Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 23. Nov 2024, 16:36:37
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2 3 ... 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zasto oruzje?  (Pročitano 9995 puta)
22. Feb 2018, 11:01:35
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
mob
Apple 15
Ovako, da se ogradim.

Nemam nista protiv osoba koje drze oruzje, koje su kolekcionari oruzja, koji godinama idu u lov (mada, ne mislim da je to bas normalno), prosto vole da odu u streljanu i ispucaju se. Zivela sam, zabavljala se, druzila, imam u okolini i porodici ljude koji poseduju oruzje, koji su bili u vojsci (kao regruti i vojnici po pozivu), sama sam razmisljala u nekim momentima o strelicarstvu, isto je i sa osobama koje u vecoj ili manjoj meri poseduju izvesna znanja iz borilackih vestina, ne znam nikoga ko je bas kriminalac ili da to javno pokazuje.

S tim u vezi, zanima me porast napaljenika koji idu sa stavom - ja moram da imam oruzje i to je moje pravo, jer ce me neko napasti u mojoj kuci.

Da li je njihova paranoja opravdana?
Da li je nivo nasilja u drustvu toliki, da se pretvaramo u juzni Bronks?
Da li mislite da prosecna osoba, prosecne obuke, prosecnih refleksa i nacina razmisljanja pod stresom moze da se odbrani od napada na taj nacin?
Da li mislite da je sadasnji zakon o oruzju dobar, koji uvodi 4 kategorije, trazi da se vatreno drzi rasklopljeno i zahteva minimalnu obuku i proveru za dozvolu za drzanje oruzja?
Da li smatrate da je dobro da svaka dileja, u ovom krajnje stresnom podrucju, treba da ima pravo da nabavlja oruzje?
Da li mislite da osobe koje najvise podrzavaju to - pucaj na svakoga ko ti predje kucni prag, imaju bilo kakvo iskustvo sa oruzjem ili da su psihicki spremni da racionalno deluju u stresnoj situaciji?

Meni ovo strasno deluje kao mantru poprilicno strasljivih i paranoicnih osoba koje bi zavrsile sa rupom u glavi kada bi ima dao oruzje u ruke, ali se zato stalno preseravaju kako ce neko nesto da im otme.
Drugim recima, reakcije osoba koje imaju mentalitet zrtve...

I da... za kraj... rekli su mi da moralisem zbog ovoga, ali moram... da li mislite da pametnije da ubijete nekoga i cucite u zatvoru (jer nas zakon nije americki i drugacije funkcionise) ili da vam neko odnese televizor?
« Poslednja izmena: 22. Feb 2018, 11:02:41 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Бранилац државе

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9228
Ове године ми је 20 година како имам дозволу за поседовање оружја. Мој ћале је сигурно има више од 40. У време кад сам ја поднео захтев и нису били неки услови. Мислим да сам само извадио лекарско уверење и то је било то. Дозволу сам добио после неких 10 дана. Али опет...то су биле веселе деведесете Smile Пиштољ држим у металној каси са комбинацијом, чистим га два пута годишње а три пута годишње одем у њиву Smile и мало вежбам гађање. Испуцам по пар оквира и све ок. Живим у селу па сви знају да сам наоружан. То свакако знају и они који би крали шунку Smile Smile Мислим да је другачије у граду где у стан може да ти провали било ко Smile
Не улазим у психологију људи и њихове потребе. За себе знам да сигурно нисам дивљак који ће около ићи са пиштољем заденутим за појас или се просеравати по свадбама гађајући небо Smile

Citat
da li mislite da pametnije da ubijete nekoga i cucite u zatvoru (jer nas zakon nije americki i drugacije funkcionise) ili da vam neko odnese televizor?

Не...мислим да је паметније упуцати га у ноге, добити условну а лопов ће имати до краја живота вредну лекцију да се не краде. Моћи ће сваки дан о њој размишљати док иде у парк шепајући Smile
IP sačuvana
social share
"Једном су ми пустили Балашевића. Од тада сам у бесповрат изгубио пословну способност."

Неки лик са Твитера  Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
mob
Apple 15
Eto vidis... ti si odgovorni vlasnik oruzja. Sa takvim ljudima ja zaista nemam nikakav problem.

I..da... po njihovim izjavama, oni se nece zadovoljiti pucanjem u noge ili vazduh, vec direktno u glavu... jer pobogu... njihovo pravo na odbranu... Ljudi koji veruju u onu pizdariju Tome File koji je rekao zeni da je lakse da je vadi iz zatvora ako ubije napadaca, nego da se sudi sa lopovom...

Ovde govorim o likovima koji su toliko napaljeni da ce oruzje da drze u fijoci pored kreveta, jer ce... pobogu bas neko da im upadne u stan kroz prozor na 9. spratu solitera. Taj profil ljudi.

Ljudi kojima nije big deal da drze pistolj sa metkom u cevi, i ako kojim slucajem njihovo dete nadje pistolj i odnese ga u skolu ili se spuca, Vucic ce im biti kriv...

Ljudi koji nikada u zivotu nisu videli pistolj ili pusku ili pucali iz njega. Dodjavola, koji nisu videli nista opasnije od kuhinjskog noza.

Ali... neko im preti... i Vucic je kriv... jebote...  Smile
« Poslednja izmena: 22. Feb 2018, 17:03:19 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
Ja imam jatagan. Pssst
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
Opeet jebeno kopiranje američkih trendova bez konteksta.

Američko društvo tradicionalno ima pištolje, tako je maltene koncipirano, pa da i razumijem.

Evropa je odavno prestala sa nošenjem mačeva i pištolja.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro
amerika je najliberalnija zemlja na svetu...

najdemokraticnija zemlja na svetu...

sa najvishim pravima za coveka...

i najnaoruzanijim stanovnistvom...

i najvecom populacijom zatvorenika na planeti...

ima nesto nejasno...

svajcarska je zemlja sa najvisim kvalitetom zivota na svetu...

i najvecim brojem samoubistava u evropi....

podvoditi kompletnu promisao boziju pod godisnji statiskicki izvestaj...

o tome ko je masnije jeo i bolje spavao...

je kao minimum banalizacija...

« Poslednja izmena: 22. Feb 2018, 22:43:38 od inicio »
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
kako služi Ajfon?  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro
kinez radi dosta dobro...

uskoro kad krene agresivno preuzimanje...

radice jos bolje...

gde si bate...kako ide smena...

srecan praznik...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
 Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
šta znam. nabavih ih legalno, sada ne mogu da ih se otarasim. razmišljam da ih isečem brusilicom i predam policiji. ne želim da plaćam porez. jeftinije je naći nelegalno i ne plaćati porez.
za upad u kuću efikasnija je noga masivnog stola ili neki masivni čekić kupljen kod kineza.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3 ... 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 23. Nov 2024, 16:36:37
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: Zasto oruzje

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.083 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.