Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 10 11 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: VS spremna da odmah uvede obavezno "služenje vojske"  (Pročitano 19304 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak Sagittarius
Pol
Poruke 5470
OS
Windows
Browser
Chrome 53.0.2785.143
 Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol
Poruke 29182
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 10.62
da vidimo ko je bio baba sera,a ko sluzio vojsku ovi posle ukidanja se neracunaju oni spadaju u baba sere po difoltu  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 3056
OS
Windows 7
Browser
Chrome 53.0.2785.143
mob
LG G3
Što kaže moj deda jebeš čoveka kojem kad kažeš redni broj 1,gleda te ko krava mrtvo tele  Smile
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 16.0
cisto sumnjam ....prosto ne vjerujem  Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 49.0
Citat: zoranjurkovic5@gmail.com 04. Okt 2016, 02:11:43
   Vojska je zamajac privrede jer cela država radi za nju. Vojnik mora da jede (poljoprivreda), da se obuje i obuče (tekstilna industrija), da se leči (zdravstvo), da ima oružje (metalska i hemijska industrija) itd. Vojska je školovala svoje injiženjere, lekare, veterinare, naučnike itd. Vojnik je takođe imao koristi od službe za čije vreme su pojedinci izučili zanate i postali kvalifikovani u zanimanjima koja su im pomogla da u cinilstvu nađu posao. Najbolji primer su vozači. To što se mlad čovek odvojio od kuće, postao samostalan i naučio da između ostalog koristi oružje i da se odbrani je druga stvar. Vojnik takođe nije bio besposlen kao što se predstavlja. Vojska ima svoje stočne farme, radionice...vojnik odrađuje obuku, stan i hranu. To su dostignuća svake vojske pa i JNA koja se zaboravljaju. Ovo što se predlaže da se pajki kod kuće je još jedna glupost revolucionara i reformatora koji su nam upropastili vojsku i naoružanje. Stručnjaci koji nisu služili vojsku postadoše ministri vojni i savetnici tih individua. Švajcarska i Austrija su dobar primer samo u jednom slučaju. Onaj ko tamo nije služio vojsku nije mogao da se zaposli u državnoj službi. Turska je dobar primer jer kod njih nema lenstvovanja, posle obuke većina njih biva raspoređena na gradilišta i na slične zanimacije.

ovo je jedan od najglupljih postova koje sam procitao u zadnje vreme.
cestitam jurkovicu.. Smile

Hvala, hvala ali ipak dozvoljavam sebi da ne primim čestitanja pre objašnjenja.

Zapitaj se malo pre toga kako je nastala VMA, kolika je zarada bila od naoružanja (naročito tenkova), ko je pošumio goleti, branio narod od poplava...

Što se tiče kapetana Dragana koji je tvoj glavni izvor koliko sam shvatio...Pa njemu svaka čast ali on nije služio našu armiju a ono što je uradio u Krajini mogao je samo sa tim ljudima. Da ne pišem koliko je tamo starac od 70 godina u boljoj kondiciji od prosečnog omladinca iz Beograda i koliko je samo kult oružja izražen. Ne znam gde si izbunario to što tvrdiš da je to on rekao ali i ako je tačno onda je delimično u pravu. Ondašnja JNA je bila neorganizovana jer je stvorena za rat spolja. Obaška što su oficiri a i vojnici bili različite nacije i vere i tu je zaista bilo svačega. Zapitaj se kako može da izgleda kada JNA, na priemr, vodi zajedno alija, sloba i tudjman i gde svako vuce na svoju stranu. Kada se JNA reformisala na celo su diosli jugonostalgi;ari ali to je druga prica.

Moja opstina ima preko 40 000 i kusur ljudi. Bilans stradalih u ratu je dvoje mrtvih i dva invalida. Invalidi su to postali zbog svoje nediscpline i oni imaju svoju penziju. Jedan od dvojice poginulih ubijen je takodje zbog nediscipline. Kako je sve to na kraju izgledalo pkayala je ipak 1999-ta.

To je bio dobar sistem koji jeste bio lutrija, sistem koji je omogucio omladincu da se osamostali i da vidi kako je to kada nema mamine kuhinje. Ko je hteo mogao je posle obuke da vanredno studira ili da se osposobi besplatno za neki zanat i slicno. Danas kada bi se kojim slucajem podelilo oruzje bilo bi belaja jer niko nije osposobljen da rukuje sa njime. O kondiciji, samostalnosti i ostalom da ne govorim. Neciji preci su dva puta presli Albaniju peske dok dicni potomci ne bi stigli ni do Avale. Dobra vojska zahteva bolju vlast od ove a ovo sto predlaze ovaj u tekstu na pocetku teme je glupost, Bolje da je napisao da se umesto regruta u kasarnu jave njihove mame.

Da zavrsim, nekom je vracanje duga drzavi bila danguba ali neko je iz toga profitirao. Ipak sve zavisi od izbora. Kada bi mene neko danas zvao odcio bih bez razmisljanja jer zasto bih ja koji sam iz Vojvodine branio posede todorica i glavasa. ILi jos bolje, zasto bih bio kuja naro pakta i ovih koji su dezertirali, unistili armiju pa sada sa svojim potomxima pronovisu za racun alijanse ovaj projekat.

IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol
Poruke 3536
Zastava r djen tina hebote...
OS
Windows
Browser
Chrome 53.0.2785.143
moja ''kritika'' je bila na racun zamajca koji vojska kao pravi po privredu. onda bi svi sve pare dali u oruzje i cekali da im privreda eksplodira. da li je to slucaj? nije. toliko o tome.. Smile

p.s. taj prelazak preko albanskih gudura je bila cista budalastina.
« Poslednja izmena: 06. Okt 2016, 08:27:01 od Hunab_Ku »
IP sačuvana
social share
Non nobis domine, non nobis, sed nomine tuo da gloriam.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.12
Browser
Safari 602.1.50
mob
Apple 15
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 45.0
Citat
kolika je zarada bila od naoružanja (naročito tenkova)

Na naoruzanju, pogotovo komplikovanim sistemima ko sto je tenk, slaba zarada, kad racunas razvoj. Sa druge strane, opet se usicari nesto da pokrije troskove al zarada sigurno nije ko da prodas par iljada granata, puski ili slicnog...
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 49.0
Aha. E to već zvuči malo razumnije. I dalje čudno, jer ja ne znam da neko ima takav ili sličan sistem... ali razumnije.  Smile Ja sam prvo shvatio da je imao na umu 5 godina u kasarni, pa reko otkud to kad čak ni Rusija, Južna i Severna Koreja ne idu (tj. nisu išli) preko 2 godine.
U AMerici Nacionalna Garda (Najnizi i Najgluplji deo vojske) ide na tu foru. Jednom mesecno idu na vezbe i to traje godinama. Neki put im traju vezbe duze, a neki put ih posalju u slucaju nepogoda i sranja. 

Trebalo bi prosiriti specijalne jedinice, udvostruciti ako ne utrostruciti te brojke, jer se pokazalo koliko su efikasne. 

Gledam ove klince u Srbiji, i mogu samo da kazem da preko 70% nije ni za sta. Od njih ne bi bili ikakvi vojnici jer oni su sada jedva ljudi.  Kad sam ja bio klinac, imali smo sve i svasta, ali brate znalo se ko je muskarac a ko ne, sada vecinom obuceni kao neke pichkice jos im samo sminka fali i neka torbica pa da upotpune sliku.  Hipstere treba nalupati samo tako.
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows 7
Browser
Chrome 53.0.2785.143
pa sto ih ne nalupas?
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 10 11 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.053 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.