeva svi mi podsvesno trazimo krivicu i utehu u neobjasnjivim stvarima,pa i neverovanje u nesto je odraz verovanja u to "nesto" suprotno samim tim jasno je da je covek od svog nastanka do danas trazio metafizicka resenja Wink

Licno sam ateista,medjutim verujem u energiju tako da ne znam gde bih sebe svrstao
To si lepo rekao, ali toga nema, svako osudjuje, cak i kada to ne zeli. Na primer, isti princip primenis u zivotu, ne zelis da sudis, ali odmeris nekoga lika ili neku devojku i vec imas neko misljenje o njemu/njoj.  Tako ti je i ovde.

Ja na primer nemam problem sa tim sto neko veruje, ja zelim da vidim zasto i kako veruju.

Pogledas Arijadu na primer.  Ona je Hriscanka, koja prati i ne prati Bibliju, jer je Biblija istovremeno i savrsena i puna rupa, i nepromenljiva i adaptirajuca. Ja pozdravljam to da Biblija treba biti adaptirana danasnjem vremenu, ali bese jedan deo iz te same knjige koji kaze nesto tipa, "proklet je onaj ko uzme ili doda nesto u ovu knjigu." Tako da imamo probleme.
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 21.0
mob
Nokia Luvmya 520
jebemga al ga preteraste sa tim citatima.
Da li bi ti zemljace bio ljubazan da objasnis kako da se osobi koja ne zna sta govori i nije svesna sta je rekla objasni sta je kada i gde to kazala - bez citiranja onoga sto je ta osoba ovde rekla ?
Citat: Arijada
@eyepheelYU - koliko puta još da ponovim da se post nije odnosio ni na koga posebno, pa ni na tebe i baš mi je žao što si se toliko potresao oko toga.

Tvoja nevolja je što sve personalizuješ a ja ti tu već ne mogu pomoći.
Nisam potresen niti sam u bilo kakvoj nevolji, nego mi je zadovoljstvo analizirati tvoje postove koji su magnet za reakciju zdravog razuma.
Tvoji postovi su kristalno jasni i smesan je tvoj pokusaj da ih predstavis kao nejasne.
Citat: -Samurai-
" Ateista " je osoba koja naglasava / istice da nema verovanje u postojece izmisljene lazne bogove, a to je samim tim samosvrstavanje.
Ova tema / pitanje je oksimoronsko, kao kada bi neko pitao " Da li vegeterijanci potajno jedu prasetinu ? "

Sta uopste znaci " verujem u energiju " ? ( posto do sada nisam cuo za takav slucaj )
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 21.0
mob
Samsung Galaxy S4 mini

Pogledas Arijadu na primer.  Ona je Hriscanka, koja prati i ne prati Bibliju, jer je Biblija istovremeno i savrsena i puna rupa, i nepromenljiva i adaptirajuca. Ja pozdravljam to da Biblija treba biti adaptirana danasnjem vremenu, ali bese jedan deo iz te same knjige koji kaze nesto tipa, "proklet je onaj ko uzme ili doda nesto u ovu knjigu." Tako da imamo probleme
Ti imaš problem. Smile

U ateizam, sigurno ne.  Smile

Tvoji postovi su kristalno jasni i smesan je tvoj pokusaj da ih predstavis kao nejasne.

Pa to mi kaži! Znala sam da sve razumeš, samo se praviš  Smile
IP sačuvana
social share
Čoveku je dato da se prilagođava situaciji.
Onog koji čeka da se situacija prilagodi njemu, ubije taština.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.8.3
Browser
Safari 536.29.13
mob
Apple 15
"Sledece nedelje, gospodin Alode, podnacelnik grada Tuluza, dovede dvadeset i cetvoro kola gradjana i Pastijera koje je uzaptio zbog pokolja koji pocinise u Kastelsarazenu i okolini nad sto pedeset i dva Jevrejina svakojakog uzrasta. Kada pristigose kola sa recenim ljudima do grofovskog zamka Narbone i kada dvedesetoro kola vec bi uterano u kapiku, bejase se sjatila velika gomila Tuluzana. Oni sto  bejahu u zadnjim kolima pocese dozivati u pomoc, govoreci da ih eto vode u tamnicu a da nikakva greha nisu pocinili, no su samo hteli da osvete Hristovu krv koja vapije za osvetom do neba. Tada gomila Tuluzana, ponesena osecanjem nepravde koja se vrsi, pokida nozevima uzad kojima bejahu vezani osvetnici, poskida ih iz kola i poce da vice iz svega grla zajedno sa njima: "Smrt Zidovima!" i nagrnuse u jevrejski kvart. Bejah zauzet citanjem i pisanjem, kad grunu u moju sobu velik broj tih ljudi, naoruzanih neznanjem tupim kao batina mrznjom ostrom poput noza. To ne bejahu moje svile od kojih im se zakrvavise oci, no moje knjige poredjane po policama; svilu smotase pod ogrtace, a knjige pobacase na pod i stadose ih gaziti nogama i cepati ih na moje oci. A knjige te bejahu u kozu povezane i obelezene brojevima i bejahu napisane od ucenih ljudi, i u njima bejase, da su ih hteli citati, hiljade razloga da me smesta ubiju i bejase u njima, da su ih hteli citati, leka i melema za njihovu mrznju. I rekoh im da ih ne cepaju, jer mnoge knjige nisu opasne, opasna je samo jedna; i rekoh im da ih ne cepaju, jer citanje mnogih knjiga dovodi do mudrosti, a citanje jedne jedine do neznanja naoruzanog mahnitoscu i mrznjom. A oni rekose da je u u Novom Zakonu sve napisano i da se u njemu nalaze sve knjige svih vremena: ono sto je u njemu receno sadrzi sve druge knjige, pa ih zato treba spaliti a ako ima neceg u drugim knjigama cega nema u ovoj Jedinoj, onda te druge treba utoliko pre spaliti, jer su jereticke. I rekose jos da njima saveti ucenih nisu potrebni, i povikase: "Pokrsti se ili cemo ti mudrost svih knjiga koje si procitao isterati na potiljak."

Danilo Kis - "Grobnica za Borisa Davidovica", "Psi i knjige"

« Poslednja izmena: 29. Maj 2013, 15:37:12 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
Browser
Nokia 070
mob
Samsung 
Cave ab homine unius libri - Čuvaj se čoveka koji je pročitao samo jednu knjigu.
Stara i mnogo puta potvrđena izreka.
Ovde svakako nema takvih. Ali često imamo problem sa ignorisanjem onog što se ne uklapa u naš sistem verovanja. Nismo skloni preispitivanju i samokriticizmu.
U neku ruku to je i normalno ljudi imaju težnju ka izvesnosti na svim poljima, pa i na duhovnom planu. Nije lako napustiti udobnost sopstvenih uverenja i istražiti neke druge pravce. Isto tako ne volimo kad neko narušava sliku koju imamo i spremni smo žestoko da je branimo. Na taj način štitimo sebe i svoj mali svet na koji smo navikli i u kome se osećamo sigurno.
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Memento Mori

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 7891
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 21.0
Citat
Sta uopste znaci " verujem u energiju " ? ( posto do sada nisam cuo za takav slucaj )

Hm, pa nije bas sasvim prosto objasniti celu tu pojavu ali pokusacu da u kratkim crtam pojasnim sta to zapravo predstavlja.Sve sto budem sada pisao je 100% naucno dokazano sto sam iskreno uvek i trazio..taj naucni dokaz koji me je uvek distancirao od postojecih veroispovesti.Cela planeta pa cak i kosmos pretstavljaju veliko energetsko polje,svaki covek,svaka biljka i zivotinja odnosno svako zivo bice ima odredjenu energetsku vrednost,protok energije medju ljudima je konstantan i ostace neprekidan dokle god ne prestane zemlja da se okrece oko sunca.Svi mi osecamo energiju medju ljudima,bilo medju clanovima porodice i prijateljima bilo medju neprijateljima ona je prisutna.Postoje razne psiholoske analize na ovu temu gde su ljude stavljali u iste prostorije i merili njihovu energetsku vrednost odnosno intenzitet energije koju salju drugim ljudima.U kombinaciji gde su ljudi imali najvecu medjusobnu energetsku vrednost ti ljudi su se pokazali kao najproduktivniji,najpokretljiviji,nagli porast entuzijazma , umno i telesno lecenje itd..Primer koji volim cesto da upotrebljavam je taj kada se nalazite sami u pustoj ulici,hodate napred,uocavate osobu suprotnog pola i vec na uocavanje se kreira energetsko prozimanje dok ce njen intenzitet biti najjaci kada se budete mimoisli ramenima odnosno stali i porazgovarali.
Sedite sa prijateljima u jednu sobu..posmatrajte njihovo ponasanje,njihove poglede odnosno pokrete,pogledajte ko je najskladniji da unese nemir odnosno negativnu energiju .. zanimljivo je.. otkicete svasta..  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 576
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 21.0
Ja sam ateista, ali jeli iko od vas ikad razmišljo da je bog možda žensko a ne muško, jer kako je bog ako je muško mogao da nastane ako nije ga rodila žena ? razumete šta hoću da kažem, znači morao je izaći iz one stvari  Smile tako da je žena bog, a ne on  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Duboko u šumama Amazonije

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 9116
Zastava Duboko u sumama Amazona
OS
Windows 7
Browser
MSIE10.0
mob
Nokia 2610
nema potrebe da se ista dokazuje,  ovde svi dobro znaju sve I samo zajebavaju.
IP sačuvana
social share
zummba zlo
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0

Pogledas Arijadu na primer. Ona je Hriscanka, koja prati i ne prati Bibliju, jer je Biblija istovremeno i savrsena i puna rupa, i nepromenljiva i adaptirajuca. Ja pozdravljam to da Biblija treba biti adaptirana danasnjem vremenu, ali bese jedan deo iz te same knjige koji kaze nesto tipa, "proklet je onaj ko uzme ili doda nesto u ovu knjigu." Tako da imamo probleme
Ti imaš problem. Smile
O, ne, ne, ne, draga moja, to je ono sto se izvlaci iz tvojih komentara do sada, dakle, ko onda ima problem?  Smile
Ja sam ateista, ali jeli iko od vas ikad razmišljo da je bog možda žensko a ne muško, jer kako je bog ako je muško mogao da nastane ako nije ga rodila žena ? razumete šta hoću da kažem, znači morao je izaći iz one stvari Smile tako da je žena bog, a ne on Smile
Jes ti ikad razmisljao da Bog nema sexualne definicije?  Da je samo svest, energija ili materija? 
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 15 16 18 19 ... 265
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 19. Sep 2025, 18:46:17
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.065 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.