Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 42
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zasto Bog dozvoljava da se zlo dogadja neduznima?  (Pročitano 69740 puta)
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 5.0
mob
Sony xperia
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 5.0
1. Kratko i jednostavno: Zbog nedostatka bilo kakvog validnog dokaza da bog postoji, ogromna je verovatnoca da ne postoji.

Isto tako,bilo koji covek,cak i neki veoma pametan i obrazovan,moze da zakljuci da na primer u jednoj livadi,sumi,pecini,cemu god... nema radijacije,samo zato sto on ne moze da je oseti ili vidi,ili cuje...

Mislim... pobogu,bre,ljudi,pa mi jos ne mozemo da pojmimo,a kamoli razumemo kako radi beskonacnost ii beskraj. pa ni vreme,ni svemir,cak ni obicni elektroni... a ocemo da pricamo da li postoji Bog ili ne?
Mislim... lepo je sto smo tako puni sebe,i sve to... ali,nazalost,ipak ne znamo sve.Stavise,ne znamo ni jedan promil znanja koje je potrebno da bi se uopste razumele takve stvari.

A da ne pricam tek kolko smo kontradiktorni i kolko pljujemo na istu tu nauku i njene zakone svaki dan,na nekoliko nacina.(Rad jednog coveka vredniji od rada drugog,samo zato sto koristi drugu valutu,na primer...)

Pusti me sad statistike i verovatnoce.S tim "naukama" isto tako mozemo da dokazujemo da ce svaka zena koja rodi umreti,i izvodimo svakakve zakljucke.Nije ni cudo sto je matematicari zovu "kurva matematike".Zato me mani sad toga.

Dok se ne pojavi ijedan konkretan dokaz,da Bog postoji,ili da Bog ne postoji(a to nece biti sigurno ni do kraja ovog veka,jer ljudi imaju da uce jos neopisivo mnogo da bi uopste istrazivali tako nesto),ni jedna ni druga strana,nisu kompetentne da tvrde ista.

Sto se tice drugog dela...

Ja to ne vidim tako.Mislim,ne vidim to kao dokaz da dobri Bog ne postoji.Da je tako,svi bismo ziveli u agoniji i bolu.A nije tako.Nego ima prilika i za lepo i za lose.Stvar je u izboru.

U sustini,posmatram nas svet kao neko cistiliste.Neki medju-svet.Znaci,desavaju se i lepe,ali desavaju se i ruzne stvari.
I,realno,i jeste tako.Ziveti ovde nije bas ni patnja,ali nije ni divota.Nego kako izaberes.

E,sad priznajem-neki ne dobiju sanse za lepo,neki pate ni krivi ni duzni,neki cak pate zbog drugih... sve to stoji. NA kraju krajeva,uvek se secam onog citata "Najteza stvar na ovom svetu je zivetu u njemu".I to jeste. ALI... iako je to stalna borba,stalno cimanje,drndanje(<<namerno koristim te reci,jer je bas to-drndanje.Ono,iznova i iznova...),u tome se cesto nadje i ponesto lepo.
« Poslednja izmena: 10. Jul 2011, 18:03:37 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Liberté, égalité, fraternité!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
Zastava Vozdovac - Republika
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 5.0
mob
Samsung S7
1. Kratko i jednostavno: Zbog nedostatka bilo kakvog validnog dokaza da bog postoji, ogromna je verovatnoca da ne postoji.

Isto tako,bilo koji covek,cak i neki veoma pametan i obrazovan,moze da zakljuci da na primer u jednoj livadi,sumi,pecini,cemu god... nema radijacije,samo zato sto on ne moze da je oseti ili vidi,ili cuje...

2.
Ja to ne vidim tako.Mislim,ne vidim to kao dokaz da dobri Bog ne postoji.Da je tako,svi bismo ziveli u agoniji i bolu.A nije tako.Nego ima prilika i za lepo i za lose.Stvar je u izboru.

1. Rekao sam validan dokaz. Znaci postoje uredjaji koji sasvim lepo detektuju radijaciju. Ne moramo da dokazujemo stvari samo sopstvenim culima.

2. Zivot je takav, kakav je. U dobrobiti zivota uzivaju nazalost oni koji imaju najvise novca. Bog im nije dao novac, ali im nije ni oduzeo.

Pricao sam o stvarima o kojima ti - kao covek ne mozes da odlucis, a to je recimo gde ces da se rodis. I opet se provlaci ultimativno zlo, u kome stradaju nevini, kako god ti definisao nevinost.
« Poslednja izmena: 10. Jul 2011, 18:35:20 od bluesoniq »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4025
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
ova tema je pod premisom da Bog postoji.
aj zajebite to dokazivanje. ima pun qrac tih tema gde ni jedni ni drugi mogu odnosno ne mogu da dokazu jedno veliko NISTA. odsustvo dokaza nije i dokaz odsustva. hiljadu puta receno i svareno.
ljudski um je postao previse grandiozan. pogotovo uzevsi u obzir cinjenicu koju zna svaki stariji naucnik - a to je da NISTA nije apsolutno dokazano. pomirite se sa tim...i prihvatite. u suprotnom cete uvek imati problem 'dokaza' u Umu...
IP sačuvana
social share
Edit by cg_ac: Potpis uklonjen zbog uvredljive sadrzine!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 5.0
mob
Samsung S7
ova tema je pod premisom da Bog postoji.

U pravu si. Onda je taj bog nije dobar.
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4025
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
Volja je tvoja...
Previse fatalisticki gledate na stvari.
Drugo, siromastvo nije samo exclusivno vezano za Afriku. Indija ima itekakav problem sa istim. Njihov pogled na kaste bi mogao dosta toga da pojasni...
IP sačuvana
social share
Edit by cg_ac: Potpis uklonjen zbog uvredljive sadrzine!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 5.0
1. Rekao sam validan dokaz. Znaci postoje uredjaji koji sasvim lepo detektuju radijaciju. Ne moramo da dokazujemo stvari samo sopstvenim culima.

Ne razumes poentu.Poenta je da mi danas nemamo ni znanje,ni mogucnosti da sa sigurnoscu kazemo da li Bog postoji ili ne.

Ko sto rekoh,mi jos ne umemo ni da pojmimo jednu beskonacnost(a ona je,slozicemo se,jedna od bitnih stvari ovde,jer kako inace da odgovorimo na pitanje kako nesto moze oduvek da postoji i zauvek? (ne samo Bog,nego i svemir,vreme,energija...) ),a kamoli da znamo kako radi,a ocemo da objasnjavamo pojmove koji su usko vezani za nju.
Ne moze.Prosto ne moze.

2. Zivot je takav, kakav je. U dobrobiti zivota uzivaju nazalost oni koji imaju najvise novca. Bog im nije dao novac, ali im nije ni oduzeo.

U udobnosti zivota uzivaju oni koji znaju da uzivaju,a ne oni koji imaju najvise novca.Novac nije sreca,i znam dosta ljudi koji zive srecno,a skromno.Stavise,i meni su mnoge stvari u zivotu bitnije od ovih komada papira za kojim je danas zinulo dupe polovini sveta.
Samo imbecilima je danas novac sve.I to aj da je novac,pravi novac,reprezent moci,pa i da razumem tu pohlepu... ali nije.Nego je obican komad papira sa relativnom vrednoscu.

A malo kasnije cu objasniti jos nesto,kako dozivljavam ovaj nas svet,odnosno,to da u njemu imamo i dobro i zlo.
« Poslednja izmena: 10. Jul 2011, 20:51:37 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 263
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.50
De ljudi, stvarno. Nisam trazio dokaze o (ne)postojanju Boga nego samo ako taj Bog postoji, zasto onda dozvoljava da se desava lose neduznima i kao primjer sam rekao taj slucaj sa Afrikom. Vec sam rekao da mi ne trebaju objasnjenja tipa "ratovi, siromastvo itd." jer je s njima lako to objasniti. Ali ako uzmemo u obzir da Bog postoji, zasto onda ne zastiti one koji nisu u stanju da se adekvatno brane. Samo me to zanimalo, a ne razglabanje da li su u pravu vjernici ili ateisti i da li Bog postoji ili ne postoji.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 5.0
mob
Samsung S7
Kao sto rekoh, ako izuzmemo siromastvo kao generalan problem, koji moze da se delimicno resi uz pomoc svih ljudi, ostaju drugi zli problemi na koje covek nikako ne moze da utice.

Najgori je taj da se radjaju deca koja prozive kojih par meseci, i umiru u agoniji od teskih bolesti, ili umiru u avionskim i automobilskim nesrecama.

Sta je tu bio problem da se takvo dete ni ne rodi. Jednostavno, bog je mogao takav plod da spreci u stomaku i tolika patnja bi bila sprecena.

Tako da...
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 387
OS
Windows 7
Browser
Opera 11.50
Slusao sam svestenike sta pricaju na tu temu. Otprilike, Bog uzima sve te nevine bebe kao svoje andjele. Idu direktno u raj na mesto najblize Njemu.   I u sustini na svako bilo kakvo razumno pitanje, dobices jedan takav tupav odgovor.  Bog kroz patnju iskusava tvoju veru, bla bla
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 42
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.052 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.