Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: Da li ste za izmestanje Tesline urne?

Glasanje završeno: 10. Jul 2015, 14:19:58

Da
45.8%  (11)
Ne
54.2%  (13)
Ukupno glasova: 24
Idi dole
Stranice:
1 ... 19 20 22 23 ... 34
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zbog "satanizma" bi da sele Teslinu urnu  (Pročitano 20800 puta)
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.81
 Smile

I kaže posle ne znaju Srbi istoriju ne poštuju predake,pa kako će kad se svaka stoka koja ne zna šta će od života uhvati i igra sa tom istom istorijom i velikim ljudima,bez ikakvog plana i organizacije...

To...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Liberté, égalité, fraternité!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
Zastava Vozdovac - Republika
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.124
mob
Samsung S7
@fabio

Smesko Orascic.

Pa jel ti znas covece da se od tebe licno, ako radis, odvajaju pare za crkvu. Iako nisi vernik.

I sad jos hoce da prisvoje najveceg naucnika koga je planeta ikad imala.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 5782
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.124
mob
Samsung Galaxy S2

1) Ja bese taj. Nije lazirano u smislu da su dobili rezultate pa je neko rucno prepravio brojke, mada, ako se tu zatekao neki zadrti vernik koji misli da su ljudi ipak vernici iako se ne izjasnjavaju tako, ko zna... Lazirano je u smislu da je prethodni popis, ne secam se tacno koje godine je bio, dao 36% nevernika (agnostika, jedija i ostalih) a 33% vernika. Odjednom nakon 5 godina 94% vernika. Jes malo morgen sto bi rekli u ne tako prijateljskoj zemlji. Drugo naveo sam ti primer da je popisivacica/popisivac odbijali da upise NEVERNIK u polje verska ispovest. I mnogi su popustili da se ne bi svadjali. Neiskreno zaista.

2) Hoce, izgubice na svojoj originalnosti, lucidnosti i cak ce opasti prodaja karata.

3) Da, crkvu zanimaju samo pare, a Tesla je toliko postao popularan, jer se zamisli auto prodaje nevidjenim tempom. Do juce kupci (vlasnik firme u kojoj radim npr...) nisu ni znali da je postojao, evo sad svi zele sto vise da saznaju o njemu.

Smile Smile Smile

hajmo redom... Smile

1. Uposte ne zavredjuje komentar  Smile

2. Ovo je biser,hit nad hitovima  Smile...neko da dolazi u muzej samo zbog urne  Smile
Verovatno da si nekada posetio taj muzej shvatio bi da je to najvaznije mesto gde su pohranjeni svi dokumenti koji pokazuju i dokazuju upravo sve suprotno od onoga sto ti ovde "branis" i za sta se zalazes :
U tim "papirima" koje nikoga ne zanimaju Smile vec samo urna  Smile doslovce stoji :

1. da je Teslina poslednja zelja bila da bude sahranjen po pravoslavnom obicaju
2. da je bio nesumnjivo pravoslavne vere  
3. da je, zapravo, sahranjen po svojoj zelji po pravoslavnom obredu ali ubrzo i otkopan i spaljen,tudjom voljom

A to da ce njegova sahrana u Svetosavskom hramu umanjiti njegov znacaj kao naucnika i njegov doprinos nauci...to je tek poseban biser ... Smile...sta da ti kazem...besmisleno je i to komentarisati  Smile Smile Smile ali...
Evo ti jedan primer...ne nas, balkanski... Smile vec iz sveta "civilizovanog" Smile....sigurno si cuo za Galilea Galilei-a   Smile i za njegov doprinos nauci  Smile ali za njegovu sudbinu  Smile E pa taj Galileo,verovao ti meni ili ne, je sahranjen nigde drugo do u franjevackoj crkvi u Firenci  Smile u Baziliki svetog Krsta i to ni malo nije umanjilo njegov znacaj i njegov doprinosu nauci... Smile Smile Smile
I verovao ti meni ili ne, meni kao pravoslavcu, zatucanom Srbinu,tradicionalisti  Smile nije ni malo smetalo da udjem u tu crkvu i posetim njegov grob  Smile kao i hiljadama drugih ljudi razlicitih nacija i konfesija...

3. Ni ovo ne bih komentrisao, o novcu...neozbiljno je,sta ce im vise i onako su popovi puni kao brodovi  Smile Smile Smile

Galileo je umro 1642

Nikola Tesla je umro 1943, urna je doneta u Beograd 1957.

Da li si primetio razliku u vekovima ?

Crkva je profitabilna nevladina organizacija ciji je jedini cilj dobrobit svoje vrhuske i sticanje sto vecih profita. Pa se njeni clanovi bave izmedju ostalih verskih obreda i izdavanjem lokala, placeva i ko zna kojecega.

cek, cek...jesi ti to ljubomoran mozda na njih, na njihovu lovu  Smile Smile Smile

Nikad mi nece biti jasno zasto su najglasniji u povici na hlapljivost i gramzivost crkve i svestenika po pravilu upravo oni koji nikada nisu dali ni dinar svoga novca u tu Crkvu  Smile
Ako onim "budalama"" koji im daju dobrovoljno novac, pomazu im prilozima, svesno placaju "namete" ne smeta "svila i kadifa" popova odnosno lopova  Smile zasto li to smeta onim "pametim i prosvecenim" koji im ne daju ni dinara, ne idu u Crkvu, izjasnjavaju se kao ateisti...ostace vecita misterija  Smile Smile Smile

Zato sto crkva ne placa porez. Crkva godišnje zaradi 140 miliona evra

Citat
...Ako onim "budalama"" koji im daju dobrovoljno novac...

Ovo nije tacno jer ista profitabilna kompanija dobija i novac iz budzeta tj. od poreskih obveznika Srbije.

« Poslednja izmena: 10. Jun 2015, 20:17:40 od system_v_r5 »
IP sačuvana
social share
I have ... a cunning plan. It's as cunning as a fox who's just been appointed Professor of Cunning at Oxford University.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1822
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 38.0
Da je recimo u hramu Svetog Save sahranjeno desetine značajnih pripadnika našeg naroda,ja sam ubedjen da niko ne bi imao ništa protiv da tu bude i Tesla.

A Jel to znaci da u buducnosti nece biti sahranjeni  Smile

Smesna mi je ta analogija centralni, pa jel ti znas kada je izgradjena Bazilika sv. Krsta, od kada datira( pitaj wiki  Smile) a od kada Svetosavski hram... Smile
A ako cemo o simbolici, onda ima tu nesto,neke simbolike oko te urne i spaljenih mostiju sv. Save  Smile

Vidi, da se ne igramo gluvih telefona, niti da se nadmudrujemo isuvise...dosli smo do Vuka, Dositeja i Saborne crkve, kao dokaza tradicije takvog postupanja i sahranjivanja kod nas kao naroda,znaci  nije nikakva novotarija a pomenuh namerno i Galilea  Smile kao dokaz da je i u svetu to normalna praksa,sasvim prihvatljivo i nista strasno...ko ne zna,ne razume...sta da mu radim ... Smile

Prosto, odgovor na tu tvoju "dilemu" bio bi ; dok je u Bg-u najveci,najznacajni verski objekat bila Saborna crkva, tamo su se pohranjivali ostaci znacajnih i zasluznih Srba...sada je verovatno namera da se to radi u Svetosavskom hramu a to sto je Tesla prvi i za sada jedini, moze samo da mu, po mom misljenju, bude samo na cast i kao dokaz ukazivanja velikog postovanja...
IP sačuvana
social share
Laz izmislja opake snove
slatka umorna laz
i dok nemoc pretvara snagu u bol
gluperde lutaju daleko
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1822
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 38.0
Galileo je umro 1642

Nikola Tesla je umro 1943, urna je doneta u Beograd 1957.

Da li si primetio razliku u vekovima ?

Ajdeeeeeeeeeeeeeeee  Smile

A jesi ti "ukapirao" zasto sam pominjao Galilea  Smile

Bojim se da nisi...neko je ovde potezao "argument" muslimana koji ne ulaze u Crkve i to zasto bi neko druge konfesije morao da ulazi u Svetosavski hram...pa eto vidis,ja ovako glup i verski zatucan  Smile, igrom slucaja setih se da sam ulazio i u katolicku crkvu da bih posetio grob jednog velikog naucnika  Smile Smile Smile koji je sahranjen u crkvi iako je imao posla sa Rimskom inkvizicijom  Smile Smile Smile

jbg. takvi smo mi glupaci, verski fanatici,zivimo u srednjem veku...ne peremo zube, ne kupamo se,kad hocemo da jedemo prikoljemo komsiju(po mogucnosti da je musliman) ili komsijinu kravu, obavezno se prekstimo pre toga i kazem aj' Boze pomozi...a kad se prejedemo, onda u znak zadovoljstva prdimo,usput sviramo gusle a kad nam bude lose,od masne hrane i pica, onda malo pustimo sami sebi krvi...  Smile Smile Smile

IP sačuvana
social share
Laz izmislja opake snove
slatka umorna laz
gluperde lutaju daleko
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Liberté, égalité, fraternité!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
Zastava Vozdovac - Republika
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.124
mob
Samsung S7
@ Smile

I dalje nema nijedan osnov da crkva prisvoji Teslu.

Sahranjen po pravoslavnim obicajima i odma se vladike otimaju o njega. Pa sta ako je sahranjen. Mnogi su tako sahranjeni a za zivota nisu imali nikakve veze sa crkvom ni sa pravoslavljem konkretno.

Ovde su u pitanju neki drugi interesi, a ne velicina Nikole Tesle.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Kad si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20540
Zastava
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 38.0
Citat
Prosto, odgovor na tu tvoju "dilemu" bio bi ; dok je u Bg-u najveci,najznacajni verski objekat bila Saborna crkva, tamo su se pohranjivali ostaci znacajnih i zasluznih Srba...sada je verovatno namera da se to radi u Svetosavskom hramu a to sto je Tesla prvi i za sada jedini, moze samo da mu, po mom misljenju, bude samo na cast i kao dokaz ukazivanja velikog postovanja...
Verovatno je ključna reč...pa super lepo je to,početi tradiciju 2015 u državi koja postoji 12 vekova...

Nego dobro si rekao,da se ne nadgornjavamo niti ću ja tebe ubediti niti ti mene...ovoj zemlji bar glupih ideja nikad nije falilo jedna manje ili više,ko sam ja da to ispravljam...over and out
IP sačuvana
social share
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Blejac u kraju!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26936
Zastava Vozdovac
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.124
mob
Samsung SGH-E590
U svakom slucaju urni nije mesto u muzeju...
IP sačuvana
social share

Realnost je iluzija koja nastaje usled nedostatka alkohola.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Linux
Browser
Chrome 43.0.2357.92
Groblje i lijep spomenik? Aleja velikana et, tu bi se uvrstio u Srblhe. E sad sto ima i cetnika i partizana jebiga.. valjda su mrtvi svi jednaki.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1822
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 38.0

super lepo je to,početi tradiciju 2015 u državi koja postoji 12 vekova...

Vrhunski cinizam  Smile Smile Smile

Srbi grade Hram Svetog Save 1 (jedan) vek .

Smile
IP sačuvana
social share
Laz izmislja opake snove
slatka umorna laz
gluperde lutaju daleko
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 19 20 22 23 ... 34
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.061 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.