Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 30. Avg 2025, 14:25:02
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 12
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zašto sam agnostik?  (Pročitano 79741 puta)
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32981
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Citat
Zašto sam agnostik?
Za to što razmišljam svojom glavom !  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2051
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Citat: eyepheelYU link=topic=324225.msg8527383#msg8527383
[quote author=Sova9072
Ma kakav gen za jezik to su gluposti
http://en.wikipedia.org/wiki/FOXP2

A ostalo ne vredi komentarisati nekome ko je zaslepljen mrznjom.

Citat

E neverovatno, prvo si odvalio nešto u stilu da Srbi imaju neki gen za srpski jezik, i sad mi kao dokaz daješ ovaj link,........., za tvoj info znam engleski vrlo dobro, i u tekstu se govori o sasvim drugoj stvari,......., samo mi nije jasno kako neko može da bude tako uporan.

Znaš da nije tako , da si odvalio glupost, i da su tvoji postovi gomila nebuloza, ali ne, ti nastavljaš.

Nemam ja ništa protiv tebe, ne poznajem te, ali iz tvojih postova se vidi da nisi sasvim čist.

Da ne idem u offtopic, oni koje zanima f-ja FOXP2 gena, neka pročitaju FOXP2

Sa gornjeg linka, za one koje mrzi da čitaju ceo tekst.  Smile

Dakle:

Covek je genetski predodređen da nauci govor sredine u kojoj raste. To znamo po tome sto svako normalno dete spontano nauci govor okoline u kojoj odraste.

Kakav srpski gen za govor, kakve ale i bauci,......... Smile
« Poslednja izmena: 14. Jun 2010, 23:29:19 od sova9072 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 6357
OS
Windows 7
Browser
Safari 5.0.375.70
Pa covekoliko bice, pre nego sto je dosla svest/rec je znao razliku izmedju zivog coveka i onog sto su ga zveri rastrgle ili je umro i raspao se. Kada je dosla svest onda je smrt mogla da se definise.

znao je razliku jer je dosao u kontakt sa osobom koja je rastrgnuta ili umrla... 
ne pricam ja o definiciji same smrti, vec o svesti da postoji smrt, da ce se ovaj zivot jednom zavrsiti

Da li ti mozes zivotinju da naucis da govori i razume jezik coveka ? Naravno da ne mozes.
E isto tako ti ne bi mogao da govoris jezik da nemas to urodjeno u sebi.
Prvo si progovorio ( dok jos nisi bio svestan ni sebe ni govora ) pa si tek onda nakon toga poceo da ucis kako se te reci pisu i citaju. Sam govor/jezik je urodjen, bas kao sto psi laju, macke mjaucu, petlovi kukuricu....

niko ne prica o pisanju i citanju, vec o samom govoru..
govor(reci koje izgovaramo) se stice iskustvom, odnosno ucenjem! dete od godinu dana nikada nece reci neku smislenu rec ako je pre toga ne cuje

a ako nema od koga da je cuje-nece ni progovoriti, nikakav gen tu ne moze biti od pomoci...

taj gen se verovatno odnosi na sposobnost govora, a ne na to kojim cemo mi jezikom pricati i sl...
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2051
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80

a ako nema od koga da je cuje-nece ni progovoriti, nikakav gen tu ne moze biti od pomoci...

taj gen se verovatno odnosi na sposobnost govora, a ne na to kojim cemo mi jezikom pricati i sl...

Tačno tako.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 1874
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
Nokia 6233
Zato jer mislim da covek nikad ne moze saznati istinu Smile
IP sačuvana
social share

[/img]

Our generation will have to repent not only for the words and acts of the Children of Darkness, but also for the fear and apathy of the Children of Light." Dr. Martin Luther King, Jr
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla AskTbUT2V5 3.8.0.
mob
Nokia Luvmya 520
Citat: sova9072
E neverovatno, prvo si odvalio nešto u stilu da Srbi imaju neki gen za srpski jezik, i sad mi kao dokaz daješ ovaj link,........., za tvoj info znam engleski vrlo dobro, i u tekstu se govori o sasvim drugoj stvari,......., samo mi nije jasno kako neko može da bude tako uporan.

Znaš da nije tako , da si odvalio glupost, i da su tvoji postovi gomila nebuloza, ali ne, ti nastavljaš.

Nemam ja ništa protiv tebe, ne poznajem te, ali iz tvojih postova se vidi da nisi sasvim čist.

Da ne idem u offtopic, oni koje zanima f-ja FOXP2 gena, neka pročitaju FOXP2

Sa gornjeg linka, za one koje mrzi da čitaju ceo tekst.  Smile

Dakle:

Covek je genetski predodređen da nauci govor sredine u kojoj raste. To znamo po tome sto svako normalno dete spontano nauci govor okoline u kojoj odraste.

Kakav srpski gen za govor, kakve ale i bauci,......... Smile
Rekao sam isto to sto i ti kazes, marko je srbin, odrasta u sredini gde se govori srpski. Samo sto ti na svaki nacin zelis da izvrnes ono sto sam rekao i tako predstavis nesto sto ja ne predstavljam.
Ista stvar i za FOXP2, postavio sam link wikipedia-e koji govori o genu govora i jezika, da bi me ti prvo ispljuvao pa zatim postavio link sa B92 koji govori o istoj stvari.
Stvarno mi nije jasno sta je tvoja agenda, sta ti zelis da postignes, sa kim se ti svadjas posto evidentno nisi u sukobu samnom nego sa pogresnim tumacenjem onoga sto sam rekao.
Citat: markoi93
znao je razliku jer je dosao u kontakt sa osobom koja je rastrgnuta ili umrla...
ne pricam ja o definiciji same smrti, vec o svesti da postoji smrt, da ce se ovaj zivot jednom zavrsiti
Pa naravno, to sam ti i rekao a svest postoji zbog postojanja definicije, to je jedini nacin da se
objasni sta postoji i sta se desava.
Citat
niko ne prica o pisanju i citanju, vec o samom govoru..
govor(reci koje izgovaramo) se stice iskustvom, odnosno ucenjem! dete od godinu dana nikada nece reci neku smislenu rec ako je pre toga ne cuje

Opet on, pa covek je poceo da govori kada se u njemu pojavio gen govora i jezika do tada covekoliko bice nije govorilo, zivotinje ne govore, komunikacija i govor nisu iste stvari.
Zato zivotinje bez obzira koliko im je iskustvo pored coveka ne mogu da govore kao covek, a covek se radja sa
mogucnoscu govora.
Da li bi mogao da mi objasnis kako dete koje po tvom misljenju ne zna reci koje cuje moze da te reci ponavlja pravilno ( da mamu zove "mama" a tatu da zove "tata" ) ?
Ako to znanje nema urodjeno u sebi ( " i ne bi znao da ne cuje te reci " ) kako moze da dodje na isti nivo na kojem su mu roditelji ?

Kako covek moze da ima znanje sa kojim nije rodjen ili bilo koje sposobnosti sa kojima nije rodjen ?
Citat: MeXoRiuS_92
Tako je Mex, istinu o Bogu covek nikada nece saznati, posto ne moze da shvati sta je Bog.
To pise i u bibliji. " Jer misli moje nisu vaše misli, niti su vaši putevi moji putevi, veli Gospod; Nego koliko su nebesa više od zemlje, toliko su putevi moji viši od vaših puteva, i misli moje od vaših misli. "
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 6357
OS
Windows 7
Browser
Safari 5.0.375.70
Opet on, pa covek je poceo da govori kada se u njemu pojavio gen govora i jezika do tada covekoliko bice nije govorilo, zivotinje ne govore, komunikacija i govor nisu iste stvari.
Zato zivotinje bez obzira koliko im je iskustvo pored coveka ne mogu da govore kao covek, a covek se radja sa
mogucnoscu govora.
Da li bi mogao da mi objasnis kako dete koje po tvom misljenju ne zna reci koje cuje moze da te reci ponavlja pravilno ( da mamu zove "mama" a tatu da zove "tata" ) ?
Ako to znanje nema urodjeno u sebi ( " i ne bi znao da ne cuje te reci " ) kako moze da dodje na isti nivo na kojem su mu roditelji ?

Kako covek moze da ima znanje sa kojim nije rodjen ili bilo koje sposobnosti sa kojima nije rodjen ?

mi smo se skroz pogresno razumeli.. ja ne sporim da postoji taj gen, jer drugacije ne bi smo mogli da pricamo, ali hocu da ti kazem da se sam govor stice vremenom, ucenjem, a sposobnost za sam govor potice od tog gena!

ne moze me niko ubediti da ce dete samo reci mama, ako pre toga ne cuje tu rec...

Ti si rodjen sa genom za govor, sprpski govor, ali imas manju ili vecu mogucnost za savladavanje drugih govora.

ja nisam rodjen sa genom za srpski govor, vec za govor uopste a kojim cu jezikom pricati to zavisi od sredine u kojoj odrastam!

Citat: MeXoRiuS_92
Tako je Mex, istinu o Bogu covek nikada nece saznati, posto ne moze da shvati sta je Bog.
To pise i u bibliji. " Jer misli moje nisu vaše misli, niti su vaši putevi moji putevi, veli Gospod; Nego koliko su nebesa više od zemlje, toliko su putevi moji viši od vaših puteva, i misli moje od vaših misli. "

pa ovo je diskriminacija...  Smile

IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1621
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
IP sačuvana
social share
@nikolajovic "People arguing over gods, religions, and national boundaries, which are absolutely imaginary." - Neil Gaiman

Očekivano, momci sa manjkom pameti i viškom adrenalina su iskorišćeni, ali #BGPride je protekao mirno a čuo sam i da žurka tek počinje. Wink
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49920
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.19
mob
Samsung Galaxy S24

Pa to sto pise u Bibliji ocito da ponistava i ateizam i agnosticizam. Bog postoji, kakav je zapravo i sta je On jeste sasvim drugo pitanje.  
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1621
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Postoji moj Kurac. A bog je samo plod nečije mašte.  Smile

---------------------------
Grom spalio statuu Isusa Hrista u Ohaju   http://www.blic.rs/Vesti/Svet/194064/Grom-spalio-statuu-Isusa-Hrista-u-Ohaju Smile
« Poslednja izmena: 15. Jun 2010, 21:47:12 od framling »
IP sačuvana
social share
@nikolajovic "People arguing over gods, religions, and national boundaries, which are absolutely imaginary." - Neil Gaiman

Očekivano, momci sa manjkom pameti i viškom adrenalina su iskorišćeni, ali #BGPride je protekao mirno a čuo sam i da žurka tek počinje. Wink
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 12
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 30. Avg 2025, 14:25:02
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.062 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.