Ne sumnjam uopste nego nisam informisan. A vrlo mi je zanimljiv koncept mastera na fakultetima poput ekonomije, prava itd Koja je tacna prednost istog osim sto ti daje prohodnost na doktorske studije?
Poslovna ekonomija i preduzetnistvo. Nista osim dodatnih bodova u diplomi, ukupno 360. Cisto da "preskocis" neke likove na putu ka vrhu, jer danas svako moze da ima VII/1 stepen strucne spreme. Upisala sam muza na faks, pa reko' da se i ja nadogradim, meni ucenje ide, jbg to je moj jedini razlog.
Ma da, tako sam i mislio. Ipak tih dodatnih par ispita je uvedeno cisto radi forme a ne radi ucenja novih stvari. Na tehnickim fakultetima master se priznaje odmah i za one koje poseduju stare diplome. Tako da je tu master i sada stvar obaveze a ne forme. I mislim, vise bih rekao siguran sam, da je u pitanju 300 ESPB bodova, 360 mozes da osvojis tek na prvoj godini doktorskih studija
EDIT: Evo ga:
Citat
USLOVI UPISA Studijski program diplomskih akademskih studija mogu upisati kandidati koji su završili osnovne akademske studije u četvorogodišnjem trajanju (240 ESPB).
Kandidati koji su završili osnovne akademske studije na Ekonomskom fakultetu u Beogradu direktno se upisuju na studijske programe diplomskih akademskih studija.
« Poslednja izmena: 07. Apr 2014, 09:07:42 od Orfanelin »