Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 23
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zašto ljudi upisuju privatne fakultete?  (Pročitano 25981 puta)
Jet set burekdzija

Question everything.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 5329
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1

Nisam video provatan fakultet za fiziku.

Šta misliš zašto? Zato što na takvom fakultetu ne bi čak ni fiziku jedan mogli da polože, ne bi umeli da prepišu ispit ni da ih puste...

Ne znam da li si primetio obrazac - na privatne idu ljudi koji rade menadžerske, pravne, uslužne itd. poslove.

Primetio sam, sve poslovi gde se mlati prazna slama i prodaje magla, ne stvara nikakva nova vrednost, nego se traže načini kako da se ovi drugi koji nešto stvaraju što više orobe. Smile
Ali dobro, i to mora neko da radi, zašto moralisati i ne iskoristiti priliku...

A i ličiš mi na tip čoveka koji vamo priča sve i svašta, ali bi dao levu ruku da završi privatni i manje se pati sa količinom materije. Smile

Neka hvala, završio sam državni. I da sada ponovo upisujem, opet bih državni upisao, ne zato što je državni, nego zato što ta diploma ima nekakvu težinu i ceni se negde. Smile
IP sačuvana
social share
Deus ex machina.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

Otaku koji jede burek kod Trpkovica

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 23325
Zastava Usa
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.75
mob
Sony 
A i ova Bolonja kao sistem je promašaj, pogotoviu ova naša hibridna aždaja, to će reći mnogi profesori ovako nezvanično, ali su svi morali da pristanu na to, jer je tako naređeno odozgo...

Bolonja je super. Prvo deo ocene ti dolazi od toga da li ideš na predavanja ili ne. Drugo, ispit ne polažeš odjednom nego iz delova. I na kraju, knjige mogu da budu max 300 strana, i one su jedino iz čega se uči za kolokvijum/ispit.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
A i ova Bolonja kao sistem je promašaj, pogotoviu ova naša hibridna aždaja, to će reći mnogi profesori ovako nezvanično, ali su svi morali da pristanu na to, jer je tako naređeno odozgo...

Bolonja je super. Prvo deo ocene ti dolazi od toga da li ideš na predavanja ili ne. Drugo, ispit ne polažeš odjednom nego iz delova. I na kraju, knjige mogu da budu max 300 strana, i one su jedino iz čega se uči za kolokvijum/ispit.

I tumači je ko kako oće,niko ne zna ko šta radi i kako,ali svi znaju jedno - daj pare!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 23325
Zastava Usa
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.75
mob
Sony 

I tumači je ko kako oće,niko ne zna ko šta radi i kako,ali svi znaju jedno - daj pare!

And? Pa i u Americi se plaća koledž, i u britaniji se plaća Univerzitet. A na našim državnima se štrajkuje Smile
« Poslednja izmena: 22. Jan 2012, 23:54:28 od BlizzardJakkal »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 1981
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
Zato što su jeftiniji nego državni faks ako nisi upao na budžet.
Zato što kad već moraš da daš pola litre krvi i lijevi bubreg da bi uopšte upisao na fakultet, očekuješ da za te ljude koji žive od tebe budeš Osoba, a ne broj. Imaš redovna predavanja, redovne vežbe, dobre uslove za praksu - ne 120 ljudi u učionici u kojoj može da stane 40, 5 studenata na jedan računar i sl.
Možeš u startu da izračunaš koliko će te koštati diploma. Znaš rokove, znaš šta i kad imaš za ispit, znaš ko ti je profesor - dobiješ broj telefona, mejl, i konsultacije gdje ti profesor, ne samo što dodje, nego ti i da konkretne odgovore na sva tvoja pitanja.

Inače, mogu ja nešto da pitam kad su u pitanju državni vs privatni.
Kada kažete državni - zašto mislite Univerzitet u Beogradu? Državni je i onaj u Kragujevcu, Nišu, Prištini, pardon Kosovskoj Mitrovici, Zrenjaninu...
Svojevremeno kad je zrenjaninski Šinobus davao oglas za posao jedan od uslova je bio da buduci radnik nije stekao diplomu dipl ing u Zrenjaninu ili Pristini.
Znaju ljudi s kim imaju posla. Hocete da kažete da su diplome tih fakulteta išta jače od Singidunuma, Megatrenda, Uniona i ostalih?

Druga dilema, kad kažete državni zašto mislite ETF?
Treba li reći išta osim Viša poslovna škola Beograd?

I kad smo kod toga, kad pitaš fakultet da li misliš na:
- trogodišnju diplomu Visokih skola
- cetverogodisnju diplomu klasicnih fakulteta koja bdw ne postoji vise tj. ne bi trebalo da postoje više
- ili mislis na petogodisnju diplomu nekog ko je master

I najbolji razlog za privatni faks je što se diploma istog može lako oprati na bilo kom državnom godinom za 1-2.000 evra upisom jedne godine mastera.
IP sačuvana
social share
'If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe." - Carl Sagan

I may be lazy, unmotivated and arrogant, but at least I'm good at it.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 23325
Zastava Usa
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.75
mob
Sony 
Word! Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
And? Pa i u Americi se plaća koledž, i u britaniji se plaća Univerzitet. A na državnima se štrajkuje Smile

Prvo,mi nismo Amerika ili Britanija,niti naši fakulteti obezbeđuju takve uslove i tretman kao njihovi.(jer svi zaboravljaju da plate dugove,ali niko ne zaboravlja da podgine platu,a i kajmak)
Drugo,tamo nema rekla-kazala i "ja to ovako" priča.Tačno se zna ko šta radi i kako.
Čak postoje programi gde studenti rade za fakultet neke projekte i dobijaju opasnu kintu za to(kao moj buraz,doduše on zaista rmbači za taj projekat).
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Often Wrong, Never In Doubt

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 18420
Zastava Обреж
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.75
Eve i ja da ti odgovorim.
Pre prelaska na bolonju, nisam ni pomisljao da upisem faks.

E sad... imao sam treci stepen i dosao sam do zakljucka, da mi se isto vata da li da polazem razliku za cetvrti ili da upisem visu.
Nego tema... presudno je bilo sto na privatnom nema prijemni. Napravio sam veliku pauzu izmedju srednje i vise.
Tako da mi je trebalo vremena da se ponovo uhodam i nisam bio spreman da odma' ucim za prijemni.
IP sačuvana
social share
Nismo višestruke ličnosti. Mi smo mnogo ličnosti.
A jedna od mojih ličnosti je slučajno višestruka ličnost,
ali me to ne čini višestrukom ličnošću. Primeti nijansu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

pĆelica

Zodijak
Pol Žena
Poruke 49554
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.75
mob
Nokia 
evo neki prsli doprinos..ali ipak doprinos  Smile

kod nas to ide ovako-imaš 3 univeziteta,Univerzitet Crne Gore (državni) i 2 privatna-Mediteran i UDG . privatni prosto ima neki status,ugled.. ali uglavnom je to to. profesori su dobri,ali teoretičari. na priv.fakultetima,sem u  Baru koji doživljavam kao vrtić,imaju praktične primjere,više se radi sa njima,spremniji su za pravi posao i taj isti posao-dobiju prije nas. npr,taj UDG ima sve živo,kako od obaveznih,tako i rekreacionih sadržaja,svako malo imaju velika imena kao goste,predavači su im premijer i kompanija  Smile
a državni ... izbaci po 500 duša  godišnje sa jednog faxa i jednoo..3 % nadju posao u roku od par mjeseci. Privatnici imaju pravo i na dom,na sve živo.
super im,a nas od druge godine pripremaju za biro..sem ako ne nadjemo dobru vezu ...jeeej  Smile

i da,na konto plaćanja...na našim je školarina manje-više lagana,ali budžet je nekima od skoro uveden,morali su i da se bune neko vrijeme. a ovi trče na Lovćenu i prvih troje dobija bespl.školovanje te godine
« Poslednja izmena: 23. Jan 2012, 00:01:51 od Sofija 753 »
IP sačuvana
social share
Najbolje se osjećam među jednostavnim ljudima pred kojima mogu da odbacim svoje oklope, da zaboravim komplekse i opreznost, s kojima mogu da se smijem, da kažem sve što mislim, ne plašeći se da će me pogrešno razumjeti
Pogledaj profil Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
Cela Bolonja je smišljena da od studenata napravi usko-specijalizovane idiote.A kod nas i da se fakulteti obogate.

Jer,lakše je i slađe usrati celu omladinu i uvesti sistem koji niko sem nas ne želi da primenjuje 100%,i time napraviti opšti haos i tonu gluperdi,nego malo skresati troškove fakulteta i profesorske plate.Tipično za Srbiju.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 23
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.052 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.