Matematika je isto tako sistemska disciplina kao i visoko skolstvo koje izgleda prezires.
Na kom momentu se odvaja logicna matematika od nelogicne ekonomije i nelogicne medicine?
Nesto izvrdavas odgovor na pitanje bitan ti snobizam obrazovanih? Pa ako se pozivas na matematiku mora da si bio jako dobar u njoj?
Ili pod matematikom podrazumijevas samo statisktike koje ti idu u prilog i "matematiku profesora koji su dokazali"..
Sve je moguce, moguce je i da si ogorceni profesor ekonomije licno koji je pronikao sistem tj. da si vrlo obrazovan, ne kazem ja. Al de odgovori sta je tu istina za matis.
Ako si imao 0 iz matematike, nemas sta da je spominjes.
- "nije rezervisana samo za vas obrazovane"
Ne, nije.
Mozes ti sam naucit razlomke i decimale. Al integrale, diferencijale, limese bas i ne mozes.
Osim ako si neki wunderkind al opet bi morao da uzmes neku zbirku matematike da te inspirise.
Ne znam sta podrazumijevas pod matematikom, narocito "samoukom"...
« Poslednja izmena: 07. Apr 2014, 18:31:08 od Slagvort »
pa kako znas, jesi li primjenio, pretpostavljas, jesi li citao neku konkretnu knjigu iz ekonomije pa rekao ovo je bullshit, this doesn't apply?
Il samo sto je svjetska ekonomija u krizi da kazes "i nauka je losa/lazna" to je malo napamet, priznaces.
Ti imas platu 1000e....tvoj drugar ima 200000e....jel on radi dvesta puta vise od tebe...jel pametniji dvesta puta...jel brzi...bolji...vestiji....sta god...nije...
pa kako znas, jesi li primjenio, pretpostavljas, jesi li citao neku konkretnu knjigu iz ekonomije pa rekao ovo je bullshit, this doesn't apply?
Il samo sto je svjetska ekonomija u krizi da kazes "i nauka je losa/lazna" to je malo napamet, priznaces.
Ti imas platu 1000e....tvoj drugar ima 200000e....jel on radi dvesta puta vise od tebe...jel pametniji dvesta puta...jel brzi...bolji...vestiji....sta god...nije...
Jest Njutn ili neki mali Ramadan iz kolibe u Indiji.
Al prosjecna osoba, tesko. (don't waste mah point for humor man )
Прво дефиниши то САМ. Ако мислиш сам са хартијом и оловком у руци, вјероватно нико не би догурао даље од основних једначина. Ако мислиш сам са свом доступном литературом, онда је то друга прича.