Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 94 95 97 98 ... 119
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Апологетика - докази за постојање Божије  (Pročitano 219321 puta)
Poznata licnost

Liberté, égalité, fraternité!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
Zastava Vozdovac - Republika
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
mob
Samsung S7
Jednostavno je neka vrsta "naplate".  Smile

Ponovo cu te pitati. Zasto postovati takvog zlog boga?

Recimo ti si vaspitac u vrticu. Jedno dete polomi prozor i izvuce se. Ti sad da bi ga kaznio, dovedes njegovu bracu i sestre i na mrtvo ih isibash pred svima.

I ti si sad sta? Oces sam da zakljucis?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Ih, "Zli Bog".  Smile

"Kako sejes, tako zanjes". Ako si svesno odlucio da odes losim putem onda ces snositi posledice svojih akcija. Smile  Kao sto rekoh, nije lepo ali je oblik "naplate".  Smile

Ovo sto sam ispricao je samo jedan, a video sam i cuo mali milion takvih primera.

Citat
Recimo ti si vaspitac u vrticu. Jedno dete polomi prozor i izvuce se. Ti sad da bi ga kaznio, dovedes njegovu bracu i sestre i na mrtvo ih isibash pred svima.
Ja nisam Bog, pa bih smatrao da je primereno da se nekako kazni to dete. Smile A njegovi roditelji ce osetiti kaznu jer ce morati da plate taj prozor.  Smile
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6
Pa recimo da je Bog personifikacija svega "ostalog", tj. svega iracionlnog, nejasnog, metafizicnog.

A personifikacije su ceste. Covjek je sklon personifikacijama jer kroz njih sve dozivljava.
 Tj. kroz nesto jednako sebi. Kao odraz u ogledalu.

Drzavu covjek poima vrlo cesto kroz jednog covjeka (predsednika/kralja)..  zamisljanje vanzemaljskog zivota uvijek se zavrsi na personifikaciji to jest na humoidnim oblicima. U psihijatriji halucinacije obicno sadrze osobe, glasove.

Donekle je mozda i zdravo prirodno da se sve sto je covjeku nejasno i neobjasnjivo zaokruzi u vidu jedne cjeline, entiteta, osobe. U ostalom definicija Vjere je "odgovor na ono sto ne znamo na osnovu onoga cemu se nadamo" (to mi je rekao teolog)
Medjutim to mozda nije dovoljno odredjenim tipovima, naucnim, radoznalim, sumnjicavim kakav sam i ja, jer je emocionalno ali ne i dokazana istina.!

( Sad u sustinskom smislu Bog ne bi trebalo da ima previse fizickih obiljezja pa ni odlike osobe.. ali na kraju svi su skloni da misle da zapravo jeste osoba i da to tako dozivljavaju.
Umijetnici uvijek vizualizuju Boga u vidu osobe. )
« Poslednja izmena: 26. Maj 2011, 10:47:52 od Slagvort »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
Samsung S7
Ih, "Zli Bog".  Smile

"Kako sejes, tako zanjes". Ako si svesno odlucio da odes losim putem onda ces snositi posledice svojih akcija. Smile  Kao sto rekoh, nije lepo ali je oblik "naplate".  Smile

Znaci ti podrzavas da oni koji su nevini pate?
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
Nokia Luvmya 520
Niko ne vlada zemljom. Postoje uticajne grupe ljudi, ali nemaju tu moc da mogu da uticu na sve ljude na ovom svetu.

Pojasnicu: Da bog postoji, pokazao bi se svima.

Izabrao bi nesto neverovatno velicanstveno i time zbrisao svaku nedoumicu u njegovu egsistenciju.

Ovako sve je rekla kazala od primitivnih ljudi. Ili halucinogenih isparenja. Ili jednostavno demencije.
Covecanstvom su od pocetka uvek vladala neka Carstva. "Vladati" znaci biti najjaci na Zemlji.
Ako ti ne vidis cija je vojska po celoj Planeti, odakle dolaze krize koje tresu celu Planetu, to ne znaci da drugi ljudi to ne vide.

Kada bi ti znao sta je Bog, onda ne bi imao sumnje u Njega, tacnije kada bi znao da je Bog rekao da covek ne moze da prezivi shvatanje da gleda Boga u lice, onda ne bi baljezgario o "pojavljivanju Boga pred ljudima".

Ne postoji nikakva nedoumica, Bog je kristalno jasno rekao "Bicu medju vama, bicete moj narod, zajedno cemo ziveti vecno, i nikada necete znati ko sam Ja."

Rekla-kazala, halucinacije i demencije se zovu "religije" - price o laznom bogu.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6
Mada Ajfiljue, "ko ti je ikada rekao da je svjet racionalan" (citat jednog naseg pisca)

Ne treba ocekivati uopste od svjeta da bude logican. "A conto" religije uopste.

Sva ta logika koju neki ljudi imaju razvijenu, nema neku nuznost da bude primjenjiva na covjecanstvu i na masama.

Bez obzira koliko je elegantna, matematicka..

Svjet jednostavno drukcije funkcionise. Streberski je to ne shvatati. (mada sam i ja tome sklon)
« Poslednja izmena: 26. Maj 2011, 11:10:05 od Slagvort »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
mob
Samsung S7
Niko ne vlada zemljom. Postoje uticajne grupe ljudi, ali nemaju tu moc da mogu da uticu na sve ljude na ovom svetu.

Pojasnicu: Da bog postoji, pokazao bi se svima.

Izabrao bi nesto neverovatno velicanstveno i time zbrisao svaku nedoumicu u njegovu egsistenciju.

Ovako sve je rekla kazala od primitivnih ljudi. Ili halucinogenih isparenja. Ili jednostavno demencije.
Covecanstvom su od pocetka uvek vladala neka Carstva. "Vladati" znaci biti najjaci na Zemlji.
Ako ti ne vidis cija je vojska po celoj Planeti, odakle dolaze krize koje tresu celu Planetu, to ne znaci da drugi ljudi to ne vide.

Kada bi ti znao sta je Bog, onda ne bi imao sumnje u Njega, tacnije kada bi znao da je Bog rekao da covek ne moze da prezivi shvatanje da gleda Boga u lice, onda ne bi baljezgario o "pojavljivanju Boga pred ljudima".

Ne postoji nikakva nedoumica, Bog je kristalno jasno rekao "Bicu medju vama, bicete moj narod, zajedno cemo ziveti vecno, i nikada necete znati ko sam Ja."

Huh. Ajmo is pocetka.

Rekoh da niko ne vlada svetom. I tokom istorije nije postojalo carstvo koje je vladalo celim svetom.

Neke grupacije mocnih ljudi mogu da uticu na neke tokove, ali posto su kod ljudi uglavnom stohasticni procesi, nema pokazatelja da ce se bash svi tome prikloniti.

Gde je bog to rekao da da covek ne moze da prezivi pogled na njegovo lice?

Gde je rekao ovo ... "Bicu medju vama.. nikada necete znati ko sam Ja"?

Bilo ko na ovom svetu moze da tvrdi da je bog rekao ovo ili ono. Mozda je neko rekao da se bog krije u prostoru izmedju elektrona i jezgra atoma?

Citat
Rekla-kazala, halucinacije i demencije se zovu "religije" - price o laznom bogu.

A ovo sto ti radis nije religija nego kako se zove?

IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
Bosch ima centrifugu
Pa recimo da je Bog personifikacija svega "ostalog", tj. svega iracionlnog, nejasnog, metafizicnog.

A personifikacije su ceste. Covjek je sklon personifikacijama jer kroz njih sve dozivljava.
 Tj. kroz nesto jednako sebi. Kao odraz u ogledalu.

Drzavu covjek poima vrlo cesto kroz jednog covjeka (predsednika/kralja)..  zamisljanje vanzemaljskog zivota uvijek se zavrsi na personifikaciji to jest na humoidnim oblicima. U psihijatriji halucinacije obicno sadrze osobe, glasove.

Donekle je mozda i zdravo prirodno da se sve sto je covjeku nejasno i neobjasnjivo zaokruzi u vidu jedne cjeline, entiteta, osobe. U ostalom definicija Vjere je "odgovor na ono sto ne znamo na osnovu onoga cemu se nadamo" (to mi je rekao teolog)
Medjutim to mozda nije dovoljno odredjenim tipovima, naucnim, radoznalim, sumnjicavim kakav sam i ja, jer je emocionalno ali ne i dokazana istina.!

( Sad u sustinskom smislu Bog ne bi trebalo da ima previse fizickih obiljezja pa ni odlike osobe.. ali na kraju svi su skloni da misle da zapravo jeste osoba i da to tako dozivljavaju.
Umijetnici uvijek vizualizuju Boga u vidu osobe. )

A evo sta kaze taj Bog o tom problemu:

Ne gradi sebi lik rezani niti kakvu sliku od onog sto je gore na nebu, ili dole na zemlji ili u vodi, ispod zemlje. Nemoj im se klanjati niti im sluziti, jer sam ja Gospod Bog tvoj
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.68
Tacno, al ko to postuje...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
Bosch ima centrifugu
Onaj ko zna bolje od toga i ko to bolje izabere za sebe....
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 94 95 97 98 ... 119
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.072 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.