Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 11. Sep 2025, 13:36:14
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 16 17 19 20 ... 265
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Da li ateisti potajno veruju u Boga?  (Pročitano 128269 puta)
Jet set burekdzija

Duboko u šumama Amazonije

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 9116
Zastava Duboko u sumama Amazona
OS
Windows 7
Browser
MSIE10.0
mob
Nokia 2610
ja mislim da je bog jako opsednut sexom, cak je vadio I rebro (ono dole rezervno) I pravio svasta
IP sačuvana
social share
zummba zlo
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Žena
Poruke 17469
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 12.0
moj profesor filozofije u srednjoj:
"Evo recimo Bog. On stvara čoveka, dakle sva ova deca koja se rađaju, on ih je napravio. Skavoga minuta se robi mnogo dece u svetu, i onda prosto zaključiš da Bog ne radi ništa osim što se po ceo dan seksa."
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.8.3
Browser
Safari 536.29.13
mob
Apple 15
Cave ab homine unius libri - Čuvaj se čoveka koji je pročitao samo jednu knjigu.
Stara i mnogo puta potvrđena izreka.
Ovde svakako nema takvih. Ali često imamo problem sa ignorisanjem onog što se ne uklapa u naš sistem verovanja. Nismo skloni preispitivanju i samokriticizmu.
U neku ruku to je i normalno ljudi imaju težnju ka izvesnosti na svim poljima, pa i na duhovnom planu. Nije lako napustiti udobnost sopstvenih uverenja i istražiti neke druge pravce. Isto tako ne volimo kad neko narušava sliku koju imamo i spremni smo žestoko da je branimo. Na taj način štitimo sebe i svoj mali svet na koji smo navikli i u kome se osećamo sigurno.

Mislim da se ne radi bukvalno o jednoj knjizi ili nacitanosti... Neko moze da ih procitao milion, pa ostane neuk...ili nerazuman...
Da, verovatno se radi o tome nekom strahu od drugih i drugacijih ideja, ali i taj strah potice iz neprihvatanja svoje beznacajnosti u ukupnom poretku stvari...  Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 21.0
mob
Samsung Galaxy S4 mini
Ja sam ateista, ali jeli iko od vas ikad razmišljo da je bog možda žensko a ne muško, jer kako je bog ako je muško mogao da nastane ako nije ga rodila žena ? razumete šta hoću da kažem, znači morao je izaći iz one stvari  Smile tako da je žena bog, a ne on  Smile

Bog je bespolno biće, zato je i savršen i zato je stvorio dva bića različitog pola, da zajedno dodirnu suštinu. Jedinka je, na žalost, u tome nemoćna.

A što se sexa tiče, po mnogim teorijama o duhovnosti, ništa lepše od čistog, zdravog sex protkanog emocijom. Tako se dvoje zaista upoznaju i spoje, tako se radjaju deca itd. Sex radi sexa je prazna priča i nisam baš sigurna da neka specijalno dobra energija pokriva takav čin.
IP sačuvana
social share
Čoveku je dato da se prilagođava situaciji.
Onog koji čeka da se situacija prilagodi njemu, ubije taština.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 21.0
mob
Nokia Luvmya 520
moj profesor filozofije u srednjoj:
"Evo recimo Bog. On stvara čoveka, dakle sva ova deca koja se rađaju, on ih je napravio. Skavoga minuta se robi mnogo dece u svetu, i onda prosto zaključiš da Bog ne radi ništa osim što se po ceo dan seksa."
Zvuci kao profesor - pedofil.
Bog je Otac svih zato sto predstavlja silu koja uzrokuje dolazak na svet onih koji zive. Roditelji koji fizicki odradjuju tu Volju su samo " alat ".
Citat: Arijada
Bog je bespolno biće, zato je i savršen i zato je stvorio dva bića različitog pola, da zajedno dodirnu suštinu. Jedinka je, na žalost, u tome nemoćna.
Bas kao sto je i ovaj forum nemocan u sprecavanju demonstracije tvoje maste/fantazije i nekontrolisanih izjava
kojih nisi svesna.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.77
mob
Apple 15
Zar to o polovinama nije izvuceno iz grcke mitologije...  Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 21.0
mob
Samsung Galaxy S4 mini
Bas kao sto je i ovaj forum nemocan u sprecavanju demonstracije tvoje maste/fantazije i nekontrolisanih izjava
kojih nisi svesna.

Hoćeš da se vredjamo  Smile

To što ti ne prihvataš ne znači da ne prihvatam ja ili da to nije tačno. Zavisi koliko si radio na sebi i koliko te stvarno zanima šta se oko tebe dešava. A postoje tako razni načini, treba ih tražiti i tražiti.

Zar to o polovinama nije izvuceno iz grcke mitologije...  Smile

Nije. Grčka mitologija nema veze sa ovim. Verovala ili ne, u osnovi je opet Hrišćanstvo  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Mac OS X v: 10.8.3
Browser
Safari 536.29.13
mob
Apple 15
Ne, potpuno sam sigurna da sam to cula iz grckih izvora:

Citat
Aristofan zagovara religiju Erosa, tvrdeći da ljudi nedovoljno poznaju njegovu moć. Da bi se upoznala Erosova moć, treba upoznati ljudsku prirodu i ono kroz šta je ona prolazila od samog početka. Na temelju orfičkog učenja o razdvojenosti dva dela duše, smrtnom i besmrtnom, i čežnji za njihovim ponovnim sjedinjenjem, on iznosi groteskni mit. Ljudi su u početku bili celovita bića, okruglog oblika s četiri ruke i četiri noge, i dva lica okrenuta jedno od drugog. Postojala su tri roda ljudi, ne samo muški i ženski kao danas, već i androgeni – muško-ženski rod. Ti prvi ljudi bili su vrlo snažni i prkosni, i napali su bogove. Bogovi su ih na to, da bi im umanjili snagu, rasekli uzdužno po pola i uobličili u sadašnji oblik. Svaka polovina čeznula je za onom drugom, sastajala se s njom i pripijala uz nju. Od tada je u ljude usađena ljubav jednih prema drugima. Svaki je čovek prepolovljeno znamenje (simbolon). Svako traži svoju polovinu, srodnu dušu, a ta žudnja za celinom zove se ljubav. Eros nam pomaže tako što nas vodi prema onome što nam je srodno. Čovek treba da čini ono što mu dolikuje kako nas bogovi ne bi još jednom raspolovili. Ako se sprijateljimo s bogovima, pronaći ćemo svog komplementa, i tako se vratiti svojoj prvobitnoj prirodi. Ako to ne možemo, onda treba da nađemo onoga ko nam je po svojoj prirodi blizak.

http://www.nova-akropola.rs/platon%20-%20gozba.htm

Doduse.. hriscanstvo jeste vera koja je pokupila uticaje starijih religija... tako reci.. melting pot... ili na srpskom - papazjanija...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 21.0
mob
Nokia Luvmya 520
Hoćeš da se vredjamo  Smile
Vredjanje ?!? Nisam rekao apsolutno nista protiv tebe i tvoje licnosti.
To što ti ne prihvataš ne znači da ne prihvatam ja ili da to nije tačno. Zavisi koliko si radio na sebi i koliko te stvarno zanima šta se oko tebe dešava. A postoje tako razni načini, treba ih tražiti i tražiti.
Sta ja ne prihvatam a ti prihvatas ?!? Tvoju mastu ?
Nije. Grčka mitologija nema veze sa ovim. Verovala ili ne, u osnovi je opet Hrišćanstvo  Smile
Mozda ni tvoj nik nema veze sa likom iz grcke mitologije koja se zove Arijadna ali je cinjenica da njen konac nije zamrsen.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 21.0
mob
Samsung Galaxy S4 mini
Svaka tvoja izjava je delom vredjanje. Ali nema veze, bitno je da meni konac nije zamršen i da sam  rada da i drugima osvetlim put ka izlazu   Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 16 17 19 20 ... 265
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 11. Sep 2025, 13:36:14
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.07 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.