Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 31. Avg 2025, 12:47:58
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 12
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zašto sam agnostik?  (Pročitano 79767 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 6357
OS
Windows 7
Browser
Safari 5.0.375.70
da li stvarno mislis da bi neko znao sta je smrt i sta ona predstavlja ako ne bi bilo nikog da mu kaze za to, ili da on sam ne bude u bliskom kontaktu sa smrcu(da vidi neku mrtvu zivotinju i sl.)? 
pa to je apsurdno...
Citat
ali da sam ja rodjen u nekoj nedodjiji, bez kontakta sa ljudima, sigurno ne bih znao sta je smrt jer to znanje nije nesto sto je urodjeno...
A u kojoj to nedodjiji neki covek ne zna sta je smrt ?

nedodjija je mesto za koje niko ne zna gde se nalazi(pa samo ime kaze), tako da ti nikako ne mogu odgovoriti u kojoj to nedodjiji covek ne zna sta je smrt...

pokusavam da kazem da to znanje nije urodjeno nego se stice ucenjem!

Da govor je urodjen i genetski je definisan, gen sa kojim se covek radja a ostale zivotne forme ne se zove FOXP2.
Sve covekove funkcije su genetski predodredjene.
Primati taj gen nemaju, niti su ga ikada imali.

cekaj, hoces da kazes da je meni u genima da pricam srpskim jezikom, a sam cu ga vremenom nauciti?
ili sam te pogresno razumeo?

IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla AskTbUT2V5 3.8.0.
mob
Nokia Luvmya 520
Citat: markoi93
da li stvarno mislis da bi neko znao sta je smrt i sta ona predstavlja ako ne bi bilo nikog da mu kaze za to, ili da on sam ne bude u bliskom kontaktu sa smrcu(da vidi neku mrtvu zivotinju i sl.)? 
pa to je apsurdno...
Ja to nisam rekao, znanje je energija koja stvara dozivljaj, neko mora nesto da zna da bi to mogao da dozivi. Nije mi jasno gde je to postojao jedan covek koji nije dosao u kontakt sa drugim covekom tokom svog zivota. Zivot nije crtani film.

Citat
nedodjija je mesto za koje niko ne zna gde se nalazi(pa samo ime kaze), tako da ti nikako ne mogu odgovoriti u kojoj to nedodjiji covek ne zna sta je smrt...

pokusavam da kazem da to znanje nije urodjeno nego se stice ucenjem!
Nedodjija je naziv koji se koristi u bajkama, a ne u stvarnosti u kojoj neko negde zivi,
Ti ne shvatas sta je znanje a sta je nesto sto je neko od nekoga cuo, naucio napamet pa to ponavlja kao papagaj.

Citat
cekaj, hoces da kazes da je meni u genima da pricam srpskim jezikom, a sam cu ga vremenom nauciti?
ili sam te pogresno razumeo?
Naravno, to je gen koji je stvorio coveka od covekolikog bica. Bas kao sto geni stvaraju mogucnost
pevanja, crtanja, sviranja instrumenta.... sve je to nasledno.
Ti si rodjen sa genom za govor, sprpski govor, ali imas manju ili vecu mogucnost za savladavanje drugih govora.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 1
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Citat
Ti si rodjen sa genom za govor, sprpski govor

Ne seri  više, neobrazovana tupava ciganšturo!
Lepo si opoganio ovaj forum sa tvojim glupostima!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
mob
Nokia Luvmya 520
Citat: GGOOTTOO

Nadam se da ta mrznja nece izazvati nepopravljive posledice, posto bi voleo da te upoznam dok si jos svestan necega.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 6357
OS
Windows 7
Browser
Safari 5.0.375.70
nedodjija sam rekao figurativno, naravno da tako nesto ne postoji...
i naravno da ne postoji mesto gde nema ljudi, hocu da kazem da ne bi smo znali smrt ako ne bismo imali od koga da cujemo i li vidimo Wink
bar ja tako mislim...

a za ovaj gen nisam znao...
samo sto jezik sigurno ne mogu nauciti sam, vec cu ga nauciti ucenjem Wink
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 6357
OS
Windows 7
Browser
Safari 5.0.375.70
Citat
Ti si rodjen sa genom za govor, sprpski govor

da li je moguce da si napravio novi nalog da bi poslao samo taj jedan post  Smiley 1
kakva te je muka naterala na tako nesto...
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zivot nam vraca ono sto drugima dajemo

Zodijak Leo
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.9
mob
Nokia 

Agnostici su jos i najrealniji ...
IP sačuvana
social share

Kad pripadam tebi, tada pripadam sama sebi.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2051
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
 Ma kakav gen za jezik to su gluposti, dete kada se rodi uči jezik svojih roditelja, i kasnije počinje da misli na tom jeziku. Naravno , ako promeni sredinu uči jezik ljudi koji tamo žive, ali sa tom razlikom, što će mu trebati vremena da počne da razmišlja na tom jeziku. To je valjda jasno kao dan.

Zato roditeljima koji napr. odu iz Srbije savetuju da sa svojom decom u kući govore jezikom zemlje u kojoj žive , ......, da dete kasnije ne prevodi u glavi srpski na napr. engleski, već da razmišlja na engleskom.

Edit: Inače ovog tipa što je napravio nalog potpuno razumem , jbg. stvarno je eyepheelYU "ubica logike i zdravog razuma" , a što je najgore on je najaktivniji na ovom podforumu.
« Poslednja izmena: 14. Jun 2010, 20:22:22 od sova9072 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 6357
OS
Windows 7
Browser
Safari 5.0.375.70
pa to i ja gledam za jezik...
da su mene usvojili angelina i bred, ja ne bih znao ni s od srpskog..  Smile

eh sto nisu  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
mob
Nokia Luvmya 520
hocu da kazem da ne bi smo znali smrt ako ne bismo imali od koga da cujemo i li vidimo Wink
bar ja tako mislim...

a za ovaj gen nisam znao...
samo sto jezik sigurno ne mogu nauciti sam, vec cu ga nauciti ucenjem Wink
Pa covekoliko bice, pre nego sto je dosla svest/rec je znao razliku izmedju zivog coveka i onog sto su ga zveri rastrgle ili je umro i raspao se. Kada je dosla svest onda je smrt mogla da se definise.
Evo ti wikipedia-e ( ako znas engleski, posto srpskog prevoda jos nema ) sto ze tice "gena govora i jezika"
http://en.wikipedia.org/wiki/FOXP2
....... Because of this, FOXP2 has been dubbed the "speech and language gene." .......

Da li ti mozes zivotinju da naucis da govori i razume jezik coveka ? Naravno da ne mozes.
E isto tako ti ne bi mogao da govoris jezik da nemas to urodjeno u sebi.
Prvo si progovorio ( dok jos nisi bio svestan ni sebe ni govora ) pa si tek onda nakon toga poceo da ucis kako se te reci pisu i citaju. Sam govor/jezik je urodjen, bas kao sto psi laju, macke mjaucu, petlovi kukuricu....
Citat: lolana
Agnostici su jos i najrealniji ...
Agnostici su osobe koje su ubedjene da se postojanje bozanstva ne moze utvrditi ili dokazati.
Sta je tu "realno" ? Bilo kakva prica o bilo kakvom bozanstvu ne moze da bude realna.

Sta fali obicnim ljudima koji nemaju nikakvu nalepnicu ?
Citat: Sova9072
Ma kakav gen za jezik to su gluposti
http://en.wikipedia.org/wiki/FOXP2

A ostalo ne vredi komentarisati nekome ko je zaslepljen mrznjom.
IP sačuvana
social share
Jewpiter
Jewpiter

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 12
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 31. Avg 2025, 12:47:58
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.063 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.