Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 24. Sep 2025, 00:30:38
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 43
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: 'Windows 8' izlazi na jesen 2012. godine  (Pročitano 108343 puta)
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 10.63
Citat
i ne koristi 64bitnu tehnologiju

имаш 64битну седмицу...ту ће да ти препозна 4 гига рама Smile
а можеш да угасиш аеро па те неће оптерећивати глас ефекти и ротирање прозора Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
Citat
i ne koristi 64bitnu tehnologiju

имаш 64битну седмицу...ту ће да ти препозна 4 гига рама Smile
znam,razmisljam o tome vec neko vreme,ali nikako da uzmem i odlucim se za to.

ma,ja bih najsrecniji bio sa XP 64.i da ti odma kazem da bih za njega i dao pare,jer proizvod koji je kvalitetan,vredi kupiti.ali,jbg,upravo to je bio glavni problem-shvatili su da ce napraviti jedan OS u kome ce moci da isprave sve nedostatke prethodnih.sto je naravno bilo katastrofalno otkrice,potpuno protiv njihove politike poslovanja.
te su brze bolje zaustavili sav razvoj i ostavili ga takvog sakatog,i svima na glas,ukljucujuci i druge softverske kompanije,rekli da odustaju,te da se ne bakcu sa pravljenem drajvera za njega.
« Poslednja izmena: 30. Nov 2010, 22:26:34 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
Problem u XP 64 sto drugi software radjen za XP 32 ne radi na 64 bitnoj verziji, barem tada kada je bio aktuelan. Ujedno, slabo koji je mainboard podrzavao 64 bitni sistem, kao i to daje ionako najvise islo na bordovima do 4 GB, tek danas stidljivo idu moduli od 2 GB po slotu.
Znam da je recimo 3D Studio Max radio na 64 bita ali sada, ko koristi taj software? Donedavno je svaki software radjen za najvise 4 GB jer je hardware u prodaji najvise tome bio prilagodjen. Istovremeno, jos danas tek polako prelaze nove verzije softwarea na mutli-procesore. Jasno recimo da je Adobe bio jedan od prvih ali mnogi drugi koriste dan danas samo jedno jezgro. Jos naravno i open GL i podrsku graficke kartice koristi Adobe, mnogi programi jos ne, a NVidia CUDA jos se razvija i isto tek danas polako ide sa softwareom.
Sada, programi moraju da se pisu u skladu sa hardwareom. Da je neko "lansirao" danasnji Codex H 264 pre desetak godina, rezultat bi bio da bi tadasnje masine imale itekako problema sa dekomprimiranjem i imao bi film od 25 slika u sekundi mozda 2-3... A tako je i sa drugim stvarima.
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
pa,znam.i bas zato su svi bili i poceli da razvijaju i drajvere za njega,paralelno sa njegovim razvojem.
ali kako je MS shvatio da je tako nesto preveliki uspeh za njih,razglasio je okolo da odustaje od njega,te su i ostali softverski timovi prestali sa razvijanjem drajvera za njega.

dakle drajveri za njega su ili napravljeni,ili su se bili pravili.ali su onda jajare otkazale dalji razvoj,i pustile ga sakatog u prodaju,a,naravno,za to vreme iz sveg glasa hvalile Vistu,i onda su i ostali odustali od pravljenja tih drajvera za njega.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50150
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
mob
Samsung Galaxy S24
Ja imam XP 32 i Win 7 32 i uopste se ne bunim. Smile
« Poslednja izmena: 01. Dec 2010, 00:29:01 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
pa,znam.i bas zato su svi bili i poceli da razvijaju i drajvere za njega,paralelno sa njegovim razvojem.
ali kako je MS shvatio da je tako nesto preveliki uspeh za njih,razglasio je okolo da odustaje od njega,te su i ostali softverski timovi prestali sa razvijanjem drajvera za njega.

dakle drajveri za njega su ili napravljeni,ili su se bili pravili.ali su onda jajare otkazale dalji razvoj,i pustile ga sakatog u prodaju,a,naravno,za to vreme iz sveg glasa hvalile Vistu,i onda su i ostali odustali od pravljenja tih drajvera za njega.

Jednostavno za XP 64 nije bilo tada toliko usera da bi im se isplatilo jer tada je retko koji software mogao da koristi vise od 4 gb rama, a problem je da je bilo malo ploca koje su podrzavale 64 bita (kolko bita-narod se pita  Smile ). Isto tako proizvodjaci koji su radili ploce sa 32 bita tehnologijom nisu mogli tek tako da predju na 64 bita jer kad rade jednu liniju imaju minimum da prdaju nekoliko miliona ploca pa da im se ispülati da predju na 64 bita ili novi model, jednostavna ekonomska racunica. A cak danas je 4 GB solidna stvar za najvise softwarea na trzistu, jos vecina koristi neke office programe i internet a igre su ionako prilagodjene danasnjem hardwareu, tako i da naprave neku igru koja trazi 16 GB, ko ce im to kupiti, mozda tek za dve-tri godine.
Danasnje neke megaploce idu do 16 GB iako teoretski mislim da 64 bita moze da koristi 16 hiljada terabajta, naravno, teoretski.
Sada, cak neki programi kao 3D Max kojem stoji u knjizi uz program da je pozeljno ram-a open end koriste odavno mrezni rad u velikim firmama sa stotinama kompova (recimo kao za film "2012" ili "Avatar") ili danas prelaze na CUDA koji radi sa NVidia procesorima ali sasvim drugacija filozofija nego sa centralnim procesorom (kao komp "Tesla" za "tricavih" 5000-6000 evra koji je brzi od danasnjeg modernog kompa nekih 250 puta). Ja imam neki CUDA program koji podrzava recimo 3D Max i koji koristi iskljucivo NVidia procesor ali je sporo posto imam skromnu graficku (nisam kupovao neku jacu jer sam mislio da ionako ne koristim neke igrice pa mi ne treba).
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
mob
Sony xperia
Godinu dana sam na Win 7 64 bita. Da se vratim na XP, bilo bi kao da sam se vratio u kameno doba. Koristio sam i XP 64 bita, ali ovo je ono sta sam godinama trazio od OS-a.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 9062
OS
Windows 7
Browser
Opera 10.63
Godinu dana sam na Win 7 64 bita. Da se vratim na XP, bilo bi kao da sam se vratio u kameno doba. Koristio sam i XP 64 bita, ali ovo je ono sta sam godinama trazio od OS-a.
da ...isto ..lepo si rekao lightsoft...

windows 8 ...cika Hitleru u Auschwitz nosam Smiley
« Poslednja izmena: 01. Dec 2010, 01:31:23 od misewic »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

U want 2 play a game?

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 2416
OS
Windows 7
Browser
Chrome 10.0.648.205
Windows 8 poseduje Cloud sinhronizaciju

Novi detalji vezani za Microsoft-ov predstojeći Windows 8 nedavno su se pojavili na Web-u otkrivajući nova iznenađenja i neke izmene u okviru postojećih karakteristika.
Novi uvid u sledeću verziju Windows operativnog sistema došao je na osnovu Windows 8 Milestone 1 koji je poznat i kao Build 7850, a koji se u toku protekle nedelje pojavio na velikom broju različitih FTP i P2P sajtova. Ovaj build je objavljen od strane kompanije Microsoft u toku protekle godine i namenjen je njihovim partnerima. Od tada je objavljen i Milestone 2 dok je Milestone 3 u pripremi.

Međutim, u kombinaciji sa detaljima koji se odnose na nedavno objavljene build-ove, Windows korisnici mogu steći uvid u to šta buduća verzija može doneti. Jedna od novih karakteristika, koja je prvi put objavljena od strane italijanskog Web sajta Windows8Italia.com, jeste alat za cloud sinhronizaciju. Ova karakteristika omogućuje korisnicima da vrše sinhronizaciju fajlova i foldera sa njihovih lokalnih računara i cloud-baziranih servisa.

Liveside.net vidi ovo kao potvrdu toga da će Windows 8 obuhvatiti integraciju sa Windows Live nalozima, iako za sada nije poznato da li će ovo direktno uticati na Windows Live SkyDrive radi skladištenja podataka. Otkrivena je još jedna karakteristika od strane Windows8Italia.com a to je hibridna opcija boot-ovanja. Ova karakteristika je dizajnirana tako da redukuje vreme boot-ovanja računara nakon isključivanja stavljanjem u hibernaciju.

ZDNet navodi da ova opcija zapravo predstavlja evoluciju trenutne funkcije hibernacije koja operativni sistem stavlja u stanje mirovanja. Windows 8 Center smatra da je ovo podešavanje namenjeno naprednim korisnicima te da može izmeni proces gašenja više nego rutina startovanja sistema. Tu je još jedna karakteristika koja će omogućiti korisnicima da sa sobom nose Windows 8 na USB drive-u.

Ovaj portabl radni prostor ili Windows on a Stick opcija će ljudima omogućiti da učitanju bootabilnu kopiju Windows 8 sa USB uređaja, a sigurno je da će od velike koristi biti poslovnim korisnicima koji sa sobom mogu poneti poslovnu verziju Windows 8 i raditi od kuće. Pored ovih i novih karakteristika, korisnici Windows 8 će takođe videti i veliki broj unapređenja u odnosu na prethodnu verziju.

Windows Task Manager će dobiti preko potrebni novi izgled. Kombinovanjem trenutnog Task Manager-a sa Microsoft Resource Monitor-om će omogućiti više detalja o pokretanju procesa i sistemskih resursa te će ponuditi bolji način za isključivanje onih aplikacija koje ne rade kako treba. Windows Disk Cleanup alat, koji pomaže pri eliminisanju neophodnih ili nepotrebnih fajlova, takođe će biti unapređen.

Na osnovu informacija i snimaka koji su objavljeni, unapređeni alat će omogućiti korisnicima veći broj opcija za čišćenje drive-ova ali će i pokazivati informaciju koliko prostora je zauzeto od strane specifičnih tipova fajlova, kao što su video sadržaji i muzika. Od ostalih detalja koji su objavljeni vezano za Windows 8 tu su Ribbon interfejs, ugrađeni PDF čitač kao i potpuno nova Windows App Store.

Kompanija Microsoft do sada se nije oglasila po pitanju budućeg Windows 8 operativnog sistema, niti je objavljen datum kada bi se njegovo pojavljivanje moglo očekivati. Međutim, prema nezvaničnim informacijama, Windows 8 se može očekivati u naredne dve godine.

Izvor

Moje licno vidjenje je to da integrisu dosta opcija i funkcija koje ima WM 7. To isto radi Apple sa svojim novim Mac OS Lion.
 Lepo to sve izgleda i funkcionise ali zar ne bi trebalo da postoji razlika izmedju desktop i mobilnih/tablet masina?  Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2366
OS
Windows XP
Browser
Netscape Navigator 9.0.0.
Khm - sad znam koja ce to biti najvece katstrofa koja ce okoncati covecanstvo i doneti smak sveta! Smile Smile
Micro$oft Windows 8 na kraju 2012-te godine!!!

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

disk1.0.jpg
(23.05 KB, 640x480)
IP sačuvana
social share
::: BulmaSoft - dokazana TuziBaba Burek Foruma! ::::
: Mislite o tome pre nego sto pocnete da vredjate! :
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 43
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 24. Sep 2025, 00:30:38
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.762 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.