Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 38
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Beograd finansira ostatak Srbije  (Pročitano 48332 puta)
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.51
Tesko, pre bi se reklo da ih jos vise dolazi, al da vam ne rusim iluziju.  Smile
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34746
OS
Windows XP
Browser
Chrome 14.0.835.186
mob
Samsung 111111
Citat
Jedina prepreka razvoju unutrasnjosti su lokalni politicari koji su citavu svoju porodicu postavili na sva mesta od kafe kuvarice do predsednika opstine...

O kakvim lokalnim politicarima pricas  Smile
To je moguce u malim mestima...Postoje gradovi i mesta u unutrasnjosti sa velikim brojem stanovnistva..
Nisu ti gradovi zaostali ni sto se tice obrazovanja,niti su politiske strukture nakaradne.
Fali samo novac,pismeni kadar koji odlazi na ona mesta gde moze normalo da prosperira i fali malo angazovanosti koju je cini mi se narod iz unutrasnjosti otpisao...cini mi se kao da smo umoran i iznemogao narod  Smile
Zamislite Srbiju gde su Beograd,Novi Sad,Nis,Pristina,Krusevac,Kraljevo i jos par njih...gradovi koji se samo razlikuju po broju stanovnistva  Smile
A ne samo Beograd...i tamo mostovi,bibiloteke,parkovi,obdanista...a za ostale nista .. pa jel to korektno ?
I onda normalno..migracije,ljudi idu..Ustari nisu to migracije  Smile
To je bezanje,kao da je ratno stanje bog te jebo  Smile
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 7
Browser
Chrome 14.0.835.186
mob
Apple 15
Tesko, pre bi se reklo da ih jos vise dolazi, al da vam ne rusim iluziju.  Smile

Videcemo...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 6.0.2
mob
Sony xperia
Sever deset puta razvijeniji od juga

Regionalne razlike u Srbiji su među najvećima u Evropi, čak 46 od 150 opština nedovoljno je razvijeno. Oko 150.000 ljudi godišnje seli se u Beograd, Novi Sad i Niš

REGIONALNE razlike u Srbiji među najvećima su u Evropi, a odnos između najviše i najmanje razvijene opštine je 10:1.

Vlada je, kao i prethodnih godina, utvrdila jedinstvenu listu razvijenosti regiona i opština za ovu godinu, po kojoj, od 150 opština, 46 spada u grupu izrazito nerazvijenih, sa stepenom razvoja ispod 60 odsto republičkog proseka. Od toga, 27 lokalnih samouprava spada u devastirana područja i njihov stepen razvijenosti je ispod polovine proseka u zemlji.

Sve ove opštine uglavnom se nalaze na jugu, a među najsiromašnijima su: Babušnica, Bela Palanka, Bojnik, Bosilegrad, Bujanovac, Vladičin i Gadžin Han, Golubac, Žitorađa, Medveđa, Preševo, Lebane, Sjenica, Trgovište, Crna Trava..

Devetnaest najnerazvijenijih nalazi se u samo četiri upravna okruga: Jablaničkom, Pčinjskom, Nišavskom i Topličkom.

Nešto malo bolju grupu nedovoljno razvijenih, čini 47 opština, čiji je stepen razvoja 60 do 80 odsto republičkog proseka. Zanimljivo je da među njima ima i nekoliko vojvođanskih opština. U ovu grupu, između ostalih, spadaju: Aleksandrovac, Alibunar, Bajina Bašta, Batočina, Bela Crkva, Bogatić, Despotovac, Dimitrovgrad, Žabalj, Irig, Kovačica, Kovin, Nova Crnja, Novi Kneževac, Opovo, Odžaci, Šid...

Trideset tri lokalne samouprave dostigle su 80-100 odsto razvijenosti republičkog proseka, i to su: Ada, Apatin, Aranđelovac, Bačka Palanka, Bačka Topola, Bečej, Bor, Valjevo, Vranje, Vrbas, Zaječar, Inđija, Jagodina, Ruma, Šabac...

Samo 19 opština spada u grupu najrazvijenijih, i među njima su Beograd, Arilje, Beočin, Vršac, Zrenjanin, Kanjiža, Kosjerić, Kragujevac, Lajkovac, Niš, Novi Sad, Pančevo, Pećinci, Čačak...

Vlada je klasifikovala i regione, na razvijene i nerazvijene. Prvi su oni koji ostvaruju vrednost bruto domaćeg proizvoda iznad republičkog proseka i tu spada samo Beogradski region. Vojvodina, Šumadija i zapadna Srbija, južna i istočna Srbija i KiM spadaju u nedovoljno razvijene.

Osim prihoda po glavi stanovnika, razvijeni i nerazvijeni, kako se navodi u nacionalnom izveštaju vladinog tima za inkluziju, razlikuju se i po kvalitetu puteva, uslova stanovanja, telekomunikacijama... Učešće nerazvijenih u savremenim putevima u Republici je oko 10 odsto, dok je čak 57,7 odsto njihove lokalne putne mreže neasfaltirano!

Razlike se vide i u stepenu dostupnosti zdravstvene zaštite. Tako na jednog lekara u zemlji prosečno ide 356 stanovnika, dok je u najnerazvijenijim opštinama ovaj odnos četiri i po puta nepovoljniji.

Ništa bolje nije ni i u obrazovanju, pa tako u Crnoj Travi, Gadžinom Hanu, Osečini ili Žabarima, živi šest puta više ljudi sa nezavršenom osnovnom školom nego u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu i Pančevu. Prekid školovanja je sedam puta veći u najnerazvijenijim mestima nego u Beogradu.

Zbog svega ovoga, rastu migracije u razvijene gradove. U poslednjoj deceniji svake godine oko 150.000 radno sposobnih napušta svoje prebivalište i seli se u Beograd, Novi Sad i Niš.

BROJKE

10:1 odnos između najrazvijenijih i najnerazvijenijih

57,7 odsto neasfaltirana lokalna putna mreža

19 opština spada među najrazvijenije

NAJVEĆE PLATE U KOSJERIĆU ZANIMLjIVO je da su s početkom ekonomske krize, prosečne plate u centralnoj Srbiji premašile plate u Vojvodini. Takođe je zanimljivo da najviše zarade u Republici, veće čak i od Beograda, ima Kosjerić. Najmanje ima opština Svrljig.

Preuzeto sa ...

=======================================

Ujedno mozete procitati i komentare. Da ih ne kopiram ovde.
« Poslednja izmena: 27. Sep 2011, 23:38:08 od lightsoft »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Flock 2.6.2
.

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

111.jpg
(78.44 KB, 720x540)
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.51
Lighte, dzaba pricas, ne razumeju. Nikada i nece razumeti, a uvek ce se zaliti kako im dolazi "sabanerija", kako im zagadjuje njihov grad, kako od te iste ne mogu da zive i kako je ona kriva za sve sto se dogadja u njihovom gradu.
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

I Templari c'entrano sempre.

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 32002
Zastava Младеновац
OS
Windows 7
Browser
Chrome 14.0.835.186
Citat
Jedina prepreka razvoju unutrasnjosti su lokalni politicari koji su citavu svoju porodicu postavili na sva mesta od kafe kuvarice do predsednika opstine...

O kakvim lokalnim politicarima pricas  Smile
To je moguce u malim mestima...Postoje gradovi i mesta u unutrasnjosti sa velikim brojem stanovnistva..
Nisu ti gradovi zaostali ni sto se tice obrazovanja,niti su politiske strukture nakaradne.

Šta ti je bre, sve što nije Beograd, to je malo, zadrto i zaostalo Smile

To je bezanje,kao da je ratno stanje bog te jebo  Smile

Smile Smile
IP sačuvana
social share
Let me tell you something you already know. The world ain't all sunshine and rainbows. It's a very mean and nasty place and I don't care how tough you are it will beat you to your knees and keep you there permanently if you let it. You, me, or nobody is gonna hit as hard as life. But it ain't about how hard ya hit. It's about how hard you can get hit and keep moving forward. How much you can take and keep moving forward. That's how winning is done! Now if you know what you're worth then go out and get what you're worth. But ya gotta be willing to take the hits, and not pointing fingers saying you ain't where you wanna be because of him, or her, or anybody! Cowards do that and that ain't you! You're better than that!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 6.0.2
mob
LG Nexus 5
Lighte, dzaba pricas, ne razumeju. Nikada i nece razumeti, a uvek ce se zaliti kako im dolazi "sabanerija", kako im zagadjuje njihov grad, kako od te iste ne mogu da zive i kako je ona kriva za sve sto se dogadja u njihovom gradu.

Ako si uspeo da procitas, ne mora da znaci da si sve shvatio, kao sto nisi. Ali ajde da ti se malo bolje "nacrta".

Light je preneo tekst iz novosti. Inace je tekst po meni zestoka glupost jer smatram da je situacija gora, a ne ovakva kako je prikazano.

Ne treba biti dovoljno pametan pa provaliti da je po onoj glupoj slici vise od 50% Srbije fenomenalno razvijeno. Mnogo je vise devastiranih podrucja, recimo Pirot, Knjazevac, Zajecar, Negotin. To je jad i beda. I nista se ne dobija time sto ce od sutra glavni grad biti Kraljevo ili Majdanpek. Opet ce svaki investitor doci u Beograd jer i tom gradu i oko njega zivi trecina Srbije. To je ono sto ti, niksa i jos po neki nikako ne mozete da ukapirate nego ste u fazonu one, nazovimo je seljacke doktrine: "Ih bajo, da meni daju drzavu na 24 sata, ja bih to sve sredio, jebem li im lepinju i kolac beogradski".

Decentralizacija je jedino resenje i jacanje lokalne samouprave. Ali to u Srbiji nije moguce zbog politicke boje. Ljude koji nesto rade za svoju opstinu i svoje gradove, podjebavamo na svaki moguci nacin. Ljudi poput palme i velje u narodnim masama sluze za sprdacinu, a ipak iza sebe imaju kakve takve rezultate. Goran Jesic je isto od Indjije napravio solidnu priliku za zivot ljudima koji su tamo. Sta je sa drugim opstinama? Svi gledaju kako da postanu neki odbornici ili da zabodu bilo kakvu funkciju i odmah se sele u Beograd.

Tu je narod najmanje kriv, ljudi idu tamo gde misle da ce im biti bolje. A savrseno je normalno da za svoju porodicu zelis najbolje pa ako imas mogucnosti, ucinices nesto po tom pitanju. Svako ide gde mu je bolje. Ili bar to zeli. A oni koji nemaju mogucnosti za to, iznose svoje negodovanje, praceno zestokom frustracijom.

Da se kojim slucajem povede referendum ili slicna glupost o tome da li treba da se izmesti administracija i ostali aparati koji "krase" glavni grad, odmah bi dao svoj glas tome. Kao sto je napisano, svi strajkovi bi se preselili, pretpostavljam i parade pedera, zoofila i slicnih, a sve drugo bi ostalo isto, to sam objasnio u postu.

Opet kazem da ljudi iz Beograda nemaju apsolutno nikakve veze sa ovakvim stanjem u Srbiji. Napisao sam ljudi, a ne politicari. Wink

« Poslednja izmena: 28. Sep 2011, 09:51:10 od Crowz »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows XP
Browser
Chrome 14.0.835.186
mob
Nokia 
Citat
Samo 19 opština spada u grupu najrazvijenijih, i među njima su Beograd, Arilje, Beočin, Vršac, Zrenjanin, Kanjiža, Kosjerić, Kragujevac, Lajkovac, Niš, Novi Sad, Pančevo, Pećinci, Čačak...

Smile Smile

Pa naravno da je Beograd prvi kad je pokupio kajmak od ostalih 18 najrazvijenijih opstina i ostalih nerazvijenih.  Smile Smile
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.51

Ako si uspeo da procitas, ne mora da znaci da si sve shvatio, kao sto nisi. Ali ajde da ti se malo bolje "nacrta".

Shvatio sam ja vrlo dobro i znam kakvo je stanje. Nema potrebe niko da mi crta.  Smile

Citat
I nista se ne dobija time sto ce od sutra glavni grad biti Kraljevo ili Majdanpek.
Naravno da se ne dobija nista, i zato sam ja za decentralizaciju. Boli mene briga za preseljenje glavnog grada, hocu da moje pare ostaju u mojoj opstini a da ne idu u Beograd pa da mi ih Beograd vrace u smanjenom obliku. Zato su mi i smesni ovi sto hoce da im se administrativni centar preseli, jer ne shvataju koliko bi im onda standard opao.  Smile

Citat
To je ono sto ti, niksa i jos po neki nikako ne mozete da ukapirate nego ste u fazonu one, nazovimo je seljacke doktrine: "Ih bajo, da meni daju drzavu na 24 sata, ja bih to sve sredio, jebem li im lepinju i kolac beogradski".
Smile Smile Smile Smile

Ne mrzim Beograd i nemam te ambicije, cisto su mi smesne neke stvari.  Smile

Citat
Ljudi poput palme i velje u narodnim masama sluze za sprdacinu, a ipak iza sebe imaju kakve takve rezultate.
Rezultete na osnovu cega? Taj Palma je svoj Dom Zdravlja u Jagodini opskrvio dugovanjima jer je davao besplatne lekove penzionerima. Taj isti Palma zbog svog Zoo vrta dere "reket" mesarima u mesu inace salje inspekciju. Daleko je to od nekog dobrog i zdravog rada. Rezultate ima, ali po koju cenu.

Citat
Tu je narod najmanje kriv, ljudi idu tamo gde misle da ce im biti bolje. A savrseno je normalno da za svoju porodicu zelis najbolje pa ako imas mogucnosti, ucinices nesto po tom pitanju. Svako ide gde mu je bolje. Ili bar to zeli.
Tu si u pravu. Zato je i decentralizacija dobro resenje pa bi onda video malo drugacije stanje nego ono u tekstu. Tada bi se mozda napravili zdravi uslovi gde ljudi to ne bi morali da rade jer bi imali fino stanje u opstini u kojoj su.

Citat
Opet kazem da ljudi iz Beograda nemaju apsolutno nikakve veze sa ovakvim stanjem u Srbiji. Napisao sam ljudi, a ne politicari.
Pravi Beogradjani (ljudi koji su generacijama tamo) su gospoda. Njih bas briga i oni ti se nece proseravati i busati u grudi o tome kako je Beograd naj-naj-naj i kako ga kvari bilo ko vec normalno pricati o stanju u svom gradu i u Srbiji. Upoznao par, divni ljudi. Nemaju onaj "BeOgradski" naglasak i ne gledaju te sa visine samo zato sto su iz Beograda.

Ljudi koji su najvece "bundzije" su ili iz neke opstine koja formalno pripada Beogradu a nalazi se na Ibarskoj magistrali ili "Dodjosi" tj. ljudi koji igrom slucaja dodju u Beograd i tamo ostanu. E, ti imaju naglasak, i ti su prvi u ovom "Moj Beograd prljaju..." i tim forama.

E, ovi drugi nikada nece razumeti zasto je dobar koncept decentralizacije(odnosno, mozda i razumeju ali znaju da im takvo stanje ne odgovara), i ti drugi ce biti prvi koji ce krenuti da se bune ako se do njega dodje. (u sta ja cisto sumnjam da ce uopste i doci, mada videcemo)
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 38
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.113 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.