Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 08. Sep 2025, 20:30:26
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 61 62 64 65 ... 71
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zašto verujete u boga?  (Pročitano 117669 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 8.0
Nisi bas ostavio nekakav utisak ,tvoje paralele mi nista ne znace ,ne mogu da se poistovetim ni malo sa tim sto pokusavas da kazes .

Ne znam Kakva ljubav kakva pravda ,u bibliji  su to vise prazna obecanja i pretnje u slucaju nelojalnosti ,
mislim da si malo ocaran prvo sa Bozijim osobinama a drugo sa svetom u kojem zivis .

Bog kome se mole muslimani ,jevreji i hriscani zvuci previse lokalizovan,
Zasto se nije predstavio celom svetu kad je tako mocan neko tamo nekoj maloj grupi na srednjem istoku ?
zasto se nije predstavio coveku 50 hiljada godina pre kad je tada moderan covek takodje postojao ?
zasto nije stvorio coveka pre 3.7 milijardi godina kad je zivot poceo na zemlji ?

Bog nema sta da ponudi coveku ,to sto ima coveka uopste ne interesuje.
Poput loseg roditelja Bog kaze ljudima ;
"Deco evo vam sobe u obliku zemlje igrajte se i radite sta god hocete ali ne pravite sranja i pridrzavajte se pravila koje sam vam dao i istih onih kojih se cak ni Ja sam ne pridrzavam .Ja cu se vratiti kad bude doslo vreme i uzecu sa sobom one najposlusnije i odvescu ih i dacu im nagradu a ostale cu ostaviti da budu kaznjeni i da dobiju po dupetu sve dok se ne pokaju i mole za oprostaj."

Kako je moguce da Bog kao suprimno savrseno bice napravi tako puno gresaka tokom svog dizajna ,
U cemu je poenta njegovog eksperimenta ukoliko Bog vec zna krajnji rezultat tog ishoda .

Svemir je masivan ,postoji crna rupa cija je velicina mase nekih 18 milijardi nasih sunca ,
Sta bi bila njena poenta ?
Zemlja je zrnce prasine u ovom Univerzumu .
Prema Drejkovoj usavrsenoj formuli ,broj tehnolosko razvijenih civilizacija je oko 500 hiljada ,
kada bi covek nestao ,njegov nestanak ne bi bio ni primecen jer jos uvek nista znacajno nismo postigli ,
Po tipu civilizacije mi smo u pocetnoj fazi tipa 1 i jos uvek zavisimo od fosilnih goriva .

Prirodnih katastrofa je oduvek bilo ,sad su i bice ih uvek .
Za sve na svetu sto je krenulo pogresno nije odgovoran ni Bog a ni Djavo
Nije svet vec je covek kriv.
I Covek ce naci sva resenja ali samo ako bude imao dovoljno sredstava i vremena .

previse visoko letis u ljudskom umu.pominjes da smo mali u moci,a potom pominjes naucnika velike maste,kad vec zna sve takav,kolko civilizacija i slicno.Bog ti je nerealan kao tvorac a toliki uiverznum ipak realan.mis podigne slona uvis,a kad ovaj pita kako mu to uspe,on kaze,ne znam al si gore! to je naucnik sa tezama. sve vide ali nikako ne znaju otkuda to?!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 8.0.1
Ni religija ne moze da dokaze otkuda sve ovo...tako da su Nauka i Religija na istom...pricaju iz supljeg u prazno.
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
mob
Nokia Luvmya 520
   covek je dobro rekao o Hristu na kontu bajke o poteru. to u jevandjelju nije samolansiranje  jevrejske rase vec celog covecanstva tj. onih koji oce verovati.
   potom Isusov govor o pomeranju brda i planina je jasno pokazano kroz ostale delove jevandjelja. niti je covek citirao bukvalisticki,a niti je red da ti registrujes istom merom.  pomeranje brda je doista istinsko tad i sad,jer je on juce,danas i do vijeka isti Gospod.podizanje coveka iz mrtvih juce i danas,izlecenje od smrtonosne rakovine juce i danas jeste ravno pomeranju planine. to je Isus rekao pod tim pomeranje gore. video sam toliko puta tu goru kako je Isus na molitvi pomera. rakovine i slicno.gde je smrt bila zapakovana. pre 2-3 godine novosti su pisale o tome ,nazvavsi to naravno iz nepoznavanja situacije fenomenom o mladoj devojci koja je imala  u klinickom centru samo 45. dana zivota,a onda je dosao Isus i zivi i danas. 45-og dana gora je popmerena.molitvom u ime Isusa.
U lazi o samolansiranju koje je napisao Luka i onaj koji je dopisao Markovo jevandjelje u drugom veku, se govori o samolansiranju jednog jevrejina a ne "jevrejske rase".
Isus je "gospod" koji "danas zivi" u fantaziji/iluziji koja je konzumirala tvoje i misli tvojih istomisljenika.

Da li mozes da budes iskren i da nam kazes sta je potrebno da tebi objasni da je " prica o coveku koji je rodjen pre 2000 godina i koji je i dalje ziv " - fantazija a ne stvarnost u kojoj postoji dokaz tog zivog coveka ?!?
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 9.0a2
mob
Sony xperia
Ma sta kazes Bozijicovece ? To je naucnik sa tezama ? Ne zna otkud i kako. Pa ako je tako zasto se vise ne zivi u kucama od zemlje, zasto se ne klanja munji, sto se ne isteruje zlo ako je neko bolestan, ispusta krv ili siba raznim granjem ? Kako to da ne znaju a imas tehnologiju kojom se ide na Mars ? Sto nisi seo na Novi Zavet i otperjao na Mesec, ako je tamo vec sve objasnjeno ?

Naucnik istrazuje i saznaje, a za to treba vremena. Da je po onome sta propagira Religija, jos bi klao ovce da prinosis zrtvu, citao Bibliju pored ckiljave uljarice, trazio nekog od slonova koji nose Zemlju, ne bi ni znao za Ameriku jer tamo je kraj sveta u okeanu ...

Citam sta si pisao do sada, zaista je grehota da neko u ovom dobu zaobilazi sva naucna dostignuca i saznanja, zudeci da se i dalje klanja u nekoj pecini.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
mob
Nokia Luvmya 520
Ni religija ne moze da dokaze otkuda sve ovo...tako da su Nauka i Religija na istom...pricaju iz supljeg u prazno.
Ali je to nemoguce objasniti onima koji slepo prate ilil nauku ili religiju.

A kada budu shvatili da njihov zivot ne zavisi ni od religije ni od nauke, religiozni ce se okrenuti nauci a naucnici ce se okrenuti religiji, sto naravno nece doneti nikakvu promenu.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49983
Zastava Босна
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 8.0
mob
Samsung Galaxy S24
Човјеку не треба ни религија ни наука да би схватио да Творац постоји.
« Poslednja izmena: 03. Jan 2012, 14:27:35 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
mob
Nokia Luvmya 520
A koji je to covek dokazano "shvatio da Tvorac postoji" i sta je dokaz postojanja Tvorca ?
IP sačuvana
social share
Jewpiter
Jewpiter

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49983
Zastava Босна
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 8.0
mob
Samsung Galaxy S24
A koji je to covek dokazano "shvatio da Tvorac postoji" i sta je dokaz postojanja Tvorca ?

А гдје сам помињао доказе?  Smile Само размислиш мало и схватиш. Не треба нико да те убјеђује доказима. Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
mob
Nokia Luvmya 520
А гдје сам помињао доказе?  Smile Само размислиш мало и схватиш. Не треба нико да те убјеђује доказима. Smiley
Tvrdis nesto bez ikakvih argumenata i dokaza, pa sam te pitao za dokaze toga sto tvrdis.

Istina ( rec o onome sto postoji u materiji ) je nauka kojom vladaju zakoni stvarnosti.
Halucinacija o Tvorcu nije "shvatanje" o Tvorcu.
U bibliji kristalno jasno pise da covek ne moze da shvati i definise Tvorca ( 2 Mojsijeva 33:20 ) niti moze da shvati Njegovo shvatanje i njegove definicije ( Isaija 55:8 ) " Jer misli moje nisu vaše misli, niti su vaši putevi moji putevi, veli Gospod; "
Ali ti to nikada neces uspeti da shvatis.
IP sačuvana
social share
Jewpiter
Jewpiter

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49983
Zastava Босна
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 8.0
mob
Samsung Galaxy S24
Шта да радим када нисам рођен са "могућношћу схватања" eyepheelYU-а.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 61 62 64 65 ... 71
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 08. Sep 2025, 20:30:26
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.055 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.