Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 26 27 29 30 ... 100
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Apple iPhone  (Pročitano 73927 puta)
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Long live Rock n' Roll

Zodijak
Pol
Poruke 11469
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
mob
HTC HD2
Nesto kontam Smiley ako Iphone ima mac os10 "prilagodjen" da bi aplikacije sa ne prilagodjenog  mogle da rade na ovom ?  Smile Smile Smile
Ahaa ... sigurno onda sa sasvim malo prilagodjavanja i Adobe Photoshop ili Microsoft Office 2007 može raditi na nekom QTEK ili sl., modelu sa Windows Mobile OS-om, zar ne? Smile
Jeste, ali ako hoce da imaju malo bolji telefon sa malo vise funkcija onda tu se pojavi problem.
Znaš u čemu se ja ovde s' tobom ne slažem?!?
iPhone uopšte nije namenjen takvim ljudima koje ti navodiš. Jer, da jeste, onda bi bio slobodan za kupovinu u celom svetu ne samo u Americi. Onda, ako i u toj državi od 300 miliona stanovnika taj telefon radi jedino kod jednog jedinog operatera u jednoj jedinoj mreži, šta reći o njegovoj navodnoj nameni širokim narodnim masama?!?
Znači, on je od početka pokušavan da se pogura kao smart phone sa naprednim tehnologijama budućnosti, zar ne?!?
To sigurno nije namenjeno "običnim korisnicima" - regularcima i fenserima!
« Poslednja izmena: 26. Sep 2007, 23:14:46 od Cigla tel. »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

123....

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 197
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
mob
Nokia lumia 1520
Da ali se Microsoft ne hvali da su malo redizajnirali XP i prilagodili ga QTEK-u zar ne Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Long live Rock n' Roll

Zodijak
Pol
Poruke 11469
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
mob
HTC HD2
Da ali se Microsoft ne hvali da su malo redizajnirali XP i prilagodili ga QTEK-u zar ne Smile
Pa to ja i govorim! Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

123....

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 197
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
mob
Nokia lumia 1520
uvek sam se divi kako apple napravi lepo kuciste i sve zbudzi u njega ovaj put su prevazisili sami sebe zar ne Smiley power mac g-phone Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

Any fool can use a computer. Many do.

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 8510
Zastava Minas Tirith
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.23
mob
HTC One X
@matrix777

Brate, nije valjda da stvarno verujes da su Mac OS prilagodjavali telefonu  Smile. Znaci, cak i da su to hteli da rade, oduzelo bi im 15x vise vremena (i ne bi ispali kako treba) nego da ga pisu od nule  Smile. Sve je to marketinski potez, da bi ljudima koji se kunu u Mac dali argumente za raspravu Smile. I jos nesto - da se bar malo razumes u programiranje znao bi da ne moze da se napravi aplikacija ako ne postoji kompajler. Ne moze tu nista da se ishakerise i uvezba na slepo. I gledaj malo realno, nemoj da verujes u sve sto razni ljudi na raznim sajtovima pisu, istrazi malo i sam Wink.

Jos nesto - iPhone je namenjen upravo ljudima koji se kunu u Mac. Ne ljudima koji vole jednostavno, jer koliko god iPhone bio jednostavan po pitanju opcija opet se osnovne stvari kao sto je najobicnije telefoniranje (za sta treba da bude prvenstveno namenjen, zar ne?) radi komplikovanije nego na N95 sa kojom ga toliko uporedjujete. I jos nesto - mislim da iPhone uopste nije namenjen ljudima kojima treba telefon, vec ljudima kojima on sluzi samo da bi ga pokazali da ga imaju, da vole Mac, i da su jedva docekali da Apple izda telefon, i da eventualno slusaju muziku na njemu, posto su maltene sve funkcije vezane za telefoniranje i svu ostale iole naprednu upotrebu osakacene, a ne mozes reci "kome treba smartphone?" kad i Siemensi od pre 5 godina imaju vise funkcija od njega.
« Poslednja izmena: 27. Sep 2007, 00:33:10 od X3mE »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1759
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
mob
Apple iPhone 4
Sigurno cu pre verovati sajtovima nego tebi.
Evo ti par linkova da imas zanimaciju:
http://iphone.fiveforty.net/wiki/index.php/UIKit_Hello_World
http://www.cocoadev.com/index.pl?UIKit
http://code.google.com/p/iphone-dev/wiki/Building
Apple bez problema bi mogao da kaze da je napravio nov OS specijalno za iPhone i ne bi bilo nikakve razlike jer i MacOS su promenili i ljudi i dalje kupuju kao i pre. Ako su rekli da su napravili OS koji se bazira na MacOS X ne razumem zasto ne bi mogli?
Znaci Linux moze a Mac ne moze.
osnovne stvari kao sto je najobicnije telefoniranje (za sta treba da bude prvenstveno namenjen, zar ne?) radi komplikovanije nego na N95 sa kojom ga toliko uporedjujete.
Recimo pretrazivanje po imeniku je mnogo intuitivnije na iPhone nego kod drugih telefona, i touch screen  je intuitivniji od obicnog interfejsa, vec sam dao primer sa bankomatima koji su isto namenjeni svim ljudima.
Svako ko je bar malo radio u mac-u zna koliko je taj OS intuitivan i da je sve logicno, i zato ne sumnjam da bi iPhone bio drugaciji
« Poslednja izmena: 27. Sep 2007, 01:26:52 od matrix777 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

Any fool can use a computer. Many do.

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 8510
Zastava Minas Tirith
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.23
mob
HTC One X
Ova informacija stoji na vrhu sajta Smile

Citat
Warning: The information listed here may be incomplete, incorrect, or extremely misleading.

Prvo, sintaksa koda na prvom i drugom sajtu se razlikuje. Izgleda da svako pravi svoju verziju iPhone frameworka Smile. Drugo, ono na prvom sajtu je standardni C++ koji (u onom obliku) moze da se kompajlira na svakoj platformi za koju postoji kompajler. A na onom drugom sajtu su koliko ja vidim samo izlistane klase komponenata za ko zna sta bez ikakve logike i organizacije.

Kada izadje zvanicni SDK iz Apple-a koji moze da se integrise u neko razvojno okruzenje i kada Apple izda (ili ponudi) neku 3rd party aplikaciju onda cu ja da verujem da zaista postoje samostalne aplikacije za iPhone. Smile A i dzaba mu dodatne aplikacije kada ne poseduje multitasking, sto je osnovna karakteristika svakog smartphone OS-a, a realizovan je cak i na nekim ne-smartphone telefonima.

I niko nije rekao da je linux prepravljan za mobilni. I da, postoje 3rd party aplikacije koje umnogome olaksavaju pretragu imenika i na N95, ako ti to nedostaje na njemu da bi bio ozbiljan konkurent iPhone-u  Smile.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 3415
Zastava Republika Srpska
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
Citat
i touch screen  je intuitivniji od obicnog interfejsa
Kad smo već kod intuicije .... meni ona govori da je ovaj "telefon" najobičnije američko smeće.  Smile

Citat
pretrazivanje po imeniku je mnogo intuitivnije na iPhone nego kod drugih telefona
Ja samo pritisnem dugme i izgovorim nečije ime i on bude pozvan na ovom mom symbian telefunkeru. Ja mislim da je dovoljno intuitivno.  Što se tiče pretrage , kud ćeš intuitivnije... Otkucaš ime a ono iskoči zajedno sa brojem dotične osobe. Pritisneš zelenu slušalicu i eto ga.   Smile Smile
Kakve veze ima što je tač skrin?? Pa i po njemu moraš pritiskati valjda. Kad izmisle da ja pomislim na nekoga i da ga taj iPhone pozove ili recimo zamislim tekst poruke a on je otkuca i pošalje(već za mms bi bio problem ali nema veze).....
Eeee to je intuitivno. Do tad ništa. Puljkaj brate.  Smile

matrix777 prijatelju.... Imaš dobre telefone u potpisu. Kad ih prodaš kupi sebi neki dobar i normalan fon a iPhone ostavi Amerikancima , da ga intuitivno nabiju sebi u guz*** sve sa aplikacijama i widgetima (vibraciju po potrebi). Pa kol'ko kome stane. S obzirom koliko žderu , puno.  Smile
« Poslednja izmena: 27. Sep 2007, 02:09:56 od elborashon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava Cyber Space
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
Samsung Galaxy SII
"Imaš dobre telefone u potpisu. Kad ih prodaš kupi sebi neki dobar i normalan fon a iPhone ostavi Amerikancima , da ga intuitivno nabiju sebi u guz*** sve sa aplikacijama i widgetima (vibraciju po potrebi). Pa kol'ko kome stane. S obzirom koliko žderu , puno."
definitivno imas najbolji smisao za humor na forumu  Smile
ma kakvi kompajleri za iphone !? video sam da jedva podrzava i python interprter, a on je za c++ mala maca...
« Poslednja izmena: 27. Sep 2007, 03:39:44 od ThePhilosopher »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1759
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
mob
Apple iPhone 4
@hePhilosopher
Ja te programiranju necu ucit, ti mozes da tvrdis sta hoces, video si da ljudi to rade na iPhone i ne znam zasto to tebi smeta.
Samo  da te podsetim koliko si covek od reci:
sto se mene tice - i ja sam zavrsio sa ovim topicom,

@X3mE
Da li i dalje tvrdis da je "Hello World" widget i da niko ne moze da pise aplikacije za iPhone zato sto to ti ne umes?
Video sam da cak i  u ovom zadnjem testu ponavljaju opet onu veliku laz:
Citat
Obviously, iPhone.............. Based on the Mac OS X.....
Kako to da svi su u zabludi?

@elborashon
Prvo mi nije valjao OS pa sam morao da predjem na XP da ne bi nekima smetalo, sada mi ne valjaju telefoni  Smile
Znaci N95 je intuitivniji zato sto ima voice dial koji niko ne koristi i ti mu kazes Marko a on pozove Darko... i pitanje je koliko lako ce obican covek da provali kako to funkcionise. Recimo u onom testu kazu da ljudi kod N95 jedva su proansli kako da podese wifi jer je toliko bio zakopan u meniu, dok kod HTC Touch i iPhone su to resili veoma jednostavno.
Test dokazuje da je iPhone intuitivniji, a N95 funkcijonalniji, ali nekima to smeta jer jednostavno mora Nokia da bude bolja u svemu, a to je smesno Smile
Zato bolje zakljucajte thread da ne bi imali vise ovaj trn u oku.

Reko sam ja da sve sto se pojavi u vezi iPhone ovde mora da se pljuje i da se kaze da lazu, sada zadnja laz je ovaj test sto je lukpot postavio  Smile
To je samo zato sto necemo da prihvatimo nista novo, ko hoce moze da prelista stare teme i da vide recimo koliko je Cigla, i drugi nokia ljubitelji pljuvao WM samo zato sto je bilo nesto novo na kome ne pise nokia, i rekli su da to nema nikakvu buducnost jer pokusavaju da spoje PDA i telefon u jedan uredjaj a to nije dobro (iz nepoznatih razolga).
Ja sada znam da moj buduci telefon sigurno ce biti neki sa WM06 jer za razliku od Symbiana pored brzine i stabilnosti necu imati toliko problema sa kompatibilnostima programa koji za svaki update na symbianu moras da sacekas nove verzije programa, a oko cimanja sa sertifikovanjem programa da ne pricamo.
« Poslednja izmena: 27. Sep 2007, 11:20:41 od matrix777 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 26 27 29 30 ... 100
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.057 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.