Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 01. Sep 2025, 11:28:43
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 292 293 295 296 ... 317
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zeitgeist,The movie (Srpski subtitle)  (Pročitano 529936 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 481
OS
Windows 7
Browser
Chrome 17.0.963.83
Ni ti ne slushash ono shto ja pricham. Kao da je sve netachno shto su ljudi do sada istrazivali samo zato shto se ne slaze sa onim shto si ti utuvio u glavu.

Pojava ekscentrichnih i revolucionih teorija u danashnje vreme je sasvim normalna. Neukom narodu, najlakshe je prodavati maglu.

Uglavnom te teorije potichu od oportunista i ljudi koji su nezadovoljni svim i svachim oko sebe a posebno njihovim lichnim zivotom.
IP sačuvana
social share
If you are strong feign weakness. If weak, pretend strength. Whatever your position, conceal it from the enemy, and he will waste his armies fighting his own phantoms.

Warhammer 40k - Tactica Imperium
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

No squealing remember "that it's all in your head"

Zodijak
Pol
Poruke 5365
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 11.0
Ni ti ne slushash ono shto ja pricham. Kao da je sve netachno shto su ljudi do sada istrazivali samo zato shto se ne slaze sa onim shto si ti utuvio u glavu.

Pojava ekscentrichnih i revolucionih teorija u danashnje vreme je sasvim normalna. Neukom narodu, najlakshe je prodavati maglu.

Uglavnom te teorije potichu od oportunista i ljudi koji su nezadovoljni svim i svachim oko sebe a posebno njihovim lichnim zivotom.

Smile
IP sačuvana
social share
I reach my peak, I can't speak,
call my nigga Chic, tell him that my will is weak.
I'm sick of niggas lyin', I'm sick of bitches hawkin'
matter of fact, I'm sick of talkin'.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Often Wrong, Never In Doubt

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 18420
Zastava Обреж
OS
Windows 7
Browser
Chrome 17.0.963.83
Pricalo se da su gladiatorske borbe bile do smrti. Onda se neko setio da izracuna koliko to ljudi umire svakog dana.
Sada se smatra da oruzije koje su koristili gladiatori nije smrtonosno i da su dobijali medicinsku negu. Nadjeni su i grafiti na zidovima, koji su napisani u slavu gladijatora.

Piramide su gradili robovi. onda je pronadjena plocica gde je opisano kako su piramide svete i da bi bila uvreda kad bi na njima radio neko ko nije dostojan te casti.

Ispod partenona se nalazi stencuga od 1.500 tona. Srbija ne poseduje masinu koja bi mogla da je pomeri.

Puma Puku Danasnjim klesarima bi trebalo 50 godina da naprave jedan kamen. A kako su ih oni obradjivali, nema pojma niko.

Za vreme drugog sveckog rata Beograd su bombardovali saveznici Ja sam za to saznao tek 1999. Niko mi to pre nije rekao, niti sam mogo da procitam u skolskoj knjigi iz istorije.

Toliko o nasem poznavanju istorije.
Da ne nabrajam sad dalje, stavio sam samo najpoznatije.
IP sačuvana
social share
Nismo višestruke ličnosti. Mi smo mnogo ličnosti.
A jedna od mojih ličnosti je slučajno višestruka ličnost,
ali me to ne čini višestrukom ličnošću. Primeti nijansu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"It is better to Burn Out then to Fade Awey "

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
mob
Apple 
Kad sam se rodio na ovom svetu je bilo 3 .545.613.000 ljudi danas ih ima duplo vise .
Ja bih definisao planetu zemlju sa svojim rezervama svega sto ima kao jedan zivi organizam ,
dok je covek tu vise poput virusa , to jest bio je deo te celine sve dok se nije poceo nenormalno mnozi ,
i dok nije poceo da trosi bez kontrole velike rezerve zemlje u zadnjih 100 godina .
Te rezerve nafte nikada nece moci biti obnovljene i svi ti prazni rezervoari milion miliona izvadjene nafte
ce nam u buducnosti predstavljati problem sa infrastrukturom.
Sto se tice suma i zelenih povrsina one su u konstantnom padu i njihova obnova je nemoguca u prisustvu coveka .
Sto se tice mora i okeana koje absorbuje ugljen dioksid ,njihova dna su pretovarena i bilo kakav znacajni rast globalne temperature od recimo 6 do 10 celzijusovih stepeni dovesce do naglog oslobadjanja i trovanja atmosfere ,onda sledi lacana reakcija i sav zivot u moru i okeanima ce biti gotov .
Rupa u Ozonskom omotacu takodje ne moze biti nikad zatvorena do god postoji avio industrija .
Okeani se ne mesaju medjusobno to svako dete zna ,ali toliko su prljavi da u nekima od njih jedvo ima zivota ,
pacifik je toliko prljav i neki njegovi delovi su ispunjeni stotinama kilometara plasticnih kontejnera 5-15 metara dubine ,tople vodene struje koje putuju kroz njih i koje uticu na vremenske promene usporavaju zadnih 30 godina . Bez njih globalno zagrevanje ce postati Globalna zima jer one odredjuju slanost i kiselinu okeana na osnovu planktona koje pomeraju i prema njima njihovo zamrzavanje .

Covek ne moze bez ove planete ali planeta moze bez coveka .
Definitivno dolazi vreme kada planeta vise nece moci da podrzi covecanstvo i njegove potrebe ,
Sada smo u vremenu neposredno pre toga u pocetku velike krize ,
Fosilna goriva ,Rude ,Minerali , Zelene povrsine ,Mora ,Reke i Okeani ,zemljiste na kom gajimo zitarice
sve je u nedostatku i sve je otrovano i sve se vec truje od pocetka industrijske revolucije .

Zbog toga ce takmicenje za rezerve biti sve vece i sve jace dok se ne dostigne granica ocaja ,
i na kraju jedan veliki rat izmedju podeljenih frakcija onih koji imaju i onih koji nemaju .
Svaka pomoc ljudima danas je samo gajenje neprijatelja za nase potomke sutra .
Pre ili kasnije na vlast ce doci covek koji ce iskoristiti svoju moc i poziciju ,
i koji ce da nadje nacin da opravda koristenje oruzija na masovnoj skali za smanjenje populacije ,
Trka za prirodne rezerve i njihovu akumulaciju je oduvek postojala ,jos od pecinskih vremena .

Sto se tice Srpskog budjenja ,ova zima je bogami bila ostra i dosta ispod nule ,
ko zna sta li buducnost donosi ,
Pitam se sta ce ljudi u Srbiji da gore kad izgore i ovih zadnjih 27% suma koje su ostale .
Ako se nastavi nekontrolisano secenje suma za ogrev za samo nekih 30  godina nista nece da ostane,
sta ce nasi potomci da disu i u kakvoj ce zemlji da zive kad bude sutra udarila "velika zima"
Zasto zakon nije striktan zasto nema smrtne kazne i robije po ovom pitanju.
Izgovor poput "Pa nemaju od cega da zive i da se greju " ce biti besmislen sutra za one koji ne budu imali nista.
« Poslednja izmena: 24. Mar 2012, 13:57:19 od Alex616 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

No squealing remember "that it's all in your head"

Zodijak
Pol
Poruke 5365
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 11.0
Nije problem secenje, problem je sto niko ne posumljava.

Ne vodi se briga o ekologiji, smece se baca na sve strane, ne postoji reciklazna fabrika za elektronski otpad, nedovoljna briga drzavnih i privatnih firmi koji bacaju otpad koji je opasan itd.

« Poslednja izmena: 24. Mar 2012, 14:18:42 od thug_life »
IP sačuvana
social share
I reach my peak, I can't speak,
call my nigga Chic, tell him that my will is weak.
I'm sick of niggas lyin', I'm sick of bitches hawkin'
matter of fact, I'm sick of talkin'.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

S=T=O=P=======✈ =C=H=E=M=T=R=­A=I=L=S ===========✈

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 17945
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 11.0
Kad sam se rodio na ovom svetu je bilo 3 .545.613.000 ljudi danas ih ima duplo vise .
Ja bih definisao planetu zemlju sa svojim rezervama svega sto ima kao jedan zivi organizam ,
dok je covek tu vise poput virusa , to jest bio je deo te celine sve dok se nije poceo nenormalno mnozi ,
i dok nije poceo da trosi bez kontrole velike rezerve zemlje u zadnjih 100 godina .
Te rezerve nafte nikada nece moci biti obnovljene i svi ti prazni rezervoari milion miliona izvadjene nafte
ce nam u buducnosti predstavljati problem sa infrastrukturom.
Sto se tice suma i zelenih povrsina one su u konstantnom padu i njihova obnova je nemoguca u prisustvu coveka .
Sto se tice mora i okeana koje absorbuje ugljen dioksid ,njihova dna su pretovarena i bilo kakav znacajni rast globalne temperature od recimo 6 do 10 celzijusovih stepeni dovesce do naglog oslobadjanja i trovanja atmosfere ,onda sledi lacana reakcija i sav zivot u moru i okeanima ce biti gotov .
Rupa u Ozonskom omotacu takodje ne moze biti nikad zatvorena do god postoji avio industrija .
Okeani se ne mesaju medjusobno to svako dete zna ,ali toliko su prljavi da u nekima od njih jedvo ima zivota ,
pacifik je toliko prljav i neki njegovi delovi su ispunjeni stotinama kilometara plasticnih kontejnera 5-15 metara dubine ,tople vodene struje koje putuju kroz njih i koje uticu na vremenske promene usporavaju zadnih 30 godina . Bez njih globalno zagrevanje ce postati Globalna zima jer one odredjuju slanost i kiselinu okeana na osnovu planktona koje pomeraju i prema njima njihovo zamrzavanje .

Covek ne moze bez ove planete ali planeta moze bez coveka .
Definitivno dolazi vreme kada planeta vise nece moci da podrzi covecanstvo i njegove potrebe ,
Sada smo u vremenu neposredno pre toga u pocetku velike krize ,
Fosilna goriva ,Rude ,Minerali , Zelene povrsine ,Mora ,Reke i Okeani ,zemljiste na kom gajimo zitarice
sve je u nedostatku i sve je otrovano i sve se vec truje od pocetka industrijske revolucije .

Zbog toga ce takmicenje za rezerve biti sve vece i sve jace dok se ne dostigne granica ocaja ,
i na kraju jedan veliki rat izmedju podeljenih frakcija onih koji imaju i onih koji nemaju .
Svaka pomoc ljudima danas je samo gajenje neprijatelja za nase potomke sutra .
Pre ili kasnije na vlast ce doci covek koji ce iskoristiti svoju moc i poziciju ,
i koji ce da nadje nacin da opravda koristenje oruzija na masovnoj skali za smanjenje populacije ,
Trka za prirodne rezerve i njihovu akumulaciju je oduvek postojala ,jos od pecinskih vremena .

Sto se tice Srpskog budjenja ,ova zima je bogami bila ostra i dosta ispod nule ,
ko zna sta li buducnost donosi ,
Pitam se sta ce ljudi u Srbiji da gore kad izgore i ovih zadnjih 27% suma koje su ostale .
Ako se nastavi nekontrolisano secenje suma za ogrev za samo nekih 30  godina nista nece da ostane,
sta ce nasi potomci da disu i u kakvoj ce zemlji da zive kad bude sutra udarila "velika zima"
Zasto zakon nije striktan zasto nema smrtne kazne i robije po ovom pitanju.
Izgovor poput "Pa nemaju od cega da zive i da se greju " ce biti besmislen sutra za one koji ne budu imali nista.

Rezon je ok ali ima "jedna" caka ovde ...

Pitanje je KO su ljudi koji uništavaju planetu? Ti i ja sigurno ne. Ja svaki papirić bacim u jebenu kantu. U wc šolju mi je žao kad moram da bacim toalet papir.

"Ljudi koji uništavaju planetu"
-Niko drugi do-Kompanije.
  Kompanije prave robu sa namernom greškom tj. sa rokom trajanja. Uzmimo kompove, kola i sve te stvari tako dobro spominjane u Zeitgeistu: Da bi se napravio auto potrebni su materijali koji se uzimaju od majke zemlje. Isto tako kompovi, razni uredjaji i milion stvari još. Naravnom, znam da si pametan i da znaš da kompanije namerno prave sve sa rokom trajanja ne bi li stvar što pre propala kako bi kupci nabavili druge-"abgrejdovane". Dakle, što meni Zenhajzer sluške traju oko osam meseci kad mogu da se naprave da traju minimum 5 godina..Zato da bi ja otišao i kupio opet nove ili zamenio kabl jer se zvuk prekida a taj kabl je isto tako napravljen od resursa planete. Dakle, zamuljave kabal i ja moram svakih tri meseca da ih menjam(lično iskustvo).
 Dakle kola kompovi sve živo mora da se menja posle nekog vremena jer se tobože kvari a oni ga podese da se pokvari a onda mrcvare planetu za još resursa.

Imam problem kad kažeš "Ljudi uništavaju planetu" jer znaš kako, ljudi se malo tu pitaju, o tome odlučuju sebični konglomerati(trajnost proizvoda) i borba za veću prodaju i naravno - trošenje još resursa sve dok na kraju ne pocrkamo bez vode vazduha i hrane(ili od svega toga koje je loše do zla boga).
 Krivi monetarni sistem a ne ljude.
IP sačuvana
social share
The Arrivals

Радио Снага Народа
Инфоратници Против Новог Светског Поретка
Гнев Србије
Окупациона Хроника
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 9.0a2
mob
Sony xperia
Citat
U wc šolju mi je žao kad moram da bacim toalet papir.
Idi bre Tax kao da si primio transfuziju od nekog Pirocanca. Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

S=T=O=P=======✈ =C=H=E=M=T=R=­A=I=L=S ===========✈

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 17945
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 11.0
 Smile Smile
IP sačuvana
social share
The Arrivals

Радио Снага Народа
Инфоратници Против Новог Светског Поретка
Гнев Србије
Окупациона Хроника
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"It is better to Burn Out then to Fade Awey "

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
mob
Apple 
Rezon je ok ali ima "jedna" caka ovde ...

Pitanje je KO su ljudi koji uništavaju planetu? Ti i ja sigurno ne. Ja svaki papirić bacim u jebenu kantu. U wc šolju mi je žao kad moram da bacim toalet papir.

"Ljudi koji uništavaju planetu"
-Niko drugi do-Kompanije.
 Kompanije prave robu sa namernom greškom tj. sa rokom trajanja. Uzmimo kompove, kola i sve te stvari tako dobro spominjane u Zeitgeistu: Da bi se napravio auto potrebni su materijali koji se uzimaju od majke zemlje. Isto tako kompovi, razni uredjaji i milion stvari još. Naravnom, znam da si pametan i da znaš da kompanije namerno prave sve sa rokom trajanja ne bi li stvar što pre propala kako bi kupci nabavili druge-"abgrejdovane". Dakle, što meni Zenhajzer sluške traju oko osam meseci kad mogu da se naprave da traju minimum 5 godina..Zato da bi ja otišao i kupio opet nove ili zamenio kabl jer se zvuk prekida a taj kabl je isto tako napravljen od resursa planete. Dakle, zamuljave kabal i ja moram svakih tri meseca da ih menjam(lično iskustvo).
 Dakle kola kompovi sve živo mora da se menja posle nekog vremena jer se tobože kvari a oni ga podese da se pokvari a onda mrcvare planetu za još resursa.

Imam problem kad kažeš "Ljudi uništavaju planetu" jer znaš kako, ljudi se malo tu pitaju, o tome odlučuju sebični konglomerati(trajnost proizvoda) i borba za veću prodaju i naravno - trošenje još resursa sve dok na kraju ne pocrkamo bez vode vazduha i hrane(ili od svega toga koje je loše do zla boga).
 Krivi monetarni sistem a ne ljude.

Stani ,slazem se u neku ruku znam sta zelis da kazes ,
Ja recikliram sve i papir i staklo po bojama i plastiku i sav zelenis sto posecem u basti ,evo prosle nedelje sam sredjivao dvoriste i imao sam oko 25 velikih zelenih dzakova secenog zelenisa ,to se ne baca nego ide u centar za pravljenje komposta a i kupujem bio-raspadne hemikalije i bar 35% svih pakovanja je vec reciklirano par puta,
to je zakon ,drzava ti obezbedi kese razlicitih boja a tvoje je da popakujes sta u koju treba .
Otpadi danas imaju po 50 sekcija za svaki moguci materjal ,Recikliranje je u razvijenim zemljama danas vrlo efikasno i ekonomicno,nikad vise nismo reciklirali nego sad ,cak sta vise postoje dodatni poeni za smanjivanje karbonskog otiska i kompanije se ohrabruju da kupuju samo reciklirane produkte ili pakovanja.

Ti ne mozes da uspesno recikliras solidno napravljenu stvar iz 40-tih do 70-tih ,istina je ona bi duze trajala recimo
100 godina upotreba a posle jos 500 raspadanja jer nista drugo sa njom ne mozes da uradis.
Ali sta bi bilo sa poslovima ovih 7 milijardi ljudi ,ne bi uopste imalo stalne potrebe za produktom ,
Ekonomija bi stala i industrija bi usporila ,takmicenje bi usporilo ,konkurencija i sam razvoj infrastrukture ,
To bi donelo nesigurnost jer bez potraznje ne bi bilo kontrole proizvodnje,bar ne na velikoj skali .

Moji su preci bili zanatlije ,ja razumem taj svet privatnika i male industrije koja je specijalizovana za odredjene produkte gde se svi trude da kvalitet bude prestizan gde je musterija na prvom mestu ,nekako to je sve vise bilo zanimljivo ,interesantno , samozadovoljavajuce i drzava bi trebala takvu vrstu privatnika i male industrije da podrzava i odrzava jer one nemaju rizike poput velikih kompanija ,njihov rad je kvalitetniji ,lokalan i obezbedjuje
vestine i posao za lokalne ljude ,koristeci samo lokalne proizvode i materjale ,minimalan karbonski otisak ,minimalna potrosnja goriva .

Nazalost drzava je slepa po tom pitanju i svaki put kada daju mekom majmunu dozvolu da otvori ogromni super market to utice na privatnike i zatvara citav niz malih lokalnih poslova .
Sve bi to bilo u redu da nas nema toliko puno na ovom svetu .
Velike kompanije su bezlicne ,obezbedjuju posao za milione ,transportuju zeleznicom,brodovima i avionima,
vade i prosipaju naftu ,secu sume i vade rude za nas potrosace .
Za jednu pamucnu belu majcu da se proizvede neophodno je 40 litara nafte a da se jedno tele odgaji potrosi se 1500 litara nafte .Dakle mi obicni ljudi smo ta vodeca sila u unistavanju planete .
Nosimo odecu,jedemo meso,pravimo rostilj ,vozimo auto ,grejemo se ,pusimo i imamo seks i nekontrolisan porast populacije a sto se tice plemenitih metala one se i ne koriste stvarno vec ih samo pakuju i cuvaju za neki drugi novi svet .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 11.0
Citat
Pitanje je KO su ljudi koji uništavaju planetu? Ti i ja sigurno ne.

сваки пут кад купиш компјутер,монитор,телевизор,мобилни ти си уништио један мали део планете
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 292 293 295 296 ... 317
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 01. Sep 2025, 11:28:43
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.055 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.