Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 42
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zasto Bog dozvoljava da se zlo dogadja neduznima?  (Pročitano 70038 puta)
Poznata licnost

Liberté, égalité, fraternité!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
Zastava Vozdovac - Republika
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 5.0
mob
Samsung S7
Slusao sam svestenike sta pricaju na tu temu. Otprilike, Bog uzima sve te nevine bebe kao svoje andjele. Idu direktno u raj na mesto najblize Njemu.   I u sustini na svako bilo kakvo razumno pitanje, dobices jedan takav tupav odgovor.  Bog kroz patnju iskusava tvoju veru, bla bla

Nije fora u tome sto ih on uzme. Ok uzme ih. Ali problem je u tome sto ih uzme tek kad se te bebe napate kroz agonije koje prezivljavaju dok ne umru. To je problem.

Da je hteo da ih uzme a da se ne muce, uzeo bih ih jos dok se nisu rodile, kapiras?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 5.0
mob
Nokia Luvmya 520
Da odmah kazem: nisam neki preveliki vjernik, vise postovalac pravoslavlja. Ne zelim da izazivam provokacije niti ista tome slicno, samo bih volio da mi neko od vjernika i onih koji se tako osjecaju dadnu, ako mogu, odgovor na sljedece pitanje: Zasto Bog dozvoljava da u Africi prosjecno svakih pola minuta umre jedno dijete starosti do 5 godina od gladi, dok je npr. u Americi sve vise pretile djece? Dakle, dijete starosti 5 godina i mladje nije moglo nikako da pocini neki veliki grijeh kojim bi bilo tako surovo kaznjeno ni vise ni manje nego na smrt. Ja to sebi mogu objasniti sa politickog i ekonomskog gledista, ali me zanima i vjerska strana toga svega. Nadam se da sam bio jasan i da ce biti neko ko ce mi moci ovo objasniti jer ja sebi samom ne mogu nikako, a nisam ni jos nikako naisao na nesto sto bi mi dalo odgovor na ovakvo pitanje.
Smrt dece je stvarnost, postojanje Boga i njegova odgovornost nije. Odakle tebi uopste ideja da za stvarnost trazis odgovor u bajkama ?

Postoje dve dimenzije greha u koje se covek radja, smrtnost i odbacivanje Bozijeg Zakona ( Zakona Stvarnosti )
ni za jedan ni za drugi covek nema odgovornost i nije uspeo niti ce ikada uspeti da pronadje onoga ko je ima.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Earth is full. Go home.

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 7755
OS
Windows XP
Browser
Chrome 12.0.742.112
Niko nije nedužan.
IP sačuvana
social share
The root of all evil will die if not watered!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 5.0
mob
Nokia Luvmya 520
Niko nije nedužan.
Neduzan je svako ciji se dug ne moze dokazati. Svako ko umre je nekome dugovao svoju smrt.
A posto nemamo znanje da ce svako da umre, ne mozemo da tvrdimo da nema neduznih.

Ne postoji "dokaz nepostojanja", tako da nema dokaza da "niko nije neduzan" odnosno da ne postoji neduzna osoba.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Leo
Pol
Poruke 7732
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 5.0
Kakvih sve mišljenja ima ovde.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 5.0
Smrt dece je stvarnost, postojanje Boga i njegova odgovornost nije. Odakle tebi uopste ideja da za stvarnost trazis odgovor u bajkama ?

A odakle tebi ideja da tvrdis da nesto postoji ili ne postoji,a nemas dokaza ni za jedno,ni za drugo?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows XP
Browser
Chrome 12.0.742.112
mob
Nokia 
Sta kaze Biblija?
-To su boziji andjeli, odsluzili su svoje vreme na Zemlji pa ih Bog poziva k sebi
-Neduzne zrtve su Boziji andjeli
-...
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Liberté, égalité, fraternité!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
Zastava Vozdovac - Republika
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 5.0
mob
Samsung S7
Sta kaze Biblija?
-To su boziji andjeli, odsluzili su svoje vreme na Zemlji pa ih Bog poziva k sebi
-Neduzne zrtve su Boziji andjeli
-...

Ma super je to sve, ali zasto su pre toga morali da prodju kroz patnju?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 5.0
mob
Nokia Luvmya 520
A odakle tebi ideja da tvrdis da nesto postoji ili ne postoji,a nemas dokaza ni za jedno,ni za drugo?
Ne znam odakle i kako si uspeo da izvuces zakljucak da ja tvrdim da nesto ne postoji ?
IP sačuvana
social share
Jewpiter
Jewpiter

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 481
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 5.0
Slusao sam svestenike sta pricaju na tu temu. Otprilike, Bog uzima sve te nevine bebe kao svoje andjele. Idu direktno u raj na mesto najblize Njemu.   I u sustini na svako bilo kakvo razumno pitanje, dobices jedan takav tupav odgovor.  Bog kroz patnju iskusava tvoju veru, bla bla

Nije fora u tome sto ih on uzme. Ok uzme ih. Ali problem je u tome sto ih uzme tek kad se te bebe napate kroz agonije koje prezivljavaju dok ne umru. To je problem.

Da je hteo da ih uzme a da se ne muce, uzeo bih ih jos dok se nisu rodile, kapiras?

Na ovo tvoje pitanje ne moze da se da konkretan odgovor zato shto posmatrash pojam boga i religije na danashnji savremen nachin gde je opshte prihvaceno da je smrt najvece zlo koje postoji. Smrt je neshto isto tako chudesno kao i zivot.

Problem je u tome shto se pojam dobra i zla vezuje za chovekovo telo. Ono shto godi telu je dobro a ono shto mu shkodi je zlo. To je vrhunac shvatanja ovih pojmova u danashnjem savremenom razmishljanu.

Poshto su ljudi u danashnje vreme strahovito vezani za telo(veoma su malo duhovno nastrojeni) jako je teshko da pochnu da razumeju zivot i smrt a pogotovo Boga i shta je to dobro a shta zlo.
IP sačuvana
social share
If you are strong feign weakness. If weak, pretend strength. Whatever your position, conceal it from the enemy, and he will waste his armies fighting his own phantoms.

Warhammer 40k - Tactica Imperium
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 42
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.056 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.