Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 23
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zašto ljudi upisuju privatne fakultete?  (Pročitano 25976 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak Leo
Pol
Poruke 7732
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
Citat
Možeš u startu da izračunaš koliko će te koštati diploma.
 Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Question everything.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 5329
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
Cela Bolonja je smišljena da od studenata napravi usko-specijalizovane idiote.A kod nas i da se fakulteti obogate.

Jer,lakše je i slađe usrati celu omladinu i uvesti sistem koji niko sem nas ne želi da primenjuje 100%,i time napraviti opšti haos i tonu gluperdi,nego malo skresati troškove fakulteta i profesorske plate.Tipično za Srbiju.

Da, pravi idiote koji neće biti sposobni za kritičko razmišljanje. Ne kažem da je ovo generalni trend, ali šta reći za sistem gde se podjednako cene fizičko prisusutvo na naglabanju nekog fosilizovanog metuzalema i desetak krvavo naučenih ispitnih pitanja. Sistem Bolonje je sistem discipline, gde se kao u vojskci sve radi po komandi.

Citat
I najbolji razlog za privatni faks je što se diploma istog može lako oprati na bilo kom državnom godinom za 1-2.000 evra upisom jedne godine mastera.

God help us all.
IP sačuvana
social share
Deus ex machina.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

Otaku koji jede burek kod Trpkovica

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 23325
Zastava Usa
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.75
mob
Sony 
Cela Bolonja je smišljena da od studenata napravi usko-specijalizovane idiote.A kod nas i da se fakulteti obogate.

Jer,lakše je i slađe usrati celu omladinu i uvesti sistem koji niko sem nas ne želi da primenjuje 100%,i time napraviti opšti haos i tonu gluperdi,nego malo skresati troškove fakulteta i profesorske plate.Tipično za Srbiju.

Da, pravi idiote koji neće biti sposobni za kritičko razmišljanje. Ne kažem da je ovo generalni trend, ali šta reći za sistem gde se podjednako cene fizičko prisusutvo na naglabanju nekog fosilizovanog metuzalema i desetak krvavo naučenih ispitnih pitanja. Sistem Bolonje je sistem discipline, gde se kao u vojskci sve radi po komandi.

Citat
I najbolji razlog za privatni faks je što se diploma istog može lako oprati na bilo kom državnom godinom za 1-2.000 evra upisom jedne godine mastera.

God help us all.

Zemljače, ovo što ti pišeš nije argumentovano razmišljanje, već defanzivan mehanizam osobe koja je studirala državni fakultet i time misli da je ostvarila sve.

Ajmo ovo prvo. Bolonja ne pravi od ljudi budale, nego im daje priliku da bolje spreme gradivo. Znaš onu priču o čoveku kojem je dato 100 kom. trski i rečeno da ih slomi, i nije mogao jer ih je lomio odjednom, mesto jednu po jednu? To je tradicionalan fakultetski pristup vs Bolonja.

Drugi deo, stvarno nisam hteo da idem u ove delove, ali koliko studenata položi državni fakultet preko mita? Koliko oćeš. Kragujevac etc. Koliko studentkinja se prostituiše za ocenu. Isto toliko. A to što je neko upisao državni faks da bi prao diplome, pa znaš šta, mora da dođe do nje, ne dobija je na lepe oči.

Tako da Nenade, to što si završio Državni, more power 2 you, ali tvoj stav nije argumentovan, nego arogantan. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1

E,to,baš to!

Evo,ja na primer sad neću moći da izađem na ispit iz totalno debilnog urbanizma(koji meni uopšte nije ni stručan),zato što nisam bio na dve vežbe!
A vežbe se sastoje iz farbanja i primopredaje osam zastarelih karata sa istom lokacijom!
I dobijaju se ocene 6 na 7,8 na 9 i slično,a da bi to položio "preko kolokvijuma",moraš da "imaš najmanje dve kvalitetne konsultacije na kojima ćeš izneti svoje vizije i sugestije"

drugim rečima-da džonjaš na potpuno beskorisnim vežbama i kenjaš i kenjaš,na nivou naučne fantastike,ne obazirući se na nešto što se zove "troškovi","izvodljivost","zdrav razum..." i ostalo na šta mnogi od tih "umetnika" sa arhitekture zaboravlja...

Mislim se - ženo,zajebi ti mene svojih imaginarnih svetova,šestica na sedmice,"šta bi bilo kad bi bilo" i ostalih vaših "umetničkih" bullshita,samo mi daj da naučim tih 100 pitanja,izađem na taj tupavi ispit,odgovorim,prođem i doviđenja.  Smile

E,na tome nekad zavidim ovima na privatnim,što su nešto zaštičeniji od takvih drkadžija s drugih fakulteta i njihovih izvoljevanja.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Adapt or die!

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 5620
Zastava Beograd, Voždovac
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 8.0.1
mob
SonyEricsson K610i
Svako hvali svoga konja...  Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 23325
Zastava Usa
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.75
mob
Sony 
Što se tiče ovog prvog, za to nije kriva Bolonja, već primena. Podseti me na Filozofskom Fakultetu, odsek Istorija, ispiti mesto da budu smanjeni po obimu gradiva, delili su se na pola, i svaki si polagao u jednoj, odnosno narednoj godini. Smiley 1

Glupost na peti. I to je urađeno samo zato što naši profesori na fakultetima ne mogu da se odreknu dela gradiva koji je nepotreban, nego koriste banalna rešenja koja ne bi uradilo petogodišnje dete, a eto ljudi koji su predavači, pročitali brojne knjige rade.

I da kažem ovo, ne znam ko se seća, za vreme sankcija nije bilo autobusa zbog manjka goriva, starog voznog parka etc. Čekalo se dugo, gužve su bile prevelike, opšti haos. I onda su uvedeni privatni prevoznici, i smanjile su se gužve. Downside je bio što si morao da plaćaš kartu kod istih, imao legitimaciju ili ne.

I da kažem još ovo. Pričam sa drugaricom sa smera Revizije. Kaže meni kako ima poznanicu na Državnom. Zaglavila je jedan ispit, polaže ga 15 puta, jer ima manijaka od profesora koji bukvalno mentalno siluje studente. Sada jadna povraća prilikom svakog spremanja, i trenutno njen rođeni otac krije njene knjige, jer ne može da podnese njeno mučenje sa ispitima.

E,na tome nekad zavidim ovima na privatnim,što su nešto zaštičeniji od takvih drkadžija s drugih fakulteta i njihovih izvoljevanja.

Pa naravno, mada pazi, i to je loše. Često se desi da naši profesori ne mogu da izađu na kraj sa onima koji su "Došli da bi se upisali", nego su u fazonu, da ko ne želi ne mora da prisustvuje nastavi.

Jedan moj profesor je rekao "Kada sam bio student, mogao sam da dođem na konsultacije, ali moj profesor nije. Sa druge strane, sada kada ja imam konsultacije, dođem sat vremena ranije, i zadržim se koliko studentima treba." Naravoučenije, Fakultetski sistem nam je kao i Medicinski, sve haj standard, a ovamo trpiš šikaniranja i ugnjetavanja. Čast izuzecima.
« Poslednja izmena: 23. Jan 2012, 00:58:55 od BlizzardJakkal »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Question everything.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 5329
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
Ja ne kažem da je stari sistem bio idealan, ali je bio bolji od ovog sada. To ne tvrdim ja, to govore sami profesori. Pusti ti te fore, moje je argumentovano, tvoje nije... Čime je tvoj stav argumentovan? Ispričali su vam neku pričicu o pruću i kreativnosti i svi ste se primili...

Citat
Bolonja ne pravi od ljudi budale, nego im daje priliku da bolje spreme gradivo.

Bolonja nije sistem koji ocenjuje isključivo "spremljenost" gradiva, odn. znanje. Ocenjuje se i vrednuje aktivnost i redovnost, kao u osnovnoj školici... tako da ne vidim kako će to Bolonja da omogući nekom da više i bolji nauči, ako je liberalnija po pitanju potrebnog znanja za polaganje ispita. Čak i neki zakleti evrofanatici se slažu da je stari sistem bio bolji.

Stoji ono za Kragujevac, Kosovsku Mitrovicu... ja govorim o Niškom, Beogradskom i Novosadskom Univerzitetu, ove ostale treba pretresti, ili ukinuti.

Citat
Tako da Nenade, to što si završio Državni, more power 2 you, ali tvoj stav nije argumentovan, nego arogantan. Smile

More biću i bezobrazan, ne samo arogantan (ne prema tebi, ovo se odnosi na sistem), napravili su biznis od studiranja i fakulteta i to onaj najgori, liberalno kapitalistički. Studiranje i diploma više nemaju veze sa znanjem, diploma je isključivo postala roba, ulaganje, koje treba što bolje unovčiti.

I ne odnosi se ovo na tebe, ja to onako uopšteno. I ja sam bio usijana glava i mislio sam da sve znam, pogotovu u tim prvim godinama faksa. Ne može ti neko nešto pokazati i dokazati, dok to sam ne otkriješ i ne iskusiš na svojoj koži. Smile
« Poslednja izmena: 23. Jan 2012, 01:00:22 od NennadS »
IP sačuvana
social share
Deus ex machina.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 23325
Zastava Usa
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.75
mob
Sony 
Svako hvali svoga konja...  Smiley

Otprilike, mada je fer i interesantna rasprava.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Question everything.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 5329
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
Citat
Evo,ja na primer sad neću moći da izađem na ispit iz totalno debilnog urbanizma(koji meni uopšte nije ni stručan),zato što nisam bio na dve vežbe!

Da!

Koliko im je to licemerno sa prisustvom na predavanjima govori postojanje online fakulteta gde nikad i ne odeš na fakultet, a završiš ga.

U vreme kada sam ja studirao, bilo je predmeta na koje si morao i bilo je onih na koje nisi morao da ideš.
Ali bilo je onih na koje nisi morao da ideš, ali smo mi išli jer su predavanja bila ultra korisna.
S druge strane, mnoga obavezna predavanja su bila totalno beskorisna, jer profa istrese čitavu jednu oblast za dvočas, mi gledamo kao telad u šarena vrata, niko ništa ne razume, niti iko išta upamti, jer niti on to ume da ispredaje, niti je moguće toliko informacija preneti za to kratko vreme.

Što se tiče tih privatnih fakseva, jedan ministar iz aktuelne vlade je istovremeno profesor na jednom privatnom faksu i u komisiji za akreditaciju. I taj čovek nije u sukobu interesa...
IP sačuvana
social share
Deus ex machina.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.75
mob
HTC One

Ovo sam rekao onog trenutka kada su uveli Bolonju - stancovanje jeftine radne snage sa diplomom.  Smile

Ajmo prvo praktican razlog - lakoca:

1) Koleginica na faksu za godinu dana nije dala ni jedan ispit, cak ni najlaksi kod nas. Prepisala se na MegaFrend i ocistila godinu u roku sa ekstra prosekom...sta, odjednom je postala genije?  Smile

2) Menadzerijada prepar godina, sudim debatni turnir... timovi sa privatnih i drzavnih fakulteta... ne zelim da se secam debata/argumenata/razmisljanja "najboljih" sa privatnih... momenti zaplakanje... ne treba spominjati da su ih ljudi sa drzavnih iskidali,da ne kazem osramotili.

E sad, ono sto se zaboravlja a najvaznije je - politicki aspekt:

1) Studentski protesti '68, a nakon toga svi ostali... elite shvataju da su studenti ona snaga koja nosi u sebi klicu promena i kritickog misljenja... i smislja kako da tome ubuduce stane na put - And we have a winner called Bolognia  Smile Pod izgovorom modernog doba i potrebom za specijalizacijom, te okretanjem na lose sirokog teorijskog znanja (koje je sustinsko za kriticko misljenje) dobijas radilice za diplomom nesposobne za suocavabje sa realnoscu i kritiku i suprotstavljanje sistemu. Ovo su reci prof.Cedomira Cupica, on bi ovo elaborirao jedno 5 dana sa sve argumentima.

2) Vrednost/izjednacavanje drzavnih i privatnih nije posledica realno istog kvaliteta vec je cista politicka odluka drzavnog vrha zarad interesa. Znate li da je jedna od agendi EU da svaka zemlja ima bar 25% stanovnista sa VSS? Neki su to vec ostvarili, nekima nedostaje malo procenata. U Srbiji ima 6% gradjana sa VSS. E sada, tom broju dodaj odjednom uvsten broj diplomiranih saprivatnih fakulteta kao i onih koji ce ovim stancovanjem uskoro izaci... cista matematika, izjednaceni su ne bi li se napumpao broj onih sa VSS i EU institucijama pokazao drastican napredak. Samo politika, nista strucnost i kvalitet.

Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 23
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.053 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.