Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: VS spremna da odmah uvede obavezno "služenje vojske"  (Pročitano 19427 puta)
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 45.0
Pa jesu ekonomski partneri zapada, u cemu ni Srbija nije tako daleko.

Postoji ogromna razlika između odnosa zapada sa te 4 pomenute zemlje i odnosa zapada sa Srbijom. Te zemlje su zapadu partneri, a Srbija je više kao neki potrčko.

Da, ali ajde jedan primer Finske, da ne idemo na Svedsku i Svajcarsku, zemlje koje nisu bile u II svetskom ratu, ili Austriju, cija industrija zbog polozaja nije bila razrusena bombama. Finska posle rata je isto imala dosta dug period obnove i do tamo kraja osamdesetih bas i nisu bili neka zemlja snova. Al hebi ga, zapeli ljudi i radili i izgradili, samo sto je trebalo ohoho vremena, jedno dve generacije. E sad tesko je ocekivati da ce Srbija za godinu, dve, pet biti na konju, uprkos obecavanju politicara. Za to trebaju godine rada. Eto, Finska je neutralna bila i ostala i danas imaju onako standard i dobar sistem.
Drugo, eno Portugal je u NATO-u, samo osim turizma i lepote prirode i arhitekture nemaju aman bas nista...

Citat
Zapravo hoće. Članstvo u NATO znači manje drndanja sa zapada. Manje drndanja sa zapada znači manje pizdarija, što na Kosovu, što u Raškoj, što uopšteno u regionu. Što dalje znači više otvaranja i više investicija.

Nije isto kada se na Srbiju gleda kao na neku tamo vukojebinu koja se otima redu i kontroli, i koja nije baš stabilna (pričam kako oni nas vide trenutno)... i kada se na nju gleda kao na nekoga ko je ispunio i prihvatio određene uslove i pravila igre te postao član kluba. Sve je to međusobno povezano. To što domaći i strani političari pričaju nema veze EU i NATO članstvo, to okači mačku o rep. Ima itekako puno veze. Posebno kad se radi o maloj, nebitnoj zemlji koju već bije loš glas i kojoj znači svaka dobra reputacija i veze.

Evo na primer u svetskoj stampi se ne prica o Srbiji, ono, ni reci. Po meni dobar znak jer kad dodjes na naslovne stranice, uvek je losa vest. Vec dugo vremena se ne prica nesto o Srbiji i sad manje vise gledaju neutralno. Sukoba nekih nema i dogadja se manje stvari nego na jugu Italije.
Sto se tice EU, pusti snovi, sretni su da niko ne pravi pizdarije pa da moraju svecano da obecavaju prijem i med i mleko. Vise imaju problema sa istocnom Evropom nego sa Srbijom. Ujedno, kosa na glavi im se dize od istocne Evrope a jos vise mislim od prijema Srbije, Makedonije i ostalih u EU. Ovo stanje kakvo jeste, dobro im je. Domaci politicari drze situaciju stabilnom uzaludnim obecanjima a narod je do sad vec digo ruke. Ko oce u EU, taj je vec otisao.
A strana ulaganja ne bi bila nista veca nego sto su sada i nijedan politicar u Srbiji nece rizikovati da upropasti posao.

Citat
Stopa nezaposlenosti 10%, javni dug 30% BDPa. Takođe su obnovili dosta infrastrukture.

Obnovili su i komsije puteve i jos izgradili nove, i to jos dok nisu bili u EU i kad je bilo cimanja. Mislim, nisu ni oni imuni na korupciju i stvarno je naucna fantastika al su opet napravili te puteve.

Citat
I zato kod njih nema evropskih investicija nego su sve turci i arapi

Danas kapital nije nacionalno ogranicen. Arapski kapital je prisutan u Nemackoj, Kinezi kupe tu i tamo neku nemacku firmu, Indija pocinje da investira u nemacku proizvodnju celika. Nije EU neki investicioni fond pa da imaju kintu da ulazu vec jedino daju neke subvencije koje sluze za izgradnju infrastrukture, sto uostalom i Srbija prima za izgradnju puteva, samo sto to u Srbiji ide kilavo zbog raznog drveca koje je sveto, uskih tunela i kraduckanja...

kakve to sto si ti napisao ima veze sa ovim sto sam ja napisao?

Ima veze sa nematerijalnim kosmosima i procentom hemije u farbi  Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 489
OS
Windows 7
Browser
Chrome 53.0.2785.116
Maradicu, jesi presao Albaniju i kakvo je stanje svesti ondasnje vojkse bilo?
IP sačuvana
social share
"Како је дивно у нашој породици. Како се лепо дружимо. Ко нема велику породицу не зна шта пропушта. Правите децу!" др Андреј Фајгељ, отац четворо деце
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 53.0.2785.143
Pa realno se i kod nas infrastruktura razvila u odnosu na pre 15 godina. Evo sada ovaj autoput Obrenovac-Cacak, zavrsava se Koridor 10. Pravi se ona pruga do Panceva, odnosno remontuje.

Nije bas da se nista ne radi. Jeste traljavo i sporo ali radi se i kod nas.
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Kad si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20540
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 45.0
Eto, Finska je neutralna bila i ostala i danas imaju onako standard i dobar sistem.
Drugo, eno Portugal je u NATO-u, samo osim turizma i lepote prirode i arhitekture nemaju aman bas nista...

Da li te dve zemlje imaju bilo kakve bezbednosne izazove?Nemaju.Da li je Finska neutralna svojom voljom?Nije.

I najvažnije pitanje,da li tebe koji živiš u Germaniji i na koji način dodiruje to što je Dojčland u NATO?Naravno da ne.

Da li ja mogu da plaćam vojsku 500 miliona jevreja i budem u NATO?Mogu.Da li ja mogu da plaćam vojsku 500 miliona i budem neutralan.Ne mogu čak ni da napišem rečenicu,a da se ne nasmejem tome.

Da li mi možemo ući tamo,a da ne priznamo Kosovo?Naravno da možemo,isti problem imaju Španija,Grčka i Turska.Plus imamo četiri NATO članice koje takodje ne priznaju Kosovo.

Da li sve ovo možemo probati sa ODKB?Možemo nikakav problem uz napuštanje EU integracija koje bi bile zavaravanje.Šta god se dogovrimo kao nacija,works for me.

Samo prestanite da se zavaravate sa nekakvom neutralnošću,jer majku mu jebem,kad ne znaš šta da radiš,nemaš neku ideju,pa pogledaj šta rade ostali,ako sve zemlje Evrope imaju jasnu i nedvosmislenu bezbednosnu politiku šta je problem s nama?I nema uopšte mesta priči o investicijama,cvetovima i blagostanju od ODKB i NATO,to je bezbednosno pitanje,pitanje stabilnosti i granica i vojske,ništa više i ništa manje,za sve ostalo moramo sami da se snadjemo i sami da uradimo.
IP sačuvana
social share
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2747
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 49.0
Vezano je to i za investicije, al dzabe je gluvima pricati. 15 godina ovde ljudima ispiraju mozak sa EU i tesko je ici protiv toga.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
OS
Windows 7
Browser
Chrome 53.0.2785.116
mob
Samsung 111111
Citat
Pa sad i sa tim milijardama i tonom oruzja da Srbija brani ruske interese, opet preterano. Kako je to kad branis ruske interese vidis u Siriji. Mislim, poslali su im Rusi i vojnu tehniku i nesto vojske al je opet failed state i dan danas da nastane mir, trebace im dve decenije da naprave zemlju da funkcionise. I sve to samo eto da se tera kajla velikima...

E Mandara aj ne seri vise Smiley

Ja razumem tvoju ljubav ka nemackom i americkom kurcu u to nema sumnje ni malo. Ali ste poslednji vi Nato pacovi da pricate o miru koji ostaje nakon vojnih intervencija.
Poput Libije,Kosova,Bosne,Ukrajine..
Gde se tvoja govna pojave, tu zivota vise nema za nikog Smiley Pa cak ni za onog kojeg tvoja super sila brani Smiley
A da ne pricam da je Nato..sila do mog kurca. Koja je jednu Srbiju morala 3 meseca da bombarduje da bi ostvarila interese.

Sto se tice obavezne obuke nemam pojma sta da mislim Smiley Bila bi dobra ako ne bi bila skupa. Neka modernizacija+ dobra volja moze se.
Razlozi ?

Pa prosto mi smo u okruzenju koje je takodje bedno u smislu neke vojne sile...Ako se udje u skob, vrlo je izvesno da cemo sa nekim iz okruzenja..Prvo jer mnogo nasih gradjana zivi u svim zemljama u okruzenju..a mi smo u sukobu sa svima njima.
Ali ispostavilo se i da smo zaratili i interkontinentalno. Mi smo genijalci.

Sto se tice nato, na Mandarinu zalost, nema kurca od toga. Mislim moze nasa vlada da nas uvede protiv nase volje..ali tesko. Ne postoji promil sanse da se nadjemo i to iskljucivo nasom voljom.. da budem jasniji.
U pakt sa Rusima...Sto neko rece samo za debele pare i iz interesa.

Najbollje resenje...neutralnost sa gradjanima koji znaju da barataju oruzijem.
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 489
OS
Windows 7
Browser
Chrome 53.0.2785.116
Ulazak u NATO ili EU bi bio i formalni prestanak postojanja Srbije kao države, ali zanemarimo na trenutak to, kao i bombardovanje...

Zašto da ulazimo u NATO, ako su svi oko nas u NATO, a "NATO nam je sada prijatelj"? Od koga, od čega da se plašimo? Toma Nikolić je rekao da "Srbija više nikad neće ratovati" (što je direktan poziv da te jebe ko hoće), kako on to zna, evo ne znam...

Ako može SAD da bude glavni saveznik Izraela, iako je nekoliko hiljada km daleko, zašto Rusija Srbiji ne bi mogla da bude glavni saveznik?

Nemačka je glavna vojna baza SAD (kada kažem "SAD", mislim na njihove banke i korporacije, oni drže vladu SAD), a Merkelova terijer, koja je pre par godina pljuvala multikulturalizam i najavila odustajanje od tog programa, da bi preko noći promenila priču za 180 stepeni (verovatno posle primljenog tel poziva). Svr države EU su porobljene, ima par takoreći izuzetaka u vidu Mađarske i država istočne Evrope...
« Poslednja izmena: 03. Okt 2016, 15:49:24 od 8112kristal »
IP sačuvana
social share
"Како је дивно у нашој породици. Како се лепо дружимо. Ко нема велику породицу не зна шта пропушта. Правите децу!" др Андреј Фајгељ, отац четворо деце
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Бог чува Србе.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2032
Zastava Pančevo
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.130
"Ко не храни своју војску, храниће туђу"!  Smiley 1
IP sačuvana
social share
Тврд је камен за онога ко на њему спав'о није,
jа сам рођен на камену зато камен мекан ми је.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows 7
Browser
Chrome 53.0.2785.116
Zašto da ulazimo u NATO, ako su svi oko nas u NATO, a "NATO nam je sada prijatelj"? Od koga, od čega da se plašimo? Toma Nikolić je rekao da "Srbija više nikad neće ratovati" (što je direktan poziv da te jebe ko hoće), kako on to zna, evo ne znam...
pa mozda smatra da smo mi izazivali sve te ratove pa smo odlucili da necemo vise to da radimo

[E Mandara aj ne seri vise Smiley

Ja razumem tvoju ljubav ka nemackom i americkom kurcu u to nema sumnje ni malo. Ali ste poslednji vi Nato pacovi da pricate o miru koji ostaje nakon vojnih intervencija.
Poput Libije,Kosova,Bosne,Ukrajine..
pa na kosovu i u bosni mir je nastupio tek posle nato intervencija. u ukrajini nato nije ratovao nego rusi.. i ostaje libija po kojoj su se zezale pojedine drzave iz natoa...

A da ne pricam da je Nato..sila do mog kurca. Koja je jednu Srbiju morala 3 meseca da bombarduje da bi ostvarila interese.

pa moraju piloti da vezbaju. ko zna kad opet moze da zatreba. pa su se na nama izredjali razni pored amera tokom ta tri meseca. cak i faking turci
« Poslednja izmena: 03. Okt 2016, 16:21:43 od dabisha »
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 45.0
Ja razumem tvoju ljubav ka nemackom i americkom kurcu u to nema sumnje ni malo.

Vidim, ti ne vadis tuki iz usta, primilo ti se, a?  Smile

Pa realno se i kod nas infrastruktura razvila u odnosu na pre 15 godina. Evo sada ovaj autoput Obrenovac-Cacak, zavrsava se Koridor 10. Pravi se ona pruga do Panceva, odnosno remontuje.

Nije bas da se nista ne radi. Jeste traljavo i sporo ali radi se i kod nas.

Naravno da se radi, al kolko se dugo radi, do sada bi trebalo prestati sa radovima, da je kako treba. Mislim, znam da je fantastika ali opet...  Smile

Citat
Da li te dve zemlje imaju bilo kakve bezbednosne izazove?Nemaju.Da li je Finska neutralna svojom voljom?Nije.

Da su Finci hteli da udju u NATO, usli bi najkasnije tamo posle raspada SSSR-a. A i danas da udju, nikom nista, jeste da bi Putin bio malo zabrinut ali ujo vuk magare.
Portugal sam naveo zbog zablude kako ce uz NATO da procveta privreda u Srbiji i da nagrnu svi iz te EU da ulazu u Srbiju.

Citat
Da li mi možemo ući tamo,a da ne priznamo Kosovo?Naravno da možemo,isti problem imaju Španija,Grčka i Turska.Plus imamo četiri NATO članice koje takodje ne priznaju Kosovo.

Ako je NATO-u potrebno, nema problema oko Kosova, to je nebitno. Samo NATO-u je bitnija CG zbog obale i Boke Kotorske nego izolovana Srbija koja strateski bas nema nikakvog interesa za Rusiju jer za svaki komad opreme bi morali da pitaju NATO za transport.

Citat
Ako može SAD da bude glavni saveznik Izraela, iako je nekoliko hiljada km daleko, zašto Rusija Srbiji ne bi mogla da bude glavni saveznik?

Vrlo jednostavno, Srbija bas sama nema snage nesto da pomogne Rusima, Rusi bi mozda uvalili kajlu zapadu sa Srbijom kao saveznikom usred NATO-a samo prc milojko kad bi tesko mogli i pusku da trasnportuju kad sve ide preko NATO teritorije.
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.072 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.