Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 03. Sep 2025, 08:46:21
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 293 294 296 297 ... 317
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zeitgeist,The movie (Srpski subtitle)  (Pročitano 530119 puta)
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 11.0
Citat
Pitanje je KO su ljudi koji uništavaju planetu? Ti i ja sigurno ne.

сваки пут кад купиш компјутер,монитор,телевизор,мобилни ти си уништио један мали део планете

Sednes u avion, napunis rezervoar, kupis CD, narucis lozak za zimu... Stvar je jasna
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 11.0
управо тако Smile
али такс се не воза аутима и авионима...он је направио колибу у дивљини Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

S=T=O=P=======✈ =C=H=E=M=T=R=­A=I=L=S ===========✈

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 17945
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 11.0
 To će da uradi pod stare dane Smile Smile

@Alex
Razumem šta hoćeš da kažeš-da će milioni ljudi izgubiti posao ako čak i jedna stvar krene da traje sto godina a ne po godinu-dve-tri-pet. E pa, to ti je Venus Project kao rešenje koji zagovara ukidanje monetarnog sistema i raspodelu dobara uz rad po nekoliko sati dnevno onih koji to mogu i brdo dobrovoljaca a onda ne bi postojale kompanije a njima se to ni malo ne svidja. Koliko je sistem bolestan dovoljno je pogledati na grobljima; raskošne grobnice naspram sirotinjskih. Novac igra svuda.. Čak i vlade bi bile bespotrebne bez novca pa bi se i raspale.
 Nadam se da će neka buduća pokolenja preuzeti sistem raspodele resursa gde novac ne postoji-to je neminovno inače će ova planeta grcati još dugo u ratovima i nepravdi, do samog kraja.

@Mrgec
Da, u pravu si za kompjuter, za sve što kupujemo.. Ja bih voleo da mi kompuJter traje 100 godina, što da ne Smile

IP sačuvana
social share
The Arrivals

Радио Снага Народа
Инфоратници Против Новог Светског Поретка
Гнев Србије
Окупациона Хроника
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Chrome 17.0.963.83
mob
HTC One
Jedno jednostavno pitanje - a kako smo mi dosli do zakljucka da drustvo treba da bude pravedno?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 17945
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 11.0
Dok je monetarnog sistema ostaće nepravedno a to kako treba da bude niko živi ne zna a kako može da bude spominjano je.
IP sačuvana
social share
The Arrivals

Радио Снага Народа
Гнев Србије
Окупациона Хроника
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows 7
Browser
Chrome 17.0.963.83
    Napisao bih jos nesto o takmicenju....kao najvecem mitu zapadne civilizacije.

Ako je "takmicenje" deo nas, "po prirodi" stvari, zasto se onda svi toliko trude,kroz novac, vreme, marketing itd, da nam usade taj tzv "takmicarski duh" kroz zivot, narocito detinjstvo!?? Da je takmicenje na neki nacin zaista deo nas, da ga "dobijamo" genima, zasto bi se svi toliko trudili da nam usade taj osecaj za kompeticiju?

Onaj ko se ne uklapa u kalup je okarakterisan kao "picka, baba, zena", dakle, sve osobine usko vezane za zenski pol. Kako se to odrzava na odnos muskarac-zena, vidite i sami, ne moram da pisem o tome. Zena je postala objekat, predmet. Naravno, to se ne shvata kao degeneracija drustva, vec kao normalnost!!

Recimo..... ako ja znam neku stvar da radim vrlo dobro, pa naravno da cu tu istu stvar da prenesem nekom ko ima slicna interesovanja, jer ako i taj neko zna to nesto vrlo dobro kao i ja, pa ne moze meni biti gore, vec samo bolje. Naravno, ovo u monetarnom sistemu vrednosti ne mora da vazi, jer ce vas ovaj nacin razmisljanja, najverovatnije kostati (cega? Zavisi cime se bavite.)! Kao vrhunac nelogicnosti i ludila ove vrste javljaju se tzv "drzavne (poslovne) tajne".

Kompeticija ne stvara kvalitet, vec kvantitet. Stvara ljude koji su nervozni, depresivni, ubija kreativnost kod dece (to se najvise vidi po danasnjim skolama, gde se znanje ocenjuje nekakvim ocenama) i ljudi uopste. Forsira princip pobednik-gubitnik, saradnja se izbegava, sto vuce za sobom daleko vecu potrosnju resursa, ljudi su u nemogucnosti da uce jedni od drugih, problemi ostaju nereseni, ako nisu placeni novcem itd itd. Cilj postaje unistenje drugog, drugog coveka vidimo kao prepreku, to je princip rada "slobodnog trzista".

Problem kompeticije nije u njenoj zastupljenosti, vec je ona problem sama po sebi. Socijalno-drustveni kancer.

Zasto danas imamo tzv "ekonomsku krizu"? I zasto "strucnjaci" ne zele da kazu pravu istinu? Jedini, pravi razlog je taj sto nas drustveni sistem (na nivou planete Zemlje) ne ide u korak sa razvojem tehnologije! Naprotiv, drustvene institucije se trude da ocuvaju postojece stanje. Dakle, ono sto se u sustini desava je da se jedan vrlo zastareo i prevazidjen ekonomski sistem, kakav je "monetarna ekonomija" i svi njeni "repovi", na silu implementira u danasnje drustvo. To je kao kada bi vi pokusali da Ferarijev motor nakacite na moped. Znaci, stvari nisu kompatabilne (ili narodski: sistem baba i zaba). Slicno se desava i danas. U stvari, masine su nadmasile covekov rad.

Stvari se ne mogu promeniti preko noci. Ono sto ce se zaista desavati, mozda kroz par decenija je to da ce se ljudi sve vise odvajati od drzave (objasnicu ako ima potrebe), usled usvajanja novih tehnologija, pre svega na nivou upotrebe obnovljive energije. Ove promene se sve vise daju primetiti kod razvijenih drzava

Jedno jednostavno pitanje - a kako smo mi dosli do zakljucka da drustvo treba da bude pravedno?
A kakvo treba da bude?

@Alex
Razumem šta hoćeš da kažeš-da će milioni ljudi izgubiti posao ako čak i jedna stvar krene da traje sto godina a ne po godinu-dve-tri-pet. E pa, to ti je Venus Project kao rešenje koji zagovara ukidanje monetarnog sistema i raspodelu dobara uz rad po nekoliko sati dnevno onih koji to mogu i brdo dobrovoljaca a onda ne bi postojale kompanije a njima se to ni malo ne svidja. Koliko je sistem bolestan dovoljno je pogledati na grobljima; raskošne grobnice naspram sirotinjskih. Novac igra svuda.. Čak i vlade bi bile bespotrebne bez novca pa bi se i raspale.
 Nadam se da će neka buduća pokolenja preuzeti sistem raspodele resursa gde novac ne postoji-to je neminovno inače će ova planeta grcati još dugo u ratovima i nepravdi, do samog kraja.
  Dosta si pojednostavio, ali dobro : )

« Poslednja izmena: 25. Mar 2012, 20:25:55 od 85Kristal »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Chrome 17.0.963.83
mob
HTC One
Ne znam kakvo treba da bude ali me zanima otkud takva misao da treba da bude pravedno? Ili da su svi jednaki?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 17945
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 11.0

@Alex
  Dosta si pojednostavio, ali dobro : )

Pa gledam da bude što prostije i jednostavnije pa ko ukači ukačio je. Zato ja nikad ne pišem previše opširno a kamoli stručno jer stručan nisam. Meni je gotiva da čitam ljude koji pišu onako kako i govore Smiley
 Ma nadam se da se vidimo na nekom okupljanju pa ćemo da raspalimo o svemu  Smile
« Poslednja izmena: 25. Mar 2012, 20:51:29 od taxtex »
IP sačuvana
social share
The Arrivals

Радио Снага Народа
Гнев Србије
Окупациона Хроника
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows 7
Browser
Chrome 17.0.963.83
Ne znam kakvo treba da bude ali me zanima otkud takva misao da treba da bude pravedno? Ili da su svi jednaki?

Osnovni, fundamentalni zakon zivota (univerzuma) je zakon uzroka i posledice, akcije i reakcije. Zvuci prosto, ali niko na to ne obraca paznju. Dakle, ako cinis zlo, zlo ces i dobiti, na ovaj ili onaj nacin, danas ili sutra.

Sta kaze vecina ljudi? "Mrzim pohlepu, mrzim konkurenciju, mrzim sebicnost, mrzim glupost, hocu da zivim svoj zivot..." Ali i dalje rade sve to sto u stvari mrze.....

Svedoci smo da se danas, kao i sa svakom stvari/pojavom trguje, pa tako i sa terminom "ljudska prava".
   Ljudi treba da razbiju taj mit o "savrsenom lideru, koji ce ih povesti u bolje sutra"!!
   "Pravedno" drustvo je pojam nastao iz sadasnje i prosle drustveno-politicke-socijalno-ekonomske-religijske svesti.
   Ljudima nisu potrebni pisani zakoni vec pristup (hrani, vodi, vazduhu, obrazovanju, sklonistu....).
   Sam pojam "pravedno" je vrlo diskutabilan. Ako neko drustvo pociva na pisanim zakonima, to znaci da se podrazumeva da ce uvek, u takvom drustvu, postojati tlacitelj i tlaceni. Sta "pisani zakoni" u prevodu znace? Znace da drustvo ne zna, odnosno nema mehanizme sa kojima bi se obracunalo sa drustveno neprihvatljivim ponasenjem. Zato pisu zakone, koji ne resavaju problem, vec naprotiv .... krpe rupe na brodu koji tone, a problemi ostaju nereseni.
    Jedno je sigurno: u drustvu koje pociva na novcu, ne kao sredstvu razmene i trgovine, vec kao pojavi koja je poprimila oblik bozanstva, covek je poturen, ne u drugi plan, vec u sesti plan. Ovakva situacija se odrazava na medjuljudske odnose, psihofizicko zdravlje drustva, okolinu, floru i faunu i preti da unisti zivot na Zemlji.

Drustvo u kojem se ljudska prava zive, a ne da se "garantuju" kroz nekakve pisane zakone je drustvo u kojem nece biti potrebe za terminima ne/pravda.

Vec sam pisao o razlici izmedju pravila i zakona (prirodnih) i njihov uticaj na drustvo. Ponovicu ako ima potrebe.

Drustvo koje pociva na frazi "zaradi za zivot kroz krv, suze i znoj" (nekad moglo da vuce napred, danas ne) je drustvo koje stagnira, odnosno vuce coveka nazad. Sta konkretno mislim? Ljude treba osloboditi teskih fizickih poslova, za koje vec danas nema potrebe, ali se i dalje forsiraju jer cuvaju status kvo. Dati svakom sansu da se pokaze u sferi koja ga zanima (pojasnicu ako treba).

U drustvu u kojem se forsira novac, covek moze da ostane bez posla (a time i bez novca) zbog nadolazece tehnologije i ima svako pravo da se buni protiv razvoja tehnologije, jer postoji realna opasnost da izgubi posao. Dakle, ljudi ne gledaju tehnologiju kao nesto sto moze da ga oslobodi teskog fizickog rada, vec kao konkurenciju.

Kad kazes "jednaki", na sta konkretno mislis? Jednaki prema cemu? Nisi dovoljno obrazlozio.
    Ljudi nisu isti! Razlikuju se po duhovnoj i intelektualnoj snazi, karakteru, fizickim karakteristikama, sklonosti, izdrsljivosti....
    Ljudska prava, ljudska vrednost moze biti izjednacena i ravnopravna, ali znanje i nivo znanja nikad ne mogu biti izjednaceni. Razvoj, rast i nivo znanja je evolutivni proces i nema gornju granicu.

Ovakavi problemi su elegantno reseni drustvom koje pociva na Open Source-u. Takodje sam otvorio temu o ovoj temi. Resursno Bazirana Ekonomija + Open Source drustvo je poenta i filozofija VP i Zeitgeist pokreta.

p.s.  Jos jedna bitna stvar: drsutvo koje opisuje VP je drustvo koje se bazira na mentalnom razvoju ljudi, koji ce razumeti probleme drugih. Filozofija: Sto vise obrazovanih (pametnijih) ljudi, svet mora biti bogatiji. Sto su moja deca pametnija, to ce moj zivot kao roditelja biti bolji.

Patriotizam, oruzije, vojska, policija, pravosudje, menadzeri, advokati....sve je to znak da jos uvek nismo civilizovani.
« Poslednja izmena: 26. Mar 2012, 19:35:23 od 85Kristal »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 11.0
друже кристал...ако не смета,поставио бих ти пар питања (ако њима нарушавам твоју приватност,унапред се извињавам)
-да ли си запослен?
-ако ниси на који начин долазиш до средстава за живот?
-да ли живиш у кући или стану?
-да ли је тај стамбени објекат повезан на електричну мрежу,да ли у њему имаш телефон,интернет и сл ?
-да ли имаш исправе (лична карта,пасош,здравствена књижица,возачка дозвола... ?
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 293 294 296 297 ... 317
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 03. Sep 2025, 08:46:21
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.078 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.