Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 23
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zašto ljudi upisuju privatne fakultete?  (Pročitano 26065 puta)
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.60
šta mislite, zašto ljudi upisuju privatne fakultete?
Jednostavan odgovor: diploma je diploma.

Kao i sto verovatno sama znas posao kasnije zavisi uglavnom od veze tako da zaista nije bitno da li je privatni ili drzavni a lakse se zavrsi kada tutnes 1500 E i vise za godinu. Drug kao nikakav student na drzavnom se prebaci na privatni i zavrsi sve u roku i to sa super prosekom. Sama ta cinjenica govori da se privatni lakse zavrsavaju a kasnije retko ko gleda da li je drzavni ili privatni ili pak kakav je prosek.

Steta, jer ja kao neko ko zaista zeli da zaposli nekoga bih itekako gledao da to bude neko ko je zaista nesto i naucio i ko ima veze sa poslom, ali nazalost, ovde sve ide na vezu a premalo na neko znanje i umenje.

Zato tako i prolazimo, jer sve ide po sistemu "Ruka ruku mije" a ne po tome sta je najbolje za kolektiv...
« Poslednja izmena: 23. Jan 2012, 06:01:05 od marko 284 »
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Poznata licnost

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 4310
OS
Windows 7
Browser
Opera 11.60

E,to,baš to!

Evo,ja na primer sad neću moći da izađem na ispit iz totalno debilnog urbanizma(koji meni uopšte nije ni stručan),zato što nisam bio na dve vežbe!
A vežbe se sastoje iz farbanja i primopredaje osam zastarelih karata sa istom lokacijom!
I dobijaju se ocene 6 na 7,8 na 9 i slično,a da bi to položio "preko kolokvijuma",moraš da "imaš najmanje dve kvalitetne konsultacije na kojima ćeš izneti svoje vizije i sugestije"

Kada se setim urbanizma na ftn-u (saobraćaj), profesor je konstantno bio razvaljen od alkohola (uvek bi počeo isto predavanje), a stariji studenti su posle "nešto" predavali. Znam da se ocena dobijala tako što sam morao da farbam bojicama neke karte.
« Poslednja izmena: 23. Jan 2012, 08:49:04 od telep »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Eat this

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 842
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
mob
Nokia 
Što se tiče posla i te kako je bitno. Znam sigurno da će u 99,9% preduzeća pre zaposliti nekoga sa diplomom državnog fakulteta i prosekom 6, nego nekoga sa diplomom privatnog i prosekom 10.
Zašto upisuju privatni? Pa ne mogu svi da upišu i završe državni fakultet. Zato postoje privatni fakulteti, mnogo lakše ih je završiti.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Linux Ubuntu
Browser
Mozilla Firefox 8.0
Što se tiče posla i diplome, ja sam dobila posao bez ikakve veze, prosto sam bila vrbovana regrutovana (tj. pitana da li želim da počnem ovde da radim), niko me nije pitao koji sam faks završila, privatni ili državni (čak ni CV nisam predala, samo na osnovu razgovora odnosno mog beskrajnog šarma  Smile). Sa mnom radi kolega koji je završio privatni i tretirani smo potpuno isto, iako se fakulteti veoma vrlo jako skroz razlikuju, da sad ne ulazim u to. Mala napomena.  Smile

Baj d faking vej... prvi post na temi:
...većinom su te teme jako stare ili govore o tome da li je bolje upisati privatni ili državni fakultet. Zato sam odlučila novu temu koja neće biti o tome, već o svim mogućim razlozima zašto ljudi upisuju ove fakultete.
Smile
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

Otaku koji jede burek kod Trpkovica

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 23325
Zastava Usa
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.75
mob
Sony 
Svašta, završiš fakultet, a ne umeš da pročitaš suštinu teme Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.60
Citat
odnosno mog beskrajnog šarma

Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

You'll never see me fall from grace

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
Citat
Što se tiče posla i diplome, ja sam dobila posao bez ikakve veze, prosto sam bila vrbovana regrutovana (tj. pitana da li želim da počnem ovde da radim), niko me nije pitao koji sam faks završila, privatni ili državni (čak ni CV nisam predala, samo na osnovu razgovora odnosno mog beskrajnog šarma

Озбиљне фирме одржавају контакте са факултетима ил катедрама с којих се снабдевају кадром. Тако да ова твоја прича звучи као тако нека варијанта ... послодавци су морали од неког да чују бар да постојиш ако ништа друго  Smile

Нико, никад, нигде ... неће запослати неког без да или провери кога запошљава или да поверује на реч неком чије мишљење цени.

То наравно ако не разматрамо рођачко партијско швалерске варијанте  Smile
IP sačuvana
social share

It's all a fucking joke anyway

Tim: You never say please. You never say thank you.
Frank: Please don't be an idiot. Thank you.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
Kada se setim urbanizma na ftn-u (saobraćaj), profesor je konstantno bio razvaljen od alkohola (uvek bi počeo isto predavanje), a stariji studenti su posle "nešto" predavali. Znam da se ocena dobijala tako što sam morao da farbam bojicama neke karte.

Isto i kod nas.Likovno + beskrajno kenjanje o "vizijama" koje veze s razumom i inženjerskim razmišljanjem nemaju...

Svako hvali svoga konja...  Smiley

Otprilike, mada je fer i interesantna rasprava.

I ja mislim da jeste.I slažem se s onim što si reko u prošlom postu.

Da!

Koliko im je to licemerno sa prisustvom na predavanjima govori postojanje online fakulteta gde nikad i ne odeš na fakultet, a završiš ga.

U vreme kada sam ja studirao, bilo je predmeta na koje si morao i bilo je onih na koje nisi morao da ideš.
Ali bilo je onih na koje nisi morao da ideš, ali smo mi išli jer su predavanja bila ultra korisna.
S druge strane, mnoga obavezna predavanja su bila totalno beskorisna, jer profa istrese čitavu jednu oblast za dvočas, mi gledamo kao telad u šarena vrata, niko ništa ne razume, niti iko išta upamti, jer niti on to ume da ispredaje, niti je moguće toliko informacija preneti za to kratko vreme.

E,potpuno isto.Često se dešava da baš ti koji pojma nemaju da predaju,ili im predmet veze s vezom nema,traže da se prisustvuje,a drugi ne,baš zato što znaju da su dobri,ili studentima treba to.
Mislim,da se razumemo,ponavljam,ja idem na većinu predavanja,i radim sve na vreme.Ali sad,šta,ne odem dvaput na vežbe na kojima ionako ništa ni ne radimo i ne mogu na ispit?i to iz potpuno nebitnoj predmeta!? ma,ajde bre...  Smile

A znam i ko je taj ministar što pominješ - Obradović,znam.Idiot koji radi za Vladu i državu,a istovremeno i za fakultet koji poručuje "pali odavde".  Smile

@Runneru - slažem se.Surova istina.Btw...

Citat
Menadzerijada

Ne znam kako je tad bilo,ali danas bih samo došao i

Smile
« Poslednja izmena: 23. Jan 2012, 12:57:28 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

Otaku koji jede burek kod Trpkovica

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 23325
Zastava Usa
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.75
mob
Sony 
Ok da pokušam da dam odgovor na temu:

Razlog br. 1: Vreme, student u Srbiji završava fakultet za 7 - 9 u proseku. Student Privatnog ga završi za duplo manje vremena

Razlog br. 2: Bolonja, Bolonjski sistem omogućava studentima da polože ispit i dobiju ocenu bazirano na tome koliko su prisutni/aktivni na nastavi i koliko poena osvoje tokom kolokviju ispita tolia je ocena. Nastava na vežbama je korisna jer pojašnjava gradivo, daje dodatne primere iz oblasti koja se predaje i omogućava provere znanja.

Razlog br. 3: Profesori, Profesori na Privatnim fakultetima su user friendly. Oni se ne brinu kolika im je plata, ne leče komplekse, redovni su na konsultacijama, i dostupni studentima 24/7. Nije greh pitati ih tokom predavanja pitanja vezana za gradivo ili da ponove pređašnju rečenicu.

Razlog br. 4: Znanje i veštne. Šta je bitno kada student izađe sa Fakulteta/Više Škole/Univerziteta? Da bude sposoban za rad. U cilju mog Univerziteta je da me osposobi za rad, da što pre nađem posao (postoji i centar za razvoj karijere preko kojeg se mogu tražiti prakse, volontiranja, posao po završetku fakulteta ili seminari koje organizuje sam centar) i najbitnije - da ga preporučim ljudima iz svog okruženja.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Eat this

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 842
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
mob
Nokia 
Razlog 1: ide u prilog priči da je privatni fakultet nemoguće nezavrštiti, odnosno 6ca je zagarantovoana. Pada se samo sa stolice.
Razlog 2: Bolonja se primenjuje i na državnom univerzitetu, za sve univerzitete u državi već duži niz godina.
Razlog 3: I na državnim fakultetima su user frendly, tačnije to zavisi od profesora. Postoji prijem studenata, kada studenti mogu da dođu kod profesora i pitaju ga u vezi svih nejasnoća. Tu su i asistenti, koje često studenti zovu i na mobilni zbog najbanalnijih pitanja.
Razlog 4: U većini ozbiljnih firmi, postoje procedure prilikom zapošljavanja kadrova gde se otvoreno kaže da uvek prednost imaju studenti državnog univerziteta u Beogradu, pa ostalih državnih univerziteta i na kraju privatnih(čitaj ako se baš niko ne prijavi sa državnih). Čitava tvoja pričica zvuči cool i optimistička je(neće vam sigurno reći nemate šanse da se zaposlite saa ovim faxom) ali kada predaš CV, uvek ćeš biti sortiran u grupu CV-a gde piše privatni fakultet i eventualno će te pozvati kada iscrpe sve biografije sa državnih.
« Poslednja izmena: 23. Jan 2012, 15:02:54 od mkocovic79 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 23
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.061 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.