Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 92 93 95 96 ... 119
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Апологетика - докази за постојање Божије  (Pročitano 218769 puta)
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
Nokia Luvmya 520
Slusaj momak, nisam ja izmislio vaseg boga, nego vi vernici. Ono sto ste vi izmislili ima neke osobine. E sad sta da vam radim kad ne postoji konsenzus o tome sta je zapravo bog ali rukovodeci se onim sto nam je predstavljeno kroz religijska blebletanja moze se reci da je postojanje takvog boga apsurdno. Jel ti sad malo jasnije?
Tacnije nisu ni oni siroti izmislili boga, "hriscanstvo" je proizvod halucinacije jedne osobe, da nije bilo te halucinacije "hriscanstva" ne bi bilo. Covek koji je proganjao ( ubijao ) ucenike Isusa Hrista je doziveo halucinaciju
i pridruzio se ucenicima.
Citat
Sto vi vernici volite selektivno da koristite logiku. Sto tu logiku ne primenis na boga.  Sto ne bi malo pojednostavili stvari? Energija je oduvek postojala. U ciklusu pulsirajuceg svemira kao jednog moguceg modela postojanje boga nije neophodno. E sad dolazi apsurd kojeg se ti tako plasis. Ono sto je navedeno kao osobina tvog boga, da je svemoguc, je apsurdno.

Da bi jos pojednostavio ono sto sam rekao, da se ne bi vezao za reci, a vise za ideju koja je trebala da dopre do tebe, glupo je pretpostaviti da, cak i da takav entitet, koji je mozda evoluirao kroz milijarde godina, provedenih ko zna gde, je suludo da je on i personalni bog, koji vam broji zalogaje mesa kad postite a istovremeno se bije sa silama prirode i kreira svemire. To je momak, ono sto je beskonacno glupo.
U religijskom ( ili bilo kom drugom ) sistemu verovanja ne postoji logika, logika postoji samo u onome sto se desava, religijski sistem verovanja ( kao i svaki drugi ) govori o necemu sto se nikada nije desilo.
Nemoguce je osobama koji zive u svetu bajki objasniti sta je pamet a sta je glupost.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Mene je oduvek oduševljavalo to vaše "nešto više" i "ima nešto".  Smile
Nemamo pojma šta, ne znamo gde, ni kako... ni odakle...   ali... ima nešto, ima!   Smile Ima sigurno.  Smile Samo moraš čvrsto čvrsto da veruješ.  Smile
Pa šta ima?
Pa ima. Jednostavno ima. Prihvati i ćuti.  Smile

... ima nešto...

čak i matematičke formule i naučne činjenice pokazuju i mere da... ima nešto..

Pa šta pokazuju?

Pa to nešto....  Smile ... više...  Smile

Citat
Људи ће увијек прихватати само оно што воле да чују.

Zašto? Ja bi isto voleo da postoji neki svemogući magični tip, koji čini dobro na ovom svetu, uslišava molbe, leči bolesne, hrani gladne, ispravlja nepravdu, donosi istinu... koji utiče na moj život... itd itd...
Sve bih to voleo.
Bez zajebancije.
Stvarno bih voleo.

Ali moram prihvatiti ono što je realno i očigledno.
Dovoljno je samo malo da se osvrnem oko sebe.
Ajd ovako:

Verujem da ima necega kao i da je u sve to ukljucen nas licni izbor. Doziveo sam i video previse stvari da ne bih verovao u to. Ne treba da mi se prezentuje to nesto ispred mene i da mi kaze "E znas, ja ti dajem smernice" da bih znao da tako nesto postoji. Ta neka Sila daje smernice, mi odredjujemo da li cemo ici njima. Ja to nazivam "od izvora dva putica"  Smile ili u nekim slucajevima i vise. Ta Sila ti prezentuje puteve, kojim ces putem otici zavisi od tebe i tvog licnog izbora.

Primer: (mozda banalan) upoznavanje nekoga. Dosta ljudi(devojaka, prijatelja itd.) koji su u mnogoj meri uticali ili uticu na moj zivot sam upoznao sasvim slucajno. Sreli smo se negde slucajno, zapoceli neku pricu i skontali se. Jednog od mojih boljih drugara sada sam upoznao sasvim slucajno pre neku godinu a do tada smo izlazili na ista mesta i nisam ga cak znao ni na "zdravo-zdravo", dosta kvalitetnih devojaka sam upoznao tako sto smo se zadesili negde(neki bezveze rodjendan ili cak negde gde sam odlucio da odem skroz bezveze kao neki klub ili kafana u koji obicno ne ulazim ili neka promocija necega) i poceli neku pricu pa nastavili "druzenje"  Smile . Sport koji treniram sam odlucio da treniram kada sam ih video pre neku godinu bezveze na lokalnom stadionu kako treniraju pa se zainteresovao i dosta kasnije i krenuo sa treninzima.

Poenta je, da nisam odlucio da odem na taj neki rodjendan/kafanu/pijanku/promociju/stadion ne bih upoznao nikoga od ljudi koji su mi dosta znacili i znace kroz moj zivot. Verujem da mi je neko taj put prezentovao a da sam ja krenuo njime iako nisam morao ali da sam napravio izbor.

Taj neko, ta misticna sila, je u slucaju nase religije Bog. Meni sasvim dovoljno da verujem u istog.  Smile

Takodje verujem u ono "Sve se vraca, sve se placa". Toga sam se u zivotu nagledao i tesko me iko moze ubediti da ne postoji neka forma "divine punishmenta" za ljude koji cine zlo. Kada kazem zlo, mislim na "bas zlo", ljude koji su povredjivali druge ljude i kojima se to vratilo u mnogo zajebanoj formi.

Znam i manje banalnije primere ali ne prica mi se nesto previse o tome(i tuzno je i morbidno) pa cu se zadrzati na ovome sto sam rekao. Smile
« Poslednja izmena: 24. Maj 2011, 02:47:38 od marko 284 »
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

I Templari c'entrano sempre.

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 32002
Zastava Младеновац
OS
Windows XP
Browser
Chrome 7.0.517.450
Bravo Mare Smile
IP sačuvana
social share
Let me tell you something you already know. The world ain't all sunshine and rainbows. It's a very mean and nasty place and I don't care how tough you are it will beat you to your knees and keep you there permanently if you let it. You, me, or nobody is gonna hit as hard as life. But it ain't about how hard ya hit. It's about how hard you can get hit and keep moving forward. How much you can take and keep moving forward. That's how winning is done! Now if you know what you're worth then go out and get what you're worth. But ya gotta be willing to take the hits, and not pointing fingers saying you ain't where you wanna be because of him, or her, or anybody! Cowards do that and that ain't you! You're better than that!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
Bosch ima centrifugu
De si Tapi dobar ti avatar....

A sto se Mareta tice lepo je covek rekao - prostodusno i tacno. Jedina greska je ta percepcija bozije kazne. Evo dacu ti prime slican tome sto si ti dao. Udjes ti u klub sa namerom da upoznas te - kako ti kazes - kvalitetne devojke ali nisi bio obavesten da unutra ne sme da se pusi. Udjes to ko smeker, narucis pice zapalis pljugu kad dodje izbacivac i nabije ti nogu u dupe i izbaci te napolje. E sad u jednoj limitiranoj percepciji ti to mozes da zoves kaznom ali ja to zovem nepoznavanjem pravila kuce. Kad naucis pravila kuce neces praviti takve greske. Samim tim ne postoji Bozija kazna - postoji samo skup pravila koje treba nauciti a jedno od najbitnijih je upravo ono sto si i sam rekao - sve se vraca i sve se placa - ni kod babe nema dzabe (bez obzira na "kvalitet" iste) Smile
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

My imaginary friend says Hi.

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1878
Zastava
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
LG G2
@Marko284
Citat
Ta neka Sila daje smernice, mi odredjujemo da li cemo ici njima. Ja to nazivam "od izvora dva putica"   Smile ili u nekim slucajevima i vise. Ta Sila ti prezentuje puteve, kojim ces putem otici zavisi od tebe i tvog licnog izbora.
To mi vise lici na ovo.
IP sačuvana
social share
"You, your joys and your sorrows, your memories and your ambitions, your sense of personal identity and free will, are in fact no more than the behavior of a vast assembly of nerve cells and their associated molecules."
--Dr. Francis Crick; Nobel laureate, co-discoverer of the DNA molecule
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava Cyber Space
OS
Linux
Browser
Chrome 9.0.597.107
mob
Samsung Galaxy SII
Sta uciniste od ove odlicne teme Smile

moj indeks
+

evo satane

@Magic
Da li je ovo sto si dodao, novi tekst u odnosu na index (tj. nisi pre ovoga dodavao nove tekstove da citam?).
Hvala i eto me sa komentarom.

btw, ni u cijem inteersu nije omalovazavanje nego uzajamno postovanje.

Ako vam je do bullshita, imate teme tipa da li bog postoji i sl. bilo bi dobro da sacuvamo kvalitet ove teme da se bavi samo apologetikom, tj. dokazima.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Liberté, égalité, fraternité!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
Zastava Vozdovac - Republika
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
Samsung S7
Ne postoji kazna za one koji cine zlo. Zapravo zlo je favorizovano u odnosu na dobro.

Da je tako na ovom svetu bi bilo divno. Ali kad se okrenes oko sebe, kad vidis jad,bedu i glad, kad vidis kako neko ispaljuje tomahavke na decu, onda ti lepo stavis prst na celo i kazes, bravo junace!

Ljudi jednostavno ne mogu da prihvate da je slucajnost ta koja ih vodi iz jedne situacije u drugu, u primeru da te bog vodi kroz zivot tako sto te naveo da odes u kafanu pa tamo da upoznajes kvalitetne ljude, mogu samo da kazem sto te nije odveo na masinski fakultet da se druzis sa onim jadnicima iz sr"b"skih dveri, imas tamo stosta da pokupis, i oni su rukovodjeni bozijom rukom otisli tamo.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
Nokia Luvmya 520
Verujem da ima necega kao i da je u sve to ukljucen nas licni izbor. Doziveo sam i video previse stvari da ne bih verovao u to. Ne treba da mi se prezentuje to nesto ispred mene i da mi kaze "E znas, ja ti dajem smernice" da bih znao da tako nesto postoji. Ta neka Sila daje smernice, mi odredjujemo da li cemo ici njima. Ja to nazivam "od izvora dva putica"  Smile ili u nekim slucajevima i vise. Ta Sila ti prezentuje puteve, kojim ces putem otici zavisi od tebe i tvog licnog izbora.
Bravo Marko konacno da vernik kaze da ono sto "vidi" jeste verovanje a ne da tvrdi da je to sto "vidi" stvarnost koja vazi za sve.
Smernice daju "upustva za upotrebu", geografske mape, saobracajni znaci....... ljudi koji obozavaju da drugima govore sta da rade..... a ne sila. Sila je uzrok pokreta ili promene i uvek postoji jedna sila koja uzrokuje
jednu posledicu.
Covek, bilo koje drugo zivo bice ili mrtva materija se ne moze odupreti/odbraniti od uticaja sile. Uticaj sile je kreirao sve ukljucujuci i coveka, covek je kreacija, a ne kreator u bilo kakvom obliku i formi.
Covek je na Zemlji jedina kreacija koja ima mogucnost da misli, veruje, fantazira da je kreator.
Evo sta je Sila koja je Kreator rekla o svom Planu za coveka " Da načinimo čoveka po svom obličju, kao što smo mi ...... Eto, čovek posta kao jedan od nas znajući šta je dobro šta li zlo; ali sada da ne pruži ruku svoju i uzbere i s drveta od života, i okusi, te do veka živi. "
Znaci stvoriti kreaciju kroz koju je moguce kreirati to sto mora da bude kreirano, a jedini nacin da se to uradi jeste da kreacija bude u zabludi da to sto se kroz nju kreira - licno kreira za sebe.

Kada bi covek znao da je rob Sile koja ga stvara, zloupotrebljava i ubija onda bi se tome suprostavio. Ovako je stvoren, zloupotrebljen i ubijen ziveci u zabludi da ima neku vrednost, da to sto stvara, stvara za sebe, decu, da zivot koji ima kraj ima neki smisao za onog koji taj i takav zivot zivi.......
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Liberté, égalité, fraternité!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
Zastava Vozdovac - Republika
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
mob
Samsung S7
Mogu samo da kazem na ovo da je sam covek sam sebi kreator.

Mnoge okolnosti uticu na to kakav stav cemo imati o raznim stvarima, ali na kraju covek sam bira sta ce da radi, sta ce da misli (osim ako nije nervno oboleo), kakvu ce predstavu imati o svetu oko sebe.

A tema?

Dokaz za postojanje boga - tj za nepostojanje je jasan: Da to postoji vec bi se pokazalo svima.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
Nokia Luvmya 520
Mogu samo da kazem na ovo da je sam covek sam sebi kreator.

Mnoge okolnosti uticu na to kakav stav cemo imati o raznim stvarima, ali na kraju covek sam bira sta ce da radi, sta ce da misli (osim ako nije nervno oboleo), kakvu ce predstavu imati o svetu oko sebe.

A tema?

Dokaz za postojanje boga - tj za nepostojanje je jasan: Da to postoji vec bi se pokazalo svima.
Ti si sam kreirao svoje rodjenje i svoju inteligenciju koja iznedruje ovakve bisere ?

A odakle tebi uopste ideja sta je Bog i sta bi Bog "trebalo da radi " ?!?
IP sačuvana
social share
Jewpiter
Jewpiter

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 92 93 95 96 ... 119
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.063 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.