Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: VS spremna da odmah uvede obavezno "služenje vojske"  (Pročitano 19406 puta)
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows
Browser
Chrome 53.0.2785.116
U nacelu nisam protiv ove ideje ali ko ce sad sa 27 godina da ide u vojsku, sto me nisu zvali kad sam imao 20  Smile
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 53.0.2785.122
Pa jesu ekonomski partneri zapada, u cemu ni Srbija nije tako daleko.

Postoji ogromna razlika između odnosa zapada sa te 4 pomenute zemlje i odnosa zapada sa Srbijom. Te zemlje su zapadu partneri, a Srbija je više kao neki potrčko.

Citat
A sto se tice svetlosnih godina, ne ocekuj da ce uz NATO biti nesto bolje i da ce konacno da krenu krediti, investicije i sta god vec. Nece se izmeniti u svakodnevnom zivotu ama bas nista, osim malo sminke za vojsku pred novinarima...

Zapravo hoće. Članstvo u NATO znači manje drndanja sa zapada. Manje drndanja sa zapada znači manje pizdarija, što na Kosovu, što u Raškoj, što uopšteno u regionu. Što dalje znači više otvaranja i više investicija.

Nije isto kada se na Srbiju gleda kao na neku tamo vukojebinu koja se otima redu i kontroli, i koja nije baš stabilna (pričam kako oni nas vide trenutno)... i kada se na nju gleda kao na nekoga ko je ispunio i prihvatio određene uslove i pravila igre te postao član kluba. Sve je to međusobno povezano. To što domaći i strani političari pričaju nema veze EU i NATO članstvo, to okači mačku o rep. Ima itekako puno veze. Posebno kad se radi o maloj, nebitnoj zemlji koju već bije loš glas i kojoj znači svaka dobra reputacija i veze.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 49.0
Citat
Zapravo hoće. Članstvo u NATO znači manje drndanja sa zapada. Manje drndanja sa zapada znači manje pizdarija, što na Kosovu, što u Raškoj, što uopšteno u regionu. Što dalje znači više otvaranja i više investicija.
У теорији да.
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 53.0.2785.122
I u praksi je tako. Pogledaj zemlje u okruženju i koga sve od njih Evropa smatra stabilnima, i samim tim koliko investicija šalje tamo. A onda pogledaj one koje važe za nestabilne i ko je glavni investitor kod njih. Evropljani nisu sigurno.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 49.0
Бугарска је стабилна па су сиротиња опет.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 53.0.2785.122
Prvo, Bugarska jeste sirotinja ali opet stoje bolje nego mi. Pre nego što krenu šokovi i dreka od neverice, da obrazložim - mi u Srbiji slabo slušamo šta se dešava u Bugarskoj i Rumuniji i svoje utiske o njima formiramo na osnovu onoga što smo čuli i znali pre 10 i više godina. Kada je Bugarska stvarno bila beda gora čak i od nas. U međuvremenu dosta toga se promenilo. Danas ima veći BDP od Srbije, i ukupan i po glavi stanovnika. Stopa nezaposlenosti 10%, javni dug 30% BDPa. Takođe su obnovili dosta infrastrukture. A sve to najviše zbog investicija i otvaranja. I ovo nisu samo podaci s papira, nego  sam isto čuo i od ljudi koji su išli tamo i videli to svojim očima.
Naravno, pošto je ovo Burek, da odmah napomenem da ne tvrdim ja da je to samo zato što su ušli u NATO i poboljšali sliku o sebi. Ali to je jedan od faktora koji je pomogao u tom njihovom putu napretka. Jednostavno skinuli su sa sebe sve stigme i balaste i počeli da primaju investicije i da se otvaraju. I da, znam da i njih muči siromaštvo, siva ekonomija, korupcija, nerazvijenost ruralnih delova... ali jbg, opet guraju napred. Brže nego mi.

A drugo... ok, to je što se tiče Bugarske. Koja je jedna od najslabijih igrača. Šta je sa drugim državama okruženja? Ko god je nešto uznapredovao u skorije vreme, uradio je to pošto se približio zapadu i uspostavio neki poredak i stabilnost. Bosna, Kosovo i Makedonija npr jako sporo rade na tome , i ne smatraju se stabilnim zemljama (još uvek). I zato kod njih nema evropskih investicija nego su sve turci i arapi. I ameri. Jedini izuzetak u celoj priči je Albanija, koja jeste u NATO već 6 godina a opet kaska za ostatkom. Al to je zato što je decenijama bila izolovana cigamala, pa ne može to da se poništi za nekoliko godina. A i to što je ušla u NATO, ušla je samo jer su je Ameri ugurali, a ne zato što je Evropa stvarno smatra stabilnom i perspektivnom zemljom. Što se vidi i po činjenici da ona jako slabo investira u Albaniju. Ovde ne računam njihovu dijasporu koja živi u Evropi, nego govorim baš o investicijama od samih evropljana.
« Poslednja izmena: 02. Okt 2016, 19:56:06 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 47.0
Не заборави  триста да смо ми ратовали и прошли кроз триста чуда док они нису.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows 7
Browser
Chrome 53.0.2785.116
bugari istina nisu ratovali ali su prosli kroz otprilike ista ova ostala cuda: privatizaciju, koruciju, raspad ekonomskog sistema, socijalnih sluzbi, zdravstva i skolstva, propast sela, iseljavanje ...
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.10.5
Browser
Safari 602.1.50
mob
I-mate 30 Pro
ti si sine opasno zagrizao taj materjalizam...

srecno s tim...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows 7
Browser
Chrome 53.0.2785.116
kakve to sto si ti napisao ima veze sa ovim sto sam ja napisao?
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.057 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.