Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
- Pre postavljanja pitanja, pročitajte "Najčešća pitanja korisnika" i ConQUIZtador Help!
- Prijave nedoličnog ponašanja igrača možete obavljati na način opisan ovde. Samo i jedino tako.
- Pregledajte forum, pročitajte top teme i tek nakon toga, ukoliko ne pronađete traženo - otvorite novu temu.
- Pročitajte pravilnik foruma, jer svaka kuća ima kućni red, a grubi prekršaji se ne tolerišu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zavrsen Prvi ConQUIZtador turnir ~ Pobednik: suncokreten  (Pročitano 29114 puta)
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Apple iPhone 6s
Kriterijumi rangiranja u kvalifikacijama bili su dostupni od samog starta i ni jedan igrac nije ispao jer je druga kolona bila pre trece, vec jer je kiksnuo u najmanje dve partije. Mislim da je procenat oduzete teritorije prilicno bitna stvar, u svakom slucaju Smiley

Sto se tice random zreba, i on ima svoj smisao. Na kraju krajeva, ko hoce da pobedi, mora da pobedi najbolje pre ili kasnije.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 37017
Zastava Antofagasta
OS
Windows 7
Browser
Safari 4.1.249.1045
Sezke ostvario si izuzetan rezultat, 12.ta pozicija batice, malo li je. Eto čak si 4 pozicije i iznad mene.
Huh huh
Nema potrebe da bacaš hejt. Biće prilike na sledećem turniru za bolji rezultat.

i ti si dobar bio koco svaka cast,a hejt bacaju pojednici sto ne mogu da udju ni u prvih 1000,sto se tice mog plasmana dobar je iako sam igrao prilicno lose i posle duze pauze
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

još uvek za tobom ludak

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 7938
Zastava Пало Алто
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.9
mob
LG g5
mislim da bi bilo vreme da se ovim prepucavanjima stane na kraj  Smile
IP sačuvana
social share
Facebook community manager

Burek filmski magazin No.1
Burek filmski magazin No.2

* - Remember Remember The 5th Of November, The Gunpowder, Treason and Plot.
* - I Know Of No Reason, Why The Gunpowder Treason, Should Ever Be Forgot.
* - Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better.
* - Istorija dokazuje da istorija može da dokaže sve.
* - Sky is the limit.
* - Postoje ljudi kojima su potrebni ljudi da im budu potrebni.
* - Ono što volimo da mislimo o sebi i ono što zaista jesmo retko kada imaju išta zajedničkog.

Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 16
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.9
mob
Nokia N73
Zato sto je tako odredjeno za sve zemlje u pravilima turnira...
Izvini sto kazem, ali apsurdan im je sistem. Ti se neces uvrediti valjda. Steta ako to ne moze da se koriguje...
Prolaze uglavnom samo oni koji imaju svih 5 pobeda u 5 najboljih partija.
I na njihovo pozicioniranje najmanje utice procenat kako su odgovarali.
Voleo bih da cujem sta misle osteceni zbog ovih kriterijuma, ja sam srecom prosao u 27, ali zao mi je sto neki nisu, a zasluzili su.
Npr. Djubre018 sa 80.72% PO.
Ataman  80.38% PO.
Ј_С_Бабунски    78.95% PO.
Systemic Sy  84.87% PO. I mnogi drugi.
To su zaista impresivni rezultati. OK, nije lako pobediti stalno, drzati koncentraciju, zavisi i koji im je protivnik zapao, konekcija, itd. Ali mislim da bi bilo pravednije da se ravnomerno gledaju sve 3 stavke.
Cak je i najbitnija ta za odgovore, najpravednija. Zamislite kada u kvizu ne bi bilo PI broja, nego da je pobednik onaj sa najvise pobeda, makar igrao sa botovima.
Voleo bih da cujem sta misle o ovome pomenuti ljudi koji nisu prosli dalje, kao i neki sto su prosli, Omer i ostali, slobodno neka kazu. Vidim mnogi kukaju sto ne znam ko nije prosao, a ova 4 nabrojana gore ne smeju da se zaborave. Sjajni su bili. Lepo bi bilo da su se samo najbolji klali u finalu. Ne omalovazavam pritom bilo ciji uspeh po kriterijuma koji su postojali na ovom turniru. Smiley Tako je kako je, a moze i jos bolje, jace, zanimljivije.

Apsolutno se slazem sa Dax-om pre svega sto se i sam kviz sastoji iz tri komponente a to je:(PO + PSP + OP) /3, a dok sam turnir nazalost "nije". Ako je to u sklopu ove igre onda neka bude i to ukljuceno (naravno ako je moguce) u turnir, zasto se taj faktor izdvaja iz same igre? Smile
Moj plasman na turniru je posebno ostecen i gotovo nestvaran da sa cak 85% PO budem 103, a neko sa 63% nekih 70 mesta ispred ili je cak prosao kvalifikacije, deluje po malo nelogicno..
Doduse nisam imao srece u poslednje dve partije (a ubedljivo vodio), i na kraju se desi to da jedan drugome osvoji kulu, a bili su Babunski odnosno Jerry 78. Kakav hendikep Smile
Kako spreciti da PO tako lako izgubi svoju vrednost ili kako PO spasti od nekih manje bitnih cinilaca koja prate samu igru, nadjacavaju ih i lako zavladaju?
Isto kao kada bi se Srbija suprostavila Americi ili Japanu, zamislite sta bi bilo? Smile
Verovatno cu dobiti skroman odgovor od Moderatore, ali eto cisto da podelim svoje neko licno misljenje.
Cestitam pobedniku, svaka cast na organizaciji turnira, bio je sjajan ali neki noviteti bi svakako dobro dosli..
Pozzz svima..
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 2959
Zastava Pancevo
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
mob
HTC Wildfire S
Kriterijumi rangiranja u kvalifikacijama bili su dostupni od samog starta i ni jedan igrac nije ispao jer je druga kolona bila pre trece, vec jer je kiksnuo u najmanje dve partije. Mislim da je procenat oduzete teritorije prilicno bitna stvar, u svakom slucaju Smiley
A zasto mislis da je taj procenat prilicno bitna stvar? Opet, zagonetno je to receno.. Smiley mislim nisi rekao da je bitniji od trece kolone. OK, ajde necu da izvlacim tvoje misljenje, nemamo nista od toga, ocigledno nije kriv niko sa naseg conquiztadora, pravila za turnir su uzeta verovatno sa prvog conquiz-a, madjarskog.
Ja zapeo da dokazujem da je bitnije ono trece, evo jos ovaj put pisem o tome i necu vise...  Smile
Procenat oduzete teritorije moze da vara, to zavisi dosta od protivnika, ako je protivnik znao super (ili solidno) onda dzaba sto smo i mi znali, cak i kad pobedis nece to biti jako ubedljivo, kao kad neko naleti na slabijeg protivnika i srusi mu kulu, ili vise kula u nekoliko partija.

Ovo da ni jedan igrac nije ispao jer je druga kolona bila pre trece, vec jer je kiksnuo u najmanje dve partije ipak nije tacno.  Smile Ne ni jedan, nego konkretno njih 37 nije proslo zato sto je druga kolona bila pre trece.
Mislim njih 37 (od ukupno 71) sa najmanje 2 poraza bili su ispred po toj trecoj koloni, po odgovorima, u odnosu na najslabijeg (od sedmorice) koji je prosao dalje sa 2 poraza, koji je imao 6 719 za odgovore.
On je zato rusio kulu ili kule, a ovi nisu ni jednu verovatno. Ili cak jesu rusili njih troje, cetvoro.
To je kao da je u tenisu on imao 1 as, a ostali ni jedan (ili trojica takodje po jedan), iako su imali mnogo vise vinera, direktnih poena, precizni(ji)h lopti. Preciznije su odgovorali, ali drugi kriterijum je odlucio.  Smile
Sta da se radi. Tako je kako je. Smiley Inace super je stvar taj turnir. I neka se odrzava na svaka 3-4 meseca. Nagrade nisu bitne.

edit: da, vidis, Systemic, zaboravio sam i na tu mogucnost, tu "srecu" da tvoj protivnik drugom protivniku srusi kulu. Mozes samo da gledas i da se slikas, nazalost. Sigurno se to jos nekome desilo. Super si odgovarao, stvarno svaka pohvala za tebe. Imaces vise srece drugi put, bar se nadam. Pozz.
« Poslednja izmena: 09. Apr 2010, 02:23:54 od dax_pfc »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Apple iPhone 6s
Sistem je takav i nece se menjati... Mogu da analiziram, da se svadjam, da se derem, da placem, ali to je tako, i nije promenljivo, i tu malo toga mogu da uradim. Kao i sistem bodovanja u igri, na koji je bilo nemerljivo vise prituzbi.

Pritom ja smatram da je sistem fer. Narocito to smatram jer mesec dana niko ni rec o tome nije rekao, dok se na turniru nisu izdesavale stvari koje su se izdesavale. I opet, pobedio je najbolji u tom trenutku, a mali broj ljudi je stvarno za nesto zakinut.

Kriterijumi rangiranja poredjani su po vaznosti onako kako su kreatori igre nakon 10 godina iskustva smatrali da treba. Intimno, svako moze da smatra da to treba biti drugacije, ali kada se crta podvuce, to je privatna stvar. Svi igraju prema istim pravilima i svako, ako smatra da moze da iskoristi "sistem", moze to da proba.

Na kraju ce pobediti onaj ko je bio najbolji kada je to bilo napotrebnije.

PO ima svoju vrednost. U ostalom % osvojenih teritorija zavisi najvise od kvaliteta odgovora u napadu. Da bi pobedili i osvojili vi morate odgovoriti tacno, i biti tacniji ili brzi od protivnika.

A sto se tice toga sto je neko mozda izgubio bodove jer je imao teze protivnike u kvalifikacijama...

Zvezda je igrala sa Milanom pre par godina za plasman u LS...
Tipsarevic sa Federerom u drugom kolu Aus Opena, a iste godine Troicki sa Nadalom...
Partizan ove godine sa PAO i Barcom pa Makabijem...
Nekom se i to zalomi - neko i to mora.

Moj recept za uspeh na turnirima:
Oderes sve protivnike.

Verujem da ce ljudi naci da je uspesan Smiley

85% odgovora je za respekt, ali je dovoljno da tri za redom ne odgovoris kako treba i izgubis Smiley
U ostalom, i sreca je faktor... sreca je najbolji saveznik i najtezi protivnik.
U kviz, i u zivotu.

U ostalom i na 102. mestu covek je u prvih 10% ukupne mase ucesnika.
To je jako dobro drustvo.

Inace... ako stvarno moram da objasnjavam zasto je procenat osvojene teritorije bitan, neka to bude ovako.

Imas dve ekipe o kojima ne znas nista, osim da iz iste grupe klubova dobijaju protivnike.
Nakon 6 utakmica, oba tima imaju 6 pobeda, ali je jedan pobedjivao svaki put 1:0, 2:1, a drugi 5:0, 7:0, 15:0, 12:1 i td.
Koji od tih timova je bolji?

To je isto kao da covek kaze da u rangiranju PSP nije bitan, i zasto se dnevni rank bazira na tome...
Zato sto je to relevantno. Zato sto je teze pobediti 6 ili 7 puta neke protivnike koji su jaci, nego neke koji su slabi.

Tako i na turniru, oni koji napadaju i osvajaju rizikuju vise i taj rizik mora da bude nagradjen. Oni odgovaraju na vise pitanja u krajnjoj liniji.
To je kao poredjenje koji je rezultat ubedljiviji 1:0 ili 7:2.
Napadacke ekipe rizikuju, zato mozda prime neki gol ali ih dalju mnogo vise od onih koji igraju bunker i mole Boga da nesto udje da ne ostane 0:0.

Pravila su, opet kazem, bila odmah dostupna i jasna. I svako ko je bio spreman da se bori i da osvaja, imao je priliku.

Pritom je igra i toliko fer da najgoru partiju ne broji! Dakle cak se ima pravo i na kiks.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 2959
Zastava Pancevo
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
mob
HTC Wildfire S
Slikovito.  Smile

Ali ovo nije kao fudbal ili kosarka ako uzmemo u obzir da tu igraju 2 ekipe jedna protiv druge, a ne 3.
Zamisli u fudbalu pravilo da se najvise nagradjuje onaj koji dodje do 3:0. Jedna ekipa se trudi, da nekako 1 ili 2 gola i taman kad je imala sansu za 3:0, u 93. minutu, pogodi stativu ili golman odbrani, a pravo niotkuda dodje neka treca ekipa koja veoma manje zna od ove prve, ali bila je na pravom mestu, srecom pogodi gol i to tako sto je golman druge ekipe pogresio. Onaj ko ima srece da pokupi otpadak taj je na konju. Nekako nezasluzeno ne prodje onaj bolji tu. Nije uopste lako postici het-trik u rusenju kule. Smiley
Ono se desilo malom broju ljudi u odnosu na broj ucesnika, ali ipak desilo se. A u fudbalu se sigurno nece desiti. Niti ima 3 ekipe, niti je gol razlika toliko vazna.

Ali pustimo sportove, ovo je kviz, trebalo bi znanje da bude presudno. Medjutim ovde se potencira i na taktici. Eto ima je. Bice je. Mnogi nisu shvatili kako se boduje ovo, ipak je prvi put. Neko ce po svaku cenu pokusavati da srusi kulu, na sopstveni rizik. Eto dosta prostora i za srecu.
Kazem znanje bi trebalo biti presudno, ili bar da bude jednako vazno kao ostale stvari. Znanje je marginalizovano. Dokaza ima da neko zna puno i ne prodje, jer ne moze sve da zna, pa ima pitanja gde mozda niko od 1500 igraca ne bi znao da odgovori tacno. Lako je reci oderi ih sve znanjem, ali nije uvek izvodljivo.

OK, steta sto se nece menjati. Bas su iskusni ti Madjari. Mi novi pa im nasli nedostatke u sistemu. Smiley Steta ako ne moze bar da im se kaze sta bi moglo da se promeni.
Ovako ostaje da je na turnirima jako bitan faktor srece, a naravno tu je i "vecna" lista, koja nikada nece biti za bacanje. Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 16
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.9
mob
Nokia N73
@ Dax_Pfc...... Inace super je stvar taj turnir. I neka se odrzava na svaka 3-4 meseca. Nagrade nisu bitne..
Svakako, nagrade nisu bitne.A turniri, neka budu sto cesce.. Po mogucnosti svakog meseca, sto da ne..
Verujem da odrzavanje turnira ne zavisi od samih osnivaca..
ispasce na kraju da zelim sto pre jedno od prva 3.mesta Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Apple iPhone 6s
@dax_pfc

Ali gol razlika, kos razlika, set razlika i jesu upravo ono sto se gleda ako ekipe imaju isto bodova (tj pobeda). I od toga moze da zavisi prolazak ili ne. I u jako mnogo situacija to mozda nije fer, ali je tako.
U ostalom, to sto je neko celu partiju bio bolji a na kraju izgubio je isto kao kada u fudbalu ekipa drzi loptu 90 minuta, i u 91' primi gol i izgubi 0:1 Smiley

Niste vi nasli nedostatke u sistemu, vi ste nasli kako vama, svakom pojedinacno, odgovara.

Takodje, to sto ljudi nisu shvatili kako se rangira, znaci da ljudi nisu citali sta pise i prilikom prijave i ovde i stajalo im je pred ocima danima - nemam nikakve simpatije prema tome.

@Systemic

Bice jednom mesecno turniri, doduse tematski. Vise o tome, uskoro, kao sto sam i obecao. Sa skromnim nagradama, a jednom u 4-6 meseci veci turniri opsteg tipa. Takodje, ako bude sponzora koji budu hteli da prave svoje tematske mape i turnire, bice i toga.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

pivcuga u kuci za grkljane suve...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 320
Zastava subotica
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
Nokia 
apelujem neke sponzore da se malo nagrade poboljsaju Smile

naravno da nemislim da cu sad ja uzeti pobedu!!!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.071 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.