Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 368
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zanimljvosti iz TV, Pozorisnog i Filmskog sveta ~ Nova Tema!  (Pročitano 734801 puta)
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8234
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
Nokia N86
Uskoro film "Sveti Georgije ubiva aždahu"

Film "Sveti Georgije ubiva aždahu", čije snimanje počinje sredinom jula u Deliblatskoj peščari, razlikovaće se od istoimene drame, jer je dopisano oko 50 odsto nove priče, izjavio je Dušan Kovačević, pisac drame, a sada i scenarija za film.

On je podsetio da je drama, koja je s ogromnim uspehom postavljena u "Ateljeu 212" pre više od 20 godina, bila koncentrisana na vreme Cerske bitke u Prvom svetskom ratu i na ljubavni trougao u jednom srpskom selu.

"Filmska priča počinje 1912. godine, bitkom izmedju srpske i turske vojske u Prvom balkanskom ratu i traje do Cerske bitke. Te dve godine zbivanja su dopisane, a snimaće se u specijalno izgradjenom selu u Deliblatskoj peščari", rekao je on.

"Tu su različite sudbine novih likova, način života, običaji... Na osnovu tog materijala koji je prilično veliki, snimaće se i šest TV epizoda", najavio je Kovačević.

Reditelj filma je Srdjan Dragojević.

Na pitanje o žanru budućeg filma, Kovačević je odgovorio da neće biti previše različit od filmova koje je do sada radio.

"U pojedinim delovima biće to i dobra komedija. i u tom vremenu ima života. U periodu izmedju ratova ljudi se trude da žive normalno, dešavaju im se i lepe i smešne i tužne stvari", rekao je Kovačević.
Što se tiče odnosa priče sa savremenim dobom, on je ocenio da se "za stotinak godina u političkom smislu nije mnogo toga izmenilo na ovim prostorima".

"Selo iz filma nalazi se na obali Save u blizini Drine, preko puta njega je Austrougarska. Danas je preko puta Evropska unija, tu je opet granica i roba se švercuje preko Drine. Sada tu nije Austrougarska, ali imate Republiku Srpsku u kojoj su strane trupe i problemi su slični", rekao je Kovačević.

Izvor: MTS-Mondo
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8234
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
Nokia N86
Kusturica na filmskom festivalu u Moskvi

Emir Kusturica je potvrdio da će doći na 29. moskovski medjunarodni festival (MMFK) koji će 21. juna otvoriti njegov "Zavet", i bio je prijatno iznenadjen što organizatori festivala priredjuju mini-retrospektivu njegovih filmova, naporedo s takvim filmskim veličinama kao što je Robert Alman i Miloš Forman.

"Da, doći ću sa svojom suprugom i sinom", rekao je Kusturica posle probe postavke pank-opere,"Vreme Cigana" i pres-konferencije u pariskom teatru Bastilja gde će opera biti premijerno izvedena.

Medjutim, kako je dodao, nije siguran da li će ga neko od glumaca pratiti, prenela je agencija RIA"Novosti".

Zbog velike zauzetosti Kusturica nije bio u toku, tako da ga je obradovalo saznanje u vezi retrospektive svojih filmova.

Moskovski medjunarodni festival održava se od 1959. godine. Registrovan je 1972. godine kod medjunarodne filmske federacije kao jedan od krupnijih i prestižnih festivala statusa festivala u Berlinu, Kanu, Sansebastijanu, karlovim Varima, Veneciji.

Od 2000. godine MMKF se održava svake godine.

IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8234
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
Nokia N86

Otisci Klunija, Pita i Dejmona u Holivudu

Tri dana pre američke premijere filma "Ocean's 13", glumci Džordž Kluni, Bred Pit i Met Dejmon, kao i producent filma Džeri Vajntraub ostavili su otiske šaka i stopala u svežem betonu ispred čuvenog kineskog pozorišta Grauman u Holivudu.

"Ako bi trebalo da biram trojicu momaka sa kojima bih ovo uradio, ne bi mogao da nadjem bolje", rekao je Kluni, nakon što je ostavio otiske.

Vajntraub, producent serijala "Ocean's 11, 12 i 13", započetog 2001. godine, prvi je producent koji je imao tu čast da otiske ostavi na mestu koje je do sada bilo rezervisano samo za glumce.

Film "Ocean's 13" u režiji Stivena Soderberga, treća epizoda o avanturama prestupnika Denija Oušna i njegove ekipe, prikazan je prošlog meseca pretpremijerno na festivalu u Kanu, a svoju američku premijeru iamće u petak, 7. juna u Holivudu.

IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
mob
Apple iPhone 6s
Valjda me srpski glumački giganti neće pojesti
Nataša je osvajala publiku ulogama mučenica ili luckastih devojaka...
Ulogu Katarine u filmu „Sveti Georgije ubiva aždahu” (glavna ženska uloga) želelo je 75 mladih glumica. Ipak, zadatom stilu „25-godišnje lepe crvenokose žene” najbolje je odgovarala mlada hrvatska glumica Nataša Janjić.

ZAVODNICA - Zaista nisam mislila da će bilo ko iz Hrvatske igrati ovaj antologijski lik Katarine iz Kovačevićeve drame. Da, na meni je trostruki pritisak - zbog jezika, konkurencije, težine i veličine uloge, kao i samog filma. Čeka me veliki posao. Valjda me neće svi ti srpski glumački giganti pojesti u kadrovima - kaže za „24 sata" Nataša Janjić, koja će kao jedan od najvećih potencijala zagrebačkog Dramskog pozorišta „Gavela" (s pet aktuelnih predstava), u ovom ostvarenju stati uz srpske glumce kao što su Lazar Ristovski, Bora Todorović...
Nataša je osvajala publiku ulogama mučenica ili luckastih devojaka, bila je i Julija i Elektra, ali je svojevremeno konstatovala da joj najviše „leže" uloge fatalnih žena, pošto smatra da joj njena energija i strastvenost daju zavodničku snagu. Sad joj se pružila prava prilika, bar prema njenom doživljaju lika koji će tumačiti.
- Katarina je moderna žena u tom periodu. Vrlo je impulsivna, snažna, što bi se reklo zaje...a. Uloga je veoma slojevita i dosta ćemo razgovarati o njoj. Ovakva uloga se ne dobija svaki dan - zaključuje Nataša.
Hrvatski mediji joj i u privatnom životu pripisuju ulogu harizmatične zavodnice, ali ona ne može da povuče paralelu između ove uloge i svog ličnog iskustva.
- Nikad se nisam našla u ljubavnom trouglu. Ili bar nisam za njega znala. Moraću sve da odglumim - kaže kroz smeh.
A na pitanje koja će biti uloga njenog života, bez razmišljanja odgovara:
- Definitivno uloga Marte u „Ko se boji Virdžinije Vulf". To sam radila za diplomski ispit i još sam mlada da to igram u pozorištu ili na filmu. Ali ta uloga me sigurno čeka u budućnosti. Natašini planovi

ZAPOSLENA „Što se filma tiče, sledećeg leta bi trebalo da radim ‘Kenjac’ Antonija Nuića. Radim u pozorištu i imam nekoliko naslova na repertoaru. Sezona još traje, tako da su počele probe za Puškinovu ‘Mećavu’, koju će raditi gost iz Moskve Aleksander Ogarjev. Premijera je zakazana za kraj septembra i nadam se da mi neće biti preveliki šok kada se vratim u pozorište nakon dva meseca provedena ovde", kaže Nataša.
A. Kalaba

Izvor: 24 Sata
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
mob
Apple iPhone 6s
Vladimir Rajčić počinje sa snimanjem filma „Serbian Scars“
Holivudske zvezde u Beogradu
Autor: N. Džodan | 07.06.2007 - 10:02

Vladimir Rajčić, američki glumac, scenarista i producent srpskog porekla, najavljuje početak snimanja filma „Serbian Scars“. Nakon što su prevaziđeni brojni problemi, ovaj srpsko-američki triler uglavnom će biti sniman u Beogradu, a glavne uloge tumače holivudske zvezde Majkl Medsen, Mark Dekaskos i Klaudija Kriščen, kao i naši glumci Sergej Trifunović, Dragan Nikolić i Nikola Kojo.
- Snimanje filma počinje 15. juna i trajaće do 19. jula, a lokacije će biti uglavnom u Beogradu i okolini. Hoćemo da prikažemo Srbiju u pozitivnom svetlu. Biće to i svojevrsna razglednica Beograda sa kadrovima u kojima će se nalaziti hram Svetog Save, Kalemegdan... - kaže Vladimir Rajčić u razgovoru za „Blic“. On u ovom filmu tumači i noseću ulogu, a glavni negativac u filmu će biti Majkl Medsen.
- Kada smo Medsenu ponudili ulogu, on se oduševio. Nikad nije bio u Srbiji i rekao je: „Ne mogu da verujem, gde je to, šta je to?!“ Pokazao sam mu neke slike Beograda i bio je prijatno iznenađen. On trenutno snima u Rusiji, a uskoro dolazi u Srbiju. Dopao mu se scenario, a pošto je glavni negativac, samo je pitao da li može da bude kreativan i slobodan u tumačenju svog lika. Odgovorio sam mu da ćemo dopisati još nekoliko stranica scenarija za njega ako bude potrebno - priča Rajčić i dodaje da je i glumac Mark Dekaskos trenutno izuzetno popularan u Americi.
- On odlično vlada borilačkim veštinama i to je i pokazao u brojnim filmovima. Sada on vodi najpopularniju televizijsku emisiju o kuvanju. Zbog toga mu je Majkl Medsen nedavno u šali dobacio: „A ti ćeš da mi kuvaš na setu!“, na šta mu je Mark odgovorio da on nije kuvar nego voditelj u toj emisiji - otkriva Rajčić.
Zajedno sa holivudskim zvezdama u filmu „Serbian Scars“, koji će režirati Brent Haf, igraće i brojni srpski glumci.
- Razgovarao sam sa Draganom Nikolićem, Nikolom Kojom i Sergejom Trifunovićem i oni su načelno pristali da igraju u filmu. Moju devojku će glumiti Jana Milić, koju smo izabrali na audiciji - zaključuje Vladimir Rajčić.
Režiser oduševljen Beogradom
Reditelj Brent Haf već desetak dana boravi u Beogradu i obavlja poslednje pripreme za početak snimanja.
- Brent je od ranog jutra do osam uveče na lokacijama. Oduševljen je Beogradom, Knez Mihailovom ulicom, Skadarlijom... Pre neki dan mi je rekao da nikada nije video toliko lepih žena u jednom danu, a i dopada mu se i domaće pivo. On se već duži period priprema za ovaj film. Dosta je čitao i raspitivao se o Srbiji, a želja mu je da je prikaže u pozitivnom svetlu - kaže Rajčić.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

CS Maniac

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 5699
Zastava Novi Sad Srbija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
mob
SonyEricsson k300i
Tvorac Spajdermena potpisao za "Dizni studio"

Sten Li, kreator superheroja Spajdermena i X-Mena, potpisao je ekskluzivni ugovor sa kompanijom "Volt Dizni".

"Dizni studio" će imati ekskluzivno pravo da prvi snima filmove, televizijske emisije, objavljuje knjige i video igrice o likovima koje stvara Li (84), inače vlasnik kompanije "POW! Entertainment".

Finansijski detalji ugovora nisu obelodanjeni, naveo je AP.

Direktor Dizni studija Dik Kuk izjavio je da će Li ubuduće stvarati likove koji će biti vlasništvo Diznija.
Lijevi superheroji već su zaradili stotine miliona dolara.

"Sony Pictures" producirao je filmski serijal o Spajdermenu, a treći film o čoveku-pauku je samo prvog vikenda prikazivanja, početkom maja, zaradio neverovatnih 151,1 milion dolara, samo u SAD. "Twentieth Century Fox" je, takodje, "zgrnuo brdo para" na filmovima o X-Menu.

"Imam milione likova i ideja za filmove i televiziju. Čekao sam ponudu poput Diznijeve da bih se posvetio radu na tome", izjavio je Li.

Neki od Lijevih likova ne uklapaju se baš u Diznijevo puritansko-porodično vidjenje, pa se na listi likova za Dizni neće naći priča o superheroini-striptizeti Stripereli, u kojoj glas liku Erotike Džons daje Pamela Anderson.

IP sačuvana
social share

Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Everything that has a begining, has an end

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1631
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Al Paćino dobio nagradu za životno delo

Američki glumac Al Paćino (67) dobio je najviše priznanje Američkog filmskog instituta - nagradu za životno delo, prenosi BBC.

"Ovo priznanje mi mnogo znači", rekao je glumac na prijemu nagrade u holivudskom Kodak teatru, dodajući da je "osećaj divan".

Na prijemu povodom dodele nagrade bili su svi koji u Holivudu nešto znače. Oliver Stoun koji je 1983. napisao scenario za "Scarface" hvalio je Paćinov "uvrnuti smisao za humor", Kirk Daglas ga je nazvao "Van Gogom filmskog platna", a Endi Garsija, koji je sa Paćinom snimao treći deo "Kuma" i " Ocean's 13" rekao je da umetnička dostignuća Ala Paćina prevazile samo njegova velikodušnost i snaga njegovog duha.

Al Paćino, koga mnogi smatraju jednim od najboljih glumaca svih vremena, ulogu karijere ostvario je u "Kumu", tumačeći lik Majkla Korleonea. Ipak, Oskara za najbolju mušku ulogu osvojio je 1993. godine filmom "Miris žene".

Pre nego što je njegova karijera na filmskom platnu uzela maha '70. godina, Paćinova "prva ljubav" bilo je pozorište, gde ga je upoznao i Kirk Daglas (91).

"Pre 45 godina bio sam u pozorištu i razmišljao sam ko li je taj momak", seća se Daglas, "pogledao sam u program i pročitao – Al Paćino".

"Posle predstave sam mu prišao i rekao da će biti velika zvezda", kaže ovaj holivudski veteran, koji je na dodelu nagrade došao da kolegi oda priznanje.

(Izvor : MTS Mondo)
IP sačuvana
social share

"I know you're out there. I can feel you now. I know that you're afraid... you're afraid of us. You're afraid of change. I don't know the future. I didn't come here to tell you how this is going to end. I came here to tell you how it's going to begin. I'm going to hang up this phone, and then I'm going to show these people what you don't want them to see. I'm going to show them a world without you. A world without rules and controls, without borders or boundaries. A world where anything is possible. Where we go from there is a choice...I leave to you..."

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1631
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Kventin Tarantino snima film u Srbiji?

Holivudska zvezda Kventin Tarantino pregovora sa Željkom Mitrovićem, vlasnikom "Pinka", da jedan od njegovih novih visokobudžetnih filmskih projekata bude sniman u Srbiji, u Mitrovićevom studiju PFI, prenosi "Blic".

Protekli Filmski festival u Kanu Željko Mitrović je iskoristio da bi promovisao svoj novi filmski studio koji će krajem septembra biti otvoren u blizini Beograda, u Šimanovcima. Njegova filmska kompanija "Pink Films International" je u pregovorima sa više velikih filmskih kompanija, koje će doći da procene potencijalne lokacije u Srbiji.

"Imali smo mnogo posla u Kanu. Sreli smo se sa mnogim moćnim i uticajnim producentima iz Amerike, medju kojima je bio i tim koji zastupa Kventina Tarantina. Tarantino je oduševljen našom prezentacijom i rekao je da bi voleo da sledeći film snima u Srbiji. Za njih je Srbija prepuna egzotike, i to je nešto što nas u ovom trenutku izdvaja od drugih" rekao je Mitrović listu.

On je dodao da bi izgradnja studija trebalo da bude okončana do oktobra, i da ponuda važi za dva filma čiji su budžeti veći od pet miliona dolara.

Ako bi došlo do saradnje sa Tarantinom, to bi verovatno bio samo početak saradnje sa holivudskim režiserima.

Reditelj koji se proslavio filmovima punim nasilja, kao što su "Ulični psi", "Petparačke priče" i "Kill Bill" uskoro će doći u Srbiju. Kako Mitrović tvrdi, pored atraktivnosti lokacije privukle su ga i cene snimanja, naravno znatno niže u odnosu na svetske standarde.

U domaćoj produkciji PFI uradjena su do sada dva filma - "Transformer" tandema Karadžić-Koprivica, kao i "Čitulja za Eskobara" Milorada Milinkovića, čija je premijera planirana za jesen.

IP sačuvana
social share

"I know you're out there. I can feel you now. I know that you're afraid... you're afraid of us. You're afraid of change. I don't know the future. I didn't come here to tell you how this is going to end. I came here to tell you how it's going to begin. I'm going to hang up this phone, and then I'm going to show these people what you don't want them to see. I'm going to show them a world without you. A world without rules and controls, without borders or boundaries. A world where anything is possible. Where we go from there is a choice...I leave to you..."

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
mob
Apple iPhone 6s
Željko Mitrović najavljuje za „Blic“
Tarantino će snimati film u Srbiji
Autor: Vladimir Đurić Đura | 09.06.2007 - 10:08

Poznati holivudski reditelj Kventin Tarantino pregovora sa Željkom Mitrovićem, vlasnikom „Pinka“, da jedan od njegovih novih visokobudžetnih filmskih projekata bude sniman u Srbiji, u Mitrovićevom studiju PFI.
Protekli Filmski festival u Kanu Željko Mitrović je iskoristio da bi promovisao svoj novi filmski studio koji će krajem septembra biti otvoren u blizini Beograda, u Šimanovcima. Njegova filmska kompanija „Pink Films International“ je u pregovorima sa dvadesetak velikih filmskih kompanija u svetu koji će već od jula doći u Beograd da provere kvalitet Filmskog grada i da osmotre potencijalne lokacije u Srbiji.
- Mi smo imali zaista mnogo posla u Kanu. Susreli smo se sa mnogim moćnim i uticajnim producentima iz Amerike, među kojima je bio i tim koji zastupa Kventina Tarantina. Tarantino je oduševljen našom prezentacijom i rekao je da bi voleo da sledeći film snima kod nas, u Srbiji. Za njih je Srbija prepuna egzotike, i to je nešto što nas u ovom trenutku izdvaja od drugih - kaže Željko Mitrović za „Blic“ i dodaje: - Rad na izgradnji studija trenutno je najbitniji i moramo da završimo taj posao do početka oktobra. Ponuda je takva da bismo već sad u našim studijima mogli da započnemo snimanje bar dva visokobudžetna filma, a to su filmovi koji koštaju preko pet miliona dolara. Strance privlači kvalitet usluga na svetskom nivou koji možemo da pružimo, a tu su i atraktivne lokacije na teritoriji čitave Srbije. Mislim da su mnogi poslovni ljudi iz sveta filma posle naše prezentacije u Kanu postali svesni da smo mi pravi partneri u regionu Balkana. Za sada su nam prioritet visokobudžetne koprodukcije i radimo na takvim dogovorima, mada imamo obilje ponuda i za niskobudžetne B filmove.
Ako bi došlo do saradnje sa Tarantinom, to bi verovatno bio samo početak uspešna saradnje sa holivudskim režiserima.
Reditelj koji se proslavio filmovima punim nasilja, kao što su „Ulični psi“ i „Petparačke priče“, uskoro će doći u Srbiju i ovde na burnom balkanskom tlu pronaći dodatnu inspiraciju za svoje buduće projekte. U domaćoj produkciji PFI urađena su do sada dva filma - „Transformer“ tandema Karadžić-Koprivica, kao i „Čitulja za Eskobara“ Milorada Milinkovića, čija je premijera planirana za jesen.
Cena snimanja
Po Mitrovićevim rečima, ono što je posebno privuklo Tarantina Srbiji jeste cena snimanja kod nas, koja je znatno niža u odnosu na evropske i holivudske standarde.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1631
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Dodeljene nagrade "Toni"

Predstave "Budjenje proleća" i "Obala Utopije" dominirale su na 61. svečanoj dodeli nagrada "Toni" za najbolja brodvejska ostvarenja koja je u nedelju uveče održana u Njujorku.

Veliki brodvejski hit "Budjenje proleća", reditelja Majka Mejera, adaptacija klasične drame Franka Vedekinda o mladalačkoj teskobi, osvojio je osam nagrada američkog udruženja pozorišnih kritičara, medju kojima su nagrade za najbolji mjuzikl i najbolju režiju u kategoriji mjuzikla.

Na drugom mestu po broju osvojenih nagrada, ukupno sedam, je "Obala Utopije" Toma Stoparda, ambiciozno seciranje ruske inteligencije u osvit Oktobarske revolucije, koja je proglašena za najbolji dramski komad.

Ova trilogija o Rusiji 19. veka, oborila je rekord predstava sa najviše osvojenih nagrada koji su sa šest priznanja držale "Smrt trgovačkog putnika" (1949) i "The History Boys" (2006).

Za britanskog dramskog pisca Toma Stoparda ovo je četvrti "Toni" za tekst u karijeri.

Stopardov komad je osvojio i nagradu za režiju (Džek O'Brajan) i dve glumačke nagrade, za mušku (Bili Kradap) i žensku ulogu (Dženifer Il) u dramskom komadu.

Za najbolju glumicu u mjuziklu proglašena je Kristrin Ebersol za predstavu "Grey Gardens", a nagrada za najbolju glumicu u dramskom komadu otišla je u ruke Džuli Vajt za "The Little Dog Laughed".

Dejvid Hajd Pirs dobio je nagradu za najboljeg glumca u mjuziklu za predstavu "Curtains" dok je istu nagradu, ali u kategoriji dramskog komada osvojio Frenk Lengela, za ulogu predsednika Ričarda Niksona u predstavi "Frost/Nixon".

Predstave "Journey's End" i "Company" osvojile su nagrade za najbolji rimejk u kategoriji dramskog komada, odnosno mjuzikla.

O nominacijama za nagradu "Toni", koja se dodeljuje u 25 kategorija, odlučuju 23 pozorišnih radnika, a pobednike glasanjem odredjuje 785 članova pozorišnih trupa.

IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 368
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.064 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.