Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 10 11 13 14 ... 38
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Beograd finansira ostatak Srbije  (Pročitano 48413 puta)
Jet set burekdzija

Question everything.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 5329
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 6.0.2
Ako Beograd finansira ostatak Srbije, onda to očigledno jako loše radi, pošto se te finansije nigde ne vide. Ne znam da li je u nekom gradu izgrađeno nešto od infrastrukture u poslednje vreme. Verovatno jeste, znam da su one skele na Moravi zamenjene nekim mostovima, doduše nisu kao ovaj novi u Beogradu, ali služe...
IP sačuvana
social share
Deus ex machina.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 7.0
mob
LG Nexus 5
Ко треба да изврши ''децентрализацију''?

Kako ko? Pa vi, pravi srbi ali dok se ne uhvatite ozbiljnije za ovu tematiku, samo mozete da kevcete i nista drugo. Wink

Citat
Citat
uskoro digitalno (terestrijalno)
Smile Smile Smile

Znam da te takvi pojmovi zbunjuju, zato sam namerno to i napisao. Smiley Dok pola pravih srba gladuje, ovi, manje pravi srbi spremaju kompletnu digitalizaciju Tv signala ali idu cak i dalje, podrzavace DVB - T2 i C2. Najmodernije. Smiley

u pitanju je cista ekonomska racunica

Koliko se secam, ja sam napisao ovo. 

Citat
U praksi bi ti opet ostale opstine kao sto je npr. Pirot koje su rupa bez dna i koje tesko sta moze da izvuce.

Kao i ovo, sluzeci se terminom nesposobnih idiota u gradskoj vlasti.

Поред ове пљачке на свим нивоима власти, како централне, тако и локалне, не може се урадити никакав озбиљан и одржив пројекат равномерног регионалног развоја. Економска инфраструктура не постоји, нису у стању да ураде ни најважније коридоре који би требало да буду осовина развоја Србије.

Upravo. Da si dosao koji sat ranije, postedeo bi me pisanja onih smarackih tekstova...

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Chrome 14.0.835.186
mob
Nokia 
Citat
Ako Beograd finansira ostatak Srbije, onda to očigledno jako loše radi, pošto se te finansije nigde ne vide.
То је дигитално финансирање. Smile

занимљиво:
http://srbijavanbeograda.blogspot.com/
''за оне који мисле да живот постоји и ван београда'' Smile
Неки наслови:
Ima li sporta ( i života ) van Beograda?
Skandal: Partizan igra Ligu šampiona van Beograda
Imam utisak da centraliste mnogo više brine blokada jedne ulice u glavnom gradu, nego propast jedne fabrike ili čitavog grada u, kako oni vole da kažu, „provinciji“
Ima li života van Beograda?
СРБИЈА ВАН БЕОГРАДА
Србија је федеративна држава. Само још никако да нам саопште колико има федералних јединица. О томе ће нас обавестити, кад дође време. За сада је сигурно да је Београд једна од њих.И то не обична. У тој федералној јединици живи једна четвртина становника ове државе. И ту сад настаје прича о томе како је једна четвртина битнија од три четвртине.Јер, оне три четвртине, углавном, нико ништа и не пита.Осим, већ по традицији, кад је ( далеко било!) у питању рат. Или гласање. А и тада су гласови гласача у Београду „гласнији“ од гласова на некој српској периферији. Па зар се данима нису прегањали и натезали око избора на Вождовцу?И зар они што треба тамо да творе власт нису,данима,ликовали као да су освојили власт на Косову?И у електронским и штампаним медијима. Чак и „најтврђи“ унитаристи, судећи по београдском примеру, раде на федерализацији Србије.И кога још интересује тамо нека недођија у неком „ћошку“ Србије? Наравно, никога. Због тога о томе нико нити говори нити пише.Као да је главни задатак да оне из „ћошкова“држе што даље од очију и ушију престоничких житеља. Осим када је у питању „црна хроника“. Е, ту се „ћошкови“ Србије пробијају у „хедове“ електронских и насловне стране штампаних медија!
Мада је на тему „београдизације“ много тога речено и написано, изгледа да то није довољно.Опет пример налазимо у медијима. На националној телевизији „остатак“ Србије може и мора да гледа(и плаћа) Београдски програм, или како се већ зове. О „ћошковима“ Србије нема ни говора. Неки штампани медији отишли су корак даље. Изделили су новине на Београд, „Србију ван Београда“, али и „Србију унутар Србије“. Тако се , осим поменуте поделе, појављује и Војводина, односно Нови Сад, али и Јужна Србија, оносно Ниш. Или Југоисточна, Југозападна, Западна, Централна, Источна... и ина Србија.Има и Косова,али само у временским прогнозама. Постоје и посебна издања према подели коју је „неко“ направио. И онда читалац из Западне има проблем да сазна шта се дешава са онима у Јужној, Источној или „иној Србији“. И обрнуто. О томе што „они“ у Београду немају појма ни о једнима од њих, никога није ни брига. Важно је да сви они све знају о Београду. Ваљда је то нормално. Па сви они из „иних Србија“ једном дођу у Београд. Ако ни због чега другог, а оно због неке здравствене услуге коју у свом „ћошку“ немају!

http://srbijavanbeograda.blogspot.com/2010/01/blog-post_07.html
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 9605
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 6.0.2
Ово ми није јасно... Многи људи из унутрашњости имају нагомилану мржњу према Београду, а и сами имају рођаке или блиске пријатеље који су овде дошли да живе, или су чак и сами били везани за Београд или су провели у њему неко време. Можда је то и делимично оправдано због већ наведених разлога, тј. разлика у неравноправном економском положају, али то није од јуче.

Београд је био главни град и у Краљевини Југославији и у свим послератним Југославијама... и то главни град државе од преко 20 милиона становника, па је у овако осакаћеној, умањеној и осиромашеној Србији и те како остао да боде очи. Са друге стране, неће ми бити ни јасни ови којима су деда и баба, па чак и родитељи дошли у Београд однекуд па пљују по провинцији, а и сами су изникли из ње, чист идиотизам.

Јесте, највише се улагало у развој Београда, евентуално су се у бившој држави Загреб и Љубљана развијали сличном динамиком. Не може се ништа преко ноћи, јер од када постоји модерна српска држава и све државе у којима смо суделовали, доминантан је био централистички концепт власти.
А када погледамо регионалне економске параметре, па и Нови Сад је најразвијенији у Војводини, Ниш је најразвијенији у југоисточној Србији, Шабац је најразвијенији у Мачви, а то је тако деценијама.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Mac OS X (iPhone)
Browser
Safari 528.16
mob
HTC One
Koji ceo NBG naseljen ljudima sa Banije i Hercegovine? Ti si i zvanicno prsao s mozgom, vise nije zanimljivo ni sprdati se sa tobom.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

I Templari c'entrano sempre.

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 32002
Zastava Младеновац
OS
Windows 7
Browser
Chrome 14.0.835.186
Citat
Pravi Beogradjani (ljudi koji su generacijama tamo) su gospoda. Njih bas briga i oni ti se nece proseravati i busati u grudi o tome kako je Beograd naj-naj-naj i kako ga kvari bilo ko vec normalno pricati o stanju u svom gradu i u Srbiji. Upoznao par, divni ljudi. Nemaju onaj "BeOgradski" naglasak i ne gledaju te sa visine samo zato sto su iz Beograda.

Glupost tj. generalizacija.

Citat
Zasto bi republicka vlast asfaltirala ulicu u Negotinu? Zasto to ne uradi gradksa vlast?

Pa zato što bi, recimo, glavni grad (koji je recimo najbogatiji) trebalo da pomaže unutražnjost i manje razvijene gradove. Mladenovac je sad odradio trotoare i ivičnjake... a to sigurno nije odradila gradska vlast. Čak mislim da je to bio neki "višak" te je BG valjda poklonio raznim gradovima. Kada bi svaka gradska vlast brinula samo o svom gradu, otišli bi ko drevna Atlantida, jer bi se otvorio veliki prostor za lopovluk.

A i ne bi to Beogradu odgovaralo... kada bi svi zavisili sami od sebe.

A ovo za RK Partizan je jedna od većih sramota Beograda. Znači jedan srpski i beogradski klub (samim tim i predstavljaju sve to) se plasirao u LŠ. Na Banjici ne može jer nema uslova, Pionir je zauzet i biće ubuduće, Hala Sportova je krš, ne renovira se (opet propust Beograda jer je to hram sporta uvek bio). Jedino što preostaje je Arena (pošto, jelte, više nemamo hala po Beogradu), ali Partizan nema para za termin. Zašto grad ne pomogne tu i plati termine? Zbog tih propusta, u Vršcu će se igrati 2 "domaće" utakmice u LŠ. Tu naravno propusta ima i Ministarstvo sporta.

Edit: Inače, na Novom Beogradu imam braću koji su polovinom Hercegovci, ali ne poznajem taj deo pa ne mogu tvrditi koliko ima Hercegovaca.
« Poslednja izmena: 28. Sep 2011, 15:14:59 od Tepachenko »
IP sačuvana
social share
Let me tell you something you already know. The world ain't all sunshine and rainbows. It's a very mean and nasty place and I don't care how tough you are it will beat you to your knees and keep you there permanently if you let it. You, me, or nobody is gonna hit as hard as life. But it ain't about how hard ya hit. It's about how hard you can get hit and keep moving forward. How much you can take and keep moving forward. That's how winning is done! Now if you know what you're worth then go out and get what you're worth. But ya gotta be willing to take the hits, and not pointing fingers saying you ain't where you wanna be because of him, or her, or anybody! Cowards do that and that ain't you! You're better than that!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
mob
Samsung Galaxy S4 mini
Selo ne dam a grad hocu!
Dzaba vam sto skenirate razne statisticke podatke kada cinjenice govore drugacije.
Broj zaposlenih (normalno najveci u Beogradu) finansira zdravstvo citave Srbije. Ko najvise koristi socijalnu pomoc i usluge zdravstva nego ljudi iz unutrasnjosti. Ko lezi po Beogradskim bolnicama-najmanje Beogradjani. Ko prvi pretrpi politicke promene i prezivljava nerede - Beogradjani. Drugi dodju, polupaju izloge, isprevrcu automobile i mirno se vrate svojim kucama dok Beogradjani nadoknadjuju nanetu stetu.
Ko je napunio Studenski dom na NBG i ocekuje zaposlenje cim zavrsi fax a do tada u krugu strudenjaka parkira bmw a studira na teret drzave!
Ko je primio najveci broj izbeglica iz bivsih republika? Beograd! A da BG zarati,  ne daj Boze, garantujem da bi malo ko priskocio u pomoc. A neko rece kako BG nije nista branio, lezao je i plandovao dok su drugi ratovali. Ma nemoj.
Koga srecete vikendom da ulazi u butike i prodavnice u centru Beograda? Najmanje Beogradjanke.
Penzioneri iz unutrasnjosti mogu nesto i da okopaju a Beogradski samo da kopaju po kontejnerima.
I ono sto je najvaznije, ko dovodi investitore u Srbiju? Ja jos nisam srela nekoga iz Novog Sada, Krusevca ili Nisa da je doveo investitora u Beograd. Uvek je obrnuto!

Prema tome treba da nas postujete i cenite a ne da gajite pogresno misljenje koje ste nakupili od "kvazi" ekonomista. Realnost je mnooogo drugacija.
I bilo bi lepo testirati vas bar godinu dana rasporedivsi vam administraciju i sav ostali teret koji Beograd nosi na grbaci pa onda da se vidimo!

Beograd- moj grad! Smile Smile
« Poslednja izmena: 28. Sep 2011, 16:05:14 od Arijada »
IP sačuvana
social share
Čoveku je dato da se prilagođava situaciji.
Onog koji čeka da se situacija prilagodi njemu, ubije taština.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

I Templari c'entrano sempre.

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 32002
Zastava Младеновац
OS
Windows 7
Browser
Chrome 14.0.835.186
Prvo beograđani pretrpe političke promene Smile

Naterali ste me da se zapitam - da li zapravo ima uopšte beograđana u Beogradu Smile

I svi gradovi imaju izbeglice. Beograd ligično najviše jer je najveći grad, jelte. I moj grad je pun izbeglica.

A ti, čim mi nađeš u mom gradu mesto za operaciju (pu pu pu), odmah ću tu i doći Smile

I na kraju, jel da cenimo one koji, kada recimo igra Srbija u Areni odbojku, kažu "beogradska publika je na nogama" Smile

Edit: A grad razbijaju samo ljudi iz unutrašnjosti? Smile a da, oni imaju pravo, pošto je to njihov grad.
« Poslednja izmena: 28. Sep 2011, 16:08:44 od Tepachenko »
IP sačuvana
social share
Let me tell you something you already know. The world ain't all sunshine and rainbows. It's a very mean and nasty place and I don't care how tough you are it will beat you to your knees and keep you there permanently if you let it. You, me, or nobody is gonna hit as hard as life. But it ain't about how hard ya hit. It's about how hard you can get hit and keep moving forward. How much you can take and keep moving forward. That's how winning is done! Now if you know what you're worth then go out and get what you're worth. But ya gotta be willing to take the hits, and not pointing fingers saying you ain't where you wanna be because of him, or her, or anybody! Cowards do that and that ain't you! You're better than that!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
mob
Samsung Galaxy S4 mini
Da, prvi pretrpi politicke promene, sta tu nije jasno? Svaka promena vlasti krece od glave, jel, pa dok dodje do lokalaca koji taman imaju vremena da se transformisu i prestuktuiraju (jer imaju taman toliko vremena) u dolazece, dodjemo opet na staro.

Koliko ima pravih Beogradjana, ne znam, i ne govorim u ime drugih, govorim u svoje ime, a ja jesam Beogradjanka koja je obisla dosta sveta te znam sta govorim  Smile

A sto se tice izbeglica...hm..nesto ne vidim da su hrlili na njive, pasnjake i salase.... Smile

IP sačuvana
social share
Čoveku je dato da se prilagođava situaciji.
Onog koji čeka da se situacija prilagodi njemu, ubije taština.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
Господо, Аријада је у праву. Београд и зарађује и троши. И сигурно не живи на терет остатка Србије. Иначе, мени првом на курац иду и преиспољне сељачине из унутрашњости способне само да мрзе урбану средину која им је наводно крива за све животне недаће, подједнако као и блазирани исфолирани и неспособни препотентни кретени из Круга двојке.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 10 11 13 14 ... 38
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.068 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.