Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 14. Sep 2025, 22:19:09
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 30 31 33 34 ... 127
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Budizam u Srbiji  (Pročitano 166919 puta)
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 637
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
dalaj-lama ima veoma "prljavu" poziciju po ovom pitanju. on priznaje da po tradiciji homosexualni odnos spada u tabu , a istovremeno podriva tu poziciju . to si mogao da vidish na tom istom sajtu .
ne znam da li je zaista "prljava" ili je taj njegov citat istrgnut iz konteksta. Prosto ne mogu da verujem da bi jedan takav covek mogao sam sebi da protivreci. To mi je u namanju ruku čudno.

Citat
homosexualizam predstavlja pretnju okolini (drushtvu) i prirodnom poretku stvari . to vidimo iz primera svih drzava gde se smatrao za normalnu pojavu - da su ga pratila i druga zla (razvrat ,pedofilija, narkomanija , egoizam .... ) uostalom , dovoljno je okrenuti se oko sebe  Smile .
ovo ti kazes, a ne budizam Smiley

Citat
inache , po budistichkoj tradiciji - oralni i analni sex se smatraju "loshim" ,chak i ako se radi o heterosexualnom odnosu - zato shto se zloupotrebljavaju organi - odnosno koriste se za ono za shta nisu predvidjeni .
p.s. evo nadjoh ovu izjavu choveka koji beshe prvi dalaj-lama  Smile
3. It is unsuitable to have intercourse in an inappropriate orifice, such as engaging in the manner of animals.
iz ovoga mogu da zakljucim jedino da recimo mahayana ima negativan odnos prema homoseksualnosti, ali ne i theravada, kao sto se vidi iz linkova u mom prethodnom postu i konstatacija da u Tipitaki nema nikakvih referenci koje bi pofržale taj negatvan stav. No da se takav stav ne moze generalizovati ni na celu mahayanu, govori mi sledeci tekst poznatog zen ucitelja Roberta Aitkena: "A Zen Buddhist Perspective on Same-Gender Marriage"
http://www.lioncity.net/buddhism/index.php?showtopic=46180
iz kojeg citiran karakteristican pasus:

"I perform marriages among members of my own community. Occasionally, for one reason or another, these are ceremonies that celebrate commitment to a life together, but are not legally binding. I have not been asked to perform a ceremony for a gay or lesbian couple, but would have no hesitation in doing so, if our ordinary guidelines were met. If same-sex marriages were legalized, my policy would be the same. I don't visualize leading such ceremonies indiscriminately for hire, but would perform them within our own Buddhist community."

Ispada ipak da različite škole imaju različite pristupe, što verovatno ima veze i sa njihovim socijalnim okruženjem. Ali ni u kom slučaju se ne može zaključiti da je generalni stav budizma prema homoseksualnosti negativan, tačnije da je takva vrsta odnosa sama po sebi izvor loše karme i da donosi patnju. Jer kao što je Buda govorio: on samo podučava patnj i iskorenjivanje patnje.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.26
 dosadno mi je da se raspravljam vishe o ovome  Smile  . ti imash neka stanovishtva koja su nastala pod uticajem judeo-liberalnog ispiranja mozga , i koja polako vuku celu planetu u propast. danas ima hiljada "uchitelja" koji vrshe perverziju i budizma i hriscanstva i hinduizma i drugih religija , i koji pod maskom "tolerancije" propovedaju neshto shto nema veze ni sa duhovnoscu ni sa prirodom. bivalo je i ranije sluchajeva da se homosexualizam rashiri u nekoj zajedinici,pa i u budistichkoj  - i uvek ga je pratio razvrat ,pedofilija ("ljubav prema dechacima"  Smiley 1 ) ,polne bolesti ... i uvek bi priroda na svoj nachin povratila ravnotezu  Smile

reci cu josh samo ovo : budizam je star 2500 godina  Smile a tek danas se pojavljuju ti koji bi da blagosiljaju homosexualne "brakove" . ochigledno je dakle da se radi o nechemu shto nije tradicija budizma ,a i nema utemeljenje u budinom uchenju .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50042
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
Samsung Galaxy S24
@bf

„Ко би мушкарца облежао као жену, учинише гадну ствар обојица; да се погубе; крв њихова на њих“ (3. Мој. 20, 13).

„Ко би облежао живинче, да се погуби; убијте и живинче“ (3. Мој. 20, 15).

Pošto je ovo rekao Mojsije zar nije malo kontradiktorno da su Jevreji pristalice homoseksualizma (navodiš judeo ispiranje mozga ? )
« Poslednja izmena: 14. Jun 2008, 03:19:34 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows 98
Browser
Mozilla
@bf

„Ко би мушкарца облежао као жену, учинише гадну ствар обојица; да се погубе; крв њихова на њих“ (3. Мој. 20, 13).

Pošto je ovo rekao Mojsije zar nije malo kontradiktorno da su Jevreji pristalice homoseksualizma (navodiš judeo ispiranje mozga ? )

1. ne spamuj  Smile . ovo nije tema o judaizmu .

2. jevreji homosexualizam , rasno meshanje i druge radosti poturaju drugima .... a u izraelu su pravila malchice drukchija   Smile

3.  bash to shto je mojsije nashao za shodno da zabranjuje homosexualizam , sex sa roditeljima ,zivotinjama ,nekrofiliju  Smile ... govori da je taj  problem postojao  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 637
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
dosadno mi je da se raspravljam vishe o ovome  Smile
Nema problema, prekidamo. Inače, ja nisam mislio da se mi nešto raspravljamo, već da zajednički pokušavamo da nešto saznamo i ozbiljno razmotrimo argumente o tome kakav je stav budizma prema homoseksualizmu na osnovu izvora u budističkom kanonu i izjava savremenih učitelja, dakle onih koji i žive budizam, a ne uče ga iz knjiga. Što se mene tiče, ja nisam ništa znao o toj temi, ali posle ovog dopisivanja znam makar malo više.

Ovo što dalje pišeš neću komentarisati, jer nema veze sa temom diskusije, već sa nepoštovanjem sagovornika. Ali svako je vlasnik sopstvenih dela...

Svako dobro ti želim Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

☐ worth ☑ not worth

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 23430
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
Tel.Me Your.Number
Chi je ludilo
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50042
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
Samsung Galaxy S24
@bf

1. ne spamuj  Smile . ovo nije tema o judaizmu .

2. jevreji homosexualizam , rasno meshanje i druge radosti poturaju drugima .... a u izraelu su pravila malchice drukchija   Smile

3.  bash to shto je mojsije nashao za shodno da zabranjuje homosexualizam , sex sa roditeljima ,zivotinjama ,nekrofiliju  Smile ... govori da je taj  problem postojao  Smile

1. samo se nadovezujem na nedostatke tvoje priče

2. ne znam da proturaju drugima bilo šta, šta lično meni mogu da proture ?? 

3. problem je postojao i postoji, i dan danas svagdje na svijetu imaš homoseksualce.... Al u Bibliji i BHgavad Giti pišu sva rješenja problema... no te knjige treba uzeti i pažljivo čitati, zatim najvažnije - mjenjati sebe. No ljudi ne žele da se mijenjaju i zato je sve više bolesnih!

« Poslednja izmena: 15. Jun 2008, 02:53:47 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.26

3. problem je postojao i postoji, i dan danas svagdje na svijetu imaš homoseksualce.... Al u Bibliji i BHgavad Giti pišu sva rješenja problema... no te knjige treba uzeti i pažljivo čitati, zatim najvažnije - mjenjati sebe. No ljudi ne žele da se mijenjaju i zato je sve više bolesnih!

shto ne otvorish temu - pogledi raznih religija na homosexualizam i druge devijacije ,ako te bash toliko interesuje tudje mishljenje o tome  Smile . necu vishe o ovome da pricham ,jer mi je muchno da prljam temu sa ovom gluposhcu  ,kad ima toliko vaznijih stvari ....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50042
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
Samsung Galaxy S24

shto ne otvorish temu - pogledi raznih religija na homosexualizam i druge devijacije ,ako te bash toliko interesuje tudje mishljenje o tome  Smile . necu vishe o ovome da pricham ,jer mi je muchno da prljam temu sa ovom gluposhcu  ,kad ima toliko vaznijih stvari ....

joj što ti je čista tema, ubi se se čovjek glancajući.  Smile Neću više, oprosti.  Smile

evo jedno pitanje za vas budiste:

(da bi ovo rješili koristite 3 tarot karte: Arhangel Mihail + Hanuman + Garuda...  i dvije posebne karte- ne znam koje  Smile   al nisu tarot  Smile : karta neobičnih krugova iznad engleske + karta čovječuljka iz druge dimenzije koji spolja uopšte ne izgleda tako kako je prikazan na karti već je to smo jedno stanje svijesti iliti nivo postojanja... )     Smile

Ako posmatram emocije kao energiju a misli kao informacije onda vidim da iz emocija nastaju informacije. U spoljnom svijetu postoje jasne razlike između ove dva oblika manifestacije. Međutim, na najsuptilnijim planovim postojanja obe one jesu jedno. Što se više primičemo tom jednom naša svijest je sveobuhvatnija. E sad vi meni recite kako da se što efikasnije prodire u što suptilnije nivoe postojanja i da se informacija i energije vide i dožive kao da su jedno ?   Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.26

Ako posmatram emocije kao energiju a misli kao informacije onda vidim da iz emocija nastaju informacije. U spoljnom svijetu postoje jasne razlike između ove dva oblika manifestacije. Međutim, na najsuptilnijim planovim postojanja obe one jesu jedno. Što se više primičemo tom jednom naša svijest je sveobuhvatnija. E sad vi meni recite kako da se što efikasnije prodire u što suptilnije nivoe postojanja i da se informacija i energije vide i dožive kao da su jedno ?   Smile

vidish prema budizmu :

iz neznanja (parve prirode)  nastaju mentalne forme ,kao parovi dualiteta (ja/ti , gore/dole , lepo/ruzno , pre/posle , tamo/ovamo  dobro/lose .... )
medjutim svi ti parovi su nestalni i uslovljeni ( ne postoji neshto shto je dobro ili ruzno samo po sebi  Smile )

iz mentalnih formacija nastaje svest koja razlikuje sebe i svet oko sebe  - ja sam ja , nisam ti  ... it.d....

iz svesti nastaju imena i forme (koje se mogu nazvati i informacijama) - kao opisi tog sveta koji stvara svest .

iz imena i formi nastaju chula - preko njih se ostvaraju kontakt sa svetom

iz chula nastaje kontakt (sa tim svetom)

iz kontakta nastaju osecaji (dobri ,loshi , prijatni , neprijatni ... )

iz osecaja nastaju zelje (da se dobri osecaji ponove ,loshi izbegnu i.t.d. ) - to je vec pochetak emocija

iz zelja nastaju zavisnosti - za dobrim osecajima privlacnost , za loshim odbojnost - to je drugi deo emocija

iz zavisnosti nastaje postajanje/nestajanje kao individualno/smrtno/ogranicheno bice koje je vezano zeljom da izbegne-dobije osecaje.

iz postojanja nastaje radjanje

iz radjanja nastaje smrt

iz smrti nastaje ponovo rodjenje jer  neznanje i mentalne forme opstaju . u stvari , mi stalno umiremo i radjamo se (u svakom trenutku ) ,ali bash te mentalne forme chino ono shto ljudi (lazno) smatraju kao ja.

prema tome da bi - video to jedno koje je nishta  Smile ,morash negde da prekinesh lanac ... 
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 30 31 33 34 ... 127
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 14. Sep 2025, 22:19:09
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.053 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.