pa kako znas, jesi li primjenio, pretpostavljas, jesi li citao neku konkretnu knjigu iz ekonomije pa rekao ovo je bullshit, this doesn't apply?
Il samo sto je svjetska ekonomija u krizi da kazes "i nauka je losa/lazna" to je malo napamet, priznaces.
Ti imas platu 1000e....tvoj drugar ima 200000e....jel on radi dvesta puta vise od tebe...jel pametniji dvesta puta...jel brzi...bolji...vestiji....sta god...nije...
Matematika je isto tako sistemska disciplina kao i visoko skolstvo koje izgleda prezires.
Gde sam rekao da prezirem visoko skolstvo? Puni ste predrasuda...
Citat
Na kom momentu se odvaja logicna matematika od nelogicne ekonomije i nelogicne medicine?
Onog momenta kada matematika pocinje da objasnjava odredjene procese koji se desavaju u sistemu, kada se na ekonomiji uci jedno, a u realnosti se desava drugo. Medicinu nisam spominjao, to je sirok pojam...
Citat
Nesto izvrdavas odgovor na pitanje bitan ti snobizam obrazovanih?
Koje pitanje?
Citat
Pa ako se pozivas na matematiku mora da si bio jako dobar u njoj?
Problem je sto stvari koje iznosim kao dokaze, sako dete moze da razume.
Citat
Ili pod matematikom podrazumijevas samo statisktike koje ti idu u prilog i "matematiku profesora koji su dokazali"..
Ovo su savrseno konkretne stvari. Na ekonomskim visokim skolama se uce pojmovi idefinicije koje niko zivi ne moze da shvati, to se radi sa namerom, kako bi se prikrila gola prevara
Citat
Sve je moguce, moguce je i da si ogorceni profesor ekonomije licno koji je pronikao sistem tj. da si vrlo obrazovan, ne kazem ja.
Ostavimo se mi mene : ) Nisam ja tema.
Citat
Al de odgovori sta je tu istina za matis.
Postoji citava tema o tome.
Citat
Ti imas platu 1000e....tvoj drugar ima 200000e....jel on radi dvesta puta vise od tebe...jel pametniji dvesta puta...jel brzi...bolji...vestiji....sta god...nije...
Eto...prost primer...da ne idemo dalje...
Najveca podvala je u tome sto ljudi ekonomiju poistovecuju sa novcem, kreditima i kamatama, nekakvim BDP-om..kao, ako raste BDP onda je sve do jaja, a ako pada, onda nista ne valja. U sustini, BDP je totalno imaginaran pojam, koji je izmisljen i sluzi samo tome da pokaze koliko je trnutno novca u opticaju, koliko se trosi...
Druga stvar, sto se novac pravi iz nicega, sve je tako stvoreno da se na kraju ciklusa sve vraca odakle i poslo, kamate NE postoje, ali se traze natrag, ne znam na osnovu cega!?
Citat
Koji posao radi on, koji ja?
Cekaj, sistem kaze ovako: Ako radis, imaces! Sad ja pitam: Sta ces imati? Sta ako svaki KV radnik odluci da, svojim radom Afrika postane njegovo dvosriste? Sta ako svaki hirurg u svetu hoce da ima 300 kuca, 56 aviona i 45,5 zena!? To se ne objasnjava kroz sistem, vec te drzi na povodcu....nemoguce je da svako zivi od svog rada, jer ako ja imam, ti neces imati...i to je tako, pa vi vidite.
pa kako znas, jesi li primjenio, pretpostavljas, jesi li citao neku konkretnu knjigu iz ekonomije pa rekao ovo je bullshit, this doesn't apply?
Il samo sto je svjetska ekonomija u krizi da kazes "i nauka je losa/lazna" to je malo napamet, priznaces.
Eto...prost primer...da ne idemo dalje...
Koji posao radi on, koji ja?
Jedan je KV radnik a drugi covek sa fakultetom, na primer... i obojica rade u struci.
Pa sad, ne znam sta je za posmatranje, mi koji i pokusavamo da naucimo decu necemu ili neko ko ne zavrsi skolu, ode na youtube i glavu mu napune svakakvim glupostima koje su daleko od nauke.
Cemu ucite, Korisnice? Evo, pogledaj ekonomiju...sve ekonomisti, a od ekonomije ni traga ni glasa...to je za posmatranje.
Citat
Ne, nije vrsta edukacije. Pojmovi su slicni ali itekako postoji razlika. Da si procitao bilo sta osim sto si odslusao nekom youtube kvazi-naucnika znao bi to.
Poceo si odavno da lutas bespucima, ne znas vise sta pricas...ti radis u skoli, a ne znas "razliku" izmedju indoktrinacije i edukacije! Sramota, Korisnice!
Citat
Pa ne boli me uopste, zasto bi me bolelo da mi neko ko nije dokazan u polju nauke kaze da ne ja ne znam nesto. Rekoh ti vec pre, da si Pestaloci ili neko pa da mi kazes to pa da me zaboli, ovako si samo neskolovani youtube bot koji prdi u prazno.
Nervozan si i zbog toga gubis konce....Znam da boli, ali ne moze drugacije.
Citat
Raspitaj se malo ko je Komenski, ko Marija Montesori i ostali. Mozda i naucis nesto jer za razliku od raznih youtube teoreticara zavere oni su napravili nesto u zivotu na polju nauke i obrazovanja...
Pa nije teroija zavere to sto skolujete kilograme ekonomista, a 85% ljudi na planeti zivi sa 2$ dnevno!? Kako tumacis to? Nemoj samo kao papagaj da ponavljas, razmisli malo.... Kako moze ekonomija da bude u ovoj situaciji, sa tolikim brojem ekonomista? Naravno, ucite ih gluspotima, zato sto si Sistem bot i ucis od drugih botova...
Citat
Al dobro, kome da pricam, ti covece ne znas ni sta je "Don Kihot".