Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 30. Avg 2025, 15:08:35
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zasto oruzje?  (Pročitano 11238 puta)
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
Svaki gradjanin treba da ima pravo da se odbrani u slucaju napada. Zato volim Americki zakon "stand your ground" ili "Castle Doctrine." Neko pokusa da te opljacka, unakazi ili u slucaju da si zena, siluje, imas pravo da se branis sa istom ili vecom silom od one koje te napada. Tipa ja sam visok, i da krene na mene neki lik od metar i frtalj, nemam neko opravdanje sto sam ga izresetao ko svajcarski sir, ali ako ima noz, to je druga prica. Isto tako ako te napadne neki lik tipa 2 metra i 150 kila zive vage, tu sam opet siguran jer imamo veliku razliku u sili.  Ista aplikacija sledi i za kucu ili stan.

Chitam Anein komentar "drzi pistolj u fijoci i misli da ce neko da mu upadne na gajbu na 9-om spratu." A gde treba da drzi oruzje? Mislim, ja razumem bojazan od toga da su deca u kuci i sve to, tako da mora da postoji neka lokacija gde dete ne moze da nadje, ali pri tome oruzje mora biti blizu, jer neko upadne u kucu ili stan, sta ces da radis? Da zoves muriju. Da kazes liku ili likovima "chek idem do sefa da ubacim kombinaciju." To je budalastina.

U Americi lokacije sa najvise nasilja, ubistava i drugog kriminala su one drzave pod Demokratama, to jest na mestima gde se zabranjuje noshenje oruzja i gde nemaju zakone o samoodbrani. Dok na primer pogledas Texas i tako ta mesta, i osim par standardnih morona, kriminal je na mnogo manjem nivou. Ja kad odem u Texas se osecam bezbednije nego kada odem u Chikago, jer u Chikagu krimosi nose oruzje dok gradjani su pokretne mete, a u Texasu, svi gotovoo nose oruzje.

U Americi pristup oruzju nije doveo ni do kakve krize Anea.  Amerika je do pre 30-40 godina imala najvise oruzja po glavi stanovnika, i ovakva pucnjava po skolama nije bila pojava sve do Columbine-a pocetkom 90-ih.  Sad ima manje oruzje nego sto je bilo ranije i opet statisticki gledano, nivo nasilja i sa ovim pucnjavama je opet nizak u odnosu na procenat stanovnistva.

Gledajuci od Drugog Svetskog rata, oruzje samo po sebi se nije mnogo promenilo ako se pogleda mehanizam. Automatsko, i poluautomatsko oruzje je postojalo i tada, i ljudi koji su se vratili sa ratista su imali automatske puske pa nista nije bilo.  Sto znaci da se kultura promenila, i to je vise nego ochigledno. Ovde 1960ih in 70-ih godina pa sve negde do sredine 80-ih klinci su imali pumparice, 30-30 Remington/Winchester pushke i pistolje koje su donosili u skolu, pa nije bilo masovne pucnjave.

Bese jedna knjiga "Behold a White Horse" sto se pojavila na netu pre nekih 20-30 godina u kojem se "teoriija zavere" predstavlja u vidu masovnih pucnjava po skolama da bi se razoruzalo stanovnistvo.  Meni je interesantno da su svi belci, sa samohranim majkama, ili deca razvoda, na lekovima i drugim chudima.  Za neke pucnjave poput Sandy Hook-a, mogu da kazem da su bile namestene.  Mediji su servirali da na primer jedna uciteljica bude zrtva na najmanje 3-4 mesta.  Onda tokom ove poslednje pucnjave su pokusali da predstave jednog klinca kome je tata FBI agent, kao nekoga ko je preziveo tu pucnjavu u Floridi. Kad ono, ne lezi vraze, on se vec spominje u Kaliforniji tokom jedne druge pucnjave.  Dok neko nije ustao i rekao "sta ovo treba da znaci" oni bi nastavili istu pricu. Kasnije su revizirali, kao da su "pogresili" tokom intervjua i vesti, a toliko pogresili da nisu znali da je mali aktivista protiv oruzja. Dakle ima neka tajna veza.
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
u njemackoj ..austriji...svajcarskoj posebno...nabavka legalnog vatrenog oruzja nije nista 'problematicnija' niti postoje kojekakvi posebni protokoli...
nista puno vece mjere predostroznosti nisu  nego u americi...postoje razlike ali to su razlike koje su zanemarive...
ni u americi svaka budala ne moze  legalno da  kupi oruzje...

samo sto je u pomenutim zemljama oruzje skupo...i skupa je ta citava  'igra' oko oruzja...pocev od lovacke price...preko streljastva itd...
pa mladi ljudi pocesto i nemaju novca za  nabavku oruzja i kojekakve igrice sa oruzjem...
recimo lov je skupa igra u njemackoj...

a u americi lov je folklor...i nesto sto pocinjes da primjenjujes od 10 g...

a sem toga sto se tice evrope...
do nas  ne dolazi  ni 10  posto evropskih prica iz crne hronike...
a to ne znaci da u evropi nema ubistva i kriminala svih oblika...
niko 'normalan' nece krenuti u pljacku ili kradju bilo cega sto je u licnoj privatnoj imovini...
sa kornetom od sladoleda...
pa sve da je i gej -islandjanin...

u evropi na naslovnim stranama dnevne i druge stampe nisu  kriminalci i njihove kriminalne radnje...
niti bilo sta sto stvara konfuziju ili uznemirenje u sirokim narodnim masama...
u stampu dospiju samo 'velika sranja'...a ostala sranja su na lokalnom nivou....

i u francuskoj stampi 'lokalnoj stampi'recimo strazbura ...neces nikad procitati da su u predgradju marseja ili bilo gdje dve bande  imale vatreni obracun...i slicno....
u stampu 'dodju' takve stvari samo kad to eskalira i traje danima i kad garda mora izaci da ih odstreli...
a ove pucacine ..jedan mrtav-  dva ranjena...to neces nikad procitati...
pre svega to utice na turizam...i sve sto se desi u jednoj regoiji - tu i ostaje...

a sem toga ..u evropi je oruzjem i sl..za deceniju od 90te do 2000te...ubijeno vise ljudi nego u amerikama za poslednjih  200 g...

u jednom visemilionskom gradu... u americi... dnevno bude ubijeno vise ljudi nelegalnim vatrenim oruzjem
nego sto biva ubijeno legalnim oruzjem za pola godine  -u citavoj americi ...
ikriminalci ne ubijaju samo kriminalce..nigdje ...pa ni kod nas....
kad im je ugrozen zivot ili sloboda.... pucaju na sve ....
i ne mozes da poredis sredinu od 8-9 miliona ljudi sa sredinom od 200 miliona ljudi ...

tacno je da i kriminalci lakse dolaze do oruzja ...ako je legalno oruzje uz niske kriterijume  lako dostupno..
u americi u pojedinim drzavama dovoljno je posjedovanje licne karte...i mozes da nabavis oruzje u svakoj specijalizovanoj radnji i u nekim drzavama mozes da ga nabavis i u marketu....
kod njih su preko licne karte dostupni svi podaci o nekoj osobi...
pa cesto kriminalci koriste ljude koji nisu kaznjavani da im nabave oruzje...

ali u americi covek koji je osudjivan ...ako dodje u posjed vatrenog oruzja i ako biva uhvacen
on dobije 3 godin3 robije za nelegalno posjedovanje oruzja i dobije tri godine za to sto je povratnik u izvrsenju krivicnih djela...
a dva puta ako mu se to desi ...moze da dobije i visedecenijsku zatvorsku kaznu...

takodje i ljudi koji omoguce kriminalcima nabavku oruzja dobijaju visegodisnje zatvorske kazne i to je nesto po automatizmu...
za svako krivicno djelo su propisane kazne i ne moze neko da dobije manju kaznu od minimalno propisane...
i americki zakoni po tom osnovu su brutalni...

ovdje kriminalac moze i da upuca nekog ..nelegalnim oruzjem... i na kraju price dobije dve godine zatvora
bez obzira sto iza sebe vec ima 5 g robije...
a za ubistvo sa nelegalnim vatrenim oruzjem i kao povratnik u izvrsenju krivicnih djela
moze neko da dobije 5 g...iako je minimalno propisana kazna za sve navedeno 7-8 g...

i kakva je razlika ako ovdje kod nas...neko moze da nabavi oruzje i ubije nekog i dobije ispod propisane minimalne kazne
a u americi ako neko ubije nekog i uz legalno oruzje moze da dobije i dozivotnu robiju a u ponekim drzavama i smrtnu kaznu moze da dobije....
razlika je ogromna....

i sta vise odvraca od izvrsenja ili ponavljanja izvrsenja krivicnog djela..nasi zakoni ili americki....
ja ipak mislim da je 20 g robije mnogo vise od 5 g robije
i da onih americkih 20 g i te kako mnogo vise odvracaju ljude od izvrsenja krivicnih djela..

i da vam kazem....to sto nekakav prsihopata uzme oruzje i krene u ubilacki pohod...
njega nece spreciti nikakav zakon o oruzju...
tajj ubilacki pohod moze samo da se odgodi...dok ne nabavi oruzje...
ali slazem se...zasto takvima olaksati ...nema razloga za to...
treba im to otezati na svaki moguci nacin...

sta mislite zasto su potrebni onoliki zatvori u njemackoj i francuskoj pa i u britaniji koja slovi za jednu od  zemlja
sa najmanjom stopom ....pocinjenih krivicnih djela sa vatrenim oruzjem...
sta mislite ko tu lezi...
mislite da tu leze ljudi koji su nekog pljunuli ....
kao i u svakom zatvoru na svetu i u tim zatvorima su kamare okorjelih i drugih ubica...

amerika je citavu pricu oko oruzja dobro zastitila zakonima...i za razliku od nas..amerike primjenjuju zakone...

pazi nesto...u njemackoj i francuskoj malte ne svako domacinstvo posjeduje vatreno oruzje
kao i u americi i u njemackoj i u francuskoj imaju veliki problem sa imigracijom
leglo 'sitnog kriminala'..onog najgore vrste nalazi se u redovima iz migracije...
kradu i pljackaju i otimaju danonocno...
i normalno je da  se ljudi plase i da na sve nacine zele da zastite i imovinu ali i porodice...

u americi recimo paznju ne privlaci kad latinosi i crnci ubijaju jedni druge ...to bude propraceno onako -formalno...
ali kad beli decko uzme ar-15 i ode u skolu i ubije 15 bijelih djecaka i djevojcica to je na svim svjetskim naslovnicama...
a to sto je taj dan u istoj toj kaliforniji ubijeno 100 latinosa i svih drugih obojenih- to nije problem...
tada i zakoni o oruzju i oruzje odgovaraju svima...
kad treba da zastite sebe  i svoje porodice... tada je nuznoo posjedovanje oruzja  i zakoni i laka dostupnost oruzju  potpuno su  oke...
ali kad oni stradaju ...e tada oruzje nista ne valja... i zakoni su shit obicni...

mi ..i upste evropa ...nikad necemo biti amerika...
ameri su posebna prica....mi nismo ..(kad kazem mi mislim i na evropu)...ni blizu disciplinovani kao amerika...
i sa razlogom nam nije dostupno oruzje kao amerikancima...

i zna se zasto je americi omogucena laka dostupnost oruzju....
to su pre svega lov i  zastita imanja od grabljivaca i uopste licna bezbjednost...
to je osnov..pa sve ostalo tek onda dolazi...

i to se nece promjeniti ....
i opet da ponovim ...nikakav zakon o oruzju nece zaustaviti ubilacki pir nekog psihopate...
danas je na netu dostupno sve...mozes da se poducis i genetskom inzenjeringu i nuklearnoj fizici
a kamoli da naucis kako da napravis ubojito sredstvo kao sto je recimo jbn puska....

ameri trebaju da urade neke druge stvari...koje je evropa davno uradila...
a to nema veze sa oruzjem...
ameri trebaju ukinuti americku demokratiju i sprovesti evropski oblik demokratije...

IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro
taj od 150 kila njemu jedan metak ne moze nista...

moze recimo da se desi da ga pogodis a i da on tebe tako ranjen "pogodi"...

realnost se dosta razlikuje od filma...

recimo ovaj nas lik sto je u avganistanu...obezbedjuju neku bazu...

pogodili nekog...on pao oni ga nisu proverili ...on ustao i ranio njih 5...jedan ostao invalid...

i to su ljudi sa po 30 godina iskustva...

IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
Pa zato ljudi ispale vise metaka. Murija u proseku, ako je jedan pandur, ispali od 3-5 metaka, osim ako ne postoji razlog za vecu brigu i problem, to jest, ako je napadac pod uticajem droga, nosi pancir ili nesto drugo. Sto rece jedan moj kolega juznjak, "Naoruzano drustvo, je ljubazno drustvo." 

U Australiji su zabranili gotovo sve oruzje, osim mozda par pusaka i chuda, i tamo su kradje, i ostale stvari skocile gore, ali ne moze da se meri Australija i Amerika. Slicno ko sto ne moze da se meri Rusija ili Amerika, jer ima razlike u broju stanovnika, rasnom, etnickom i kulturnom sastavu itd itd. 

Sto se mene tice, oruzje nije problem samo po sebi, vec zavisi od onoga ko ga koristi.  Sve moje kolege imaju arsenale po kucama, pa niko nista nije ikome uradio.  Budala ce uvek biti, i bas zbog toga, ako budala i kriminalac ima oruzje koje ce da nadje na jedan ili drugi nacin, i svaki drugi gradjanin treba da ima osnovno pravo da se brani.

U Srbiji su trebali da uvedu takve zakone, ali ne moze tu nista dok mafija i kriminal cveta, i murija ucestvuje u tome. O pravosudju ne vredi ni pricati, jer to je tek rusvaj.
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
ali automatsko oruzje na prodaju!
trunku previse
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro
razlika nije velika u odnosu na pojedinacnu...

to je ranije bilo...

sad i iz neolucenih cevi imas precizna jedinicna zrna...

IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
mob
Apple 15
Citat
  svaki drugi gradjanin treba da ima osnovno pravo da se brani.

Joj, bre... ovo je takav bullshit da moram da odreagujem.

Ovo moze da izjavi samo neko ko nikada nije uzeo zakon u ruke... posebno sto Srbija, i ovo mi je smesno da napisem, za razliku od SAD jeste uredjena drzava... ima kakve takve zakone, jasno su definisana krivicna dela i kaznena politika, i zaista ne moze da se kaznjava neko kako mu se digne patka... Govorimo o drzavi koja u 21. veku nema kodifikovan krivicni zakon na citavoj teritoriji, a to sto postoji je u fragmentima na nivou Dusanovog zakonika... o jednoj od dve-tri drzave na svetu koja nije u stanju da potpise Konvenciju o pravima deteta... drzavu u kojoj policija ima pravo da zbog sumnje, ali bez ikakvih dokaza oduzme neciju pokretnu ili nepokretnu imovinu, drzavi ciji je pravosudni sistem toliko korumpiran, gde se smrtne kazne izvrsavaju nad nevinima i maloletnicima, da Srbija prema njoj izgleda kao svetionik slobode i prava... 

Takodje, srpski zakoni dopustaju samopomoc, i to je nesto sto se promovise u svim zakonima koji se ticu imovine i licnosti, a postoje instituti nuzne odbrane i krajnje nuzde, a ne samovlasce, kao sto je slucaj u Americi...
Sta vise, gradjanima Srbije se zbog toga i dozvoljava legalno drzanje oruzja, a i nosenje u posebnim slucajevima.

Znaci, u Srbiji sasvim mozes da se odbranis, putem suda ili putem samopomoci ukoliko imas opravdan razlog i mozes da dokazes da je napad bio neposredan, a odbrana nuzna i srazmerna.

U ostalom, Srbija je druga zemlja u Evropi koja je ukinula feudalizam i robovlasnistvo. Citav vek pre SAD.

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
svideo mi se post ali da reagujem i ja

feudalizam u srbiji ukinut 1830-35. takoreci cim je obnovljena kao drzava 1830te
feudalizam u americi nije postojao kad je osnovana ali je ropstvo ukinuto 1863-5

30 godina
« Poslednja izmena: 26. Feb 2018, 23:35:22 od dabisha »
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 389
Zastava
mob
Palm 
Држање и ношење оружја је одлика слободног човека.Треба либерализовати продају оружја и право на држање оружја уврстити међу основна права грађанина.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
Citat
  svaki drugi gradjanin treba da ima osnovno pravo da se brani.

Joj, bre... ovo je takav bullshit da moram da odreagujem.

Ovo moze da izjavi samo neko ko nikada nije uzeo zakon u ruke... posebno sto Srbija, i ovo mi je smesno da napisem, za razliku od SAD jeste uredjena drzava... ima kakve takve zakone, jasno su definisana krivicna dela i kaznena politika, i zaista ne moze da se kaznjava neko kako mu se digne patka... Govorimo o drzavi koja u 21. veku nema kodifikovan krivicni zakon na citavoj teritoriji, a to sto postoji je u fragmentima na nivou Dusanovog zakonika... o jednoj od dve-tri drzave na svetu koja nije u stanju da potpise Konvenciju o pravima deteta... drzavu u kojoj policija ima pravo da zbog sumnje, ali bez ikakvih dokaza oduzme neciju pokretnu ili nepokretnu imovinu, drzavi ciji je pravosudni sistem toliko korumpiran, gde se smrtne kazne izvrsavaju nad nevinima i maloletnicima, da Srbija prema njoj izgleda kao svetionik slobode i prava... 

Takodje, srpski zakoni dopustaju samopomoc, i to je nesto sto se promovise u svim zakonima koji se ticu imovine i licnosti, a postoje instituti nuzne odbrane i krajnje nuzde, a ne samovlasce, kao sto je slucaj u Americi...
Sta vise, gradjanima Srbije se zbog toga i dozvoljava legalno drzanje oruzja, a i nosenje u posebnim slucajevima.

Znaci, u Srbiji sasvim mozes da se odbranis, putem suda ili putem samopomoci ukoliko imas opravdan razlog i mozes da dokazes da je napad bio neposredan, a odbrana nuzna i srazmerna.

U ostalom, Srbija je druga zemlja u Evropi koja je ukinula feudalizam i robovlasnistvo. Citav vek pre SAD.
Нажалост, такмичење у томе ко има дужи, тј. бољи срочен закон се не одржава  нигдје. Британијом се влада законима из средњег вијека.
« Poslednja izmena: 26. Feb 2018, 23:42:38 od Raven_Claw3190900 »
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 30. Avg 2025, 15:08:35
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: oruzje Zasto

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.068 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.