Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 22. Jul 2025, 17:33:30
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: ko treba da plati abortus ?
on
31.8%  (14)
ona
4.5%  (2)
zajedno
63.6%  (28)
Ukupno glasova: 44
Idi dole
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 20
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: abortus!  (Pročitano 29019 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 2087
Zastava Beograd
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Motorola PEBL
Hmmmmmmm
Roditeljstvo je pre svega odgovornost! Roditelj je odgovoran da svom detetu pruzi najbolje moguce uslove za sve... Neko ko ne moze, pre svega, o sebi da brine, sigurno ne moze o detetu, a ako se odluchi da u tom momentu ima decu je jednostavno neodgovorna osoba!
Ja sam majka i znam shta je potrebno za decu i porodicu uopshte, tako da cu se praviti da neko nije pokoshao meni da pricha shta su notorne gluposti...!

[Edit by SerbianFighter: Pisanje teksta velikim slovima [ALLCAPS] zabranjeno Pravilnikom Burek Foruma. Koristite blagodeti formatiranja teksta ako zelite nesto naglasiti!]

« Poslednja izmena: 11. Dec 2005, 16:43:01 od SerbianFighter »
IP sačuvana
social share
Zato cuti, shta ce rechi kada ochi govore...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 2087
Zastava Beograd
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Motorola PEBL
@SerbianFighter
Mozda sam ja pogreshno skapirala forum... smatram da svako ostavlja svoje mishljenje na odredjene teme! Besmisleno bi bilo da prepisujem tudje rechi, zato, ukoliko se slazem sa nechijim mishljenjem, napishem : "slazem se", "upravo tako", "bravo" i sl.
Ukoliko je je zabranjeno, prestacu!?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
mob
Apple iPhone 6s
A sad cu ja da ponovim sta sam rekao pa ces mi ti napisati konkretno u vezi cega sam to pogresio:
Citat
Porodica se ne zasniva kad se za to stvore idealni uslovi, jer se oni nikada nigde nece stvoriti. Porodica se stvara u podnosljivim uslovima sa pravom osobom. A sa pravom osobom svi uslovi su podnosiljivi.
Gledajuci svet oko sebe, upoznajuci mnogo ljudi dosao sam do zakljucka da su najnormalniji i najbolji ljudi upravo oni koji su rasli uz muku i probleme, dok prakticno nisam upoznao osobu koja je iz blagostanja izasla kao normalna.
Ako neko nije u stanju da brine o sebi ne bi trebalo ni da radi na razmnozavanju, a ako vec radi treba da preuzme odgovornost za svoje postupke, niko nije rodjen odgovoran, ozbiljan i sposoban, to su sve osobine koje se sticu. Ako neko misli da je bolje ubiti rodjeno dete nego se potruditi da obezbedite neki pristojan zivot i buducnost.. zasto ubijati dete, ono nista nije krivo, ubijte sebe.
Citat
Mozda sam ja pogreshno skapirala forum... smatram da svako ostavlja svoje mishljenje na odredjene teme!
Forum je svojevrsna skupstina.. da li si nekad videla u skupstini (bilo kojoj, pa i ovoj ovakvoj nasoj) da neko uzima rec ne bi li rekao slazem se i vratio se na mesto?
Izvod iz pravilnika:
Citat
Stvari koje treba maksimalno izbegavati
- Poruke bez smisla koje nece sadrzati nikakav konkretan sadrzaj, tipa: slazem se, i ja, da, ne i sl. Bilo da se sa necim slazete ili ne, ako iznosite misljenje, to misljenje i obrazlozite ili bar jasno stavite do znanja da se slazete sa necijim obrazlozenjem.
- Teme sa naslovima tipa: Hitno, Pomoc, Problem, Da li.... Naslov teme mora da odgovara njenom sadrzaju i da ga barem delimicno opisuje
- Ne preterujte sa koriscenjem smajlija, interpunkcijskih znakova, kolorizacije i ostalih stvari koje su trenutno dostupne na forumu.
- Ne ocekujte da vam se sve na tanjiru servira. Niti ce ko ovde da vam radi maturski, niti ce ko da vam radi domaci. Mi smo tu da vam pomognemo oko nekog konkretnog problema, a ne da nas izrabljujete.
- Ne postavljajte svoje teme u pogresnim forumima! Detaljno iscitajte imena i opise svih foruma, pa tek ako i tad ne znate gde da temu postavite to uradite u forumu [Buvljak ~ Opsta blebetanja ~ Svastara], odakle ce je neko od moderatora ili administratora preseliti na pravo mesto
Na sta bi licile teme kada bi svi koji se slazu rekli da se slazu? 1 komentar pa 2 strane slaganja? Jel to forum? Ovaj nije.
« Poslednja izmena: 11. Dec 2005, 17:10:10 od SerbianFighter »
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

ljubav,cvece,drvece...

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 4109
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ne znam osobu koja ce se setiti redovno da pije hormone (ciji sam veliki protivnik zato sto zaista stete zdravlju, ovi novi mnogo manje od nekadasnjih...parodontoza nema veze sa embolijom i srcanim obol.). Neplanirana trudnoca i abortus se desavaju samo kretenima???

@duduk
vidi dushice-ja sam godinama u ginekolosko-akuserskoj struci i tvrdim ti odgovorno da ima mnogo devojaka i zena koje redovno piju kontraceptivne pilule i nemaju problem sa zaboravljanjem takvih stvari.Obicno se i preporucuje da se praktikuje uzimanje tableta u ono vreme kada se neka dnevna aktivnost redovno sprovodi,kao sto je npr.pranje zubi ujutro.
To sto si ti protivnik pijenja kontraceptivnih pilula ili kako ti kazes hormona je tvoja stvar i tvoje licno opredelenje,ali apsolutno je netacno da stete zdravlju ukoliko se pravilno koriste,kao uostalom i bilo koji drugi lekovi.
Pa,antibiotici su sjajna stvar,ali ako ih nepravilno uzimas,mozes napraviti vecu stetu u organizmu nego korist.
Pre svega,kao sto sam ranije pisala-pre upotrebe kontraceptivnih pilula radi se ginekoloski pregled,savetovanje sa lekarom o najprihvatljivijoj opciji kontracepcije,a ako izbor padne na tablete,rade se laboratorijske analize i uzima se u obzir godine i kilaza te osobe,pa se na kraju svega odredjuje koja vrsta i koja jacina odgovaraju doticnoj osobi.
U pravu si-paradontoza nema veze sa embolijom i srcanim obolenjima,ali nema ni veze sa kontacepcijom,odn. upotrebom kontracepcije!!!
Otidji kod stomatologa i raspitaj se o uzrocima paradentoze,videces da to nema veze sa kontracepcijom,to su samo izgovori.
Neplanirana trudnoca se ne desava kretenima,vec neodgovornima!
IP sačuvana
social share

Sve sto se jednom desi
ne mora se nikad vise desiti.
Sve sto se desi dva puta,
desice se sigurno i treci put!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 2087
Zastava Beograd
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Motorola PEBL
@sf
Nisam rekla da si pogreshio. Da se ne slazem sa nekim tvojim stavovima, ne slazem se. Mozemo na nekom drugom mestu polemisati o tome, ovde mislim da to nije tema...

Zahvaljujem na citatu, "slazem se", "upravo tako", "bravo" i sl. se vishe nece ponoviti! Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Scorpio
Pol Žena
Poruke 22
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
   SF...ne zelim da rizikujem svoje zdravlje...
Ja sam buduci lekar.Nisam nista napisala da bi razlog moje odluke bio uocljiv ili razumljiv, situacija je previse komlexna.Anketa je sastavljena u afektu.

Sto se horm. tabl. tice , poznajem osobe koje su ih koristile i koje se bore da sacuvaju par preostalih zuba u vilici,cini mi se i da zvanicna nauka stoji iza toga da senzibilise neka tkiva!Znam sta ce reci i stomatolog i ginekolog, oni kazu trenutno aktuelnu frazu,smeju da piju pusaci horm.-ne bi smele!!!Smeju i HIV+ zene da radjaju decu, ko ce im zabraniti. .Sada se zaista proizvode tabl. sa minim. kolicinama hormona, ali ko moze da garantuje da su 100% ne skodljive-onaj ko kaze da ne uzrokuje parod.?!Od 2 zla manje.Aspirin je veoma los za zeludac, ali to ne sprecava ljude da ga gutaju kao bombonice! Prakticno sam odgojila sestrinu decu tako da zaista znam sta su deca, u sta sumnjam da vecina muskaraca(i oceva) zna.
SF-ima izrazen stav vlasnika foruma, mada ja nemam predstavu sta to znaci

Ono sto me veoma boli, ja jesam veoma odgovorna osoba ali sam dopustila da mio se ovako nesto desi.To jeste porazavajuce.
« Poslednja izmena: 11. Dec 2005, 19:19:36 od duduk »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Scorpio
Pol Žena
Poruke 22
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 

krenule su mi suze Smile
strasno Smile
kako je neko moze da bude u stanju...i da pomisli... Smile nerazumem...nezelim da razumem.. Smile
neoprostivo je...koje god da su okolnosti..ubiti malu nevinu dusicu..koja nizasta nije kriva Smile
ako neko nezeli dete uvek moze da ga da na usvajanje...postoje ljudi koji zele decu.. :
Dali si bila nekada u zvecanskoj?Znas li u kom procentu u SCG deca iz usvojiteljske obitelji posle 18-te zavrse na ulici (pre da ne spominjem)?To sto neko zeli decu ne znaci da mu je treba i dati.Po mom iskustvu, najvise dece prave ljudi koji ih najmanje zasluzuju!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
mob
Apple iPhone 6s
Citat
SF...ne zelim da rizikujem svoje zdravlje...
Pa ne zelim ni ja. A ti i sama vrlo dobro znas da i abortus i vasektomija mogu imati vece posledice od vecine vidova kontracepcije, osim eventualno spirale koja takodje moze imati komplikacije...
Citat
Sto se horm. tabl. tice , poznajem osobe koje su ih koristile i koje se bore da sacuvaju par preostalih zuba u vilici ... ... ... Sada se zaista proizvode tabl. sa minim. kolicinama hormona, ali ko moze da garantuje da su 100% ne skodljive-onaj ko kaze da ne uzrokuje parod.
Svi mi znamo price od pre 10-15 godina kada su se desavale ozbiljne promene kod zena zbog toga... Od jacanja maljavosti do mnogih drugih problema, however.. znam 5-6 osoba koje pilule uzimaju godinama po savetu lekara (doduse sve su inostranstvu) i redovno se kontrolisu, menjaju "terapiju" i apsolutno nikakvih problema nisu imale. Svakako da neke posledice postoje, verovatno se ne javljaju svima, ali se nekima javljaju, ali to opet samo znaci da treba izvagati prioritete i odrediti sta je bitnije...
Osnovni problem koji ja vidim (mada nekih poslednjih godinu i po ne pratim preterano razvoj situacije) je da kod nas prakticno nema nikakav izbor pilula i da lekari nisu dovoljno strucni, a da kvalitetni lekovi mogu da se nabave preko privatnih klinika za 50 i vise eura, sto je ozbiljan novac za mnoge.. ali to je "kletva" zivljenja na rubu sveta.
Citat
SF-ima izrazen stav vlasnika foruma, mada ja nemam predstavu sta to znaci
Ja imam isti stav kakav sam oduvek imao... na svakom mestu... misljenja mozda jesu evoluirala vremenom ali stav se menjao nije... ni pre nisam trpeo da mi neko prodaje maglu, ni sad ne trpim... jebiga... takav sam...
Citat
Ono sto me veoma boli, ja jesam veoma odgovorna osoba ali sam dopustila da mio se ovako nesto desi.To jeste porazavajuce.
Svi mi pravimo greske, samo sto ja bar kad napravim gresku cutim i ispastam, eventualno kukam, ali nikad svoju krivicu ne prebacujem na druge... cak iako nisam sam napravio glupost, niko me ne moze na nesto naterati.. ako sam pristao - preuzeo sam krivicu na mene.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

ljubav,cvece,drvece...

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 4109
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
@duduk
Ne uzrokuje paradentozu,jer kontraceptivne tablete sprecavaju ovulaciju,a posto si buduci lekar-pronadji ginekologiju iz 3. godine mislim,ili *prakticnu ginekologiju* od pschyrembela (medicinska knjiga-beograd-zagreb) i naci ces da su i preporucljive kod lecenja endometrioze i da uticu na smanjenje mogucnosti karcinoma jajnika.
Sto se tice paradentoze,tu je najvise presudan genetski faktor(pored onih koji se najcesce navode) nedovrsenog razvoja zametka zubi fetusa...Da sad ne filozofiramo o stomatologiji...
Postoje i druga sredstva za kontracepciju,osim tableta,i nijedno nije 100% sigurno,ali kombinacijom 2-3 verovatnoca je da se nece desiti nezeljene trudnoca.
Meni je iskreno zao sto si dosla u takvu situaciju,ali samo na tebi je da sednes i da razmislis koja opcija resenja ovog problema ti je prihvatljiva.
Ne kazem da niste podjednako odgovorni za ovo sto ti(vam) se desilo,ali ne shvatam sta ocekujes da cujes od ljudi na forumu,koji svakako imaju pravo na svoje misljenje,kad niko od njih nije ucestvovao u tom *procesu*.
Dobro je razmeniti misljenja,to stoji,ali ti si ta na kojoj je da resi svoj problem i nema potrebe da se sada ljutis ni na sebe,ni na tog decka...Kasno je za optuzbe,time se nista ne postize,vec vidi sta ces sada preduzeti po pitanju ove situacije,a za razmenu misljenja na forumu,ako zelis da cujes i druge,oko bilo koje nedoumice,uvek si dobrodosla  Smile
IP sačuvana
social share

Sve sto se jednom desi
ne mora se nikad vise desiti.
Sve sto se desi dva puta,
desice se sigurno i treci put!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Scorpio
Pol Žena
Poruke 22
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
Pokusala sam (neuspesno)da citiram SF ...ne zelim da rizikujem svoje zdravlje...iz prethodnog posta.
Svaki oblik kontracepcije nosi svoje, izgleda da je sve na zeni ...Kaze se parodontoza,i sama znas das u knjigama svasta pise, sto je tacno za jednog prof. nije i za drugog,  a ovde je praxa na delu.Poslavsi post u forum definitivno sam zelela da vidim sta sve ljudi misle na ovu temu,mozda da se malo i ispraznim...i drago mi je.Mozda neko procita (jeste da sam i ja svasta citala i ucila).Ja sam mislila da su mladje gen. pametnije (prosek 15-20 god. na kiretazi).Ova situacija je davno resena  Smile
« Poslednja izmena: 11. Dec 2005, 19:55:38 od duduk »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 20
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 22. Jul 2025, 17:33:30
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.058 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.