Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 11. Sep 2025, 16:31:53
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 60 61 63 64 ... 398
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Vojska Srbije: Stižu domaći sistemi  (Pročitano 698914 puta)
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro
 Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
reko pemijer...da ce uskoro( na) MIG (nut) 29 puta ustasama  Smile
jesu se ustase usrale... majko draga..opsta je frka  Smile
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
DSova uprava nije naručivala nove mašine ali je bar remontovala Migove. A što se tiče helikoptera, da baš tako, klošarčine ne bi ni naručivale nove helikoptere da im onaj nije pao, i da nisu spali na 3,4 operativna.

Nisi pljuvao po Daviniću ali jesi po celokupnim prošlim vlastima. Ali nije fora Davinić, njega i treba kritikovati zbog tih bačenih 30 miliona evra. Problem je kad se kritika svodi samo na kritikovanje tog užasnog demonskog DSa a sve što urade ovi sadašnji klošari, to je sve savršeno i nepogrešivo.
Zato sam ti i napisao prošli post, jer vidim da ne prestaješ da daviš sa tim helikopterima, pa ko veli ajde onda da vidimo šta je toliko fantastično u toj nabavci dva nova heliša kada je na kraju broj uvećan samo za jedan, zbog pada onog prošlog. I ono što napisah - za sve ove posrane vanredne izbore koje je Kompleksaš organizovao, mogli su da kupe još 4 takva heliša ili 2 29ke. Umesto toga, oni su bacili te pare da mere čiji je kurčić veći. Tako da ne kapiram šta je tu toliko pompezno i odakle ikome ideja mi sad treba nešto da budemo zahvalni Vučiću i da padamo na dupe čim Dezinformer objavi neki novi bombastični naslov.

да поређење периода дс и овога сада у вези војске није исто нити је близу,не види илити неће да види само будала Smile

O čemu ti pričaš? Ej bre čoveče, VS je u takvoj bedi da su srpski vojnici prvi put u istoriji izašli da štrajkuju. Ako oni izađu na štrajk, jasno ti je valjda dokle je to došlo. Odlaze im ljudi, neće niko da radi u jadnim uslovima za bedne pare. Zato sada ovi pajseri hoće da vrate vojni rok i spiskaju ogromne pare na to, jer ne znaju kako drukčije da privuku ljude u vojsku. Jer su svi redom ili poltroni bez kičme ili Megafrend stručnjaci, koji ne znaju ni najosnovnije iz ekonomije, i ne kapiraju da im je lakše i jeftinije da svim vojnicima dignu platu za 100 evra, što bi ih godišnje koštalo 36 miliona evra više, nego bi da vraćaju vojni rok koji će nas sve koštati 600 miliona. Da ne pričam da za samo polovinu te sume mogu da se kupe novi avioni i helikopteri i revitalizuje RV, a sa drugom polovinom kopnena vojska. Ali koji će nam to, bolje da vratimo vojni rok da možemo da se kurčimo po komšiluku kako imamo 100.000 vojnika. Nema veze što će svi da žive u ruinama, nose koplja i voze starudije... bitno je da možemo da se kažemo kako je naša najveća.  Smile

Ili možda pričaš o silnim projektima o kojima redovno čitamo po medijima? Reci mi, koliko njih je zapravo realizovano? Jedini projekti koji imaju šanse su Lazar, novi BOV i NORA. A i za njih je pitanje koliko će biti napravljeno i isporučeno VS. Ovo ostalo je sve u domenu ŠBB KBB i fotošopa.

Evo već godinama slušam kako ''se očekuje uvođenje Laste 95 sledeće godine''. Zatim raketa ALAS, koju smo šatro trebali da proizvodimo sa braćom arapima koji su nas na kraju ispalili (ko bi reko, nikad ne bih pomislio da će arapi da izjebu nekog...) Tu je onda onaj famozni ZDPRov čamac, čudo tehnike od koga strepi komšiluk a koji izgleda kao da su ga pravili crnci u Zimbabveu u kućnoj radionici. Zatim ovaj najnoviji PVO, koji treba da predstavlja mutanta Prage... na koji su nakačene vazduh-vazduh rakete... koje pritom ne mogu čak ni da se ispale, ne samo zato što nisu predviđene za takvu ulogu, nego zato što vozilo ni nema opto-elektronske uređaje.
I za kraj, ona divna fantazija o modernizaciji Orlova. Avion koji je zbog nebezbednosti i neperspektivnosti već odavno zreo za penziju, i čiji remont po komadu traje tri godine (da baš tako, tri faking godine) će da se modernizuje i postane laki višenamenski lovac.

I sad uzimajući sve ovo u obzir, reci mi, koja je ta drastična razlika između sadašnjeg i prošlog stanja VS?

рекох ја вама давно да ви у својој острашћености све гледате црно и бело,и немам ја проблем са тим али немој то мени да намећеш Smile
прво да узмемо шта је то што се десило за време дс-а у војсци и са војском,па да је било ко после њих дошао на власт небитан је вучић,је боље у самом старту,сад дали се то некоме свиђа или не или оће да призна или неће то је већ његов проблем Smile
моје потенцирање хеликоптера јесте управо због оних који су од те приче правили фаму и користили је да пљују по свему,док се није десило чак исмејавали оне који су веровали у то,и није то није то бог зна какав напредак,али је бар за нијансу боље него што је било
е сад што је то некоме тешко да превали преко уста...
и сад погледај своје постове,па дали је могуће да си до јуче писао како неће бити ништа од ништа а сад опет окрећеш причу како да није један пао неби била два друга,па ћемо заврнути тему на модернизацију и шта ти ја знам...
и не сумњам да и ја и ти желимо да буде много боље стање и у војсци и у држави,е сад што је за мене боље два хеликоптера,новине које се уводе у наоружању,беспилотне летелице,нови пројекти па на крају и нове и боље униформе... а ти у свему томе видиш неку нову теорију завере и прилику да пљунеш на власт,да се разумемо немам ја проблем са тим али то нема везе са реалношћу
што се тиче штрајка за мене лично је то срамота,али штрајковали су и пандури и просветари...
е сад што неко мисли да кад оде у професионалце он је аутоматски ниво-рамбо,и где он да даје стражу за ту ситну лову јбг. онда си ваљда промашио професију,иди буразеру буди аутомеханичар или шта већ није војска за тебе

Citat
Taj fenomen dizanja vojnog roka u nebesa i pravljenje čitave mitologije oko njega je samo još jedan dokaz sklonosti ovdašnjih ljudi da u nedostatku nečeg boljeg, predstavljaju to dangubljenje kao nešto najbolje i kao smisao života i vrhunac mudrosti

управо о овим твојим постовима ти причам,слажем се да има људи који од сужења војног рока праве школу живота блаблабла... и претерују,али да напишеш да је то дангубљење Smiley 1
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
Dobro evo pošto sam ja ostrašćeni hejter, negativac, i ko zna šta još, ti me ispravi i demantuj tako što ćeš da mi napišeš po čemu je to trenutno stanje VS bolje nego pre 5 ili 10 godina. Nijedan od nas nije vojno lice tako da ni ne očekujem precizne detalje nego čisto eto tvoje viđenje zašto je sada bolje, i po čemu. Samo nek je argumentovano.

Citat
и сад погледај своје постове,па дали је могуће да си до јуче писао како неће бити ништа од ништа а сад опет окрећеш причу како да није један пао неби била два друга,па ћемо заврнути тему на модернизацију и шта ти ја знам...

Nemoj da izmišljaš.  Smile Od početka teme moj stav je bio i ostao ''verovaću im kad vidim heliše/Migove kako sleću na Batajnicu. Dotad je ovo za mene samo još jedna politička priča'' I takav stav je bio ok pre 2012.,kada je i počela ova španska serija. Ali čim je došla nova garnitura, odjednom su taj skepticizam i rezervisanost postali tabu tema. Nema veze što sam za ove četiri godine tri puta slušao zvanične najave i obećanja te uprave kako letelice samo što ne polete ka Srbiji i kako samo negativci i izdajnici ne veruju u to. Ne, kad je Tadić onda jebimo im kevu. A kad je Vučić, onda odjednom a što ste tako negativni!?  Smile

Citat
и не сумњам да и ја и ти желимо да буде много боље стање и у војсци и у држави,е сад што је за мене боље два хеликоптера,новине које се уводе у наоружању,беспилотне летелице,нови пројекти па на крају и нове и боље униформе... а ти у свему томе видиш неку нову теорију завере и прилику да пљунеш на власт,да се разумемо немам ја проблем са тим али то нема везе са реалношћу

Nek sam negativac br. 1 ali taj Mi-17 se ne bi srušio da je pušten da sleti na helidrom VMA umesto da se lomata do Surčina da bi se političke jajare izslikale. I to je stav koji bih imao bez obzira da li je na Surčinu čekao Gašić, Tadić, Dačić ili Isus. Vidiš, mene savršeno zabole kojoj stranci koji političar pripada, već kako se ponaša i kako radi svoj posao. Elem... da je 1 heliš više u inventaru bolji nego 0, naravno da jeste. Ali i dalje  tvrdim da ni ta dva nova ne bi bila kupljena do 2018. da ovaj prvi nije pao i da se nije digla frka zbog toga.

Što se tiče ovog drugog, dobro evo ti budi bolji i pametniji pa raskrinkaj tu moju ''teoriju zavere'' i napiši koji su to projekti koji se trenutno rade koji će doneti boljitak srpskoj odb. industriji i/ili VS. A što se tiče M10, onaje uvedena 2010.  Smile

Citat
што се тиче штрајка за мене лично је то срамота,али штрајковали су и пандури и просветари...

Ali vojska nikad.  Smile Znam, znam... hejter koji mrzi Vučića zato što je Vučić...  Smile Ali osim ako mi neko ne da konkretno objašnjenje otkud sad sve to, ja tu činjenicu da vojska sada štrajkuje prvi put posle x godina mogu da vidim samo kao indikator da je stanje toliko užasno da je čak i njima prekipelo.

управо о овим твојим постовима ти причам,слажем се да има људи који од сужења војног рока праве школу живота блаблабла... и претерују,али да напишеш да је то дангубљење Smiley 1

Dobro bar se slažemo da ima onih koji preteruju sa tim pričama.
Ali ajde,ne računajući specijalizovane rodove koji imaju neki zavidan nivo obuke, i ne računajući psiho/sociološke aspekte koje sam pomenuo ranije i koje prihvatam kao nešto što može biti vredno iskustvo... (iako je i to često prenaduvano ali ajde recimo da nekima može da bude vredno)... šta je to što ima praktičnu i upotrebnu vrednost, što si ti tamo naučio za tih godinu dana vojnog roka... a što ne bi mogao sam?
« Poslednja izmena: 19. Dec 2016, 12:38:12 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
па сећаш ли се нашта је личила војска за време дс Smile или је то мој трип према жутима ето ти ме демантуј Smile
написао сам ти горе да је уведена нова техника и опрема углавном у специјалној бригади али и то је војска,ако ништа друго бар имају исте униформе Smile
мислио сам на ову беспилотну,можда је и она од раније,ја је бар први пут видим

што се тиче набавке хеликоптера или било какве причи о било каквој другој набавци била је та прича типа док невидим ништа,али би у међувремену мрачио како је то само празна прича лажу обмањују шта већ... и ниси био једини,а кад су дошли хеликоптери уместо добро је стигли су мало је то у односу шта нам треба даби били иоле озбиљна прича,али је боље него што је било... ти почнеш причу како никад неби поручили да један није пао ееее... Smile
ја лично са људског аспекта не желим да верујем у ту причу о сликању и наводном разлогу пада,али то је друга прича
а ова прича око војске,ја сам много пута писао да је сасвим довољно шест месеци војног рока,да би се један човек потпуно обучио како у основној тако и у специјализацији,све преко тога је јебање у здрав мозак и има само контра ефекат
и без љутње друже ово су само различита виђења,нисам ја никакав фанатик снс,као што сам написао много пута,полако али сигурно иде на боље и то је оно најбитније Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
Ima li još nešto osim novih uniformi, i standardizovane šeme bojenja vozila koja je uvedena oko 2014. ... što se danas drastično razlikuje u odnosu na prethodni period? Ovde u poslednjem pasusu sam ti ukratko nabrojao par projekata. Pomenuo sam uglavnom najpoznatije - perspektivne Lazara, Noru i BOV... i drugih 5 koji dugo stoje u mestu ili služe uglavnom kao ŠBB KBB. Ti si kao boljitak naveo samo bespilotne letelice sa slike, nove uniforme i opremu SB.

SB je elitni rod, delić VS. I to što oni dobijaju novu opremu i bolje uslove rada malo doprinosi opštem stanju VS. Velike su razlike između SB i ostatka. Drugo, od velikih nabavki od 2012. naovamo oni (SB) su dobili par opitnih Lazara i BOVova. I dobili su ove BPL sa slike, ali 2008. . Sad tačno, par novih vozila je bolje nego 0, to stoji. Ali gledano u kontekstu opšteg stanja VS, to je malo. Što se tiče uniforme M10, kao što rekoh ona je uvedena 2010..

што се тиче набавке хеликоптера или било какве причи о било каквој другој набавци била је та прича типа док невидим ништа,али би у међувремену мрачио како је то само празна прича лажу обмањују шта већ... и ниси био једини,а кад су дошли хеликоптери уместо добро је стигли су мало је то у односу шта нам треба даби били иоле озбиљна прича,али је боље него што је било... ти почнеш причу како никад неби поручили да један није пао ееее... Smile
ја лично са људског аспекта не желим да верујем у ту причу о сликању и наводном разлогу пада,али то је друга прича

Tačno, mračio sam zato što su i drugi mene mračili kako heliši,avioni,Panciri,Bukovi,Topolji... samo što nisu stigli, i kako sam hejter što se posle toliko ispala ne radujem unapred. Nekad bi to bili ljudi sa foruma a nekad mediji. Ali jbg, kad 10 puta slušaš nešto i 10 puta ispadne prazno obećanje, 11. se javlja skepticizam. Pogotovu kada takve najave dolaze od premijera (koji tek mrači za medalju), ili još gore - od prestižnih analitičara koji pišu po sistemu ''što je babi milo, to joj se i snilo''.

Citat
а ова прича око војске,ја сам много пута писао да је сасвим довољно шест месеци војног рока,да би се један човек потпуно обучио како у основној тако и у специјализацији,све преко тога је јебање у здрав мозак и има само контра ефекат

I tu se poptuno slažemo. Al da ta obuka ima smisla i da ljudima pruži prvenstveno praktična znanja i sposobnosti.
« Poslednja izmena: 19. Dec 2016, 18:04:17 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro
zanemarljiv si...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
Idi kreči i loči, nisu ove teme za tebe.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro
 Smile Smile Smile

« Poslednja izmena: 19. Dec 2016, 16:20:02 od inicio »
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
Deder, ajde jednom konstruiši neki smislen post.  Smile Ni običan copy paste nisi u stanju da odradiš.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 60 61 63 64 ... 398
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 11. Sep 2025, 16:31:53
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.096 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.