Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 19 20 22 23 ... 38
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zasto ljudi zaista ne zele decu?  (Pročitano 58696 puta)
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
Pogledaj Srbiju , ko ce Srbina naterati da se odrekne sljivke i loze , pecenja rakije , pecenja , krsne slave , Dunava i Morave i ostalih stvari koje nas cine to sto jesmo , na kraju krajeva ja smatram generalno da nas zbog toga i nevole , zato sto nas je tesko asimilovati , mi ce mo tesko prihvatiti njihove vrednosti.

Za to ih boli kurac.

Kapitalističke ideologije, "plati pa se klati", u Beču u tramvaju piše: "Ubacite kartu ovde" i na srpskom.
 Time je sve rečeno.
Koliko ćeš ti da budeš autentičan svome porijeklu, zanima ih koliko i tvoja seksualnost. Samo "plati porez".

S druge strane eto jednog Portugala koji takođe peku svoju rakiju, i nisu se baš asimilovali u evropski fazon po vrijednostima, malo ciganišu kao i mi. O jugu Italije i Siciliji da pričamo.

Novac svi razumiju bolje od engleskog.

U svoj toj priči kultura  nije problem, nego ekonomija i politika.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
O kojem doseljavanju Nemaca mi pricamo ovde? Ako je istorijsko doseljavanje to je jedna stvar, a ako govorimo trenutno to je nesto sasvim drugo. Ja koliko sam primetio Nemci ne napustaju Nemacku zarad Amerike, Australije itd.  Osim ako vi ne pricate o Amishima?
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
Ne pricamo o trenutnoj migraciji vec o tome koja skupina se integrise a koja ne
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 625
Zastava Крагујевац
mob
Nokia 950
Citat
Tu sam se lose izrazio oko toga da ne vole Srbe nisam mislio u relaciji covek - covek nego u relaciji ideologija-Srbin.Vidis EU ti je po svemu gledano ideologija , ideologija ujedinjene Evrope ali ne samo ekonomski to je prvi stadium , vec kultoroloski.

Kulturoloski teze malo, vecina ne daje ni pet para na neku Evropu vec je u pitanju evro, granice, izostanak carina i slicno, plus subvencije. Pitas Poljaka, Madjara i jos ponekog, drvlje i kamenje po EU, al cvrc, niko nema muda da iskoci iz kruga...

Citat
Mi ce mo lako uskladiti ekonomije i zakone ali kulturu ne.Od 2000 pa navamo mi smo se preblizili EU pravilima podosta ali i dalje smo ono sto smo bili u pogledu kulture.

"Evropska kultura" ne postoji, razlike jednog Portugalca i Danca neverovatne, niti se Portugalac promenio a nije ni Danac, samo sto oboje zaradjuju i trose evro. Ili neko zamislja ulaskom u EU nestace turbo-folka  Smile Smile

Citat
Elem to ne ulazenje u zdrave brakove i teorija "nepravim sirotinju" dolazi sa zapada.

Tesko, "nezapadne" industrijske zemlje isto nemaju bas neki natalitet, ko recimo Rusija (izuzev ovih sa Kavkaza koji ulepsavaju statistiku).
Radi se o tome da su ranije imucniji imali manje dece da bi im obezbedili visi standard a sirotinja je gonjena da pravi vise dece jer treba vise radnika, tj. "humani kapital". Danas svi idu na to da deci obezbede sto bolje obrazovanje i standard da bi isplivali iz sirotinje, a to ide najbolje sa jednim detetom. Ko ima njih petoro taj od obicne plate ne moze da obezbedi bas nista. A sto se tice trulog zapada, oni su jos dublje u tom blatu ali dzabe, nece ni tamo ljudi da prave preko potrebnu decu...

Citat
Na kraju krajeva , nasa sloboda u nasoj zemlji za razliku od drugih je nemerljiva i ta sloboda drugim narodima kada dodju ovde bude fascinantna

Koja je tvoje definicija te slobode?  Smile

Ja sam lepo napisao i sve objasnio pod : ekonomija prvi stadijum , drugi stadijum kultoroloski. Zasto kultoroloski ? Pa zato sto su se zapadnjaci naucili pameti jos u doba Rima.Rimljani su bili poznati po tome sto su nametali svoju kulturu i to ih je cinilo jakim medjutim u jednom trenutku vise nisu imali sta da ponude i sve se razrusilo kao kula od karata.Gede je Rim pucao , pogledaj istoriju , tamo gde nije mogao da namestne svoju kulturu.
Zasto su progurali da se tako izrazim hriscanstvo.Morali su , imalu su problem.Rimska vojska je toliko bila raznolika u pogledu mnogobozackih religija , znaci tu je Rimska , Grcka , Slovenska pa Germanska i tako dalje , da su se vojnici cesto medjusobno klali i to se takodje odrazavalo na terenu.Oni lepo vide sta je Isus ucinio u Jerusalimu i samo preseku od danas svi hriscani.

A u tome je poenta i kulturoloske asimilacije , da se sprece ratovi , netrpeljivosti , da se svi okupe pod jednom kulturom i religijom.
Koja ekonomija moze da funkcionise kada se narodi jedni drugima rugaju zbog kultoroloskih razlika.

Evropska kultura postoji i dolazi i sve je jaca.Pogledaj npr. Nemacku , Svajcarsku , Belgiju i Holandiju.Pogledaj zakone , pogledaj kako se ljudi ophode prema poslu , prema zivotnoj okolini , prema deci , prema samima sebi i prema drugima , shvatices da su slicnosti velike.Hajd kultura je sirok pojam ali opsta kultura tu su razlike neznatne.

Naravno tu imas i drzava koje su jednostavno jedinstvene ali ko moze da kaze i da tvrdi da se nece i one izmeniti ka dominantnijim kulturama.

Pa izvini , znas kada je svakoj kuci u mojoj ulici dosla naredba da se srede sancevi i prilazi , pokosi trava i dt. ili kazna 100.000. Znas na sta je licila ulica posle sedam dana , kao da si dosao u Lugano.
Oni imaju nacina da nas nateraju na mnoge promene , to nemoze ja mislim niko da ospori a promene su potrebne kao sto rekoh da bi se smanjile razlike koje su ekvivalent netrpeljivosti.

Drugo , ovaj komentar na "nepraviti sirotinju".
Ja i nekazem da je bogate zemlje imaju veci natalitet i obratno.
Kada razmisljas o drugom detetu ti ovako razmisljas (ne ti nego uopste ovako se razmislja) , dve sobe , mozda dva stana , dve skolarine dva faksa , duplo more , dupla patika , dupla knjiga , dupli dzeparac sve duplo i kada se saberes i oduzmes ti se na kraju oduzmes. Smile
E sada pitanje , koji si kriterijum koristio kada si procenjivao sebe da li mozes da sve to obezbedis.
Da li si se posavetovao sa starijima , potrazio savet .Da li si analizirao trenutne svetske prilike i trendove.Da li si pogledao u svoje licne kvalitete i mogucnosti.
Ili si cuo na televizoru da je trenutno ekonomska kriza i da samo budala sada pravi decu ?

Ja cu ti reci , ovo zadnje sudi i presudjuje.

Znas sta kaze moj prijatelj , kada sam dobio prvo dete bio sam srecan radio sam normalno , uzivao .Kada sam dobio drugo poceo sam da razmisljam o dodatnom biznisu i sta da pokrenem(sada radi za sebe) a kada sam dobio trece poceo sam da gazim po mrtvima  Smile

Elem nije neki svetao primer ali poenta je bitna , sa vise dece mozes postati i veci borac , nemogu svi ali siguran sam da vecina moze , to je generalna priroda coveka da se stara o svojim narastajima.

Evo ovo je moja definicija slobode u Srba http://takmicenja.ipb.ac.rs/?p=3597
IP sačuvana
social share
Wink
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
Citat
Ja sam lepo napisao i sve objasnio pod : ekonomija prvi stadijum , drugi stadijum kultoroloski. Zasto kultoroloski ? Pa zato sto su se zapadnjaci naucili pameti jos u doba Rima.Rimljani su bili poznati po tome sto su nametali svoju kulturu

Rimljani bas i nisu imali neku kulturu, Grci, iako porazeni su im se ismejavali a sve sto imaju od kulture zahvaljuju Grcima. Jedino od kulture je jezik, i to za one koji oce mesto u drzavnoj sluzbi, sto je i logicno. Ono sto su ostavili je infrastruktura, tu su bili jaki.

Citat
Rimska vojska je toliko bila raznolika u pogledu mnogobozackih religija , znaci tu je Rimska , Grcka , Slovenska pa Germanska i tako dalje , da su se vojnici cesto medjusobno klali i to se takodje odrazavalo na terenu

Rimska vojska jeste bila raznolika ali nije bila ko recimo JNA da u jednoj ceti imas trideset naroda i narodnosti. Legije su vecinom bile homogene. A o klanju nije moglo biti govora, prvo disciplina,Hriscantsvo su poceli da uvode kad su vec poceli da propadaju pa su hteli da uvedu novi oblik vlasti.

Citat
Koja ekonomija moze da funkcionise kada se narodi jedni drugima rugaju zbog kultoroloskih razlika.

Niko ne kvari biznis zbog ruganja drugoga. Pogledas Ameriku i vidis da postoje vicevi o drugima, ali opet svi rade i posluju zajedno.

Citat
Evropska kultura postoji i dolazi i sve je jaca.Pogledaj npr. Nemacku , Svajcarsku , Belgiju i Holandiju.Pogledaj zakone , pogledaj kako se ljudi ophode prema poslu , prema zivotnoj okolini , prema deci , prema samima sebi i prema drugima , shvatices da su slicnosti velike.

Pa naveo si zemlje srednje Evrope koje su manje vise slicne, mada i tu postoje razlike. A u Evropi su i Poljska, Bugarska, Portugal, Spanija, Grcka... Vise su slicniji Portugalci Grcima nego Francuzima. Sto se tice zakona, to ne spada u kulturu. Zivotna okolina? Pogledas korupciju i zagadjenja u Spaniji, ili recimo sumske pozare jer postoji zakon da na mestu izgorene sume moze da se proglasi gradjevisnko zemljiste, javna tajna. Tako nesto neces naci u Svabiji.

IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 625
Zastava Крагујевац
mob
Nokia 950
Citat
Rimljani bas i nisu imali neku kulturu

Au bre druze a sta ti mislis pod kulturom ?

Pa oni dodju osvoje , porobe , popljackaju ,niko ih nevoli.Zatim naprave irigacioni sistem , povezu ih putevima , popisu ih , donesu zakone i na kraju ih probljeni slave.

Pa nemoj ti da gledas Ameriku koja zivi od netrpeljivosti izmedju naroda prodajom oruzja.

Ja ti govorim o Evropi tu vladaju potpuno drugaciji koncepti. Pitaj Vucica , on se polomi da usaglasi sve to , da nas pomiri , nas i Bosanske Muslimane , mislis da su mu ljudi bitni.Ma jok samo da se ljudi povezuju profita radi.
IP sačuvana
social share
Wink
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 544
Citat
A u tome je poenta i kulturoloske asimilacije , da se sprece ratovi , netrpeljivosti , da se svi okupe pod jednom kulturom i religijom.
ćefne.
« Poslednja izmena: 01. Nov 2017, 10:09:42 od 8Kristal »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
Pa, Rimljani nisu imali progresivnu kulturu, kao Grci, u smislu inovatnivne skulpture, arhitekture, filozofije.

Imali su pravo, vojsku, infrastruktu, puteve, svaki grad imao akvedukte, kupatila, pozorišta.

Mada su i Grci bili veoma militarizovano društvo (Sparta do bizarnosti), i sportovi su im bili krvoločni.

..

Mislim svaki osvajač donese ponešto dobro. Čak i Turci su bili u nekom smislu progresivni na početku, u odnosu na rani učmali srednji vijek Evrope.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
Као у Кини. Кина асимиловала којекакве народе и ето огромне нације и мира
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12623
Zastava
Ако изузмемо филозофију...по мени је римска култура '''јача'' од грчке. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 19 20 22 23 ... 38
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 5.346 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.