Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 09. Sep 2025, 03:17:51
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 18 19 21 22 ... 265
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Da li ateisti potajno veruju u Boga?  (Pročitano 128201 puta)
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 21.0
mob
Nokia Luvmya 520
Svaka tvoja izjava je delom vredjanje. Ali nema veze, bitno je da meni konac nije zamršen i da sam rada da i drugima osvetlim put ka izlazu Smile
Izlazu iz cega?
Izlaz iz stvarnosti.
Citat: Arijada
Jao o kojim argumentima ti pričaš, života ti? Na šta se pozivaš? Na električne impulse malog mozga?
Na argumentovanim cinjenicama u vidu tvojih postova u kojima je svima dato na uvid da ne znas o cemu pricas i zaboravljas gde i kada si to rekla. Pozivam se na tvoje postove koje sam analizirao i objasnio :
http://forum.burek.com/da-li-ateisti-potajno-veruju-u-boga-t604994.msg11045362.html#msg11045362
http://forum.burek.com/da-li-ateisti-potajno-veruju-u-boga-t604994.msg11046802.html#msg11046802
Citat: Arijada
Kao što neko, ko u nešto veruje, ne može tebe da ubedi da veruješ u to isto, potpuno isto ni ti ne možeš da ubediš njega u svoje stavove. Svako ima pravo da misli i da veruje u šta hoće pa taman i da nema "utemeljene" činjenice (koje ustvari nigde ne postoje).

To što mi prozivaš maštu mi je simpatično, zato što maštu smatram pozitivnom karakteristikom ljudi. Čovek koji nema maštu je kao prazna čaša. Ali da su poneke tvrdnje i saznanja bazirana na mašti, izvini, to ne ide.
Nisam neko kao ti da nekog u nesto ubedjujem, govorim samo ono sto jeste za sve, i to niko ne moze da negira.
Svako veruje u sta god veruje, kao i ti, ali niko nece to verovanje drugima da natura kao stvarnost.
Kao sto te ne vredjam, tako ni ne prozivam tvoju mastu, prozivam tvoj pokusaj da tu mastu naturas kao stvarnost. Tvoje tvrdnje su tvoja masta.
Citat: Raven Dark
Jer postenije reci, ja kao smrtni covek ne mogu da znam sta je Bog, i ko je bog, i da je sasvim glupo od mene to da pokusavam.
Naravno da mozes, svi zdravorazumni ljudi na osnovu onoga sto pise u starom zavetu mogu da znaju sta je
Bog - nematerijalno i materijalno.
Prosto, jednostavno, ne moze jednostavnije.
Nematerijalno, Bog je rec, frekvencija koja je sve dovela u postojanje i bez te frekvencije nema postojanja.
Materijalno, Bog je besmrtan covek kojeg niko drugi nece videti kao Boga.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Бог чува Србију!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3973
Zastava Beogard
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.15
mob
Samsung S8 Plus
Ma ok je sve to, svako neka veruje kako hoce ili neka ne veruje.... Meni je onako cudno, kako ateisti, ako su stvarno ateisti i ako su promislili svoju filozofsku poziciju, uopste nalaze snage za zivot? Mislim, gradis, stvaras, citas, ucis, i onda puf, cao nema vise, nestajes i gotovo. Ako su ateisti u pravu onda je covek najjadnije i najbesmislenije bice na svetu. Sopsoban za (i) za razne divne stvari, za umetnost, ljubav, stvaralastvo, a osudjen na besmislenu kratku egzistenciju koja svojom kratkocom i konacnoscu prosto negira smisao bilo kog dela... Najcesce ateisti i nisu bas pravi ateisti, vise su bogoborci, ljuti zapravo na Boga sto nije izasao u susret njihovim zeljama, a njih ateizam je stvar revolta.Kraj, zatvorite temu
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 603
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 21.0
mob
Samsung 
Prema mom mišljenju ateisti su manjina koja se bori protiv većine. Isto kao što se ljubitelji Pume bore protiv ljubitelja Nike-a, bez razloga... čisto onako.

Inače, gledao sam nekoliko puta snimke sa tribina koje organizuju ateisti, a među njima Voja Antonić koga sam veoma cenio kao intelektualca. Koje gluposti je izlupao, argumentacija na nivou dve babe na prelu. Stekao sam utisak i da ne znaju protiv čega se bore. Nit shvataju šta je vera, religija... nit šta je njihov cilj. Prazno i površno!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 21.0
mob
Nokia Luvmya 520
Ma ok je sve to, svako neka veruje kako hoce ili neka ne veruje.... Meni je onako cudno, kako ateisti, ako su stvarno ateisti i ako su promislili svoju filozofsku poziciju, uopste nalaze snage za zivot? Mislim, gradis, stvaras, citas, ucis, i onda puf, cao nema vise, nestajes i gotovo. Ako su ateisti u pravu onda je covek najjadnije i najbesmislenije bice na svetu. Sopsoban za (i) za razne divne stvari, za umetnost, ljubav, stvaralastvo, a osudjen na besmislenu kratku egzistenciju koja svojom kratkocom i konacnoscu prosto negira smisao bilo kog dela... Najcesce ateisti i nisu bas pravi ateisti, vise su bogoborci, ljuti zapravo na Boga sto nije izasao u susret njihovim zeljama, a njih ateizam je stvar revolta.Kraj, zatvorite temu
Ateizam nije nacin zivota nego samo razmisljanje o besmislenosti teizma kao nacina zivota. Ateisti veruju u sebe kao kreatore svog zivota i to im daje snagu da zive zivot punim plucima i uzivaju u njemu, koliko god taj zivot trajao.
Lepota citanja, ucenja, gradjenja, stvaranja i svih ostalih stvari koje samo covek ima je neprocenjiva vrednost za coveka koji je imao priliku da tu vrednost oseti.
Pa sta bi ti hteo, vecan zivot ?!? Zar ne vidis da sva ziva bica imaju rok trajanja.
Stvarnost je dokaz da Bog nije izasao u susret nijednoj zelji teista, a ateisti se ne bore protiv laznih bogova, nego se bore za svoja prava koja pokusavaju da im uskrate teisti / vernici u lazne bogove.
Citat: reqw
Stekao sam utisak i da ne znaju protiv čega se bore. Nit shvataju šta je vera, religija... nit šta je njihov cilj. Prazno i površno!
Bore se protiv svoje anonimnosti. Svaka zdravorazumna osoba vidi sta je religija i sta je cilj religije, a vere u Boga nema ni od korova posto su svi zauzeti verovanjem u " izbor / slobodnu volju ".
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Бог чува Србију!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3973
Zastava Beogard
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.15
mob
Samsung S8 Plus
Citat
Stvarnost je dokaz da Bog nije izasao u susret nijednoj zelji teista, a ateisti se ne bore protiv laznih bogova, nego se bore za svoja prava koja pokusavaju da im uskrate teisti / vernici u lazne bogove.

Na osnovu cega si to zakljucio? I koja to prava vam uskracuju teisti?

Citat
Svaka zdravorazumna osoba vidi sta je religija i sta je cilj religije, a vere u Boga nema ni od korova posto su svi zauzeti verovanjem u " izbor / slobodnu volju ".

Pa zar ovo nije borba "protiv"? Zar ovo nije onaj revolt koji sam gore pomenuo?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 603
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 21.0
mob
Samsung 
Za mene je borba ateista borba za raskidanje tradicije i kulture Srbskog naroda.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Бог чува Србију!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3973
Zastava Beogard
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.15
mob
Samsung S8 Plus
Za mene je borba ateista borba za raskidanje tradicije i kulture Srbskog naroda.

Izgleda da se sve svodi na to. 
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 21.0
mob
Nokia Luvmya 520
Citat: GoxyMaster
Na osnovu cega si to zakljucio? I koja to prava vam uskracuju teisti?
Na osnovu nepostojanja prisustva " boga " koji ispunjava zelje teista. Kome " nama " ? Ja nisam ateista, ja sam
obican covek. A ateisti se bore za sva prava koja im pruza zakon sekularne drzave a koje van tog zakona pokusava da im oduzme " organizovana religija ". ( ako te interesuje konkretno, pitaj ateiste )
Citat
Pa zar ovo nije borba "protiv"? Zar ovo nije onaj revolt koji sam gore pomenuo?
Nije, posto nisam rekao nista protiv religije. Nije, posto nemam nista protiv religije.
Citat: reqw
Da li bi mogao da navedes bar jedan primer te i takve borbe u Srbiji ?
« Poslednja izmena: 02. Jun 2013, 23:22:14 od eyepheelYU »
IP sačuvana
social share
Jewpiter
Jewpiter

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Бог чува Србију!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3973
Zastava Beogard
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.15
mob
Samsung S8 Plus
Citat
Na osnovu nepostojanja prisustva " boga " koji ispunjava zelje teista.

Kako si dosao do toga da Bog ne postoji? Koje pravo je tebi ugrozeno?

Citat
Nije, posto nisam rekao nista protiv religije. Nije, posto nemam nista protiv religije.

Salis se? Mrzi me sad ta citiram sve tvoje postove pune nepostovanja, prezira, sarkazma itd.prema religiji
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 21.0
mob
Nokia Luvmya 520
Kako si dosao do toga da Bog ne postoji? Koje pravo je tebi ugrozeno?
Nisam rekao da Bog ne postoji, rekao sam da nema dokaza postojanja coveka koji je Bog i koji ispunjava zelje teista.
Meni nije ugrozeno nikakvo pravo.
Citat
Salis se? Mrzi me sad ta citiram sve tvoje postove pune nepostovanja, prezira, sarkazma itd.prema religiji
Ne salim se. Mogao si samo da vidis da govorim protiv tvrdnji da je religija - istina / stvarnost.
Bog je Kreator Svega, tako da nemam nista protiv nijedne od tih kreacija, ukljucujuci i ljude koji veruju u bajke.
IP sačuvana
social share
Jewpiter
Jewpiter

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 18 19 21 22 ... 265
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 09. Sep 2025, 03:17:51
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.055 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.